עזרה הילד חורק שיניים בשינה

שלמה 2

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אני מכיר תינוקת בת שנה שיש לה 4 שיניים למעלה ו4 למטה והיא חורקת אותן בצורה מזעזעת גם במהלך היום.(אולי היא מרוגשת מתגלית השיניים החדשות....)
אז זה רגשי?

חיולה

משתמש מקצוען
אני מכיר תינוקת בת שנה שיש לה 4 שיניים למעלה ו4 למטה והיא חורקת אותן בצורה מזעזעת גם במהלך היום.(אולי היא מרוגשת מתגלית השיניים החדשות....)
אז זה רגשי?
מגוגל:
כמעט אצל 50% מהתינוקות יש חריקות שיניים. זה בדרך כלל מתחיל בגיל 10 חודשים לאחר שיש להם שיני חלב (שתי השיניים העליונות ושתי השיניים התחתונות). חלק חורקים את שיניהם בצורה אקראית, אחרים יכולים לעשות זאת במשך כל הלילה. אצל תינוקות, חריקת שיניים היא לא מקור לדאגה ובסופו של דבר חולפת לבדה. זה לא דבר שצריך להיות מבוהלים לגביו, מכיוון שזה מאוד לא סביר שיגרם איזשהו נזק לשיניים. אולם, אם חריקת השיניים מדאיגה או אם מתרחשים שינויים כלשהם בשיני הילד שלך, כדאי לפנות לרופא שיניים.

הני ר.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הפקות ואירועים
אז זה רגשי?
מתחת לגיל ארבע לא סביר.
הבעיות הרגשיות מתחילות כשהשכל מתפתח;)
יוסיף דעת יוסיף מכאוב.
אם כי תינוק שעובר התעללות כן נראה אצלו דברים אחרים שמספרים על משהו רגשי שעובר עליו

נעמי פ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מתחת לגיל ארבע לא סביר.
הבעיות הרגשיות מתחילות כשהשכל מתפתח;)
יוסיף דעת יוסיף מכאוב.
אם כי תינוק שעובר התעללות כן נראה אצלו דברים אחרים שמספרים על משהו רגשי שעובר עליו

לתינוקות יש קשיים רגשיים, ועוד איך!
הם חווים את חוויותיה של אמא ברמות משתנות- תינוקות בעלי נפש רגישה חווים את אמא ברמות עמוקות מאוד.
כבר בשלב טרום הלידה יש חוויות רגשיות שמשאירות חותם בנפש, וזה לפני שלקחנו בחשבון נטיות תורשתיות מאמא או מאבא.
אז קשיים רגשיים יש גם בגיל הזה, אבל באופן מסתבר הם בד"כ פחות "כבדים" מקשיים בגיל מתבגר. כי הספיקו פחות לצבור אירועים שיעצימו אותם.

מה שכן- חריקת שיניים בגיל הזה לא נשמעת קשורה לקושי רגשי.
לא כ"כ נראה הגיוני.

הני ר.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הפקות ואירועים
לתינוקות יש קשיים רגשיים, ועוד איך!
הם חווים את חוויותיה של אמא ברמות משתנות- תינוקות בעלי נפש רגישה חווים את אמא ברמות עמוקות מאוד.
כבר בשלב טרום הלידה יש חוויות רגשיות שמשאירות חותם בנפש, וזה לפני שלקחנו בחשבון נטיות תורשתיות מאמא או מאבא.
אז קשיים רגשיים יש גם בגיל הזה, אבל באופן מסתבר הם בד"כ פחות "כבדים" מקשיים בגיל מתבגר. כי הספיקו פחות לצבור אירועים שיעצימו אותם.

מה שכן- חריקת שיניים בגיל הזה לא נשמעת קשורה לקושי רגשי.
לא כ"כ נראה הגיוני.
משאירות חותם בנפש אכן.יוצאות לאור בדרך כלל בגיל גדול יותר.
אלא אם כן מדובר במשהו אקוטי שקשור לילד ופחות לאמא.

יהשמ

משתמש חדש
הילדון בן 3.
מה עושים עם זה?
שומעים את זה בכל הבית
זה ממש עושה צמרמורות לשמוע את זה
ויותר מזה,מלחיץ אותי שהשיניים נפגעות מזה.
מה ניתן לעשות?

לי ידוע שזה נובע מחוסר בסידן.
היו כבר כמה ששאלו אותי על זה וכשהם התחילו לקחת כדורים של סידן, נפתרה הבעיה.
אולי כדאי לנסות.
לגבי ילדים, יש בטח סוכריות שאפשר להשיג בבתי מרקחת של סידן.
בהצלחה...

is

משתמש פעיל
אצל ילדים זה חולף כמו שבא עד גיל 10-12 אצל אחד מילדי כך היה.
ואין לזה קשר לבעיות רגשיות.
למיטב ידיעתי, בעיות רגשיות לא נוטות לחלוף בגיל 10-12 אלא אולי להתעצם...;)

פרוזן

משתמש מקצוען
אז זה רגשי?
גם הבת שלי עוד לא בת שנה וחורקת
נראה לי כי זה חדש..........

פסיה

משתמש מקצוען
סליחה על ההקפצה....
אבל אולי למישהו יש פתרון איך לא לשמוע את החריקות? או איך לדאוג שלא תחרוק? אני משתגעת...
עברתי על האשכול הזה ועוד אשכולות בנושא והבנתי שזה יעבור לה. אבל מה בנתיים???

אולי מעניין אותך גם...