אקדים שהציבור החסידי ברובו המוחלט לא אוכל את OU.
הרב מרדכי קובר מקרית יערים.(ד) מי שיש לו דרך שאוכל לעמוד בקשר עם מי שהוא מ OU מאוד אשמח - שדחוף לי עבור שאלה שנשאלתי
תודה
יש לו מייל?
טלפון?
תודה רבה
ממש ממש לא היה פעם יצור של בדצ בארץ אין כבר !!! היום זה יבוא מחו"ל תחת כשרות יורשי הרב ווסטהייםהמסטיקים של עלית שממותגים כ'מגדים' הם בהכשר הבד"ץ העדה החרדית, אע"פ שרשום עליהם רק ההכשר של ou.
נכון חלקיתהחרדים באירופה אוכלים מיונז טומי עוד הרבה לפני שהיתה עליו חותמת כשרות.
ואני מדברת על חרדים-חרדים. כאלו שלא סומכים על כל הכשר.
למיטב ידיעתי אין אף פוסק שמיקל בחדש בארץ, וזה כמו שנגיד שOU לא מפרישים תו"מ בארץ.אם מותר אבקש לציין כמה דברים:
(א) ישנו בפוסקים שבחו"ל הקילו יותר אבל בא"י שעיקרו דאורייתא החמירו
כל הציבור האשכנזי מיקל.(ב) יתכן שרוב ציבור החסידי מחמיר, לא ביררתי, אבל מנהג בעלזא להקל משום שהב"ח הקיל והוא היה רב בבעלזא
נכון, וזה נכון גם היום. אלא שהיום ישנם כשרויות שמציינים 'ישן'.(ג) מעניין לדעת כי הג"ר דב פוברסקי שליט"א שנסע לחו"ל לקח איתו לחם כי אז בחו"ל ההכשרים המוהדרים לא הקפידו על חדש!
(ד) מי שיש לו דרך שאוכל לעמוד בקשר עם מי שהוא מ OU מאוד אשמח - שדחוף לי עבור שאלה שנשאלתי
תודה רבה
שבת שלום
מטרת הOU זה שבכל מקום שנמצא יהודי הוא יוכל לאכול כשר. ולכן הם סומכים על כל הקולות של שעת הדחק.אולם יש להם קולות שלא מקובלים על רוב הפוסקים החרדים חלקם קולות מרבי משה פיינשטיין שנתנו לשעת הדחק
בלת"ק דיברתי פעם עם אמריקאי על ההכשר הזה והוא הסביר לי שהם הכשר מאוד חזק ומאוד מקפידים אבל על דברים מסויימים(סתם כך רב אחד שמתעסק בהכשרים הסביר לי שההכשרים בחו"ל נועדו לקהל רחב יותר לכן הם פחות יכולים להקפיד כי הם רוצים שיהיו כמה שיותר מוצרים כשרים כדי שהיהודים הפשוטים ישיגו אוכל כשר בקלות) כגון סטארקיסט יש בד"ץ העדה ויש גם OU הבעיות העיקריות בטונה זה שלא יכנסו לתערובת דגים לא כשרים(באחוזים מסוימים מותר חוקית להגיד שזה עדיין טונה[נראה לי 10%] ) והבישול שזה לא בישולי נוכרים המפעלים נמצאים על ספינות והעדה לא בודקים בכלל את הדגים שנכנסים כי על זה הם סומכים לחלוטין על המשגיחים של OU שיש להם יותר אנשים יותר כח מול המפעלים אבל על הבישול OU יותר מקילים (כי הם סוברים שזה לא ראוי לעלות על שולחן מלכים ואכ"ל) לכן על זה העדה משגיחים ככה שבשביל לאכול OU אתה צריך לדעת מה הבעיות במוצר אם זה משהו שברור שהם מקפידים (דבר אחר וכדומה) אז אין כל חשש לסמוך עליהם אבל סתם ככה יש דברים שהם מקיליםהאם אכן כל החרדים בארה"ב אוכלים את ההכשר הזה?
(כי זה נוגע לעלית לא מגדים, יש להם מלא מוצרים של OU).
שמעתי פעם הרצאה מאת הרב אהרן וולקן מומחה מס' אחד בכשרות דגיםבלת"ק דיברתי פעם עם אמריקאי על ההכשר הזה והוא הסביר לי שהם הכשר מאוד חזק ומאוד מקפידים אבל על דברים מסויימים(סתם כך רב אחד שמתעסק בהכשרים הסביר לי שההכשרים בחו"ל נועדו לקהל רחב יותר לכן הם פחות יכולים להקפיד כי הם רוצים שיהיו כמה שיותר מוצרים כשרים כדי שהיהודים הפשוטים ישיגו אוכל כשר בקלות) כגון סטארקיסט יש בד"ץ העדה ויש גם OU הבעיות העיקריות בטונה זה שלא יכנסו לתערובת דגים לא כשרים(באחוזים מסוימים מותר חוקית להגיד שזה עדיין טונה[נראה לי 10%] ) והבישול שזה לא בישולי נוכרים המפעלים נמצאים על ספינות והעדה לא בודקים בכלל את הדגים שנכנסים כי על זה הם סומכים לחלוטין על המשגיחים של OU שיש להם יותר אנשים יותר כח מול המפעלים אבל על הבישול OU יותר מקילים (כי הם סוברים שזה לא ראוי לעלות על שולחן מלכים ואכ"ל) לכן על זה העדה משגיחים ככה שבשביל לאכול OU אתה צריך לדעת מה הבעיות במוצר אם זה משהו שברור שהם מקפידים (דבר אחר וכדומה) אז אין כל חשש לסמוך עליהם אבל סתם ככה יש דברים שהם מקילים
ולגבי עלית הסיפור בדרך כלל זה האבקת חלב שמביאים מחול(גם בהכשר מנצסטר) לכן בארה"ב הם יותר מכירים ויודעים על מה ניתן לסמוך אך סתם ככה נראה לי שזה בעיה סתם לסמוך
דולפינים שוחים עם להקות הטונהשמעתי פעם הרצאה מאת הרב אהרן וולקן מומחה מס' אחד בכשרות דגים
הוא עצמו בילה על אניה של טונה בלב ים שבועים
וזה דברו דג טונה מגיע לגודל של 80 עד 150 ס"מ ונע בלהקות של עשרות אלפי פריטים
שקנאים למרחב שלהם
ואין שום דג או יצור שיכול לשרוד להקת טונה זה כמו מטחנת בשר בגודל של קילומטר
ובמשך שבועים לא נמצא דג זר ברשתות
לעומת זה בסרדינים הוא מצא קרוב ל40% דגים טמאים
אין שום דג או יצור שיכול לשרוד להקת טונה זה כמו מטחנת בשר בגודל של קילומטר
ובמשך שבועים לא נמצא דג זר ברשתות
כנראה זה תלוי בגודל הדגדולפינים שוחים עם להקות הטונה
הארגון אבל לא ההכשרשאלתך היא על OU ישראל (וא"כ אין קשר למנהג ארה"ב). לשאלתך OU ישראל הוא ארגון דתי לאומי...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט פ'
קכט פְּלָאוֹת עֵדְוֹתֶיךָ עַל כֵּן נְצָרָתַם נַפְשִׁי:קל פֵּתַח דְּבָרֶיךָ יָאִיר מֵבִין פְּתָיִים:קלא פִּי פָעַרְתִּי וָאֶשְׁאָפָה כִּי לְמִצְוֹתֶיךָ יָאָבְתִּי:קלב פְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כְּמִשְׁפָּט לְאֹהֲבֵי שְׁמֶךָ:קלג פְּעָמַי הָכֵן בְּאִמְרָתֶךָ וְאַל תַּשְׁלֶט בִּי כָל אָוֶן:קלד פְּדֵנִי מֵעֹשֶׁק אָדָם וְאֶשְׁמְרָה פִּקּוּדֶיךָ:קלה פָּנֶיךָ הָאֵר בְּעַבְדֶּךָ וְלַמְּדֵנִי אֶת חֻקֶּיךָ:קלו פַּלְגֵי מַיִם יָרְדוּ עֵינָי עַל לֹא שָׁמְרוּ תוֹרָתֶךָ: