לצערי הרב בית שמש היא לא בגוש דן...כרגע קצת טיעון מטופש, כי בית שמש היא לא קרובה למרכז אלא היא חלק ממנו.
פריפריות (ח"ו איני מכנה את חריש ככזו, רק מטפאורה) נמדדות לפי מרחק
לצערי הרב בית שמש היא לא בגוש דן...כרגע קצת טיעון מטופש, כי בית שמש היא לא קרובה למרכז אלא היא חלק ממנו.
פריפריות (ח"ו איני מכנה את חריש ככזו, רק מטפאורה) נמדדות לפי מרחק
כל החישובים בזמן הנסיעה הם זמנייםהרבה אנשים כנראה
אפשר גם לבדוק כמה זמן זה באופניים וברגל..
וזה לא הענין
אם מדברים פה על מרחקים, לא מכוונים ל 16 בצהריים
אלא למרחק נסיעה הכי קצר שיש במהירות תקינה כמובן.
עמנואל היא בוודאי לא ברת השוואהעיר מעל 30,000 תושבים (לא חשוב חרדים או לא)
קירבה זה הפרמטר הראשוןקירבה למרכז ברכב פרטי (לא חשוב התח"צ)
מה ההגדרה של יישוב לעומת עיר?עמנואל היא בוודאי לא ברת השוואה
מה לעשות זה יישוב (יתכן שיש כאלה שאוהבים את זה, להם זה יוכל להיות נפלא)
הכוונה לעומת רכסים שהיא רוב חרדי (אבל כמובן רכסים נופלת בקריטריון של קצת יותר רחוק מחריש...) גם טבריה יש שכונה חרדית לגמרי.עפולה, טבריה חיפה ועוד
גם מורכבות מרוב חילוני ולרוב באחוזים בהרבה יותר גבוהים מחריש
וואו. כל החיים. כאילו פעם בחודשיים כשנוסעים להורים אז הנסיעה תיקח עוד רבע שעה. לדעתי הרבה יותר משמעותי מה יש בעיר עצמה.וזה בוודאי לא סיבה גם ללכת לגור כל החיים בצפון
הר יונה מאוכלסת כבר 10 שנה ואין שם תח"צ כ"כ טובה (וגם הר יונה היא חלק מעיר גדולה "נוף הגליל")זה הבעיה הכי פתירה שיש, רק צריך לאשר...
כדאי לבוא ולראות בוגרי אלו ישיבות גרים בעיר חריש. בהחלט ישיבות ליטאיות נורמליות כהגדרתך.בתור בוגר של אחד הישיבות הליטאות היותר נחשבות אין בוגר שחושב לגור בחריש ועל הצד שכולם חושבים שזה עיר ששוה לבוא לגור שם זה חבל שאין מודעות בישיבות הליטאות הטובות וזה נשמע לבוגרים מופקע לבוא לגור בחריש וזה חבל אבל עד שהישיבות הטובות לא יגיעו לשם לא יהיה לליטאי מישיבה נורמלית ענין להגיע לשם וזה חבל מאד וזה מה שמפריע לי ועל זה צריך לעבוד ולא שכנוע כמה זה קרוב למרכז
מרוב שאתה מכיר אותי ויודע מאיזה ישיבה הגעתי......בתור בוגר של אחד הישיבות הליטאות היותר נחשבות אין בוגר שחושב לגור בחריש ועל הצד שכולם חושבים שזה עיר ששוה לבוא לגור שם זה חבל שאין מודעות בישיבות הליטאות הטובות וזה נשמע לבוגרים מופקע לבוא לגור בחריש וזה חבל אבל עד שהישיבות הטובות לא יגיעו לשם לא יהיה לליטאי מישיבה נורמלית ענין להגיע לשם וזה חבל מאד וזה מה שמפריע לי ועל זה צריך לעבוד ולא שכנוע כמה זה קרוב למרכז
בעמנואל יש 1,500 דירותמה ההגדרה של יישוב לעומת עיר?
שבעמנואל יש ראש מועצה ובחריש יש ראש עיר?
מסכים שיש שם תחבורה יותר טובה.לגבי תח"צ התכוונתי לעמנואל לדוגמא שיש תח"צ הרבה יותר טובה מחריש בלי השוואה.
גם בחריש יש באבני חן אזור שלם שזה חרדי למהדריןהכוונה לעומת רכסים שהיא רוב חרדי (אבל כמובן רכסים נופלת בקריטריון של קצת יותר רחוק מחריש...) גם טבריה יש שכונה חרדית לגמרי.
מרחק זה הדבר החשוב ביותר,ואו. כל החיים. כאילו פעם בחודשיים כשנוסעים להורים אז הנסיעה תיקח עוד רבע שעה. לדעתי הרבה יותר משמעותי מה יש בעיר עצמה.
מעניין...השכונה החרדית הנכספת בלי תחבורה ציבורית...הר יונה מאוכלסת כבר 10 שנה ואין שם תח"צ כ"כ טובה (וגם הר יונה היא חלק מעיר גדולה "נוף הגליל")
הכביש החדש מתחבר דרומית לחריש לאזור חריש דרוםזה מאפשר לנהגים ולנוסעים מקום לנוח, ולקצר את מסלול הקווים.
החיבור הישיר לכביש 6 יקצר ב4 דקות!
צפה בקובץ המצורף 1710565צפה בקובץ המצורף 1710566
טוב, כבוגר וולפסון (וחלק מכירים אותי פה בשמי וזהותי) אני יכול לומר ש5% מהוועד שלי קנה בחריש.בתור בוגר של אחד הישיבות הליטאות היותר נחשבות אין בוגר שחושב לגור בחריש ועל הצד שכולם חושבים שזה עיר ששוה לבוא לגור שם זה חבל שאין מודעות בישיבות הליטאות הטובות וזה נשמע לבוגרים מופקע לבוא לגור בחריש וזה חבל אבל עד שהישיבות הטובות לא יגיעו לשם לא יהיה לליטאי מישיבה נורמלית ענין להגיע לשם וזה חבל מאד וזה מה שמפריע לי ועל זה צריך לעבוד ולא שכנוע כמה זה קרוב למרכז
נראה לי גם בכרמיאל וכמעט כל פריפריה מביאים את הרשימה הזו שיש שם בוגרים מכל הישיבות...יש כאן בוגרי רוב עולם הישיבות מחברון ופוניבז' ועד תפארתה ועליון עובר דרך וולפסון ומסתיים בבית מתתיהו ואור ישראל, כשבאמצע במיקום טוב נמצאים גרודנא (איזה שתבחר)ואפילו בני ראם, וקצת מערבה משם מאור התלמוד, ואיך שכחנו את שערי שמועות ומיר, וכן גם חמד וקפלן(גם מהחדשה) וסורוצקין וואו גם אני מתרגש כבר, גם את התפרוחניקים תוכל למצוא כאן, ומהישיבה של הרב לנדא ,והישיבה של הרב מן ההר, ובאר יענקב הגדולה, ומחיפה הבשורה עם נחלת הלוים,
אני קורא פה את הדיונים ,ולא מבין למה חותרים המלעיזים.
בסוף ,יש עיר ,עם חסרונות (מרחק,עיר מעורבת ,עיר בהתפתחות)
ויש יתרונות(זולה,קרובה יחסית לשאר הרי הפרייפריה,חדשה,מרווחת,עם פוטנציאל התפתחות)
בחריש לא כולם חרדים אז זה לא בהכרח עוזר לי.בעמנואל יש 1,500 דירות
בחריש יש 12,000 דירות
יותר מביתר עילית או מודיעין עילית
הבדל שמים וארץ.
מעמנואל יש תח"צ לירושלים ביתר ובית שמש מדי יום.חוץ מזה התחבורה שם טובה מאד רק לבני ברק
מי שגר בבצוותא יצטרך להגיע לחריש דרום כדי לצאת.הכביש החדש מתחבר דרומית לחריש לאזור חריש דרום
הדרך תתקצר לפחות ב 10 דקות
וגם רמת שלמה הייתה נידחת.מעניין שלפני 30 שנה הלכו לגור בשממות של ביתר ומודיעין עילית,
ואפילו בית שמש שנחשבה לעיר הנידחת.
מה הרווחים שלכם מעמנואל ? משווקים שם משהו ?בחריש לא כולם חרדים אז זה לא בהכרח עוזר לי.
אני מבין שיש הבדל במספר התושבים השאלה למה זה כ"כ משמעותי.
מעמנואל יש תח"צ לירושלים ביתר ובית שמש מדי יום.
מי שגר בבצוותא יצטרך להגיע לחריש דרום כדי לצאת.
כמו שכתבתי העיקוף היום לוקח בעיקרון 4 דק'.
אם יש זמני עומס שיש פקקים בעיקוף הזה, אז אולי במקום שעה וחצי לבני ברק זה יקח שעה ועשרים. אבל לא במקום 35 דק' יקח 20 דק'...
וגם רמת שלמה הייתה נידחת.
אבל יש הבדל גדול בין בית שמש לעומת באר שבע, לבין חריש לעומת עפולה.
אם יש משכורות גבוהות אפשר לקנות בערים החרדיות במרכז (או טאבו משותף)בסוף מי שמלעיז -צריך לתת אלטרנטיבה- והשאלה הנשאלת היא: זוג עם הון עצמי של 700 אלף (שגם זה הרבה)
באיזה מקום נוסף נורמלי הוא יכול לקנות דירה שלדעתכם זה עדיף?
הביאו רעיונות בבקשה!
שוב פעם לא בודק דבריםבדקתי עד הכניסה לחריש לעומת הכניסה לעפולה. גם שכונת בצוותא נמצאת יותר בפנים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: