@נחמי3 ,אני מכירה נשים בפנסיה...
לא מכירה צעירות שלא עובדות אבל זה לא הנושא מה אני מכירה ומה לא
למה כועס?
@נחמי3 ,אני מכירה נשים בפנסיה...
לא מכירה צעירות שלא עובדות אבל זה לא הנושא מה אני מכירה ומה לא
זה פשוט לא נכוןהיוקר והעושר לא קשורים לתורה הקדושה אל למה שנגזר על האדם לפני הולדתו אם יהיה עשיר או עני.
אצלנו לומדים עד 4:30 עם הפסקה של שעה. כל שעות אחה"צ פנויות לך ליציאות/תוספת הכנסה. יעיל ונוח. מצוי מאוד לא בערי המרכזמה שכן שיחברו את סדר א וסדר ב' (עם הפסקה קצרה באמצע)
והבעלים יהיו בבית ב5 וחצי
לא מתאים למי שבונה על סידור לילדים ב1
כן מתאים לכאלו שלא חוזרים ממילא ויש איכשהו הפסקה של 3 שעות באמצע
כשהאשה בינתיים עובדת קשה בלי לנוח רגע.
מבירור נוסף שעשיתי מדובר באמת בוותק של כ - 20 שנה. אך הדגש שאז היה החזרים על החזר שכירות ועוד הטבות רבות שהיום הם רק בגדר חלום.. והתלוש שלהם כיום נשאר כך ורק המשיך לצבור וותק + + + ולכן זה המחיר אבל בגדול לא מתקרבים למחיר הזה רק מורות ספציפיות..לא נכנס לכל הויכוח פה כי איני בתחום.
אך בהחלט יש מורות עם וותק של 20 שנה + שמקבלות סכום של 5 ספרות ראיתי בעיניי לא אחת. לא בחינוך העצמאי אלא ברשת בני יוסף (לא קשור - אבל בצפון ראיתי שנקבו כאן את האיזור הזה)
בהצלחה לכווווולכם! כל אחד בתחום העסקתו ופרנסתו..
זה אולי הרוב שאת מכירה אבל ודאי לא הרוברוב נשות האברכים שאני מכירה עובדות 8 שעות
והן לוקחות מהמעון זאת אומרת שהן עד 4 בבית
ובעידן העבודה מהבית בכלל הכל יותר קל
במציאות של היום שמקובל חברתית שכולם עובדות את צודקת,במציאות של היום הרבה נשים תרגשנה פחות טוב ותתפקדנה פחות טוב אם לא תצאנה בכלל, גם בלי קשר לצד הכלכלי.
לפני שאת קובעת בכזאת נחרצות לא נכון.זה פשוט לא נכון
חלק מהבחירה של האדם להיות אברך זה לבחור להצטמצם ולהקריב בשביל לימוד התורה הקדושה,
הדמיון כאילו גם אם אדם יצא לעבוד הוא יחיה באותו צמצום לוקח מהמאמינים בזה הרבה מהשכר העצום שמגיע להם על ההקרבה של הצמצום והוויתור על מותרות - כי לשיטתם הם לא מוותרים על כלום, לא חבל?
שמעתי מחכם אחד משפט:
התורה חוזרת שוב ושוב ומבטיחה למי שהולך בדרכיה שפע גשמי, איך יכול להיות אם כן שלתושבי בני ברק יש פחות כסף מלתושבי תל אביב?
התשובה היחידה היא שתושבי בני ברק עניים כי הם בחרו להיות עניים!!!
שמעתי השבוע מרב שעובד בקופ צדקה שכונתית שאמר ש90%מהתורמים ( במספר לא בסכום)הם אברכים ו90%מהנתרמים לא אברכיםבלת"ק
אל תדאגו לאברכים
תדאגו לאלה שעובדים
לאברכים יש הכי מהר דירות של עצמם.
והעגלות שלהם בסופר לא ריקות כ"כ..
והם משלמים שכ"ל כמו ילדי העובדים...
והם תורמים לכל קרן של קופת העיר שמגיעים לאסוף בכולל כי יש להם לב טוב..
והם נותנים חומש..
ממש לא אני מכירה מישהי עם ותק עם baעם הכל 20 שנה מורה באותו מקום 7000בשביל לעבוד בחינוך העצמאי מספיק תואר אקווילנטי וזה יש לכל בת סמינר.
וגם מי שהלכה לעבוד במשרד החינוך האפשרויות לעשות תואר אקדמאי הרבה יותר התגמשו אודות לקורונה.
יש אפשרות לעשות הרבה שעות מרחוק, וגם שעות שהן על חשבון העבודה כיום יש מענקים.
וצאו מזה שכיום מורה מקבלת 6-7K אולי מורה מקצועית. וגם אז הן יודעות לשלב מס' דברים ומגיעות למשכורת יפה.
מחנכת כיתה עוברת את 12-13K בעיקר מכיון שהעבודה שלהם אף פעם לא נגמרת ולא תחומה בשעות.
שפע גשמי? איפה בדיוק זה כתוב בתורה?שמעתי מחכם אחד משפט:
התורה חוזרת שוב ושוב ומבטיחה למי שהולך בדרכיה שפע גשמי, איך יכול להיות אם כן שלתושבי בני ברק יש פחות כסף מלתושבי תל אביב?
התשובה היחידה היא שתושבי בני ברק עניים כי הם בחרו להיות עניים!!!
אי אפשר לחיות לאורך זמן על חובות וגמ"חים מהסיבה הפשוטה שאם אין מאיפה להחזיר אף אחד לא מלווה יותרמה אם כל אילה שחיים על חובות וגמחים
כתב אישום חמור מאד.כותבים פה הרבה על זה שאברכי כולל הם אילה שמסוגלים לחיות בצמצום בשביל חיי תורה
וזה ענין של עדיפות של חיי עוני בשביל התורה סליחה אבל יש הרבה דיבורים בעלמא
מה אם כל אילה שחיים על חובות וגמחים כי לא באמת מסוגלים לחיות במינימום או שהמינימום באמת גדול עליהם כי יש משפחה ברוכת ילדים ולא תמיד האשה יכולה לפרנס (לא חסר סיבות) או יכולה לפרנס מעט מאד
ואני גרה בעיר שברוך ה' רוב העיר הם אברכים ואני רואה שהילדים מגיעים למוסדות הלימוד עם ממתקים וכל מיני מותרות בשעה שבעלי שיצא לעבוד (בעבודה תורנית לגמרי) ממש בלית ברירה ובוכה כל לילה מחדש על חוסר יכולת לשבת וללמוד כי צריך לפרנס משפחה ברוכה ברוך ה' והתחייב בכתובה וברוך ה' עומד בדיבורו ולא חי על חובות שכתוב במפורש "לווה רשע ולא ישלם" כמובן חס וחלילה כולם רוצם לשלם חובות ולא לגזול אבל ת'כלס מבירור יסודי רוב מודיעין עילית חיה על גמחים
אולי זה שיוצא לפרנס מש' בדמע ובבכי על רצון ללמוד שלא יכול לממש לו מגיע יישר כח גדול ?
וכמה כואב שאדם כזה שקורע עצמו מלימוד התורה כדי לעשות את רצון בוראו ועדיין לא מצליח לגמור חודש בגלל יוקר המחיה ללא תוספת קנית מותרות כי לא לוקח גמחים חלילה מה שלא קורה עם חלק מאברכי הכולל (כמובן לא כולם) ובסוף מי שמקבל תמיכה מקרנות למיניהם הם אברכי הכולל שלא עושים מינימום השתדלות וחיים על חובות וקונים מותרות ולא אדם שעושה את מלוא ההשתדלות כדי לא להצטרך לידי מתנת בשר ואדם ועם כל הצער והכאב עדיין זקוק ולו לא מסייעים כי הוא לא יושב בכולל אז כל אחד שיעשה שאלת רב מה תפקידו בחיים כי לא בטוח שכל אחד יכול לשבת בכולל אם זה על חשבון להפקיר את בני ביתו או לחיות בחובות ומי שמצליח לשבת וללמוד בכולל בלי לעשות חובות ולהפקיר את בני ביתו אשריו שזכה ושיודה על כך מליון פעמים בדקה כי זה זכות שלו לא רואה בזה כל הכבוד אלא רואה בזה שה' זיכה אותו ונתן לו במתנה אפשרות להרגיש את מתיקות התורה ולא להצטרך להתיגע בעבודה ואלה שיוצאים לעבוד למרות שחלמו להישאר ולהנות ממתיקות התורה (כמובן מדובר על אילה שיוצאים לעבוד בלית ברירה שזה כולל את אילה שלא ניחנו בכישרון הבנה או מסוגלות לשבת מידי הרבה זמן שזה גם סוג של בלית ברירה ולא מי שמחפש לעבוד כי התורה ה' ישמור לא מדברת אליו או כי רוצים לחיות חיי עולם הזה קצת יותר מחיי עולם הבא) אשריהם שעושים את רצון קונם ומבטלים את רצונם מפני רצונו.
קובע לא קובעת.לפני שאת קובעת בכזאת נחרצות לא נכון.
כדאי שתעיני במסילת ישרים לרמח"ל.
הוא זה שאומר זאת
וכן עוד מגדולי הראשונים והאחרונים.
כי היום משכורת אחת לא מספיקה להחזיק משפחהשאלה של כפירה
למה שאשה לא תשאר בבית כמו לפני 30 שנה
והבעל ילמד בבוקר שעתיים ואחרי זה ילך לעבוד
ובלילה ילמוד עוד שעתיים.
הבית מלא תורה גם בבוקר וגם בערב
והאשה תטפל בילדים כמו שצריך וכמו שרק היא יודעת.
?
בתורה שלי בכל אופן זה כתוב:שפע גשמי? איפה בדיוק זה כתוב בתורה?
מסכימה עם כל מילה זה באמת מצב כואבכותבים פה הרבה על זה שאברכי כולל הם אילה שמסוגלים לחיות בצמצום בשביל חיי תורה
וזה ענין של עדיפות של חיי עוני בשביל התורה סליחה אבל יש הרבה דיבורים בעלמא
מה אם כל אילה שחיים על חובות וגמחים כי לא באמת מסוגלים לחיות במינימום או שהמינימום באמת גדול עליהם כי יש משפחה ברוכת ילדים ולא תמיד האשה יכולה לפרנס (לא חסר סיבות) או יכולה לפרנס מעט מאד
ואני גרה בעיר שברוך ה' רוב העיר הם אברכים ואני רואה שהילדים מגיעים למוסדות הלימוד עם ממתקים וכל מיני מותרות בשעה שבעלי שיצא לעבוד (בעבודה תורנית לגמרי) ממש בלית ברירה ובוכה כל לילה מחדש על חוסר יכולת לשבת וללמוד כי צריך לפרנס משפחה ברוכה ברוך ה' והתחייב בכתובה וברוך ה' עומד בדיבורו ולא חי על חובות שכתוב במפורש "לווה רשע ולא ישלם" כמובן חס וחלילה כולם רוצם לשלם חובות ולא לגזול אבל ת'כלס מבירור יסודי רוב מודיעין עילית חיה על גמחים
אולי זה שיוצא לפרנס מש' בדמע ובבכי על רצון ללמוד שלא יכול לממש לו מגיע יישר כח גדול ?
וכמה כואב שאדם כזה שקורע עצמו מלימוד התורה כדי לעשות את רצון בוראו ועדיין לא מצליח לגמור חודש בגלל יוקר המחיה ללא תוספת קנית מותרות כי לא לוקח גמחים חלילה מה שלא קורה עם חלק מאברכי הכולל (כמובן לא כולם) ובסוף מי שמקבל תמיכה מקרנות למיניהם הם אברכי הכולל שלא עושים מינימום השתדלות וחיים על חובות וקונים מותרות ולא אדם שעושה את מלוא ההשתדלות כדי לא להצטרך לידי מתנת בשר ואדם ועם כל הצער והכאב עדיין זקוק ולו לא מסייעים כי הוא לא יושב בכולל אז כל אחד שיעשה שאלת רב מה תפקידו בחיים כי לא בטוח שכל אחד יכול לשבת בכולל אם זה על חשבון להפקיר את בני ביתו או לחיות בחובות ומי שמצליח לשבת וללמוד בכולל בלי לעשות חובות ולהפקיר את בני ביתו אשריו שזכה ושיודה על כך מליון פעמים בדקה כי זה זכות שלו לא רואה בזה כל הכבוד אלא רואה בזה שה' זיכה אותו ונתן לו במתנה אפשרות להרגיש את מתיקות התורה ולא להצטרך להתיגע בעבודה ואלה שיוצאים לעבוד למרות שחלמו להישאר ולהנות ממתיקות התורה (כמובן מדובר על אילה שיוצאים לעבוד בלית ברירה שזה כולל את אילה שלא ניחנו בכישרון הבנה או מסוגלות לשבת מידי הרבה זמן שזה גם סוג של בלית ברירה ולא מי שמחפש לעבוד כי התורה ה' ישמור לא מדברת אליו או כי רוצים לחיות חיי עולם הזה קצת יותר מחיי עולם הבא) אשריהם שעושים את רצון קונם ומבטלים את רצונם מפני רצונו.
כל הפסוקים שכתבת היו בימי שלמה המלך, ויהיו בעז"ה באחרית הימים.בתורה שלי בכל אופן זה כתוב:
"ושמעת ישראל ושמרת לעשות אשר ייטב לך ואשר תרבון מאד כאשר דבר ה' אלהי אבתיך לך ארץ זבת חלב ודבש"
"והיה עקב תשמעון את המשפטים האלה ושמרתם ועשיתם אתם ושמר ה' אלהיך לך את הברית ואת החסד אשר נשבע לאבתיך ואהבך וברכך והרבך וברך פרי בטנך ופרי אדמתך דגנך ותירשך ויצהרך שגר אלפיך ועשתרת צאנך על האדמה אשר נשבע לאבתיך לתת לך ברוך תהיה מכל העמים לא יהיה בך עקר ועקרה ובבהמתך"
"והיה אם שמע תשמעו אל מצותי אשר אנכי מצוה אתכם היום לאהבה את ה' אלהיכם ולעבדו בכל לבבכם ובכל נפשכם ונתתי מטר ארצכם בעתו יורה ומלקוש ואספת דגנך ותירשך ויצהרך ונתתי עשב בשדך לבהמתך ואכלת ושבעת"
"אפס כי לא יהיה בך אביון כי ברך יברכך ה' בארץ אשר ה' אלהיך נתן לך נחלה לרשתה רק אם שמוע תשמע בקול ה' אלהיך לשמר לעשות את כל המצוה הזאת אשר אנכי מצוך היום"
"שבעת ימים תחג לה' אלהיך במקום אשר יבחר ה' כי יברכך ה' אלהיך בכל תבואתך ובכל מעשה ידיך והיית אך שמח"
"והיה אם שמוע תשמע בקול ה' אלהיך וכו' ברוך אתה בעיר וברוך אתה בשדה ברוך פרי בטנך ופרי אדמתך ופרי בהמתך שגר אלפיך ועשתרות צאנך ברוך טנאך ומשארתך ברוך אתה בבאך וברוך אתה בצאתך וכו' יצו ה' אתך את הברכה באסמיך ובכל משלח ידך וברכך בארץ אשר ה' אלהיך נתן לך וכו' והותרך ה' לטובה בפרי בטנך ובפרי בהמתך ובפרי אדמתך על האדמה אשר נשבע ה' לאבתיך לתת לך יפתח ה' לך את אוצרו הטוב את השמים לתת מטר ארצך בעתו ולברך את כל מעשה ידך והלוית גוים רבים ואתה לא תלוה וכו' כי תשמע אל מצות ה' אלהיך אשר אנכי מצוך היום לשמר ולעשות".
ויש עוד המון מקומות בתורה - מומלץ לעבור עליה, היא הספר הכי בסיסי של היהודים.
לא רק באחרית הימים. גם היום יש שפע גדול עצום ורב. צאו לשוק.כל הפסוקים שכתבת היו בימי שלמה המלך, ויהיו בעז"ה באחרית הימים.
חכה ותראה.
מתגובתך נראה שלא קראת על מה הגבתיכל הפסוקים שכתבת היו בימי שלמה המלך, ויהיו בעז"ה באחרית הימים.
חכה ותראה.
אני ראיתי...אי אפשר לחיות לאורך זמן על חובות וגמ"חים מהסיבה הפשוטה שאם אין מאיפה להחזיר אף אחד לא מלווה יותר
אפשר לגלגל לאורך תקופה עד שמתפוצץ
בתוך עמי אנוכי יושבת ואני לא רואה אברכים שמגיעים להוצאה לפועל
אברכים משתמשים בגמ"חים בתבונה בשביל לצלוח קושי זמני/הוצאה פתאומית
(לא מדבר על חיתון הילדים שבדרך הטבע אין לזה שום הסבר)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: