אישה שיש לה היפראמזיס לא סובלת מבחילות אחרי לחם כי היא פשוט לא מסוגלת להכניס אותו לפה, כנל לגבי קפה וכו', אני לא באה חלילה לזלזל אלא להדגיש כי אמנם רב הנשים סובלות מבחילות בהריון בדרגות שונות, אבל רק אחוז נמוך לא מסוגל לתפקד, ואם יש אישה בהריון שסובלת מבחילות והיא מסתכלת על חברה שלה שגם היא בהריון ולא מבינה, למה היא לא מתפקדת הרי גם לה עצמה יש בחילות והיא עושה הכול למרות שקשה לה, אז שחברה שלה גם תפסיק להתפנק ותתעלה על הבחילות שיש לה.קודם כל יש תקוה, לא כל הריון דומה לאחרים. עברתי מס' הריונות. בתאומים היה בלתי נסבל והקאתי ללא הגבלה והגעתי למיון כמה פעמים עם התייבשות טוטאלית. הזכרתי אצל הרבי שלנו, ומאז פסקו ההקאות ונשארו בחילות, שנעזרו חלקית בזופרן. זכור לי כהריון קשה מאד.
בהריון אחד גיליתי שהבחילות הקשות מגיעות אחרי לחם. שיניתי ללחם שיפון שקל מאד לעיכול - והקל מאד.
בהריון אחר גיליתי שהבחילות אחרי קפה משגעות. החלפתי לחלב שקדים וקפה ללא קפאין - והקל מאד.
שמעתי מתומכת לידה שאם אין מספיק חלבונים זה פוגע בהתפתחות של העובר, גורם לחורים בשליה ולעוד נזקים. בעידודה התחלתי לצרוך מידי יום אבקת חלבון של פוראוור על בסיס חלב שקדים. זה הקל מאד ועזר להכניס משהו. זה מרקם סמיך ושוקולדי. אפשר לעשות חצי מנה ולשתות פעמיים ביום. זה בהחלט נתן לי כח והקל מעט.
לגבי מים, שמעתי ממישהי שיכולה לשתות רק מים מינרלים. ניסיתי, וזה בהחלט משפיע. הרבה פעמים אני מערבבת סודה עם מעט מים מינרלים ולפעמים מוסיפה מעט מיץ לימון (אפשר כפית). לפעמים זה מאד עוזר להכניס שתיה.
אפשר לנסות למצוץ מלפפון חמוץ כשיש בחילות. לפעמים זה מרגיע לפעמים אחר כך מקיעים ומשתחררים.
אני עצמי לא סובלת מהיפראמזיס אבל בגלל בעיות בכיס המרה בהריון הראשון סבלתי מבחילות ברמה זהה, היו שניסו להגיד לי שלא כדאי להיות במיטה כל היום שזה מגביר את הבחילות וכו' הם לא קלטו שאני לא מסוגלת לעמוד על הרגליים בלי לרוץ להקיא, או שאמרו לי שבייגלה זה טוב, ולאכול על הבוקר וכו' אבל אני קמתי בבוקר בקושי פתחתי את העיניים וישר הקאתי את מה שלא אכלתי אתמול, אז יש בחילות שמזון מסויים ולנשום אויר יכול לעזור ויש בחילות שרק הלידה עוזרת, כל העצות האלו רק גרמו לי להרגיש רע יותר... וראיתי את הצד השני בהריון הבא, גם סבלתי מבחילות קשות אבל יכולתי לתפקד הצלחתי לאכול והאוכל הרגיע קצת את הבחילה, למעשה אני מבינה את שני הצדדים(למרות שיש גם צד שלישי אלו שלמרבה הפלא לא סובלות מבחילה כלל ויש גם מביניהן שאוהבות להשויץ עם זה...)