מתכון בריאות הירוק הירוק הזה - מאפה ירקות חורפי וטעים

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
האם הזכרתי את חיבתי העמוקה לקדרות תבשיל יפות?
כאלו צבעוניות ומגוונות שמצלמים מלמעלה.
כאלו שמפיצות ריח חם ואמהי בבית ונהדרות מאין כמותן לארוחה מול הגשם המדנדן על החלון.
אחת מהן צדה את עיני לפני כחודשים והחלטתי לחזור אליה לכשיתאפשר.
חתכתי, תיבלתי, בישלתי והתמוגגתי והגיע הזמן לשתף אתכם
(וגם לאזן את שפעת הפחמימות שהפצתי פה בחנוכה :))


המתכון מבוסס על חגית ביליה בשינויים מפליגים שלי

תבנית חרס חסינת חום/תבנית חד"פ 30X25
מברשת סיליקון

מצרכים:
3-4 כפות שמן זית
כף שטוחה מלח גס/דק. אפשר גם פלפל גרוס.
3 זוקיני פרוסים לטבעות עבות - אין צורך לקלף. הם נהדרים עם הקליפה.
2 בצלים סגולים חתוכים לפלחי שמיניות
שני שומר פרוסים לשמיניות (אחרי נקיון כהלכה)
חצי חבילת פרחי כרובית קפואים (לא מופשרים) /פרחי ברוקולי/ 2 קולורבי פרוסים למקלות עבים
2 תפו"א חתוכים לרבעים- לא חובה. אני לא הוספתי.
2-3 כפות פסטו.

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את כל הירקות מעורבבים בתבנית בשכבה אחת ומשמנים ביסודיות בעזרת המברשת (שומרים את המברשת בצד ולא שוטפים היא תבוא לשימוש חוזר).
מפזרים את המלח הגס.
מכסים את התבנית ואופים עד שהירקות רכים אך שומרים על צורתם. 50-60 דקות.
מברישים את הירקות בפסטו ומחזירים לתנור ללא כיסוי. צולים עד לצריבה- לפי טעמכם.
מגישים לצד אורז/קינואה/בורגול ונהנים מטעם נפלא ומצפון נקי :)

הערות:
1. לתוספת טעם ניתן לאדות את הירקות בשמן הזית בסיר רחב עד לצריבה קלה ואז לאפות.
זה משביח ומעמיק את טעמם.
2. אם מכינים פסטו במיוחד עבור תבשיל זה, הצנוברים/שקדים אינם חובה וניתן להכין בלעדיהם.

1111.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

שינדלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
זה יותר אנטי פסטי או יותר ירוקות מאודים?
מהבחינה של כל ירק עומד בפני עצמו או תבשיל אחד.
לידיעת מי שלא אוהב את אחד הירקות...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אלו לא קטנות בכלל.
מכינה והוא מצוין בהקפאה.

2 חבילות בזיליקום מגידול ללא חרקים (למתכון הזה אפשר להחליף בשני צרורות קטנים של פטרוזיליה+כוסברה).
שן שום גדולה או שתיים קטנות. אם רוצים טעם מודגש אפשר יותר.
1/4 כוס צנוברים/ שקדים מקולפים/פקאן טבעי/אגוזי מלך.
(אם אלו שקדים, רצוי להשרות אותם במים רותחים עשר דקות ולסנן).
שמן זית- ללא כמות בכוונה. יוסבר בהמשך.
מעט מלח

1. מפרידים את העלים מהגבעולים וזורקים את הגבעולים (וזו חובה כי הם מרירים) שוטפים את העלים תחת הברז במסננת עם טיפה סבון ומייבשים במגבת.
2. מניחים במעבד מזון עם השום והצנוברים ומתחילים לטחון. כשהכל קצוץ דק מוסיפים את שמן הזית בזרם דק תוך כדי טחינה עד שמגיעים למרקם הרצוי. מדי פעם עוצרים ומנגבים את השולים.
מוסיפים מעט מלח ומעבדים עד שהוא נטמע.
3. מניחים בקופסת סלטים קטנה ומיישרים לשכבה אחידה. מטפטפים מעל שכבת שמן זית דקה והיא תשמור על הפסטו ירוק.
4. אפשר ורצוי להקפיא.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@ש. נ. ד. , המתכון המקורי כלל שלב בישול במים שלטעמי היה מיותר בתכלית. זה לא אנטי פסטי אלא סוג של מאפה קדרה ולא כל ירק בפני עצמו.
אפשר להשמיט אחד מן הירקות.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נשמע מושלם!
עכשיו צריך רק לחכות לתמונה;)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הבהרה: לא לוקחים את כמות השמן שצוינה במתכון (מספר כפות) ומפזרים אקראית אלא דואגים שהיא תגיע לכל ירק.
המצפון חי וקיים ומבשל הרבה ירקות :)
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכנסתי למתכון כי אני אוהבת את המתכונים שלך ובעיקר את התמונות שלהם...
תמיד מגרה אותי להכין אחרי שאני רואה את התוצאות שלך....
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אין תמונה?!:(
נכנסתי למתכון כי אני אוהבת את המתכונים שלך ובעיקר את התמונות שלהם...
תמיד מגרה אותי להכין אחרי שאני רואה את התוצאות שלך....
נשמע מושלם!
עכשיו צריך רק לחכות לתמונה;)
יש תמונה :)
מקווה שעבורכם היא מספיק מעוררת תאבון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@ש.ב.א קישוא רגיל מכיל יותר מים וטעמו פחות מורגש.
אם את אוהבת בד"כ קישואים צלויים בתנור אז זה יתאים.
ובכל מקרה ממליצה לכולן לתת צ'אנס לזוקיני שממלא עכשיו את מדפי החנויות (אני מצאתי באושר עד) ויש לו טעם מודגש ונפלא והרבה פחות נוזלים.
במרק קישואים, ממולאים ואנטי פסטי הוא פשוט מושלם וקרמי במיוחד בטחינה.
לגבי רעהו הצהוב שנקרא גם גולדי- הוא אמנם מאד יפה אבל פחות טעים לטעמי ודי דומה במרקם לקישוא רגיל.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
@ש.ב.א קישוא רגיל מכיל יותר מים וטעמו פחות מורגש.
אם את אוהבת בד"כ קישואים צלויים בתנור אז זה יתאים.
ובכל מקרה ממליצה לכולן לתת צ'אנס לזוקיני שממלא עכשיו את מדפי החנויות (אני מצאתי באושר עד) ויש לו טעם נפלא והרבה פחות נוזלים.
במרק קישואים, ממולאים ואנטי פסטי הוא פשוט מושלם וקרמי במיוחד בטחינה.
לגבי רעהו הצהוב שנקרא גם גולדי- הוא אמנם מאד יפה אבל פחות טעים לטעמי ודי דומה במרקם לקישוא רגיל.
אולי הסבר לבורה כמוני איך מבדילים בין זוקיני לרגיל?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זוקיני קצת דומה למלפפון. הקליפה שלו כהה והוא מוצק למדי.
ההבדל מול מלפפון הוא כמובן בקצוות.
זוקיני לא מקלפים. הקליפה מלאת טעם וערכים תזונתיים ונקיה בד"כ. לא כדאי לוותר עליה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ו

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יְהוָה אַל בְּאַפְּךָ תוֹכִיחֵנִי וְאַל בַּחֲמָתְךָ תְיַסְּרֵנִי:ג חָנֵּנִי יְהוָה כִּי אֻמְלַל אָנִי רְפָאֵנִי יְהוָה כִּי נִבְהֲלוּ עֲצָמָי:ד וְנַפְשִׁי נִבְהֲלָה מְאֹד (ואת) וְאַתָּה יְהוָה עַד מָתָי:ה שׁוּבָה יְהוָה חַלְּצָה נַפְשִׁי הוֹשִׁיעֵנִי לְמַעַן חַסְדֶּךָ:ו כִּי אֵין בַּמָּוֶת זִכְרֶךָ בִּשְׁאוֹל מִי יוֹדֶה לָּךְ:ז יָגַעְתִּי בְּאַנְחָתִי אַשְׂחֶה בְכָל לַיְלָה מִטָּתִי בְּדִמְעָתִי עַרְשִׂי אַמְסֶה:ח עָשְׁשָׁה מִכַּעַס עֵינִי עָתְקָה בְּכָל צוֹרְרָי:ט סוּרוּ מִמֶּנִּי כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן כִּי שָׁמַע יְהוָה קוֹל בִּכְיִי:י שָׁמַע יְהוָה תְּחִנָּתִי יְהוָה תְּפִלָּתִי יִקָּח:יא יֵבֹשׁוּ וְיִבָּהֲלוּ מְאֹד כָּל אֹיְבָי יָשֻׁבוּ יֵבֹשׁוּ רָגַע:
נקרא  42  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה