האמת שמה שכתב
@GOLDRING קצת הפריע לי, אך התשובות של
@NG ושל
@prog בהחלט מספקות
אבל מה
שבאמת הפריע לי זה זה:
הכנס הזה הוא כנס חרדי, ומיועד לחרדים ולדתיים, המתאפיינים בכך שהם מצהירים על עצמם שהם לפחות ברצון, מעוניינים לשמור על קלה כחמורה, ולכן הכנס הזה בהפרדה מלאה (כפי שראוי להיות)
אך האם בזה מסתכמת חרדיותנו ואמונתנו?
שני גורמים מעיבים על הצטרפותי לחגיגות:
א. המצווה
הראשונה בתורה שנצטווינו בה כעם היא "החודש הזה לכם ראש חדשים", ואמרו חז"ל "הוא ראשון ואין אחר ראשון" ולכן פסקו הפוסקים
שאסור להשתמש בתאריכים לועזיים שלא בשעת הצורך. בפרט שמדובר במניין שנים (גם אם לא נכון) להולדת אותו האיש יש"ו, ויש בכך בעיה של "ושם אלהים אחרים לא תזכירו" וחשש איסור ע"ז (כך כותב המהר"ם שיק יו"ד סי' קעא). אם מישהו כותב תאריך לועזי בצ'קים כי זה יותר נוח לו בגלל שבעשירי הוא מקבל משכורת וכו', את זה התירו (למרות שבוודאי עדיף לכתוב תאריך עברי, והבנק מקבל זאת) אולם סתם כך לציין "כנס פרוג 2018" זה לדעתי ממש טעם לפגם. הח"כים החרדים מנסים בתקופה זו לחייב ע"פ חוק את יצרני המזון לציין גם תאריך תפוגה בתאריך עברי. אבל אם החרדים בעצמם משתמשים בתאריך לועזי למרות שאין בדבר כל הכרח, מה לנו כי נלין על חברות המזון?
ב. הדבר השני שהפריע לי הפרס הגדול בתחרות. טיסה לאירופה לשם טיול גרידא. הדבר אסור לפי רוב מוחלט של הפוסקים, וגם אלו שהתירו התירו בשעת הדחק, למי שחייב להתאוורר וחייב מסיבות נפשיות להחליף אווירה וכו'. אם הכרטיסי טיסה היו לליזנסק, מז'יבוז' או אומן, לא הייתי פוצה פה, למרות שגם על ההיתר לצאת לחו"ל לצורך השתטחות בקברי צדיקים יש חולקים, אולם מכיוון שרבים המתירים, בוודאי יש על מי לסמוך לצורך זה. אולם סתם לשם טיול? בתור פרס המוצע לכל זוכה? לא רק ל"מי שחייב להפסיק לשמוע עברית ולראות ישראלים לכמה זמן"? תמיהיני על משמרת הקודש המלווה את הכנס שהתירו את שני הדברים החמורים הללו