הנקה בלבד-עד מתי?

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מישהי יכולה להגיד לי מניסיון שלה עד מתי אפשר רק להניק, והאם נגרם נזק לילד שמזינים אותו מהנקה בלבד ולא מוסיפים אוכל מוצק?
בתי בת חצי שנה, עולה יפה בלי עין הרע, ומניסיון עם הילדים הקודמים, איך שאני מתחילה לתת אוכל מוצק- "הולכת ההנקה"- לכל המשתמע מכך.
אם יש למישהי עצות איך להוסיף אוכל, אבל לשמור על האפשרות להמשיך להניק בצורה מלאה, אשמח לשמוע.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אף פעם לא הלכה לי הנקה עם הוספת אוכל...
לדעתי אם הילד עולה ושבע תמשיכי בכיף עד שנה.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
את לגמרי לא חייבת להוסיף "אוכל אמיתי". אם הבת שלך עולה במשקל, ולך נוח עם ההנקה - את יכולה להמשיך להניק.
אני הנקתי את הבת שלי הנקה מליאה לגמרי לגמרי, בלי שום תוספות עד גיל 13 חודשים (אחר כך עם תוספות). כשהיא הייתה בת 12 חודשים הייתי איתה בבית חולים בגלל חבלה כלשהי. הרופא שאל מה התזונה שלה ונדהם "תדהמת רופאים" כששמע שהיא רק יונקת. הבת שלי התפתחה מצויינת והייתה מליאה מאוד ובכל זאת הוא אמר שבטוח חסר לה חומרים בגוף. ובכן הוא לקח לה בדיקות. כשהגיעו הבדיקות שאלתי אותו לגבי התוצאות והוא התגמגם ואמר ש"הכל בסדר".
בקיצור, אם את רואה שהבת שלך עולה במשקל מצויין, מתפתחת היטב, ובסך הכול הכללי מצבה טוב - אין סיבה להוסיף אוכל מהצד. ההוראות האלו הן לכלל האוכלוסייה והן לא בהכרח נכונות לגבי הפרטים.

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י GRN;1653261:
את לגמרי לא חייבת להוסיף "אוכל אמיתי". אם הבת שלך עולה במשקל, ולך נוח עם ההנקה - את יכולה להמשיך להניק.
אני הנקתי את הבת שלי הנקה מליאה לגמרי לגמרי, בלי שום תוספות עד גיל 13 חודשים (אחר כך עם תוספות). כשהיא הייתה בת 12 חודשים הייתי איתה בבית חולים בגלל חבלה כלשהי. הרופא שאל מה התזונה שלה ונדהם "תדהמת רופאים" כששמע שהיא רק יונקת. הבת שלי התפתחה מצויינת והייתה מליאה מאוד ובכל זאת הוא אמר שבטוח חסר לה חומרים בגוף. ובכן הוא לקח לה בדיקות. כשהגיעו הבדיקות שאלתי אותו לגבי התוצאות והוא התגמגם ואמר ש"הכל בסדר".
בקיצור, אם את רואה שהבת שלך עולה במשקל מצויין, מתפתחת היטב, ובסך הכול הכללי מצבה טוב - אין סיבה להוסיף אוכל מהצד. ההוראות האלו הן לכלל האוכלוסייה והן לא בהכרח נכונות לגבי הפרטים.
צודקת בכל מילה!
לי גם היו ילדים שהתקיימו רק על הנקה עד גיל 15-16 חודש והתפתחו ועלו במשקל מצוין, הסיבה שלא הוספתי להם זה לא בגלל שפחדתי שההנקה תלך אלא הם לא רצו, אני כן הייתי מעדיפה שירדו קצת ממני...

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י GRN;1653261:
אין לך מושג איך הרגעת אותי ושימחת אותי.

אם למישהי יש מושג עד כמה אפשר לסמוך על זה כמניעת...- נא לפנות אלי באישי. תודה.

זלפה

משתמש רשום
הקושי העקרי בהנקה בלבד היא שא"א להשאיר את הילד להרבה זמן.
אם את יכולה להיות עם התינוק כל היום, ואף פעם את לא צריכה לצאת לזמן ארוך- אז מצוין.
לדעתי כדאי להרגיל את הילד לעוד מזון אפילו רק פעם ביום או פעם ביומיים כדי שתוכלי להשאיר אותו אצל מישהו.

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י רוח סערה;1653281:
אין לך מושג איך הרגעת אותי ושימחת אותי.

אם למישהי יש מושג עד כמה אפשר לסמוך על זה נא לפנות אלי באישי. תודה.

כל אחת צריכה להכיר את הגוף שלה...
ולמרות זאת אי אפשר לסמוך על זה.

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
ולי יש נקיפות מצפון עם בן 9 חודשים שלפעמים נגמר לו הירקות שבישלתי
ועובר יום ולא דחפתי לו מנה מסודרת..
אז אני גם מתחילה להרגע..
אפילו שאני חושבת שזה כן די חשוב להוסיף את המנה המבושלת של הבשרי.

רחלי ר

משתמש מקצוען
בהנקה - את בטוחה שיש הכל.
בתזונה אחרת את צריכה להיות כל הזמן עם יד על הדופק שהילד יקבל את כל מה שהוא צריך.
אם זה חתוך אצלך: או זה או זה, לכי על הנקה!!!
(כמובן, מעקב משקל והתפתחות....)

nc

משתמש סופר מקצוען
בניגוד לדעות שמעלי , אני חושבת שללמוד לאכול מוצקים זה שלב התפתחותי חשוב.

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י nc;1653315:
בניגוד לדעות שמעלי , אני חושבת שללמוד לאכול מוצקים זה שלב התפתחותי חשוב.
צודקת ממש!
זה חשוב מאד להתפתחות הפה הבליעה ובהמשך הדיבור.
אבל גם לתינוק שיונק מלא אפשר לתת במשך היום לאכול מכל מה
שבני המשפחה אוכלים מפה ומשם וזה ממש לא ע"ח ההנקה.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני גם חושבת שבלי קשר לתזונה. הילד צריך להתפתח. להכיר מרקמים, טעמים, להחזיק ביד (בהמשך) להנות מאוכל. ושזה משליך על כל כווני ההתפתחות.
וגם עם קשר לתזונה אז נכון שסביר להניח שלא יקרה כלום אם לא תוסיפי. אבל ההמלצה היא כן להוסיף ויטמנים שונים, ברזל שיש בבשר ועוד דברים.
אני לא רוצה להתמשמש במילה לפגוע בהתפתחות הילד. אבל לתת לו את הפחות טוב. ממניעים שלא קשורים אליו. בעיני זה קצת עצוב. (וזה לא דומה לילד שלא רוצה לטעום) ויש דרכים לפתור את הנושא שחשוב לך בדרכים נכונות יותר. לפחות בעיני.

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הנקתי את הבת השניה 9 חודשים והפסקתי רק בגלל לימודים...
(לא רצתה לקבל בקבוק בשום אופן ולא יכלתי להמשיך לימודים כשהיא איתי.)
הנקה מלאה ללא תוספות היא נגעלה מהכל!!!
אבל כשהפסקתי להניק היא אכלה הכל בהדרגה כך שאין לך ממה לחשוש מהתפתחות.
אגב, הבת שלי התפתחה הכי מהר מכל ילדי מבחינה מוטורית. (גסה ועדינה)

אות ומופת

משתמש מקצוען
על פי מחקרים שקראתי, אני נוטה להסכים עם אלה שטענו שזה שלב התפתחותי חשוב, וגם מבחינה תזונתית אני לא סגורה על זה שזה מספיק. וזאת למרות שהבכור שלי רק ינק עד גיל שנה ורבע, והיה מפותח והכל היה בסדר.
אני מציעה לך להתייעץ עם יועצת הנקה, לבדוק למה ההנקה "הולכת" כשמתחילים מוצקים, ומה אפשר לעשות כדי למנוע זאת.

ויישר כוח על הרצון וההשתדלות!

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י nori;1653331:
אני גם חושבת שבלי קשר לתזונה. הילד צריך להתפתח. להכיר מרקמים, טעמים, להחזיק ביד (בהמשך) להנות מאוכל. ושזה משליך על כל כווני ההתפתחות.
וגם עם קשר לתזונה אז נכון שסביר להניח שלא יקרה כלום אם לא תוסיפי. אבל ההמלצה היא כן להוסיף ויטמנים שונים, ברזל שיש בבשר ועוד דברים.
אני לא רוצה להתמשמש במילה לפגוע בהתפתחות הילד. אבל לתת לו את הפחות טוב. ממניעים שלא קשורים אליו. בעיני זה קצת עצוב. (וזה לא דומה לילד שלא רוצה לטעום) ויש דרכים לפתור את הנושא שחשוב לך בדרכים נכונות יותר. לפחות בעיני.

הוצאת מילים מפי!!

REVISH

משתמש רשום
עיצוב גרפי
ילד שלי ינק עד גיל שנה +9 חודשים. היה עולה יפה במשקל . ולא זכור לי שהיה לו הפרעות בהתפתחות.יום אחד הפסקתי הנקה והוא התחיל לאכול תפריט שאנחנו אוכלים.החזיק לבד בכפית ולא היה מוכן שאני אעזור לו .(אוכל הכל)

הגוף שלנו מתאים את עצמו לצורכי הילד.

אין מה לחשוש.

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י תמנונה;1653416:
הוצאת מילים מפי!!
אני בכוונה שאלתי אם זה לא מפריע בהתפתחות של הילד בגלל שאין לי שום כוונה לעשות צעד כזה אם הוא פוגע כהוא-זה בהתפתחות.

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י רוח סערה;1653471:
אני בכוונה שאלתי אם זה לא מפריע בהתפתחות של הילד בגלל שאין לי שום כוונה לעשות צעד כזה אם הוא פוגע כהוא-זה בהתפתחות.

אין לי מושג אם זה פוגע בהתפתחות לטווח ארוך או לא,

לדעתי עצם זה שאת עושה את זה בשבילך ולא בשביל הילד- נותן טעם לפגם.

ליקר

משתמש רשום
נכתב ע"י תמנונה;1653474:

אם זה לא פוגע בהתפתחות הילד, איפה הפגם? :rolleyes:
(בלי קשר, אני נתתי אוכל לילדים מגל 4 חו')

אות ומופת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י תמנונה;1653474:

לדעתי - זה לא נותן.

(ולמה נראה לך שהיא עושה את בשביל עצמה? בגלל השאלה שלה? ברור שזו לא הסיבה העיקרית)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה