דרוש מתכון הכנה מהירה לחזה עוף טחון

אופססס ;)

משתמש מקצוען
מה קצר בזה?
להכין עיסה לכדרר את כולם, לצפות מכל הצדדים, ואז
או לסדר בתבניות ולאפות בשתי נגלות
או לטגן כל שמונה קציצות במחבת ולהפוך
או לשים בטוסטר בכמה פעימות.

מתיש.
לי זה קצר. אולי לך לא...

זה קצר לי כי בקציצות עוף רגילות מבושלות אני גם מטגנת בצל, מרסקת גזר וקישוא וכו'. כאן זה גם קציצות אבל מסוג שונה.
ואין מה לעשות, טיגון הוא יותר מהיר מבישול

אני מכדררת ביד, שמה בפרורי לחם וישר למחבת. כשהמחבת מלאה מתחילה להפוך , כשמסיימת להפוך מתחילה להוציא. ולנגלה הבאה.
מגש של חצי ק"ג (יוצא לי כ-20 קציצות- בדיוק לכמות המשפחתית שלי) לוקח לי בדיוק 17 דק' על השעון כולל סידור השיש. (בדקתי בטיימר;))
בד"כ אני מעמידה סיר אורז, מטגנת את הקציצות, ומסיימת בדיוק לכבות את האורז...
בעוד 10 דק'אני שמה בסיר נוסף אפונה קפואה עם 2-3 כפות רסק עגבניות וקצת מלח ופלפל.

בחצי שעה בדיוק אני מכינה א. צהרים לזוג+ 4.

יש לי ארוחות הרבה יותר מהירות אבל לא עם חזה טחון
 

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מתכון מהמם לקחתי פעם מפה

חותכת חזה עוף לרצועות. שמה על זה 2 כפות קמח ומפזרת קצת מלח
בינתיים שמה במחבת 2 כפות דבש
6 שיני שום פרוסים דק
2 כפות שמן
שמה על להבה גדולה אחרי 2 דקות הדבש נהיה מקורמל חום כזה
מוסיפה את החזה עוף ל 7 דקות בערך
יוצא טעים מאד!!
נראה לי של @שפעל'ה - קייטרינג
 

אופססס ;)

משתמש מקצוען
תוכלי לפרט או אולי לפתוח אשכול חדש של רעיונות לארוחות צהריים מהירות ומזינות?
יש לי כל מיני ארוחות מהירות. יש שני סוגים- סוג אחד של ארוחות שמוכנות תוך 20-30 דק' ויש סוג של ארוחות של בישול ארוך אבל התעסקות מועטה יחסית
אפרט כאן כמה רעיונות- סוג של ארוחה בסיר אחד
א. פתיתים עם חזה עוף:
להכין פתיתים כמו שאוהבים רק לפני זה לטגן עם הבצל (או בלעדיו- למי שלא מכינה עם בצל) קוביות חזה עוף להוסיף תבלינים, את הפתיתים ומים.

ב. נודלס עם חזה עוף/ נקניקיות (ברור שנקניקיות זה לא הכי מזין- כן?)
על אותו רעיון של הפתיתים- לטגן בצל (או לא, אם ממהרים) להוסיף קוביות חזה עוף/ חצאי פרוסות של נקניקיות ולטגן מעט, להוסיף חבילת נודלס,, תבלינים - אני שמה חוויג' למרק ומלח- מזכיר קצת טעם של א. מרק עוף ולקראת סוף הבישול אני מוסיפה גם אפונה קפואה.

ג. מג'דרה
לטגן בצל
להוסיף כוס עדשים ירוקות מושרות (או מונבטות- ערך יותר גבוה) ו-2 כוסות אורז
לתבל במלח, פ. שחור וכמון
להוסיף 6 כוסות מים
לערבב, להביא לרתיחה, כשמבעבע להנמיך את האש ולבשל עד שרואים שהמים נספגו. אני אוהבת לכבות ולשים בין המכסה של הסיר לסיר נייר סופג שיספוג אליו את האדים ואחרי 5 דק' בערך לערבב עם מזלג לאוורר את האורז.
מגישה עם סלט.

(אפשר להכין בגרסה השניה שהיא אותו דבר רק עם עדשים אדומות- נראה לי נקרא קיצ'רי)

ד. מרק אפונה מהיר
לבשל כ15 דק' אפונה קפואה במים (היה לי גם עדשים מונבטות אז הכנסתי גם אותן לסיר והרווחתי גם חלבון)
לתבל במלח, כמון, חוויג' וטיפה מיץ לימון לתוספת חמיצות (מי שמשתמשת אז גם א. מרק)
לרסק בבלנדר מקל ולהוסיף חצי חבילת פתיתים ולבשל עוד 5 דק'.
אפשר להוסיף גריסים במקום פתיתים- יותר מזין אבל בישול יותר ארוך.
אפשר גם לטגן בהתחלה קוביות בצל/ גזר/ קשוא.

ה. פסטה 'בולונז'
לטגן בצל,
להוסיף לו חצי ק"ג בשר טחון
לתבל בקופסאת רסק עגבניות, מלח, פפריקה ומעט סוכר
להוסיף חבילת פסטה או ספגטי שבור לשליש.
לערבב טוב ולהוסיף 4-5 כוסות מים
לבשל עד שהמים נספגים והפסטה מתרככת.
(עכשיו אני שמה לב שאפשר להכין גם עם חזה עוף טחון. אני אוהבת עם בשר בקר טחון)

ו. עוף עם פתיתים ושעועית ירוקה בסיר אחד- בישול יותר ארוך אבל התעסקות יחסית מועטה כי הכל בסיר אחד.
לטגן טבעות בצל בסוטאז'- סיר רחב ונמוך- לשים מעליהם כרעיים עוף לתבל איך שאוהבים- פפריקה/ תבלין שווארמה/ גריל עוף/ קצת רוטב סויה וכו'
להוסיף 2 כוסות מים
להרתיח ולבשל כ-45 דק' על אש נמוכה.
אחרי 45 דק' בערך להוסיף 3 כוסות מים ואז להזיז את כל העוף לצד אחד של הסיר ולשפוך חבילת פתיתים/ 2 כוסות אורז, להעביר את העוף מעל הפתיתים ולשפוך שעועית ירוקה בצד השני של הסיר ולסדר את העוף ככה שיהיה בשכבה אחת מעל הפחמימה והירק. לוודא שהפתיתים/ אורז מכוסים בנוזל לבשל עד שהפחמימה מתרככת (פתיתים כ-7 דק' ואורז כ- 15 דק')

בהצלחה
 

120161

משתמש מקצוען
לקטנים כדורי עוף במרק
אני מגישה לקטנים שיהיו שבעים בזמן שההורים מתארגנים לסעודת ליל שבת.

טוחנת בפוד-פרוססור בצל קטן וחצי ביצה
מוסיפה חצי ק"ג עוף טחון ופירורי לחם או שבולת שועל דקה (יותר בריא)
מניחה להתיצבות
זורקת לסיר עם מים - חצי הגובה
המים מקבלים טעם ואפשר לשים מהתחלה ירקות .
אני מכינה מרק גדול עם עצמות (ברשת) כאשר י הרבה אורחים .
 

מלי :)

משתמש פעיל
מתכון הכי מהיר עם עוף טחון!! פרורי עוף.
לטגן/לאדות את העוף הטחון במחבת ביחד עם שמן ותבלינים לפי הטעם,
לערבב כל כמה דקות ולפורר גושים, ותוך זמן קצר מאד - מוכן!
טעים ממש!!!
 

מלי :)

משתמש פעיל
מתכון מהיר נוסף - כשלא מספיקים להפשיר את העוף הטחון:
לאדות רצועות בצל, להוסיף מים ותבלינים (בסגנון של מלח, פלפל, פפריקה ושום, אבל כל אחת לפי מה שאוהבת),
לחתוך את העוף הטחון לקוביות קטנות, ולזרוק לסיר כשהמים מבעבעים, (כן, בלי שום תוספת!)
לבשל עד שנהיה מוכן, כ20 דקות.
תטעמו ותתלהבו!
 

היוש:)

משתמש פעיל
המרשם המדויק לעיסה ללא צורך בקמח או פרורים וכד
600 גר עוף טחון 1 בצל מטוגן 1 ביצה מלח ופלפל 30 גר שמן ומעט מי קרח שומרים על הקציציות לא שךו יתקשו
מערבבים את המסה בפוד כ15 דק
וזה הסוד לצמיגות של העיסה
 

saralulu

משתמש מקצוען
אם לא יועיל לך אולי לאחרים
הכי מהיר
לטגן קוביות בצל
להוסיף את העוף הטחון ולערבב מידי פעם שלא יהיו גושים גדולים
לטגן עד שמלבין
להוסיף 2-3 כפות תבלין שווארמה ולהמשיך לבשל עוד כ-10 דק'
מתאים גם בלאפה/פיתה
לבריאות!
מה הכמות של הטחון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה