דרוש מידע הסגולה של התנא מתיא בן חרש זיי"א

תבור

משתמש פעיל
יש סגולות שחייבים להם מקור כי זה לעשות דברים לא רגילים או השתדלויות מוזרות
ויכול להיות בזה איסור תורה אפילו אם זה ללא מקור מוסמך
אך כאן שמדובר בתפילה והדלקת נרות לכבוד הצדיק
אין שום בעיה ואדרבא אם זה מעורר להתפלל יותר בכוונה אז למה לא??

ESTI.

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא אהבתי את התגובות המזלזלות פה...
שימו לב שכל סגולה בסופה מגיעים לידי תפילהומלהתפלל ולהאמין אף פעם לא מפסידים...
גם אם לא רואם את התוצאה באותו הרגע בטוח שהתפילהעושה משהו למעלה...

נקטרינה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני מזועזעת, מהזלזול בכבוד התנא, מי אתם שתבואו ותדברו על תנא קדוש?
ברור שויתור, והקפדה על הלכות זה גם מביא ישועות!
אבל לנו אין שום השגה לבא ולהגיד זה סתם שטויות
אני מוחה על כל אלו שזלזללו!!!!
א. מדובר פה בעניין של תנא קדוש ועליון
ב. כל הסגולה הזו, זה לא 'סתם' סגולה של קחי מיץ אגסים ותערבבי עם...
זה תפילה!! זה תהילים!
זה בקשה מהצדיק שיהיה מליץ עלינו, מי לא רוצה להדליק נר לכבוד תנא ולבקש ממנו שיהיה מליץ טוב בעדו?????

כל הסגולה הזו, כל כולה זה תפילה ועוד תפילה והתקשרות לצדיק!
ג. אני עשיתי את הסגולה הזו, וב"ה ראיתי ישועה מעל לגדר הטבע, תוך שבוע!!! אז פה אני מפרסמת את זה.
ד. כל ברכה של צדיק, מתקיימת רק אם יש לנו אמונת חכמים. אז כל מי שאיננה מאמינה שהצדיק ברכתו מתקיימת אז אין לה מה לבא ולבקש... (ושתדעו שצדיק גוזר- וה' מקיים.)
ה. הכוווול בידי שמיים!! שום דבר לא בידיים שלנו! אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים, ואין לנו שום תלונות על הנהגת הבורא.
ואע"פ שאנחנו מתפללים ועושים הכל למען דבר מסוים והוא לא קורה אנחנו לא מתיאשים וממשיכים להתפלל ומאמינים שמה שבורא עולם עושה, זה כנראה הכי טוב בעבורנו.

בתפילה- שיתקבלו תפילתנו ברחמים וברצון, וכל אחד יזכה לישועתו בקרוב,
וחלילה וחס שלא תצא תקלה תחת ידינו לדבר על תנאים.

הדר 310

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ב. כל הסגולה הזו, זה לא 'סתם' סגולה של קחי מיץ אגסים ותערבבי עם...
זה תפילה!! זה תהילים!
זה בקשה מהצדיק שיהיה מליץ עלינו, מי לא רוצה להדליק נר לכבוד תנא ולבקש ממנו שיהיה מליץ טוב בעדו?????

כל הסגולה הזו, כל כולה זה תפילה ועוד תפילה והתקשרות לצדיק!
ג. אני עשיתי את הסגולה הזו, וב"ה ראיתי ישועה מעל לגדר הטבע, תוך שבוע!!! אז פה אני מפרסמת את זה.
ד. כל ברכה של צדיק, מתקיימת רק אם יש לנו אמונת חכמים. אז כל מי שאיננה מאמינה שהצדיק ברכתו מתקיימת אז אין לה מה לבא ולבקש... (ושתדעו שצדיק גוזר- וה' מקיים.)
ה. הכוווול בידי שמיים!! שום דבר לא בידיים שלנו! אנחנו לא יודעים חשבונות שמיים, ואין לנו שום תלונות על הנהגת הבורא.
ואע"פ שאנחנו מתפללים ועושים הכל למען דבר מסוים והוא לא קורה אנחנו לא מתיאשים וממשיכים להתפלל ומאמינים שמה שבורא עולם עושה, זה כנראה הכי טוב בעבורנו.

בתפילה- שיתקבלו תפילתנו ברחמים וברצון, וכל אחד יזכה לישועתו בקרוב,
וחלילה וחס שלא תצא תקלה תחת ידינו לדבר על תנאים.
לא מבינה על מה את מזדעקת. עברתי על כל האשכול ולא ראיתי אף מילה של זלזול, ובטח לא בתנא הקדוש.
הספק היחיד שמעלים כאן ובצדק זה לגבי אמינותה של הסגולה. האופן שבו היא התפרסמה נורא מוזר- יום בהיר אחד כל המקומונים הירושלמים כוסו במודעות "נושעתי" בלי לתת מקור אמין, ובלי שמישהו שמע על הסגולה הזאת קודם.
תפילה, בקשה, תהילים ואמונת חכמים תמיד תמיד מועילים, ואין שום קשר לסגולה הזאת.

אביטלA

משתמש פעיל
לא מבינה על מה את מזדעקת. עברתי על כל האשכול ולא ראיתי אף מילה של זלזול, ובטח לא בתנא הקדוש.
הספק היחיד שמעלים כאן ובצדק זה לגבי אמינותה של הסגולה. האופן שבו היא התפרסמה נורא מוזר- יום בהיר אחד כל המקומונים הירושלמים כוסו במודעות "נושעתי" בלי לתת מקור אמין, ובלי שמישהו שמע על הסגולה הזאת קודם.
תפילה, בקשה, תהילים ואמונת חכמים תמיד תמיד מועילים, ואין שום קשר לסגולה הזאת.
זה נשמע ככה כי מי לא יודע שיש כח אדיר לנרות צדיקים ותהילים..
אז מה הבעיה. מה אכפת לכם שמשהו 'המציא' סגולה שכולה קודש ואין מניעה מלעשותה ועבדה לאנשים.
לעוד משהו יש טוב בעולם הזה בזכות האמונת חכמים, ההתקשרות לצדיק והתפילה.
למי שחס על זמנו שיתבזבז. תהילים ונרות לצדיקים לא ילכו לריק לעולם, אל דאגה

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עשיתי ונושעתי...

מפיקה ועורכת וידאו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
לא אהבתי את התגובות המזלזלות פה...
שימו לב שכל סגולה בסופה מגיעים לידי תפילהומלהתפלל ולהאמין אף פעם לא מפסידים...
גם אם לא רואם את התוצאה באותו הרגע בטוח שהתפילהעושה משהו למעלה...

לדעתי היום אנשים כבר יורד להם הערך מהתפילה של עצמם
אני ממש לא בעד סגולות אני בעד תפילות שבמא יתפלל על עצמו שלא ילך לשלם 180 שח לכל מיני קופות צדקה בשביל שיתפללו עלין
כושצדקה עוזרת אבל יותר עוזר שתתרום את זה לאברך שאתה יודע שהוא זקוק לכסף במקום לכל מיני קופות שמנסיון אישי לא תמיד מגיע לבנא שפרסמו עליו ...
בקיצור תתפללו וה' שומע לכולם !!!

בנימין המלך

משתמש רשום
יש סיפור ידוע על 'צדיק' אחד שהיה בספינה שעמדה לטבוע, והוא אמר שמי שיתן לו כך וכך מעות ינצל מטביעה, וכך היה!
לאחר מכן ה'משב"ק' של אותו 'צדיק' שאל אותו בארבע עיניים איך הוא היה כ"כ בטוח שינצלו? והוא ענה לו, ממ"נ, אם ינצלו הרי שהוא צדק, ואם לא ינצלו הרי שאף אחד לא ידע ממה שקרה...
מישהו שאל אותי איך זה יתכן שיש רבנים שיש להם כ"כ הרבה מופתים, אז התשובה היא פשוטה. מי שקורה לו מופת מספר את זה ומי שלא לא, מתוך 1000 אנשים שנכנסים ומבקשים ברכה, 70 מקבלים את מה שהם רצו והם מפרסמים את זה... (כשגם בלי סגולה/ברכה הם היו מקבלים את זה)
אף פעם לא ראיתי מישהו שפירסם שהוא עשה את הסגולה והיא לא עבדה לו, כי ההבטחה היא לפרסם כשזה מצליח... וד"ל...
(אגב, אני עשיתי את ה'סגולה' ולא נושעתי!)
[אני מסופק אם זה חלק מקמפיין של חברת נרות או של המקומונים... מעניין מי הקמפיינר המוכשר שנזכר להמציא סגולה מעניינת כזו דווקא בתקופת הקורונה... (לפני כן מעולם לא ראינו ולא שמענו פרסומים כגון אלו ברחובות וכו')]

- ניתן לעיין עוד כאן בעניין סגולה זו
וגם כאן, על אף שכבר הביאו את זה...

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מסופר על משוגע העיירה שקראו לו 'אליהו' שהיה טוען בתוקף שהוא אליהו הנביא.
כשכל ילדי העיירה רצו אחריו והתלוצצו ממנו, הוא היה מסתובב וצועק עליהם 'אתם לא מתביישים לזלזל באליהו הנביא?!' הוא פתח את ספר מלאכי וקרא להם 'הנה אנכי שולח לכם את אליה הנביא', 'הנה, אתם רואים, כתוב במפורש שאליהו הוא נביא!'

הגפן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
משום מה יש לי הרגשה שמעשה שהיה כך היה:
שני לייצים התערבו ביניהם האם הציבור הוא ערכי או הולך אחר כל רוח ואפשר לעשות עליו סיבוב,
כשהרוחות התלהטו החליטו ביניהם על התערבות בסכום של 10,000 $,
חשב לעצמו אותו לץ: לא שווה לי להשקיע מחצית מהסכום כדי לקבל לאחמ"כ את כולו?!
הלך והשקיע 5000 $ בפרסום מסיבי של "הסגולה" ושל "עשיתי ונושעתי" .
מיותר להוסיף מי זכה ב-10,000 $ ...

נערך לאחרונה ב:

Yerushalmit

משתמש מקצוען
ואני חושבת שאם חוזרים למשל 40 יום על משהו קדוש - וכל פעם מתחברים ע"י זה עם הרבונו של עולם - זה מעלה את הדרגה של הבן אדם והוא יעלה ויהיה זכאי למה שביקש

לא נראה לי שיש כאן אוטומט

וממש ממש לא נראה לי שמישהו ישב וחשב להמציא סגולה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה