המרה מNEF לRAW/TIFF/JPG

מנדי אור

משתמש צעיר
צילום מקצועי
אני זקוק לכלי שימיר לי מNEF לTIFF או RAW לעריכה בPS CS2 ואופצייה להמרת כולם ביחד לJPG.

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מנחם הלוי;370790:
אני זקוק לכלי שימיר לי מNEF לTIFF או RAW לעריכה בPS CS2 ואופצייה להמרת כולם ביחד לJPG.

NX / NX2

עושה את העבודה יותר טוב מכל תוכנה שקיימת בשוק

צבי קלאר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש גם את מפעל הפורמטים, format Factory
שממיר כל סוג מדיה לכל סוג, אני כמעט בטוח שיש שם את האופציה הזאת,
אם תרצה אחפש לך לינק להורדה,
ואשלח לך לתיבה הפרטית.

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מנחם הלוי;370852:
מאיפה מורידים?

או שמקבלים את זה עם המצלמה (מסדרה D300 צפונה)
או שקונים את זה באתר של ניקון

יעקב1

משתמש פעיל
אם אתה מחזיק קנון אז DPP עושה את העבודה יעילי מהיר ומקצועי.

(כאן המקום להודות לצל99 שלימד אותי על התוכנה וזו הפכה את עבודתי ליותר יעילה ומקצועית, ועל כך צל, תודה)

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י יעקב1;371003:

(כאן המקום להודות לצל99 שלימד אותי על התוכנה וזו הפכה את עבודתי ליותר יעילה ומקצועית, ועל כך צל, תודה)

אם הוא כתב NEF אתה יכול להניח שהוא לא בקאנון :D

מנחם, רק עכשיו שמתי לב לכותרת שלך
NEF = RAW
סתם לידע כללי

יעקב1

משתמש פעיל
אני לא מכיר את הקבצים של ניקון.
ראיתי RAW הספיק לי.

בכל אופן, תודה.

מנדי אור

משתמש צעיר
צילום מקצועי
לא טעיתי. NEF זהו RAW שלא נתמך בPS CS2. לאומת זאת הסיומת RAW נתמכת.
אז אני יאלץ לטפל לנצח בקבצי הNEF של ה-D5000 בתוך המצלמה?

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מנחם הלוי;371072:
לא טעיתי. NEF זהו RAW שלא נתמך בPS CS2. לאומת זאת הסיומת RAW נתמכת.
אז אני יאלץ לטפל לנצח בקבצי הNEF של ה-D5000 בתוך המצלמה?

אתה טועה.. אבל לא נורא.

NEF זה הRAW של ניקון
בכדי לפתוח את הNEF של ניקון בפוטושופ תאלץ לעבור לCS4
רק שם הcamera raw מכיר את המצלמה הזאת

מנדי אור

משתמש צעיר
צילום מקצועי
אולי לא הסברתי בצורה נכונה אבל כן הבנתי שNEF זה רוו של ניקון - שאינו נתמך בPS CS2 בעוד הRAW הרגיל של קאנון למשל (.RAW) כן נתמך.

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מנחם הלוי;371137:
אולי לא הסברתי בצורה נכונה אבל כן הבנתי שNEF זה רוו של ניקון - שאינו נתמך בPS CS2 בעוד הRAW הרגיל של קאנון למשל (.RAW) כן נתמך.

הסברת את עצמך מצויין
אך אתה מדבר על שני דברים שונים

קח מצלמה כמו ה50D של קאנון
ותנסה לפתוח את קבצי הRAW שלה בCS2
ולא תצליח
כי הפלאג שם לא מכיר את המצלמות שיוצרו לאחר זמנו

צל99

משתמש פעיל
נכתב ע"י יעקב1;371003:

בכיף.
:)

karniya

משתמש רשום
סליחה על הבורות אבל אם מתקינים את Camera Raw של אדובי זה לא פותר את הבעיה? ואם אני זוכר נכון זה גם חינם?
מעבר לכך ניקון מצמידה למצלמות שלה (שמפיקות קובץ NEF) תוכנה שעושה את העבודה די טוב שנקראת View NX ואם אחר כל הנ"ל עדיין אתה מרגיש חוסר מסויים בנושא... יש תוכנה שאני בודק אותה ביומיים האחרונים. היא נקראת DxO Optic. מה שנחמד בה זה שהיא יודעת לעבוד בהתאם למצלמה שלך ולעדשה שאיתה אתה מצלם... כך שהיא מתקנת את התמונה לפי הבעיות הספציפיות של המצלמה ו/או העדשה בה צילמת...(גם עיוותי תמונה/עדשה). ניתן להוריד באתר גירסת דמו להתנסות..

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י karniya;371614:
סליחה על הבורות אבל אם מתקינים את Camera Raw של אדובי זה לא פותר את הבעיה? ואם אני זוכר נכון זה גם חינם?
מעבר לכך ניקון מצמידה למצלמות שלה (שמפיקות קובץ NEF) תוכנה שעושה את העבודה די טוב שנקראת View NX ואם אחר כל הנ"ל עדיין אתה מרגיש חוסר מסויים בנושא... יש תוכנה שאני בודק אותה ביומיים האחרונים. היא נקראת DxO Optic. מה שנחמד בה זה שהיא יודעת לעבוד בהתאם למצלמה שלך ולעדשה שאיתה אתה מצלם... כך שהיא מתקנת את התמונה לפי הבעיות הספציפיות של המצלמה ו/או העדשה בה צילמת...(גם עיוותי תמונה/עדשה). ניתן להוריד באתר גירסת דמו להתנסות..

אתה מדבר על תוכנת הצפיה של ניקון בקבצי הNEF שלה
יש לה מספר אפשרויות מאוד מוגבלות לעריכה - לא הייתי מסתמך על זה כתוכנת עריכה. אני מסנן בעזרתה תמונות של אירועים.

לעריכה רק NX2

karniya

משתמש רשום
אה. אוקיי. לא ידעתי שיש גם NX2. אממ. אבל עדיין לא הבנתי האם הפלאגאין של אדובי לא עושה גם את העבודה? (לא משווה אותו לתוכנה מקורית של ניקון -רק בשביל הידע). אם אני הבנתי נכון ברגע שמתקינים CameraRaw אז הפוטושופ אמור לזהות את קבצי ה-RAW (או ה-NEF במקרה שלנו). זה לא הולך ככה?

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י karniya;371646:
אה. אוקיי. לא ידעתי שיש גם NX2. אממ. אבל עדיין לא הבנתי האם הפלאגאין של אדובי לא עושה גם את העבודה? (לא משווה אותו לתוכנה מקורית של ניקון -רק בשביל הידע). אם אני הבנתי נכון ברגע שמתקינים CameraRaw אז הפוטושופ אמור לזהות את קבצי ה-RAW (או ה-NEF במקרה שלנו). זה לא הולך ככה?

כן אבל

כל פלאג אין יודע לפתוח מספר מסויים של מצלמות
למשל CS2 לא יודע להתמודד עם הקבצים של הD300
הCS3 כן

karniya

משתמש רשום
תמיר... אבל אדובי מוציאה עדכונים תמידיים ל- CameraRaw. אז אם אני אקפיד לעדכן- הפ"ש אמור להמשיך לדעת לפתוח את החבר'ה החדשים...?! אם לא... אז זה ב'מת בעיה. נצטרך לעשות מנוי שנתי לפ"ש.... לא מתאים לי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה