מאחר ואני מתעסק קצת בנושאים אלו, אני בהחלט קורא בתשומת לב את הטור השבועי, ואף תיווכתי פעם בין העורכת רוחמה פז לאחד מאנשי החינוך שמגיבים שם מפעם לפעם.
התחושות שעוברות שם בין הטורים, ההתמודדות של ההורים עם ההתרחשויות, האחות מהצד, וכמובן דברי אישי החינוך שמובאים שם בצד הטור, כולם נכונים להיום וגם לעוד עשרים שנה. וזה לא משנה אם דוד האיש יהיה ראש ישיבה או מנהל רשת או ינשור שוב חלילה. אגב, דומני שהיא כתבה שהיא כבר רוצה להפסיק, אבל הקוראים רוצים עוד קצת, כך שאיני מאמין שנראה את הטור עוד זמן רב.
מה שבטוח, הטור הזה הוא אחד מפורצי הדרך הטובים בעיתונות החרדית.
אומר נקודה עמוקה קצת, התופעה של ילד נושר היא סיפור עלינו עצמנו. לכל אדם בוגר יש תקופות של "נשירה", של תחושת אי שייכות, של חוסר יכולת להתחבר לאמתות הגדולות שהוא יודע אותן היטב (בתורה שלנו קוראים לזה יצר הרע), ונוער נושר הוא מקרה קיצון של התופעה שניתן ללמוד ממנו רבות.
לפני כ-15 שנה פורסמה בטלוויזיה סדרה של בנו של הרב אורי זוהר, איתמר זוהר שהיה נער נושר, במהלכה הוא מתעמת עם אביו על ערכים ועל קרעים בין דתיים לחילונים ובמשך כל הסדרה רואים אותו צועק כל הזמן כדי להשתיק את האמת שהוא בעצם מבחין בה ולהגביר את הקול הרגשי שנמשך החוצה, כוח שהוא חזק בהרבה מכוחה של האמת.
לפני כשנה, ערך דן טיומקין פאנל בהשתתפות אורי זוהר ובנו איתמר שבינתיים עלה בחזרה על המסלול, והם מדברים בפתיחות מדהימה על הטעות הגדולה של לפני 15 שנה, של בעל תשובה שגילה את האור וכופה את האמת שלו על כולם בלי להבין לנפשם ובלי להבין שבצורה שכזו כמעט ומנתקים לחלוטין את הסיכוי לחזרתו של הילד (
http://www.maane.info/pages/3785). מדהים לראות את הפער, ומדהים גם לראות איך כל גדולי ישראל שבזמננו מורים בהתאם לכך כיצד להתנהל מול נוער נושר.
איני חושב שאיתמר זוהר מנסה למחוק או לצנזר את התכנית ששודרה בבחרותו, כי נאמרו שם דברים גדולים מאוד, ואלו לא דברים שנשכחים ונמחקים לחלוטין. אלו תחושות פנימיות שלעתים רבות גוברות על האמת, ודרך ההתמודדות איתן היא לא בכפיית האמת כי אם בהמון אהבה ואמפתיה.
ההורים של דוד, כמו גם אורי זוהר, מתפוצצים בתוכם בכוחות על הראויים להערכה, ובמאמץ כביר שותקים למול עוולות, שותקים למול דברים שמקפיצים כל אדם ובוודאי הורה, כי הם מבינים שמילה אחת יכולה להרוס הכל עד היסוד, ואת הקושי הזה אנחנו יכולים להבין בזעיר אנפין בקריאת הטורים ב'קטיפה'.
סליחה שסטיתי מנושא האשכול. אין לי מושג על מה מדובר כאן...