הנחיית הורים - באיזו שיטה?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י bbr;1577772:
את האינטואיציה האימהית שלנו איבדנו עוד לפני שהילדים נולדו לנו!

???????????????

נראה לי כמו תמצית הגישה ה'שפר'ית:
מפגש ראשון ושני מסבירים לך כמה שהאמהות שלך נוראה,
ואז מודיעים לך שתתחילי לסמוך על האינטואיציה הפנימית שלך.

:)

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
על מצות קרבן פסח כבר כתוב צדיקים ילכו בם ורשעים יכשלו בם

כך שבכל דבר ושיטה אפשר להשתמש לטב ולמוטב, ובעצם על כך נקראים המידות בשם "מידות", שבהכל צריך להשתמש רק במידה ובמשקל = במחשבה

הרעיון ההתחלתי בשיטת שפר הוא לאזן את העקומה כתוצאה מהפסיכולוגיה שהתפתחה במאה האחרון שכולנו סובלים ממנה קשות, ומכניסה אותנו למערבולת של לא לחשוב לגופו של ענין ולוקחת מאיתנו ומהסובבים אותנו את הבחירה הפשוטה שניתנה לבני אדם וליהודים בפרט

לדוגמא: אם אני יעשה לבן שלי כך וכך, אז בעוד 20 שנה כשיהיה לו קושי אז הפסיכולוג יאשר לו שזה עקב מה שאמא שלך עשתה לך אז.
וכתוצאה שמכל הסיפורים שהפסיכולוגים למיניהם הצליחו לייצר, שהם אכן מאוד נכונים, ייצרו לנו פחד מלחנך את הילדים
(מישהו יכול למצוא את המושג "חום ואהבה" בתורה, ולנסות להפשיט את המילים למציאות, מזכיר לי את הספר "אתהלך" של אהרן מרגלית, שמתאר שם את אביו שהיה דיי קשוח, ואעפ"כ הוא אהב אותו אהבת נפש)

מה שבטוח לא נכון בפסיכולוגיה לגבי יהודים, זה שגם אם מישהו מעצבן אותי יש לי את מלוא הזכות\החובה לבחור (ובחרת בחיים=בחירה) לא להתעצבן, וגם אם מישהו פגע בי יש לי את מלוא הזכות לבחור לא להיפגע (לא שזה מצדיק את השני - וההוא כמובן ישפט) אבל אנו בפרט היהודים בניגוד לפיסכולוגיה לא רובוטים שמבצעים פעולות עפ"י מה שנעשה לי.

ולכן צריך להחזיר להורים את הזכות והחובה להגיב ולהתייחס לילדינו בכל דבר לגופו של ענין, גם אם זה מאוד לא נעים, כי יש לילד את מלוא הבחירה איך לקבל זאת
וכן להאמין בילד שבכוח הבחירה שיש בו הוא מסוגל בכל מצב ובכל קושי להתקדם הרבה מעבר למצופה, הדברים הנ"ל כשקולטים אותם טוב ונכון יכולות לחסוך הרבה טיפולים למיניהם, למי שמעונין לחסוך, אך יש גם הרבה שנהנים מכל הריצות וההתמסכנויות (ההורים והילדים גם יחד)

שורה סופית יש היום אינפלציה של מטפלים ומאבחנים, ומשום מה הבעיות רק מתרבות,

מסתבר שכשמחפשים בעיות אז מוצאים וכשחוגגים סביבה היא גדילה, והילד רק נהנה מהתשומת לב סביבו (פעמיים בשבוע למטפלת, פעמיים בשבוע למאבחנת) אך בינינו הוא רק מפסיד כי הוא היה יכול לעבור את הקושי ולהתקדם, אך כעת יש לו לגיטימציה לא להתאמץ

כל הנ"ל נכתב בצורה מאוד כוללנית, וודאי שיש מקרים יוצאי דופן לכל צד

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י bbr;1579333:
שורה סופית יש היום אינפלציה של מטפלים ומאבחנים, ומשום מה הבעיות רק מתרבות,

על אותו משקל בדיוק אפשר לומר:
היום יש אינפלציה של קבוצות הנחייה בשיטת שפר, ומשום מה הבעיות רק מתרבות

בקיצור, זו לא הוכחה לשום כיוון.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י גלבוע;1579336:

גם את שפר צריך לקחת בעירבון מוגבל, ואעיז גם להגיד שגם את הרב יעקובזון ועוד הרבה טובים, כי גם אם אקמול הוא דבר מצוין אז תלוי בכל מקרה לגופו של ענין.

ובאיזשהוא מקום הראש שלנו כבר מאוד מבולבל מריבוי ההרצאות, השיטות וההנחיות הורים, ואנו פועלים בתגבותינו מאוד לא עם האינטואציה מה שגורם עפ"י רוב לתגובות לא לענין, או לאי תגובה במקום שכן היה צריך תגובה

מה שברור ששפר שובר את התזה הפסיכולוגי, וחסידי הפסיכולוגיה שלא יעיזו להתקרב, כי זה עלול להשפיע עליהם, ואחרי זה יהיה קצת משעמם, כי מפסיקים לרוץ לכ"כ איבחונים וחיפושי בעיות

Aאילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מתארגנת קבוצה להנחיית הורים
בגישת שרמן - וסלי
בקריית הרצוג
להצטרפות נא לפנות באישי

א.ד.

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י גלבוע;1579331:
???????????????

ממש לא!!!

גיליון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י OR_Design;1579485:
כמה נשים נראה לכן שצריך כדי שיהיה קבוצה?
אולי אני ינסה לארגן בעיר שלי.

אשמח אם למישהי יש מספר טלפון לבירורים, לא שפר, אולי וסלי?
או משהו טוב אחר (על שפר ראיתי שלא כולם מרוצים)..

איפה את גרה?

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י גלבוע;1579331:
???????????????

רציתי להגיב בחריפות
אבל התמתנתי :)
מענין אותי מאד אם למדת את הגישה שאת כ"כ מתנגדת אליה?
אני יכולה לספר לך רק שלמדתי אצל יהודית סלומון הבת של שרמן ותלמידה של וסילי
היא מלמדת פסיכולוגיה בסמינר גור
וציטטה המון את הרב וולבה מספריו
אחרי השיעור הראשון כשחזרתי הביתה המשפט הראשון שאמרתי היה: "סוף סוף גישה מקבלת ולא שיפוטית כזו שמקבעת את מעמדך כאמא ולא כשפוטה על דוכן הנאשמים"
הסבה שהלכתי דוקא לא היתה בגלל מאורעות טראגים או חוסר יכולת להכיל ולחנך את ילדיי
אלא דוקא בגלל שחיפשתי אישור לורות שלי
בשיטות האחרות של היום פשוט מפחיד להביא ילדים כי כל הזמן מאשימים
הילד בוכה כי לא הכלת אותו מספיק, הוא מוצץ אצבע כי לא חיבקת אותו, הוא מרטיב כי לא נתת לו להתבטא
האשמה לא מובילה לכלום
הגישה המסורתית שמקבעת נסיבות לאירוע רק מחתימה או יותר מכתימה את הילד
ואני חשבת שדוקא אנשים פתוחים מסוגלים הרבה יותר להכיל את הגישה
מאלה המקובעים שזקוקים למתכונים על כל אירוע שקורה עם הילד שלו
בשיעורים הנ"ל לא אומרים לך מה לעשות עם הילד אלא עושים עבודה עצמית פנימית איך לקבל כל ילד בשמחה ולהכיל אותו הכי טוב שאפשר במגירה הפנימית שבלב
לא נותנים שם מתכונים לשנת צהרים או למתי בדיוק הילד צריך ללכת לישון, לקום לאכול, לשמור על אחיו
אלא נותנים לך ארגז כלים ענק שמסייע לך להיות שלמה עם כל מה שאת תחליטי ואי שאת תחנכי
כי הילדים הללו ניתנו לך כמתנה מעם ד'
מתנה מדהימה שהקב"ה החליט שאת (ורק את) כהורה מסוגלת ויכולה לחנך אותו הכי טוב שאפשר

אני מאד מתנצלת אם זה נשמע התקפה או משהו כזה
ממש לא התכונתי
יתכן ואת התכונת לגישת שפר שאינני מכירה
ואני התכונתי לזאת שכל מהותה תורה

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
שקדיה, הרבנית שרמן וחדוה וסילי זה ממש לא שפר, יש אולי קווים דומים, אבל זה מאד מאד שונה.

חולי

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י OR_Design;1579485:
כמה נשים נראה לכן שצריך כדי שיהיה קבוצה?
אולי אני ינסה לארגן בעיר שלי.

אשמח אם למישהי יש מספר טלפון לבירורים, לא שפר, אולי וסלי?
או משהו טוב אחר (על שפר ראיתי שלא כולם מרוצים)..

אני גם ארגנתי קבוצה ורציתי להביא את וסלי, והיא אמרה שהיא עמוסה ואין מצב לקבוצה נוספת.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י גלבוע;1579331:
???????????????

אולי להבדיל, בגישה אותה מעבירה שרמן, מסבירים לך את כמה את אמא טובה ושמותר לך בהחלט לתת אמון בעצמך ובאינטואיציות שלך.

נכתב ע"י גלבוע;1579336:

הייתי מצפה ממך כאחת שמכירה יותר את המרוויחים מטיפולים למיניהם להצהיר ע"כ למען הכנות...

הבעיות ישנן,
הן היו והן תהיינה לעולם,

אפשר לרוץ ממטפל למטפל וממכון למכון ואת יכולה לראות הורים שזו תמצית חייהם וככה הם מרגישים טובים ומסורים.

ואפשר גם לנסות אחרת... ולפעמים זה נותן למרבה הפלא תוצאות מדהימות.

אני לא אומרת ללכת בדרך קיצונית ששוללת מכל וכל מטפלים וכו', זו דרך קיצונית ולא ראויה (על אף ש"שפר" דוגלת בה) ורואים הרבה פעמים הורים שלא מסוגלים ללכת לטיפול מסיבותיהם הם וניתלים בקנה רצוץ של שפר לתרץ את עצמם, ומי שסובל אלו הילדים.

אבל, כשצריך ללכת לטיפול (וזה הרבה יותר נדיר ממה שהגננות והרעבע'ס נוטים לשלוח...) יש אפשרות ללכת עם גישה פנימית אחת, ויש דרך ללכת בגישה פנימית אחרת, מה תרגישו בפנים כשתנקטו בצעדים הנחוצים - ישפיע מאד על התועלת.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י שקדיה;1579510:
רציתי להגיב בחריפות

גם אני ממליצה עליה:)

שיפי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
קראתי ברפרוף את האשכול מדי פעם, התלבטתי אם להגיב, בסוף...
לעניות דעתי, מי שלא השתתפה בקבוצה לא יכולה לקטול את שיטת שפר, כי כששומעים על השיטה היא נשמעת גרוע, וכשעובדים יחד עם המנחה ועם אמהות נוספות, וחיים את זה בבית, רואים עד כמה זה עוזר.
וכן, גם אני לא לקחתי אותה כהלכה למשה מסיני, ויש דברים שאני לא מסכימה איתם, העיקר זה הסוויץ' שקורה אחרי ששומעים.
אני מכירה משהי מאוד מקרוב, שהיה לה בעיה בעיקר עם אחד הילדים, היא לקחה אותו לתרפיה באומנות, התרפיסטית עובדת עם הילד בשיטת שפר וגם מנחה את ההורים באותה שיטה, ומדגישה מאוד מאוד את קירבת אלוקים בגידול הילדים.
האמא אמרה לי שהיא פשוט שינתה לה את החיים, כמובן לטובה, עד כדי כך שכשהילדים רבים, והיא מרגישה שמאבדים שליטה היא לוקחת ספר תהילים, הם קוראים לזה בבית ה'פלאפון' הכחול מארון הספרים, היא הסבירה לילדים שהיא מבקשת מה' שיפסיקו לריב, והילדים כל כך התחברו לזה, עד שפעם אחת כשהיא הלכה להגיד פרק תהילים, אחד הילדים רץ אחריה ואמר לה: "אמא, אל תגידי אותי לה'", ובדרך כלל, היא עדיין לא גומרת פרק אחד והם כבר מפסיקים לריב.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י שקדיה;1579510:
רציתי להגיב בחריפות
אחרי השיעור הראשון כשחזרתי הביתה המשפט הראשון שאמרתי היה: "סוף סוף גישה מקבלת ולא שיפוטית כזו שמקבעת את מעמדך כאמא ולא כשפוטה על דוכן הנאשמים"
הילד בוכה כי לא הכלת אותו מספיק, הוא מוצץ אצבע כי לא חיבקת אותו, הוא מרטיב כי לא נתת לו להתבטא
האשמה לא מובילה לכלום
בשיעורים הנ"ל לא אומרים לך מה לעשות עם הילד אלא עושים עבודה עצמית פנימית איך לקבל כל ילד בשמחה ולהכיל אותו הכי טוב שאפשר במגירה הפנימית שבלב
לא נותנים שם מתכונים לשנת צהרים או למתי בדיוק הילד צריך ללכת לישון, לקום לאכול, לשמור על אחיו
אלא נותנים לך ארגז כלים ענק שמסייע לך להיות שלמה עם כל מה שאת תחליטי ואי שאת תחנכי
מתנה מדהימה שהקב"ה החליט שאת (ורק את) כהורה מסוגלת ויכולה לחנך אותו הכי טוב שאפשר

ממש לא התכונתי

כל מילה פנינה!

פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שיפי;1579726:
אחד הילדים רץ אחריה ואמר לה: "אמא, אל תגידי אותי לה'", ובדרך כלל, היא עדיין לא גומרת פרק אחד והם כבר מפסיקים לריב.

זה אולי נראה שהילד התחבר לקרבת אלוקים... אבל במובן שלילי.
יש לו עכשיו פחד שיגידו אותו לה' - לא נשמע טוב!!!

האמת, זה יכול לקרות לכל אחד,
מתכוונים למשהו מסויים - לחיוב כמובן,
והילדים קולטים את זה לכיוון אחר ולא רצוי.

זה מראה שצריך לשים לב לתגובות של הילדים ולבדוק את עצמינו איפה קרתה אי ההבנה.

גיליון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י שקדיה;1579510:
רציתי להגיב בחריפות
האשמה לא מובילה לכלום

ממש לא התכונתי

חבל שאי אפשר לצלצל 1000 צלצולים!

פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י יוני רז;1579834:
משהי שמעה על שיטת ימימה? (-לא מדובר ברבנית ימימה מזרחי)

ילדים גדלים בבית ההורים החם והאוהב,
במטרה לגדול ילדים בריאים בנפשם, שמחים בעשיית המצוות ויראי ה'.

אבל משעשע אותי לחשוב, להסתכל על מגוון הילדים ברחוב ולחשוב:
"הילדה הזו חונכה בשיטת ימימה - רואים!,
והילד ההוא בשיטת שפר - רואים על הוריו,
האחים האלו מחונכים בשיטת וסילי. ואלו מחונכים בלי שיטה כלל ועיקר"...

והעיקר שלא נשכח, להתפלל בכל עת לסייעתא דשמיא באמת!

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י פוינט;1579857:
ילדים גדלים בבית ההורים החם והאוהב,
במטרה לגדול ילדים בריאים בנפשם, שמחים בעשיית המצוות ויראי ה'.

אבל משעשע אותי לחשוב, להסתכל על מגוון הילדים ברחוב ולחשוב:
"הילדה הזו חונכה בשיטת ימימה - רואים!,
והילד ההוא בשיטת שפר - רואים על הוריו,
האחים האלו מחונכים בשיטת וסילי. ואלו מחונכים בלי שיטה כלל ועיקר"...

והעיקר שלא נשכח, להתפלל בכל עת לסייעתא דשמיא באמת!

האמת היא נראה לי שכל הילדים קודם כל חמודים,
ובעיקר פשוט י-ל-ד-י-ם...

לפעמים משחקים, לפעמים רבים,
לפעמים נראים קשים ולפעמים רכים כחמאה,
לעיתים ממושמעים ולעיתים עושים מעשי משובה,
ברחוב את יכולה לראות שיות תמימות שאין לך מושג מה מסוגלים לחולל ב-5 דקות בבית,
ואת יכולה לראות "פראי אדם" אבל רק אבא או אמא שלהם לידם הם נעשים כנועים ובת"ת הם בכלל משהו מיוחד...

הנחיית הורים יותר משהי מעצבת את הילדים... שאחרי כל השיטות הם ישארו ילדים, עם מעשים של ילדים ודרך גדילה של ילדים (שמאז קללת אדם הראשון היא כוללת "צער גידול בנים")
הנחיית הורים מעצבת (או מתיימרת לכך...) את תגובות ההורים...

העיקר שלא נשכח, להתפלל בכל עת לסייעתא דשמיא באמת!
ויהי נועם ה' עלינו.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י mig;1579674:
אולי להבדיל, בגישה אותה מעבירה שרמן, מסבירים לך את כמה את אמא טובה ושמותר לך בהחלט לתת אמון בעצמך ובאינטואיציות שלך.

הייתי מצפה ממך כאחת שמכירה יותר את המרוויחים מטיפולים למיניהם להצהיר ע"כ למען הכנות...

הבעיות ישנן,
הן היו והן תהיינה לעולם,

אפשר לרוץ ממטפל למטפל וממכון למכון ואת יכולה לראות הורים שזו תמצית חייהם וככה הם מרגישים טובים ומסורים.

ואפשר גם לנסות אחרת... ולפעמים זה נותן למרבה הפלא תוצאות מדהימות.

אני לא אומרת ללכת בדרך קיצונית ששוללת מכל וכל מטפלים וכו', זו דרך קיצונית ולא ראויה (על אף ש"שפר" דוגלת בה) ורואים הרבה פעמים הורים שלא מסוגלים ללכת לטיפול מסיבותיהם הם וניתלים בקנה רצוץ של שפר לתרץ את עצמם, ומי שסובל אלו הילדים.

אבל, כשצריך ללכת לטיפול (וזה הרבה יותר נדיר ממה שהגננות והרעבע'ס נוטים לשלוח...) יש אפשרות ללכת עם גישה פנימית אחת, ויש דרך ללכת בגישה פנימית אחרת, מה תרגישו בפנים כשתנקטו בצעדים הנחוצים - ישפיע מאד על התועלת.

לא קראתי את ההמשך אבל גם אלה שלמדו אצל וסלי-שרמן מקשקשות בענין שפר.
אני לא חסידה של שפר, אבל למדתי אצל מנחה בגישת שפר וחבל שאין לי הקלטה איך שהיא התווכחה איתי שאם המלמד של הבן שלי אמר שצריך מורות מקדמות בשום פנים ואופן לא להפסיק, ואני כבר הרבה לפני זה הרגשתי שאני רוצה להפסיק בלי קשר והיא התעקשה איתי לא להפסיק ואם המלמד אומר גן שפה להכניס לגן שפה כך שזה ממש שטויות מה שאתן כותבות על שפר, שוב, כמו שכתבו פה כמה פעמים מי שלא למד שלא ידבר!!!!! גם אלה משרמן-וסלי!!!!!!
אני יכולה לציין שלאחר מעשה החלטנו על דעת עצמנו בלי קשר לשפר בכלל לעצור את הסחף המטורף הזה שהכניסו אותנו בתלמוד תורה רק כי הם מרוויחים מזה הרבה כסף(ואני יודעת את זה מתוך המערכת איך שעומדים למלמדים, לגננות ולמורות על הראש שחייבים להגיע לכמות של ילדים בשביל לפתוח כיתת שפה, כי זה מכניס הרבה כסף למוסד, אז שימצאו כבר הורים חלשים שלא יתנגדו להכניס את ילדם) למעשה, אנחנו החלטנו לעצור את כל החגיגת ריפוי בעיסוק, ריפוי בדיבור, מורות מקדמות, כיתת שפה, אבחונים אינסופיים, וזה היה בלי קשר לשפר, אבל שפר נתן לי את הכלי איך להאמין בילד שהוא מסוגל בלי כל הטררם המטורף הזה להגיע הכי רחוק שאפשר.
ואני יכולה להעיד שבמבט כמה שנים לאחור אם אני יעלה פה סריקות של האבחונים שכתבו על הילד ואראה את זה למלמדים שלו היום הם לא יאמינו שזה נכתב על הילד הזה.
ילד מס' אחד בכיתה,ולא בגלל שהוא הבן שלי, תמיד גומר עבודות ראשון, גמרא ומשניות בע"פ, מתחנן שנבחן אותו עד שכבר לנו אין מספיק סבלנות לכמויות, מבחנים משעממים (קבוע 100%) ולא בגלל שהוא הבן שלי, כל פעם שבעלי חוזר מאסיפות הורים אני מזכירה לו מחדש מה עברנו עם הילד הזה לפני כמה שנים ואנחנו לא יודעים אם לצחוק או לבכות אם הבעיה של המלמד על הילד זה שהוא לא נותן הזדמנות לילדים אחרים לענות תשובות כי הוא תמיד ראשון.
אתם יכולים להגיד על שפר מה שאתם רוצים יש ילדים שפשוט נהיו בני אדם בגלל זה, ואם למישהו יש חוסר הבנה זה רק כי הוא לא מכיר מבפנים, גם אני יכולה לחלוק מפה ועד להודעה חדשה על אבחנות של רופאים פשוט כי לא למדתי רפואה, נו, אז מישהו יתייחס לאמירות שלי?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה