חגים המתכון הקל והטעים ל"קרא" הוא

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
פחות.
יצא לי לטעום בחיי כאלו שהכינו, היה די לא אכיל וגם לא ממש מוטעם לסעודה.
אז שלי טעים מאד:) אכיל ומטריף
אבל מתוק
אצלנו אוכלים את הסימנים בתחילת הסעודה בנפרד ולא כחלק מהסעודה
 

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
קוביות ברסק עגבניות
קוביות בתוך מרק.

השאלה אם את מתכוונת לקרא או כרתי, כי הקציצות המדוברות הן של כרתי.
 

ברור מאד

משתמש צעיר
פשטידה עם בצל מטוגן או בלי לתבל איך שאת אוהבת ביצים קמח מצה ולתנור טעים מהיר ובריא
 

נוהם

משתמש רשום
עימוד ספרים
כבר כמה שנים מכינה כמו שניצל חציל (לא זוכרת מאיפה המתכון וגם אין מתכון מסודר)
הכי אכיל מאי פעם מכל הנסיונות....
פורסת פרוסות, ממליחה, שוטפת, סוחטת, מנגבת, מיבשת, טובלת בביצה מטובלנת ובפירורי לחם.
מכניסה לתנור על תבנית משומנת וגם מזלפת מעל שמן.
אופה בחום של 220 כ20 דק' עד השחמה נאה...
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
המתכון הכי נחמד לכל הסימנים
זה מרק
הקרא משמש כמו קישוא
הכרתי - בצל
גזר
רוביה = שעועית
וחוץ מהסילקא את מסודרת בקלות :)
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רוביה = שעועית
רק שבמחילה ברוב הבתים שאני מכירה לפחות- רוביה היא לא שעועית, אלא קטנית דומה לשעועית, בגודל חצי ממנה, טעימה פי אלף ונגועה בלי שום השוואה. ככה כחטיף מתוק.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עושה את הקרא כמו כל הקציצות, עם בצל מטוגן, הקרא עצמו קוביות קטנות קטנות מבושלות במי מלח בערך חצי שעה עד שמתרככות (שוקלת שנה הבאה לגרד במעבד מזון) מוסיפה ביצים פרורי לחם ותיבול, ושמה בתניות שקעים משומנות היטב
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
רק שבמחילה ברוב הבתים שאני מכירה לפחות- רוביה היא לא שעועית, אלא קטנית דומה לשעועית, בגודל חצי ממנה, טעימה פי אלף ונגועה בלי שום השוואה. ככה כחטיף מתוק.
ברור שרוביה היא לא שעועית
כמו שקרא זה לא קישוא
וכרתי הוא לא בצל.

אבל הסגנון דומה, ולכן כמו שאפשר להכין מרק ירקות עם הנ"ל + גזר, אז מרק עם הסימנים מתפקד נהדר גם כן
 

מסלול מחדש

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
פרוסות מטוגנות עם רוטב עגבניות
אצלנו עושים את זה עם חצילים, והניסיון לעשות עם קרא היה מוצלח
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
אני עושה את הקרא כמו כל הקציצות, עם בצל מטוגן, הקרא עצמו קוביות קטנות קטנות מבושלות במי מלח בערך חצי שעה עד שמתרככות (שוקלת שנה הבאה לגרד במעבד מזון) מוסיפה ביצים פרורי לחם ותיבול, ושמה בתניות שקעים משומנות היטב
שנה הבאה אני אעשה את זה.
אבל כבר אתמול עשיתי פשטידות מהכרתי והסלקא.
אז אתמול הייתי במוד של בישולי ירקות ואז פשטידות.

נראה לי אלך על המתכון של @efrat1 נקווה שאצליח לטבל.

הקטע עם השניצל בתנור נשמע עסיסי, שוקלת גם.


אגב, מה אתן עושות עם המילוי הספוגי? לפח, נכון?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה