דרוש מידע המצבר שלי מגמגם... מה עושים?

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אין דבר כזה.
בכולופן לפי הידוע לי....
כנראה הרכב שלי והמצבר ז"ל לא שמעו שאין דבר כזה ובכל זאת זה קרה. באמצע כביש 6, באמצע הנתיב. האוטו כבר לא הגיב לגז, קלטתי שמשהו קורה והצלחתי להגיע לשול. קראתי לגרר והביאו לי מצבר חדש. שמו לי אותו והאוטו נסע עוד כמה שנים בלי בעיות.

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כנראה הרכב שלי והמצבר ז"ל לא שמעו שאין דבר כזה ובכל זאת זה קרה. באמצע כביש 6, באמצע הנתיב. האוטו כבר לא הגיב לגז, קלטתי שמשהו קורה והצלחתי להגיע לשול. קראתי לגרר והביאו לי מצבר חדש. שמו לי אותו והאוטו נסע עוד כמה שנים בלי בעיות.
זה סיפור מוזר מאד ולא מוכר לרפואה...
אבל לא צריך לכעוס, הכל בסדר, קרה אז קרה....

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
מי שיודע אפילו בידידים אם המצבר נכבה באמצע נסיעה הם לא מוציאים קריאה של כבלים ולא מגיעים לסייע מכיוון שזו לא בעייה של מצבר.
אם המצבר כל כך גמור עד שהרכב כבה בנסיעה, לא יועיל לתת כבלים, כי הוא יכבה עוד פעם.

שלמה בלושטיין

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
קודם כל לא הבנתי מה יש להתרגז.
ועכשיו אנסה להסביר שוב, מנסיוני כמתנדב בידידים וכמוקדן בידידים, ומנסיון של מאות קריאות הנעה שטיפלתי בהם בפועל, ומאות קריאות שעניתי במוקד שתאמינו לי שהיה בהם את כל הסוגים של הבעיות, אין דבר כזה רכב שנכבה באמצע נסיעה שהבעייה אצלו זה המצבר,

ועכשיו אסביר, המצבר נטען ומתמלא מהמנוע כשהוא פועל ולכן אם הרכב בנסיעה אין מושג כזה שהמצבר פתאום נכבה, מה שקרה למישהו ספציפי לא אומר שיש דבר כזה, זה כמו שהרופאים יגידו על בעייה מסוייימת ופתאום היא תיעלם בדרך נס,
מעבר לכך עולם הרכב והמוסכים הוא עולם שמלא (כמובן שיש הרבה ישרים ואמיתיים) בנוכלים ושקרנים, כמעט רוב האנשים שאני מכיר שמחליפים מצברים (ואני מכיר הרבה) לא בודקים כלום אלא ברגע שאתה מגיע ןמבקש להחליף הם מחליפים וזהו בלי לבדוק האם זה באמת הבעייה, ישנם אנשים ישרים שבודקים לפני כן את המצבר ורואים האם הבעייה בו או במשהו אחר, קרה לי המון פעמים שאחד הקטבים שמחוברים למצבר פשוט התרופף והידוק שלו שלוקח 5 שניות סידר את הבעייה, אבל מה איכפת למוסכניק להחליף מצבר ולגבות תשלום מלא, הרי בכל מקרה לא תדע שהמצבר היה בסדר,
מי אמר שלא זה מה שקרה לך אפילו שלא גובים תשלום על המצבר עדיין יש מצב שזה מה שקרה ואולי רק זו הייתה הבעייה,

בכל אופן אין מושג כזה ותאמין לי שארגון שמטפל בעשרות אלפי קריאות בשבוע וכולל בתוכו מוסכניקים ומכונאי רכב וטכנאי רכב וחשמלאי רכב רבים לא סתם ממציא דברים.
בכל אופן שיהיה לך ערב טוב ותיגש לכל מוסכניק או מכונאי רכב ותשאל אותו אם יש דבר כזה ותחזור לומר לנו מה הוא ענה.

לילה טוב ורגוע לכולם

שלמה בלושטיין

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
אם המצבר כל כך גמור עד שהרכב כבה בנסיעה, לא יועיל לתת כבלים, כי הוא יכבה עוד פעם.
דבר ראשון זה לא מדוייק, גם למצבר ריק ממש עוזר כבלים,
נכון שרוב האנשים חושבים שברגע שמחברים כבלים
אז האוטו מיד מניע ואם לא אז זו בעייה אחרת, אבל זה ממש ממש לא כך,
אלא לפעמים המצבר כל כך גמור שהוא צריך להתמלא וחיבור של כבלים למשך פרק זמן ארוך יותר
למשל 15 דקות ולפעמים אף יותר יכול לעזור,
ולפעמים צריך כוח רב יותר משתי רכבים בו זמנית.
אבל לרכב שכבה בנסיעה זה באמת לא יעזור כמו שהסברתי למעלה,
מכיון שהבעיה לא במצבר אלא במשהו אחר ולכן לא יעזור כבלים,
מה שבכל זאת עושים במקרה כזה, זה שנותנים כבלים בשביל להזיז את הרכב הצידה
או עד המוסך ולפעמים בליווי ניידת משטרה מכיון שכולל מדי פעם כמה פעמים עצירה באמצע.

דבר שני זה בדיוק מה שכתבתי שלכן לא נותנים כבלים

ודבר שלישי סתם אנסה לכתוב דברים נוספים שקורים מנסיוני בקריאות בהם הייתי,
לפעמים רכב לא מניע ולא עוזר כבלים בגלל סטרטר תפוס, וצריך לשחרר אותו.
לפעמים רכב לא מניע ולא עוזר כבלים בגלל קודן שהיה מנותק וחזר פתאום לפעול, (כן כן זה קורה).
לפעמים רכב לא מניע ולא עוזר כבלים בגלל שחסר דלק (יצא לי לראות פעמים רבות).
ולפעמים רכב לא מניע כי אדם תדלק תדלוק שגוי, (כן כן גם זה קורה).

ודבר נוסף סתם בשביל הידע שבוסטר לא ממלא את המצבר אלא רק נותן פיק של כוח בשביל ההנעה הראשונית,
ולכן אם המצבר ממש ממש גמור לפעמים לא יעזור בוסטר ויצטרכו כבלים כולל המתנה של 10 דקות ויותר,
ואח"כ האוטו יניע בעז"ה,
ומה שקורה שלפעמים אנשים מנסים עם בוסטר וזה לא מניע והם מתייאשים כשכבלים היו פותרים את הבעייה.

דדי גמדי

משתמש פעיל
@שלמה בלושטיין וכן לכל שאר העונים -
תודה רבה על כל המידע במחכים!
רק אחזור לשאלה שאיתה פתחתי,
האם יש משהו לעשות במצבר שמתחיל לגמגם,
נראה לפי מש @יוו כתב שאם נוסעים חצי שעה ברכב מונע זה מחזיר לפעילות את המצבר
האם זה באמת נכון למקרה הנ"ל?
ידידים היה אצלי שניה אחת , חיבר בוסטר, אמר לי לנסוע לפחות חצי שעה
והתנדף.
אשמח לעוד חוות דעת

שלמה בלושטיין

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
@שלמה בלושטיין וכן לכל שאר העונים -
תודה רבה על כל המידע במחכים!
רק אחזור לשאלה שאיתה פתחתי,
האם יש משהו לעשות במצבר שמתחיל לגמגם,
נראה לפי מש @יוו כתב שאם נוסעים חצי שעה ברכב מונע זה מחזיר לפעילות את המצבר
האם זה באמת נכון למקרה הנ"ל?
לא מחזיר לפעילות אלא ממלא אותו כדי שלא יכבה באמצע ניסעה,
אם זה קורה פעמיים שלוש אחרי שנסעו ברכב חצי שעה אז ככל הנראה המצבר כבר גמור, או שיש בעייה אחרת,
והפיתרון הוא ללכת לבדיקת מצבר בכדי לדעת האם הוא הבעייה או משהו אחר

איפה אתם גרים אולי אוכל להפנות אתכם למישהו שבודק מצברים.

יוסיK

משתמש מקצוען
סתם בשביל לחזק את מה ש @שלמה בלושטיין כתב
כשמחליפים מצבר הרבה פעמים משאירים את הרכב מונע כדי לא לאבד את הזיכרונות של המערכת וכו' [לפחות ברכבים ישנים זה ככה]
כלומר הרכב מונע, מוציאים ממנו את המצבר לגמרי והוא לא נכבה אגם שיכול לקחת כמה דקות עד שישמו לו את המצבר הישן.
הסיבה מאוד פשוטה, ברגע שהרכב דלוק הוא עובד על החשמל שמיוצר ע"י האלטרנטור.

@יוו לגבי רכב שהברקס מתקשח במהלך נסיעה, מערכת הבלימה היא הידראולית והיא יעילה כשהמנוע דלוק - לא קשור לתקינות המצבר, כשהמנוע לא דלוק גם אם המצבר תקין הברקס קשה.
אם תוך כדי נסיעה הברקס מקשיח ויש במקביל גמגום במנוע זה יכול לרמוז על צורך בניקוי בית מצערת תקלה בחיישן ועוד כמה אפשרויות, אם חוץ מזה הכל תקין אני לא יודע מה יכולה להיות הסיבה אבל בכל מקרה חובה לבדוק אצל מוסכניק אמין כי זה יכול להגיע לסכנת נפשות.

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
כלומר הרכב מונע, מוציאים ממנו את המצבר לגמרי והוא לא נכבה
בחצר של סבא..(אמיתי לא שיר..)
היו 2 טרקטורים ישנים מאוד, בבוקר כשהפועלים היו מגיעים סבא היה מוציא מהמחסן מצבר,
מדליק את הטרקטורים ומחזיר את המצבר למחסן.

יוו

משתמש מקצוען
סתם בשביל לחזק את מה ש @שלמה בלושטיין כתב
כשמחליפים מצבר הרבה פעמים משאירים את הרכב מונע כדי לא לאבד את הזיכרונות של המערכת וכו' [לפחות ברכבים ישנים זה ככה]
כלומר הרכב מונע, מוציאים ממנו את המצבר לגמרי והוא לא נכבה אגם שיכול לקחת כמה דקות עד שישמו לו את המצבר הישן.
הסיבה מאוד פשוטה, ברגע שהרכב דלוק הוא עובד על החשמל שמיוצר ע"י האלטרנטור.

@יוו לגבי רכב שהברקס מתקשח במהלך נסיעה, מערכת הבלימה היא הידראולית והיא יעילה כשהמנוע דלוק - לא קשור לתקינות המצבר, כשהמנוע לא דלוק גם אם המצבר תקין הברקס קשה.
אם תוך כדי נסיעה הברקס מקשיח ויש במקביל גמגום במנוע זה יכול לרמוז על צורך בניקוי בית מצערת תקלה בחיישן ועוד כמה אפשרויות, אם חוץ מזה הכל תקין אני לא יודע מה יכולה להיות הסיבה אבל בכל מקרה חובה לבדוק אצל מוסכניק אמין כי זה יכול להגיע לסכנת נפשות.

הברקס מקשיח רק בהנעה הראשונית ( לצורך הפעלת הרכב)
ב"ה לעולם לא בנסיעה !
וכל מה שקישרתי באווילותי למצבר, זה כי ידידים חיבר לי בוסטר והכל הסתדר.

כך או כך, נאלצת להבין שצריך מוסך

שלמה בלושטיין

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
ביתר עילית
נפלא, גם אני ויש כאן אדם שעושה בדיקות למצבר בחינם ואומר לך האם צריך להחליף מצבר או לא,
הוא ישר כמו סרגל ואם אין צורך בהחלפת מצבר אז הוא לא יחליף לך את המצבר.
וגם במידה וכן צריך מצבר חדש אז המחירים שלו זולים בהרבה מאחרים.

0545397077

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
כל כך מזדהה עם הכתוב בשרשור, על רמאויות.

החליפו לי פעם מצבר, כשהבעיה בכלל היתה במעגל החשמלי שנוצר ע"י האלטרנטור.
החליפו לי פעם סטרטר, כשהבעיה בכלל היתה במגעי החיבור של המצבר.

לא יאומן כמה רמאויות יש ביקום הקטן שלנו.
ועל זה נאמר, גם זו לטובה.

שלמה בלושטיין

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
כל כך מזדהה עם הכתוב בשרשור, על רמאויות.

החליפו לי פעם מצבר, כשהבעיה בכלל היתה במעגל החשמלי שנוצר ע"י האלטרנטור.
החליפו לי פעם סטרטר, כשהבעיה בכלל היתה במגעי החיבור של המצבר.

לא יאומן כמה רמאויות יש ביקום הקטן שלנו.
ועל זה נאמר, גם זו לטובה.
אחד התחומים עם הכי הרבה רמאויות זה תחום הרכב,
מכיון שהמוסכניק אומר דברים שרוב האנשים לא מבינים בהם בכלל
ובדרך כלל אם אומר שצריך להחליף משהו אז מסכימים ללא דיון.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  85  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה