מכירים את האנלוגיה בין אוכל לנוסטלגיה?
אז הנוסטלגיה שלי מימי חנוכה כוללת חנוכיה דולקת על יד הדלת, שירי חנוכה מתנגנים,
וספינג'ים. הרבה ספינג'ים. לאורך כל חודש כסלו.
אה,
וכאבי בטן...
אז לאחר שהתחתנתי, חנוכה הלך והתקרב, ואני השתוקקתי להכניס אלי הביתה את הריח המדהים ההוא שהיה אצלינו במטבח בכל אחד מימי החנוכה.
כי לא משנה אם היו אורחים. אם נסענו מחוץ לעיר או אם קנו את סופגניות המשכנתא של רולדין, ספינג'ים תמיד היו. רכים, טעימים, ומצופים בסוכר טחון (פירוט בהמשך.)
את הבצק מכינים כחצי שעה לפני ההדלקה, ומיד לאחריה נעמדים במטבח ומתחילים לטגן.
אז התקשרתי לאבא שלי, אלוף העולם באולימפידת הספינג'ים. (לו היתה אחת כזו) ובקשתי ממנו את המתכון.
"אה, המתכון? אין פשוט ממנו. את מכינה בצק של ספינג',מחוררת את העיגול עם הידים, ומטגנת"
אוקי, נשמע פשוט. "אז איך מכינים בצק של ספינג?"
"פשוט מאוד, את לוקחת קמח, מוסיפה שמרים כמה שצריך" (2 כפות לקילו, אני מתרגמת) "מוסיפה סוכר, לא יותר מדי, שלא יהיה מתוק ואז מוסיפה מים."
"כמה מים?" אני מנסה לברר. "עד שהבצק נהיה מעט דביק"
אוקי. לא נשארו לי הרבה ברירות. אני נכנסת למטבח ומתחילה לעבוד כדי שיהיה לי מתכון מסודר.
מסתבר שזה באמת פשוט מאוד.
אז איך באמת מכינים?
מערבבים חצי קילו קמח, כף שמרים ו6 כפות סוכר. מוסיפים 450 מ"ל מים חמימים בהדרגה, הבצק אמור להיות מעט דביק.
משאירים להתפחה כחצי שעה.
בסיר שטוח מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
מכניסים חתיכת גזר מקולף לשמן (הגזר שומר על השמן נקי והבטא קרוטן עוזר נגד הרדיקלים שבשמן)
משמנים את הידיים היטב צובטים אגרוף קטן עד בינוני מהבצק ומחוררים אותו באמצע באמצעות האצבעות.
כאשר מופיעות בועות סביב הגזר השמן חם דיו בשביל הטיגון.
מטגנים כ2 דקות מכל צד על להבה בינונית ומוציאים לנייר סופג ספינגים אוריריים ורכים-רכים.
את הספינג נוהגים לצפות (מה זה לצפות? לטבול! ) בסוכר רגיל, אבל המרקם של זה לא מוצלח בעיני, לכן אני ממליצה לטחון את הסוכר לפני הציפוי. (גם אבקת סוכר נותנת תוצאה לא מספיק מוצלחת, בעיני)
זהו. אין בנתינת מתכון זה לקיחת אחריות על הפרזה באכילת הספינג'ים ועל התוצאות של כך
אני רואה שהפוסט יצא ארוך מעט.
הרשו לי להניח כי הכנת הספינג'ים תיקח לכם פחות זמן מכתיבת המתכון.
וכמעט שכחתי
יש תמונה...
בתאבון וחנוכה שמח
אז הנוסטלגיה שלי מימי חנוכה כוללת חנוכיה דולקת על יד הדלת, שירי חנוכה מתנגנים,
וספינג'ים. הרבה ספינג'ים. לאורך כל חודש כסלו.
אה,
וכאבי בטן...
אז לאחר שהתחתנתי, חנוכה הלך והתקרב, ואני השתוקקתי להכניס אלי הביתה את הריח המדהים ההוא שהיה אצלינו במטבח בכל אחד מימי החנוכה.
כי לא משנה אם היו אורחים. אם נסענו מחוץ לעיר או אם קנו את סופגניות המשכנתא של רולדין, ספינג'ים תמיד היו. רכים, טעימים, ומצופים בסוכר טחון (פירוט בהמשך.)
את הבצק מכינים כחצי שעה לפני ההדלקה, ומיד לאחריה נעמדים במטבח ומתחילים לטגן.
אז התקשרתי לאבא שלי, אלוף העולם באולימפידת הספינג'ים. (לו היתה אחת כזו) ובקשתי ממנו את המתכון.
"אה, המתכון? אין פשוט ממנו. את מכינה בצק של ספינג',מחוררת את העיגול עם הידים, ומטגנת"
אוקי, נשמע פשוט. "אז איך מכינים בצק של ספינג?"
"פשוט מאוד, את לוקחת קמח, מוסיפה שמרים כמה שצריך" (2 כפות לקילו, אני מתרגמת) "מוסיפה סוכר, לא יותר מדי, שלא יהיה מתוק ואז מוסיפה מים."
"כמה מים?" אני מנסה לברר. "עד שהבצק נהיה מעט דביק"
אוקי. לא נשארו לי הרבה ברירות. אני נכנסת למטבח ומתחילה לעבוד כדי שיהיה לי מתכון מסודר.
מסתבר שזה באמת פשוט מאוד.
אז איך באמת מכינים?
מערבבים חצי קילו קמח, כף שמרים ו6 כפות סוכר. מוסיפים 450 מ"ל מים חמימים בהדרגה, הבצק אמור להיות מעט דביק.
משאירים להתפחה כחצי שעה.
בסיר שטוח מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
מכניסים חתיכת גזר מקולף לשמן (הגזר שומר על השמן נקי והבטא קרוטן עוזר נגד הרדיקלים שבשמן)
משמנים את הידיים היטב צובטים אגרוף קטן עד בינוני מהבצק ומחוררים אותו באמצע באמצעות האצבעות.
כאשר מופיעות בועות סביב הגזר השמן חם דיו בשביל הטיגון.
מטגנים כ2 דקות מכל צד על להבה בינונית ומוציאים לנייר סופג ספינגים אוריריים ורכים-רכים.
את הספינג נוהגים לצפות (מה זה לצפות? לטבול! ) בסוכר רגיל, אבל המרקם של זה לא מוצלח בעיני, לכן אני ממליצה לטחון את הסוכר לפני הציפוי. (גם אבקת סוכר נותנת תוצאה לא מספיק מוצלחת, בעיני)
זהו. אין בנתינת מתכון זה לקיחת אחריות על הפרזה באכילת הספינג'ים ועל התוצאות של כך
אני רואה שהפוסט יצא ארוך מעט.
הרשו לי להניח כי הכנת הספינג'ים תיקח לכם פחות זמן מכתיבת המתכון.
וכמעט שכחתי
יש תמונה...
בתאבון וחנוכה שמח