דרוש מידע הסכינים האלה שימושיים?

למעשייה

משתמש פעיל
קיבלנו במתנה זוג סכינים מסוג שאנחנו לא משתמשים, יש פתק החלפה (300 ש"ח!).

השאלה אם הסכינים האלה באמת שימושיים ואיכותיים, וישדרגו את המטבח שלנו,
או שעדיף לנו לממש את פתק ההחלפה, בכדי שהסכינים לא ישכבו במגירה כאבן שאין לה הופכין...

מצ"ב תמונה

סולתם.JPG

אמיליה

משתמש מקצוען
עד שקבלת את המתנה, הרגשת שחסרים לך סכיני מטבח? או שדרוג באופן החיתוך במוצרי המטבח?
אני אשאל אחרת-
מה תדירות השימוש שלך או הצורך שלך בסכינים כאלו ואחרים?
אם למשל יש לך סכין טובה לעופות, לירקות וכדו', ואין לך כרגע צורך ממשי בסכין נוספת
אז למה שלא להחליף?

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אני הייתי מחליפה, ואני אחת שמאוהבת בסכינים טובים. אבל לא צריכה להגיע ל300 שקלים בשביל זה.
(אלא אם כן יש לכם שף בבית, ואז זה בטח יתאים לו).

שמוחה

משתמש מקצוען
תבדקו באתר האם יש דברים שימושיים יותר בשבילכם

למעשייה

משתמש פעיל
תודה על כל התגובות.

הסכינים הללו משמשים לכל דבר? בשר/עוף/ירקות?

ומה מיוחד בהם? הם מאוד חדים? (מה שאומר שזה קצת יותר מסוכן להיחתך מהם..)

נערך לאחרונה ב:

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
עד שלא מתחילים להשתמש לא חושבים שצריך...
כשמתחילים עם זה , לא מצליחים להבין איך אפשר בלי.

זה מקל ומזרז מאד את החיתוך. (בערך שליש מהזמן).

לא צריך לפחד מפציעות, אם את מעמידה נכון את היד השניה כשאת מחזיקה את הירק.
צריך לקפל את האצבעות ממש פנימה, כאילו את מחזיקה גליל ביד, שקצות האצבעות יהיו כלפי פנים וידחפו את הירק לכיוון המשטח, ושהחלק העליון של הסכין יגע באיזור הקיפול של האצבעות. (מקווה שהובנתי).
זה שומר על קצות האצבעות מהלהב, וגם מה שנותן שליטה מלאה על העובי והגודל של החיתוך.
יש לי אותה שנים, ואם נפצעתי זה מהסכינים הקטנות שאין שליטה עליהם...

יעקב ארץ-צבי

משתמש מקצוען
תנסו לחתוך תפוחי אדמה עם הסכין הגדולה, זה יותר קל מלחתוך מלפפון.

יש סרטוני הדרכה ביוטיוב על אופן השימוש הנכון והיעיל להשגת תוצאות עוד יותר טובות, בפחות מאמץ ויותר בטיחות.
כדאי להסתכל.

גימפעל

משתמש מקצוען
סתם לידיעה, לא נותנים סכין מתנה מפני דרכי שלום. (אצלנו היה נהוג לשלם אפילו חצי שקל כשמקבלים סכין במתנה. ואז זה נחשב כקניה.)
אכן בברסלב יש כזה מנהג, אך ברוב חצרות גם החסידים לא נוהגים כך, פוק חזי מאי עמא דבר במנהג של חלוקת סכינים לפני ר"ה

חילך לאורייתא

משתמש מקצוען
גם אם תחליף את זה ה300 ש”ח תוכל לקנות בזה במקרה הטוב מחבת חברת סולתם מוכרת במאוד יקר ולא לחינם מקבלים הרבה פעמים עצות מעיתונים לעשות מנוי לשנתיים ומקבלים 800 ש”ח בחנויות כמו סולתם וכו ושמגיעים לחנות מקסימום אפשר לקנות עם זה מחבת אחת וסיר אחד

למעשייה

משתמש פעיל
גם אם תחליף את זה ה300 ש”ח תוכל לקנות בזה במקרה הטוב מחבת חברת סולתם מוכרת במאוד יקר ולא לחינם מקבלים הרבה פעמים עצות מעיתונים לעשות מנוי לשנתיים ומקבלים 800 ש”ח בחנויות כמו סולתם וכו ושמגיעים לחנות מקסימום אפשר לקנות עם זה מחבת אחת וסיר אחד
דווקא באתר של סולתם אני רואה שב-300 ש"ח אפשר לצאת עם זוג סירים איכותיים וכדו'.

עדיין, אחרי דברי הניקים כאן, נראה לי שננסה להשתמש בסכינים הללו...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה