הנקה בלבד-עד מתי?

3632

משתמש צעיר
נכתב ע"י רוח סערה;1653734:
נשים- תפתחו את העיניים:
אישה שעושה בשביל עצמה זה מגונה? זה אומר שהיא אימא פחות טובה?
לא! זה אומר שאתן עדיין מדומיינות ולא הבנתם שאימא מרוצה זה הדבר הכי טוב בעולם שאפשר לתת לילד.
ואפילו אם זה לא לילד, ובאיזשהו מקום זה על חשבונו- בשביל עצמה- גם לה יש זכות קיום, זכות להיות רגועה ושמחה. גם היא הייתה פעם ילדה, ועכשיו היא אישה עם זכות להיות מרוצה, והיא גם ילדה של ה' ובת של אימא שלה.
מאיפה יהיה לנו כוח להעניק הלאה? מייסוריי המצפון? מהדינים? מההקפדות על עצמנו?
זאת אחת הטעויות הגדולות והדקות ביותר במסווה של "יראת שמיים" ו"אחריות"
כל מילה פנינה!!!

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פשוט;1654612:
האמת היא ....אני מתבישת.......
שאלה אישית,
אתן לא חושבות שמסתובבים פה גברים בפורום???????

דווקא לדעתי היא שאלה בשיא העדינות - שגם אם גבר דווקא יקרא הודעה שהכותרת שלה נשית מובהקת עדיין אין בזה בעיה.
אחרי הכל, אישה יהודיה ב"ה, גם לה יש שאלות בנושאים האלו, וטוב שהיא לא צריכה ללכת לחפש תשובות בפורומים חילוניים.

פשוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
היא שאלה בעדינות,
אבל התגובות של אחרות פה לא מתאימות שגברים יקראו אותם....

מב

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יכול להיות שהנקה גורמת לגזים וכאבי בטן יותר ממטרנה?
כי הבייבי שלי סובל נורא מכאבי בטן ועצירויות למשך כמה ימים, והוא מקבל הנקה בלבד,
אה שכחתי להוסיף, הוא בן 4 חודשים, ואוכל כמעט כל שעתיים
זה קשור להנקה? מה לעשות? אני ממש אובדת עצות, הוא צורח שעות ללא הפסקה
הבו עצות דחוף!!!!!!

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אולי את אוכלת משו' שלא טוב לו

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
ניסית להימנע מחלבי?
יש תינוקות שלא טוב להם שהאם אוכלת חלבי
לא מחייב שהם יהיו אלרגיים לחלב אי"כ זה יכל לעבור בגיל שנה

מדייקת

משתמש רשום
מנסיון - יש ילדים שלא אוהבים, בלשון המעטה אוכל מוצק, ואז לאחר ההנקה הם הופכים משמנמנים לרזים.

מב

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני באמת אוכלת המון חלבי,
אז מה לא לאכול בכלל מוצרי חלב??????:confused:

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י דוריטוס;1654652:
כתוב בכותרת שזה על הנקה.
אז גבר נורמלי לא יכנס לפה!

מה הלחץ?

יש לך הרבה תמימות :)
אשריך!

אריה

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אם כבר מדברים על הנושא אז אני צריכה עזרה דחוףף
יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי ולא רוצה את ההנקה בוכה מזה ורק בכל ממש מסכימה לאכול, וכשמקבלת בקבוק אין מאושרת ממנה והרבה יותר רגועה, ניסתי לבדוק וראיתי שאכן אין לי המון חלב, אבל אני מגבירה אותו עם כדורים וכו... והיא כבר לא רוצה בוכה כל היום , יש לכן רעיונות ועצות

תרצה613

משתמש מקצוען
מב,
כל תינוק רגיש למשהו אחר בחלב. יש תינוקות שצורחים בגלל מאכלי חלב, יש כאלו שלא טוב להם קמח לבן, אם זה קורה בעיקר במוצ"ש ויום ראשון - יכול להיות חמין וכו'

תהיי עירנית, להימנע ממאכל מסוים כמה ימים ולראות אם יש שיפור. עד שתביני ממה זה נובע.
המאכלים הבעייתיים ביותר הם אכן מאכלי חלב, קמח לבן, ומאכלים שגורמים לגזים (תפוזים, כרוב וכו')

אריה,
אני לא הייתי מתעקשת כ"כ. אם היא ממש לא אוהבת את ההנקה וזה עושה לה לא טוב - תני לה לאכול מה שהיא רוצה. בעז"ה בילד הבא ילך יותר טוב... זה משתנה מילד לילד.

לאה ורחל

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
אריה אולי יש לה בעיה של לשון קשורה?
הא פשוט לא מצליחה לינוק?

אם הבעיה היא צורת ההגשה אפשר לשאוב ולתת לה בבקבוק

אלפא ביתא

משתמש צעיר
נכתב ע"י מב;1655314:
יכול להיות שהנקה גורמת לגזים וכאבי בטן יותר ממטרנה?
כי הבייבי שלי סובל נורא מכאבי בטן ועצירויות למשך כמה ימים, והוא מקבל הנקה בלבד,
אה שכחתי להוסיף, הוא בן 4 חודשים, ואוכל כמעט כל שעתיים
זה קשור להנקה? מה לעשות? אני ממש אובדת עצות, הוא צורח שעות ללא הפסקה
הבו עצות דחוף!!!!!!

יכול להיות שהוא אוכל יותר מדי? בדר''כ תינוק לא צריך לאכול יותר מפעם ב-3 שעות.
הגדולה שלי היתה צרחנית גדולה וכמובן חשבתי שזה רעב, עד שקלטתי שהיא בוכה מכאבי בטן והאוכל מרגיע אותה... אצל השני כבר הייתי חזקה יותר ולא נתתי לפני 3 שעות, היה הרבה יותר רגוע!
בקשר לאלרגיה- בהחלט יכול להיות. כדאי ללכת להיימליך, הוא מומחה גדול מאד לאלרגיות ויש לו שירות נהדר.

esti gefner

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הרבה קפצו על האשכול ועכשיו גם אני:)

יש מציאות כזאת שיש הרבה חלב אבל הוא פשוט לא משביע??:confused:

HGO

משתמש רשום
נכתב ע"י אלפא ביתא;1655499:
יכול להיות שהוא אוכל יותר מדי? בדר''כ תינוק לא צריך לאכול יותר מפעם ב-3 שעות.
הגדולה שלי היתה צרחנית גדולה וכמובן חשבתי שזה רעב, עד שקלטתי שהיא בוכה מכאבי בטן והאוכל מרגיע אותה... אצל השני כבר הייתי חזקה יותר ולא נתתי לפני 3 שעות, היה הרבה יותר רגוע!
בקשר לאלרגיה- בהחלט יכול להיות. כדאי ללכת להיימליך, הוא מומחה גדול מאד לאלרגיות ויש לו שירות נהדר.

תינוק יונק לא אוכל מעבר לצורך שלו! התינוק מפעיל מאמץ ביניקה והוא לא יאכל מעבר לשובע.
לכל תינוק צורך אחר וזה שהוא אוכל כל שעתיים זה נורמאלי לחלוטין
באמת תבדקי לגבי מה שאת אוכלת, הגיוני מאד שזה מה שמשפיע עליו. אפשר לנסות גם תכשירים נגד גזים כמו סימיקול וכדו'

HGO

משתמש רשום
נכתב ע"י אריה;1655422:
אם כבר מדברים על הנושא אז אני צריכה עזרה דחוףף
יש לי תינוקת בת חודשיים וחצי ולא רוצה את ההנקה בוכה מזה ורק בכל ממש מסכימה לאכול, וכשמקבלת בקבוק אין מאושרת ממנה והרבה יותר רגועה, ניסתי לבדוק וראיתי שאכן אין לי המון חלב, אבל אני מגבירה אותו עם כדורים וכו... והיא כבר לא רוצה בוכה כל היום , יש לכן רעיונות ועצות

לגבי הגברת החלב- אין שום קשר בין הכמות בשאיבה לכמות ההנקה. לתינוק תמיד יצא חלב, אין מצב שהתינוק יונק ולא יוצא כלום! (להבדיל ממשאבה שהיא הרבה פחות יעילה)

esti gefner

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י HGO;1655512:
תינוק יונק לא אוכל מעבר לצורך שלו! התינוק מפעיל מאמץ ביניקה והוא לא יאכל מעבר לשובע.
לכל תינוק צורך אחר וזה שהוא אוכל כל שעתיים זה נורמאלי לחלוטין
באמת תבדקי לגבי מה שאת אוכלת, הגיוני מאד שזה מה שמשפיע עליו. אפשר לנסות גם תכשירים נגד גזים כמו סימיקול וכדו'

גם אני עד היום חשבתי שמה שאנחנו אוכלים קשור לכאבי בטן אצל התינוקות אבל בטיפת חלב אמרו לי שזה בכלל מגיע מהדם...ונהפך לחלב... ולא קשור בכלל למה שאנחנו אוכלים שעובר למערכת העיכול וכו'...

ו...אולי הוא עוד רעב? וצריך תוספת?

לא יודעת למה יש לי הרגשה שהבת שלי(חודש וחצי ) רעבה כל הזמן כאילו זה לא משביע ליותר משעה:(
ואחרי הנקה היא אוכלת 120 גר' ונרגעת ומחייכת לכל העולם..

יש מצב לשובע רק מענקה? כי חלב יש !!

HGO

משתמש רשום
שלחתי לך באישי.
לגבי טיפת חלב- גם המזון שעובר במערכת העיכול נספג בדם.
צר לי לנפץ אשליות- אבל טיפת חלב לא יודעים הכל... מניסיון מר!
ממליצה מאד על הקו לשאלות של "ליגת לה לצ'ה" מדריכות הנקה מנוסות, תומכות ומלאות ידע, יכולה לחפש את המספר אם את רוצה

esti gefner

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י HGO;1655516:
שלחתי לך באישי.
לגבי טיפת חלב- גם המזון שעובר במערכת העיכול נספג בדם.
צר לי לנפץ אשליות- אבל טיפת חלב לא יודעים הכל... מניסיון מר!
ממליצה מאד על הקו לשאלות של "ליגת לה לצ'ה" מדריכות הנקה מנוסות, תומכות ומלאות ידע, יכולה לחפש את המספר אם את רוצה

אם תוכלי אני מאוד ישמח לקבל את המיספר!!

אסתי

משתמש צעיר
זה ממש לא נכון להגיד שהחלב אם לא מושפע ממה שהאמא אוכלת!!!
הילדים שלי אלרגיים למוצרי חלב בחלב אם. אצלי זה התבטא בהקאות, ילדים אחרים יכולים לסבול מכאבי בטן.
יועצת הנקה מקצועית מאד אמרה לי שמוצרי חלב זה הדבר הראשון שצריך לנסות להוריד כשיש בעיות עם ההנקה.
ואגב, הטעם של החלב אם מושפע מהמאכלים שהאמא אוכלת.

אריה, כדאי לבדוק לשון קשורה. תינוקות עם לשון קשורה לא יכולים לעשות את הפעולה הנכונה שנדרשת בהנקה, הם לא אוכלים מספיק וזה גורם מיד להפחתת כמות החלב.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה