האם הזכרתי את חיבתי העמוקה לקדרות תבשיל יפות?
כאלו צבעוניות ומגוונות שמצלמים מלמעלה.
כאלו שמפיצות ריח חם ואמהי בבית ונהדרות מאין כמותן לארוחה מול הגשם המדנדן על החלון.
אחת מהן צדה את עיני לפני כחודשים והחלטתי לחזור אליה לכשיתאפשר.
חתכתי, תיבלתי, בישלתי והתמוגגתי והגיע הזמן לשתף אתכם
(וגם לאזן את שפעת הפחמימות שהפצתי פה בחנוכה )
המתכון מבוסס על חגית ביליה בשינויים מפליגים שלי
תבנית חרס חסינת חום/תבנית חד"פ 30X25
מברשת סיליקון
מצרכים:
3-4 כפות שמן זית
כף שטוחה מלח גס/דק. אפשר גם פלפל גרוס.
3 זוקיני פרוסים לטבעות עבות - אין צורך לקלף. הם נהדרים עם הקליפה.
2 בצלים סגולים חתוכים לפלחי שמיניות
שני שומר פרוסים לשמיניות (אחרי נקיון כהלכה)
חצי חבילת פרחי כרובית קפואים (לא מופשרים) /פרחי ברוקולי/ 2 קולורבי פרוסים למקלות עבים
2 תפו"א חתוכים לרבעים- לא חובה. אני לא הוספתי.
2-3 כפות פסטו.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את כל הירקות מעורבבים בתבנית בשכבה אחת ומשמנים ביסודיות בעזרת המברשת (שומרים את המברשת בצד ולא שוטפים היא תבוא לשימוש חוזר).
מפזרים את המלח הגס.
מכסים את התבנית ואופים עד שהירקות רכים אך שומרים על צורתם. 50-60 דקות.
מברישים את הירקות בפסטו ומחזירים לתנור ללא כיסוי. צולים עד לצריבה- לפי טעמכם.
מגישים לצד אורז/קינואה/בורגול ונהנים מטעם נפלא ומצפון נקי
הערות:
1. לתוספת טעם ניתן לאדות את הירקות בשמן הזית בסיר רחב עד לצריבה קלה ואז לאפות.
זה משביח ומעמיק את טעמם.
2. אם מכינים פסטו במיוחד עבור תבשיל זה, הצנוברים/שקדים אינם חובה וניתן להכין בלעדיהם.
כאלו צבעוניות ומגוונות שמצלמים מלמעלה.
כאלו שמפיצות ריח חם ואמהי בבית ונהדרות מאין כמותן לארוחה מול הגשם המדנדן על החלון.
אחת מהן צדה את עיני לפני כחודשים והחלטתי לחזור אליה לכשיתאפשר.
חתכתי, תיבלתי, בישלתי והתמוגגתי והגיע הזמן לשתף אתכם
(וגם לאזן את שפעת הפחמימות שהפצתי פה בחנוכה )
המתכון מבוסס על חגית ביליה בשינויים מפליגים שלי
תבנית חרס חסינת חום/תבנית חד"פ 30X25
מברשת סיליקון
מצרכים:
3-4 כפות שמן זית
כף שטוחה מלח גס/דק. אפשר גם פלפל גרוס.
3 זוקיני פרוסים לטבעות עבות - אין צורך לקלף. הם נהדרים עם הקליפה.
2 בצלים סגולים חתוכים לפלחי שמיניות
שני שומר פרוסים לשמיניות (אחרי נקיון כהלכה)
חצי חבילת פרחי כרובית קפואים (לא מופשרים) /פרחי ברוקולי/ 2 קולורבי פרוסים למקלות עבים
2 תפו"א חתוכים לרבעים- לא חובה. אני לא הוספתי.
2-3 כפות פסטו.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את כל הירקות מעורבבים בתבנית בשכבה אחת ומשמנים ביסודיות בעזרת המברשת (שומרים את המברשת בצד ולא שוטפים היא תבוא לשימוש חוזר).
מפזרים את המלח הגס.
מכסים את התבנית ואופים עד שהירקות רכים אך שומרים על צורתם. 50-60 דקות.
מברישים את הירקות בפסטו ומחזירים לתנור ללא כיסוי. צולים עד לצריבה- לפי טעמכם.
מגישים לצד אורז/קינואה/בורגול ונהנים מטעם נפלא ומצפון נקי
הערות:
1. לתוספת טעם ניתן לאדות את הירקות בשמן הזית בסיר רחב עד לצריבה קלה ואז לאפות.
זה משביח ומעמיק את טעמם.
2. אם מכינים פסטו במיוחד עבור תבשיל זה, הצנוברים/שקדים אינם חובה וניתן להכין בלעדיהם.
נערך לאחרונה ב: