קבלתי כעת מייל מאשל ירושלים (בעקבות מייל שלי שפרסמתי כאן באשכול)
והם ביקשו ממני לפרסם את תגובתם באשכול הזה בעקבות הטענות עליהם כאן,
זה לשון התגובה:
אשל ירושלים נבחר על ידי משרד הפנים לנהל את פרוייקט חלוקת תווי המזון במחוזות דרום, מרכז, ירושלים ויו"ש, בסך הכל אנו מטפלים בפעימה ראשונה (משפחות שזכאיות באופן אוטומטי , ללא הגשת בקשה) בכ150 אלף בתי אב.
מאז שקיבלנו את אישור משרד הפנים לצאת לדרך לפני כ3 שבועות, אנו עושים ככל שביכולתינו ואף מעבר לכך, כדי להעביר את התווים למשפחות בהקדם האפשרי.
ראשית לכל, קבלת רשימות הזכאים מהרשויות המקומיות, לצערנו, חלק נכבד מהם לקו בחסר, עם שגיאות רבות, כתובות חסרות, טלפונים לא תקינים ועוד ועוד.
בהמשך, הנפקת כרטיסים וכו' - מכיוון שהכרטיסים הינם כרטיסי אשראי לכל דבר וענין, אנו תלויים בדפוס אחד ויחיד שרשאי להדפיס אותם ואנו מקבלים אותם טיפין טיפין.
ולאחר מכן כמובן חלוקת הכרטיסים, אשל ירושלים בחר בחברת בר הפצה - מסר, מחברת השילוח הגדולות בישראל בתחום ההפצה לבתי לקוחות, כדי להעביר את הכרטיסים לבתי הזכאים.
כזכור, מדובר על 140 אלף בתי אב באזורים נרחבים, ולא ניתן לחלק אותם ביום אחד.
אשל ירושלים היא אחת מעמותות הסיוע הגדולות בישראל - פעילה בכל הקהילות והמגזרים ועובדת כתף אל כתף כל השנה ובחגים עם כל קופות הצדקה ואגפי הרווחה בישראל, ואנחנו שמחים לבצע את הפרוייקט הנפלא הזה עבור משרד הפנים ועבורכם.
גם אנחנו יודעים שפסח בפתח, ועושים מאמצים לזרז את מתן הסיוע, אבל לאור הנתונים, יהיו וודאי משפחות שלא נספיק להגיע אליהם לפני פסח, בכל מקרה החלוקה תימשך גם במהלך חול המועד ואחרי הפסח עד שאחרון הזכאים יקבל את הסיוע.
ברצוננו לשלול את השמועות שעולות שוב ושוב ולהבהיר, כי הכסף שמוטען בכרטיס לא ייעלם ממנו ואין צורך להיכנס ללחץ, תוקף השימוש בכרטיס הוא 5 שנים, יחד עם זאת, מכיוון שהכרטיס מוגבל להטענה של עד 1000 שקלים, לא יוטענו הטענות נוספות עד שהכרטיס ירוקן על ידכם, ובכל מקרה הכסף ממתין עבורכם עד אז.
באשר למערכת השיפעול וההטענות, חשוב בעת ההפעלה לשמוע את ההוראות המוקלטות עד תום ואז להקיש את הנתונים המבוקשים בצורה זהירה ואיטית.
בברכת חג פסח כשר ושמח
הנהלת אשל ירושלים.
נשמח לענות לשאלות כלליות (לא למענה פרטני בנוגע למשפחות) נוספות אם יועלו.
הם ביקשו להפנות דרכי שאלות לכל המעוניין
זה המייל שלי: szn5060אין לכתוב כתובת מייל
(כמובן שבימים עמוסים כאלו אני לא יוכל להתעסק בזה יותר מידי אבל אשתדל ככול האפשר)