נכתב ע"י עדיאל;1738261:אז ככה.
אני מהרהר, שמא יש צורך שתף את כולם בהליכי הבחירה [הדמוקרטיים, השוויוניים והשקופים] של המועמדים להעפלה למקומות הראשונים [אל דאגה, אין לי הרבה סיכויים...]
עם כל הכבוד לזכייתך, חישוקים, ויש כבוד, עדיין הבחירה באתגר הקודם לא היתה מי-יודע-מה-אובייקטיבית, משתי סיבות:
1. חלק ניכר מחברי הפורום סברו שיש להוסיף עוד מישהו, אחד לפחות, לחֶבר-המועמדים. בחירת 5 המועמדים נעשתה על שיקול דעתה של סימולציה, שאני לא מזלזל חלילה בשיקול-דעתה המקצועי, עדיין זה לא במקום בחירה חופשית.
2. הבחירה הסופית נעשתה באמצעות צלצולים חופשיים, באתגר כמו זה, נושא פרסים בקלות יחסית יוכל ניק פופולארי [תיאורטית, לא מעשית חלילה] לגייס לעצמו [מפורומים אחרים, לדוגמא] חבר ידידים שיצלצל ויצלצל, ואולי מבלי לקרוא, וכ"ש להתעמק ולהבין, את הנאמר.
אשר על כן, אני מציע, שהבחירה תעשה באופן כדלהלן:
1. זכות הבחירה תינתן רק למי שהשתתף באתגר, או למי שהשתתף באחד משתי האתגרים. כך נוכל להבטיח שהבחירה נעשית מתוך קריאה ועיון ולא צלצול סתם.
2. אי אפשר, כמובן, לצלצל לעצמי. וזה אומר שכל אחד יצטרך לבחור, בשלב ראשון עכ"פ, את חמשת המובילים מבחינתו - חוץ ממנו אישית.
לפי זה, נעמיד את הרשימה הסופית לצלצול נוסף, מתוכם ייבחרו הזוכים [כאן יש לדון אם יש מקום לתת את זה לבחירה חופשית של כלל חברי הפורומים של פרוג, או עדיין לתת רק לחברי הפורום דנן].
והעיקר, מה העיקר באמת? אולי לא לפחד כלל...
מה שכן, זה היה אתגר מהנה וכיפי, ומה זה משנה מי זוכה. אבל כאן מדובר כבר במתנה, וזה כבר סיפור אחר.
נכתב ע"י חישוקים;1735949:הכללים להשתתפות באתגר:
...
ג. היצירה חייבת להיכתב ע"י הניק המעלה אותו.
נכתב ע"י חישוקים;1737432:עוד הארה ליוצרים ולסופרים:
שימו לב, הדרישה היא לכתוב מונולוג או סיפור אישי, והכוונה היא לא רק לכתיבת קטע בגוף ראשון...
הגדרת מונולוג היא- חד שיח, תמלול של דיבור עצמי, שאילת שאלות ועניית תשובות, לעצמי כמובן.
טיפים שיסייעו לכם:
הדגם הקלאסי הוא תיאור מחשבות, כשהמאפיין העיקרי הוא חוסר סדר, קפיצה מעניין לעניין בהשפעת האסוציאציות שעולות.
ניתן גם לבחור בכתיבה שמזכירה כתיבת יומן, שבה המחשבות מעובדות יותר אבל עדיין משוחררות ואינן כבולות לסדר, או בכתיבת מכתב שבה יש לשמור על קשר הגיוני בין החלקים.
סיפור אישי, לעומת זאת, בנוי לפי מבנה של סיפור ממש, אבל הוא מדגיש ומחדד את נקודות העניין בחייה של הדמות המסופרת.
אני מצפה למונולגים מלאי השראה או לסיפורים אישיים (או חלקיהם) משובחים, מקצועיים ומלוטשים.
קדימה...
נכתב ע"י רותי קפלר;1740860:הגיוני שהרף עולה - אחרי שאנשים מקבלים השראה מהיצירות הקודמות שהועלו.
נכתב ע"י עדיאל;1740849:וואוו, גודיתי.
מבחינתי לקחת.
חברה, הרף פה עולה מיצירה ליצירה. משאירים אותנו אי שם מאחור...
נכתב ע"י גודיתי;1741269:עוד משהו- בקשר למוצא של הזקן הנ"ל- אם תתעמקו בו הוא לא נראה פולני/הונגרי , גם לא בוכרי(...) ולא מוכר בבאסטה. הוא נראה יותר אדם צרפתי , הכי הרבה-מרוקאי. המראה שלו הוא של אדם מסודר, מאורגן ואפילו אמיד.
מה דעתכם?
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1740319:מה אפשר להספיק במאה וחמישים מילה? מנין החכמים לבד עולה כמה אלפים. כך היה שגור על לשונו של ריבי מכלוף שבבית מדרשו למדתי, מאות רבנים וחכמים קדושים וצדיקים. זוהי מרוקו.
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1741337:רק עכשיו עלית על המוצא?!
עכשיו ראיתי!נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1741337:לא ראית מה שכתבתי באשכול של האתגר?!
נכתב ע"י גודיתי;1741269:אם תתעמקו בו הוא לא נראה פולני/הונגרי , גם לא בוכרי(...) ולא מוכר בבאסטה. הוא נראה יותר אדם צרפתי , הכי הרבה-מרוקאי. המראה שלו הוא של אדם מסודר, מאורגן ואפילו אמיד.
מה דעתכם?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: