אברהם פורטל
משתמש פעיל
תודה רבה, אין כמוך.בשמחה
תודה רבה, אין כמוך.בשמחה
בשמחהמאיר גרין אני יהודי
ומאיר גרין אני יהודי.
דיויד טויב- אם קמת
כמו מה?אפשר אולי שירים טובים של ליפא שמעלצר??? בקובץ
לא יודע, הכל נראה לא קשור לכלום (מזכיר לי את הקפיצה של יואלי דיקמן לים המלח באמצע שיר רגש על למצוא חן בעיני ה'...)
מה שישכמו מה?
אתה יכול להצטרף לצוות ה'קליפעס' עם הפרשנות המצוינת (יש לומר) שלך!!!!לא קשור. אכן, זו ההגדרה.
הקליפ הזה נתפס כמרענן אצל חלק, והחלק השני רואים אותו כגועלי, וככזה שהנפש סולדת ממנו. לראות נערים, שלפי ההלכה יש לברך עליהם 'משנה הבריות', חשופי פלג גוף עליון, מפזזים בתנועות משונות במחיצת מי שאמור לשמח חתן וכלה בהליכתם לחופה - נו נו.
(במאמר מוסגר: שוב הוכיחו נטפרי אנינות טעם נדירה ואצילית יותר, בחסימת הקליפ הזה. כה לחי. את הקליפ ראיתי אחרי שהתגובות כאן עשו חשק להבין במה מדובר, ובזבזתי 22 מ"ב קריטיים בזכרון המחשב שלי להורדה וצפיה בדבר הזה. ה 22 מ"ב, אם שאלתם, נגאלו חזרה ושבו למקומם עם שיגור היצירה לסל המיחזור הקרוב).
אבל שמישהו רק יסביר דבר אחד: מה הקשר.
איך הקליפ הכהה הזה מסתנכרן עם הערכים של השיר? השיר הזה בא לבטא שאדון דיקמן מרגיש שהוא לבד, ופתאום הקב"ה שולח לו יד ומרים אותו. שוין.
איך זה בא לידי ביטוי בקליפ המשונה הזה? אם כבר, קצת הפריע לי, שבחלק הדרמטי של השיר, שבו הוא מתרפק על כך שהקב"ה שולח לו יד, מופיעה להקה מכוערת של רקדנים.
אבל נעזוב רגע את ההרגשים הרוחניים, מתאים לא מתאים: מה הקשר, למען ה', בין להקת כושים שרוקדת, לבין העובדה שהקב"ה מרים את הבנאדם?
ולא, אל תספרו לי שהקליפ בא לספר שדיקמן הלך לאיבוד, ופתאום הוא מצא את הכושים, וראה בזה את יד ה' שמרימה אותו מלמעלה. כשמביימים קליפ, יש דרכים יותר אלגנטיות להמחיש יד ה' מאשר להקת כושים עם מקלות ביד. נו ב'מת.
מצד שני זו מגמה כזו לאחרונה. באותו עמוד מופיע קליפ של שיר "אבינו מלכנו חננו ועננו". ובכן, ציפינו לכותל, שופר, תפילה, רגש, זעקה.
ומה קיבלנו? יאכטה מפוארת, מים תכלכלים, רכב אספנות, צילומי רחפן מקצועיים, והשקת כוסית לחיים.
אז אולי אני הבעיה וגמרנו.
זה נראה לי עור של קוף.הקליפ היה נחמד (למה גזענות ??)
הדבר היחיד שהגעיל אותי, היה שהם לובשים חיות!!
[וגם רולי דיקמן בעצמו לבש (נראה לי קוף??) בסוף הקליפ]
בשמחהאפשר את "בין קודש לחול"
של שולי רנד ואמיר דדון
(דווקא אותם, ולא גרסת קאבר שהעלו כאן)
ב MP3 ?
תודה!
i am alive של יעקב שוואקי
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: