מידע שימושי הייתי שם • מירון תשפ"ג

מצב
הנושא נעול.

ברענער

משתמש חדש
מגיע יישר כח גדול לכל המארגנים.
אנא לא לשכוח למי באמת מגיע ה'תודה'...
השיר והשבח לחי העולמים הקב"ה שנתן לנו נשיקה עם אירוע כל כך מושלם.
ב"ה גם אני הייתי שם כמידי שנה בשנה, אני נכנס בד"כ כל שנה למערה ורק השנה זכיתי להגיע ממש לציון ולנשק את הציון, וכן אמרתי תהילים בתוך הציון במסלול של 'בסיס מקום ריק' בצד המסלול, וב"ה הכל היה מושלם אבל כולל הכל.
אכן אחרי שאנו נותנים את השבח לחי העולמים אנו יכולים ואף חייבים להודות לשליחים הנאמנים, מארגני ההילולא ונציגי הקהילות הקדושות.

מירי ה.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני נכנסתי לציון בלילה ולא יודעת מה להגיד אבל היה ממש עמוס והסדרניות כל הזמן אמרו להמשיך הלאה גם לפני הציון וגם בציון היה ממש עמוס וציבור הנשים ממש לא הקשיבו!!!!
לא הבנתי נשים יקרות מה אתן רוצות שוטרות שנה הבאה?!
גם התפילה שלי חשובה כמו התפילה שלך ואני לא אמורה לחכות הרבה זמן בתור כי את עכשיו בציון
מתפללת תפילת ערבית!!
והסדרניות הצדיקות והמסכנות ניגשות אחת אחת ומתחננות שיצאו
גם אני ברגע הראשון לא רציתי מייד לצאת, מה חיכיתי הרבה זמן להיכנס ויש כאלו שנמצאות הרבה זמן בפנים אבל אז הבנתי שאני לא רוצה שהתפילות שלי יהיו על חשבון הציבור וגם שזה גורם לחלול ה' יכולים לבוא ולומר הנה אתם רואים החרדיות לא יודעות להקשיב גם כשמדברים אליהם יפה ובעדינות
היתה אישה מחוץ לציון שצעקה!! על הסדרנית שלא תגיד לה לצאת והיא מתפללת נקודה! האמת הייתי בהלם!!

מעניין אותי איך היה בשאר השעות החוויה שלי כאמור היתה בלילה ומסקרן אותי אם היו כאלו שהתרשמו אחרת

איזה שם?

משתמש מקצוען
אני נכנסתי לציון בלילה ולא יודעת מה להגיד אבל היה ממש עמוס והסדרניות כל הזמן אמרו להמשיך הלאה גם לפני הציון וגם בציון היה ממש עמוס וציבור הנשים ממש לא הקשיבו!!!!
לא הבנתי נשים יקרות מה אתן רוצות שוטרות שנה הבאה?!
גם התפילה שלי חשובה כמו התפילה שלך ואני לא אמורה לחכות הרבה זמן בתור כי את עכשיו בציון
מתפללת תפילת ערבית!!
והסדרניות הצדיקות והמסכנות ניגשות אחת אחת ומתחננות שיצאו
גם אני ברגע הראשון לא רציתי מייד לצאת, מה חיכיתי הרבה זמן להיכנס ויש כאלו שנמצאות הרבה זמן בפנים אבל אז הבנתי שאני לא רוצה שהתפילות שלי יהיו על חשבון הציבור וגם שזה גורם לחלול ה' יכולים לבוא ולומר הנה אתם רואים החרדיות לא יודעות להקשיב גם כשמדברים אליהם יפה ובעדינות
היתה אישה מחוץ לציון שצעקה!! על הסדרנית שלא תגיד לה לצאת והיא מתפללת נקודה! האמת הייתי בהלם!!

מעניין אותי איך היה בשאר השעות החוויה שלי כאמור היתה בלילה ומסקרן אותי אם היו כאלו שהתרשמו אחרת
צודקת, גם אני די התאכזבתי מהכניסה לציון , באתי עם הרבה געגוע , אפילו לא הצלחתי להסביר לעצמי מה קורה לי, מנסה להתפלל בקושי הספקתי להזכיר את שמות בני משפחתי וגורשתי החוצה כי הרבה מאוד נשים יושבות /עומדות בצד והן משום מה לא צריכות לצאת ואם היתה מישהיא ירושלמית מהקנאים או בדומה לזה היא נשארה וצעקה שלא יעזו להורות לה מה לעשות, מקווה שרשבי הק' יודע את כל רחשי ליבי ויפעל ישועות למעני כי לא הספקתי לשתף אותו בכלום
המסקנה היא שאולי ניתן לסדרניות מתו''א ודומות להן לסדר את התנועה הן בתעוזתן יכולות לגרש ולעשות ככל העולה על רוחן ואין פוצה פה ומצפצף

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
בקיצור , כל אחד והזווית האישית שלו ...
המסקנה מהאשכול - יכולים לעמוד שתי אנשים אחד ליד השני האחד יהיה מרוצה מכל פרט והשני יהיה מאוכזב מאותם פרטים עצמם ...
ולא , אל תצטטו לי עכשיו את בעלי המוסר , בכלל לא מחייב שזה קשור למידות ועין טובה וכו' , זו המציאות .

יוחאי בן זוהר

משתמש רשום
אני רואה כאן מלא מלא תגובות מכל הסוגים
דבר אחד רק רציתי להגיד
השנה סוף כל סוף זכינו שרבי שמעון הסכים שנגיע אליו
לפני שלוש שנים הוא לא נתן לבא אליו על ידי הקורונה
לפני שנתיים גורשנו בגלל האסון
לפני שנה לא שמחנו בהוראת הוועדה הממלכתית
הכול תירוצים לא זכינו שרבי שמעון ירצה אותנו
למה? אני לא יודע
מה שבטוח שהשנה זכינו שרבי שמעון יקבל את פנינו כל כך בשמחה
היה השנה הכול שמחה ותפילות ריקודים והדלקות
סעודות בהרחבה ושאר מטעמים
ח"י רוטל
כל מה שהיינו רגילים אליו לפני ארבעה שנים ויותר
מה שמוטל עלינו היא החובה להודות ולהתפלל לבורא עולם על הזכות שנפל בחלקינו
אשרינו מה טוב חלקינו בהילולא דבר יוחאי
וכמובן לא לשכוח להודות לכל מי שפעל כל כך הרבה למען ההצלחה שברור שאם לא הסייעתא דשמייא לא היה קורא כלום

יוחאי בן זוהר

משתמש רשום
עוד משהו קטן אני הייתי בציון בפנים והיה מאוד בסדר
ובגלל העומס הרב עליתי אחרי זה לגג הציון ושמה התפללתי בהרחבת הדעת
וכידוע רבי שמעון קבור כמה קומות למטה כך שזה לא משנה אם אני חמש קומות מעל הקבר או שש
והעיקר שכולנו ניוושע בכל הישועות ושתפילותינו יתקבלו ברחמים וברצון

ג'יחניק

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני כבר שנים נוסע למירון
זה השנה שהכי נהניתי היה מיוחד גם בציון גם בשמחה גם בהכנסות אורחים
דבר אחד הפריע לי שהרבה מתולדות אהרון לא הדליק, ושלא תבינו לא נכון היה הדלקה מדהימה בתולדות אהרון אבל בלי הרבה היה כאילו תחושה שחייבים לעשות לכן נעשה, מקוה מאוד שאחרי ההצלחה בהדלקה השנה, שנה הבאה ההדלקה של תולדות אהרון תחזור לגדולתה

הרגעים הכי נעלים מבחינתי
היתה השעה בה עמדתי בתור בואכה לציון הק' עם אלפי [אולי רבבות] יהודים
וכמעט כולם עם תהלים ביד אומרים תהלים מי בשקט מי בקול

אף אחד לא מתחכם או מנסה לעקוף [נכון גם אודות לסדרנים]
נותנים לעבור בסבלנות ובאדיבות
אהבת ישראל
אשריכם ישראל

שואלת.

משתמש פעיל
גם אני הייתי שם,
הגעתי בשתים בלילה לצפת ושם חיכו כבר עשרות ומאות אנשים, עיריית צפת העמידה מים ועוגיות.
ברבע לשתים אחד האוטובוסים שחנה התעורר ומיד נדחסו לתוכו כל מי שהצליח. אחרי כמה דקות הגיעו שוטרים וניסו להוריד את כולם במכות חזקות ובאלימות נוראה. אך למרות כל הנסיונות הם לא הצליחו והאוטובוס נסע, כמו גם האוטובוסים הבאים שעבדו בשיטת מי שמצליח להדחס... כמובן שאין מה לדבר על בדיקת כרטיסים, האוטובוס היה מלא לגמרי.
רוב הנשים עמדו בצד והימתינו כשעה עד שהגברין יגמרו לעלות ויתפנה אוטובוס בשבילם.
הגענו למירון, הצטערתי שלא הסתכלתי לפני על המפה כי הכל כ"כ השתנה.
היה אווירה שמחה, משהו משוחרר כזה.
הלכתי למתחם ההדלקה והוא היה צפוף ברמות שלא היה ניתן להכנס, בחורות סדרניות חרדיות צרחו עלינו לזוז כי מתחיל עומס מסוכן. לאחר כמה דקות נכנסו ניסינו להדחף לבתוך.
מצד הנשים היה כדאי להעמיד בתמחם כיסאות ומקומות ישיבה, גם מסכים חסרו מאד.
לאחר מכן הלכנתי לציון שם היה תענוג.
הכל היה מסודר, נעים, באווירה טובה.
חזרנו עם השאטלים לרכבת נהנתי מהארגון ומהסדר...
הרכבת נסעה לאט מאד (למה?) אבל הגענו בשמחה ברוך ה'.

עורכת וידיאו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
אגב היינו בכפר סמוך למירון
הלכנו את הדרך איזה 5 פעמים לפחות
עד איפה שהרשו לנו ברכב
וכמובן. אין שאטלים
זה משו כמו 45-60 דקות כל דרך
פלוס אחרי להיות על הרגליים מארבע בצהריים עד שש לפנות בוקר
היה קצת מטורף. ראינו מלא משפחות עם ילדים קטנים נסחבים.....

שלמה ויסברג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
אז הנה הסיכום שלי ממירון!

אני ב"ה זכיתי להיות מהאברכים מאנ"ש שעמדו וכיוונו את הציבור הקדוש במירון.
הרעיון הגאוני של המסלולים, שיש מסלול מהיר ומסלול איטי הוכיח את עצמו מעל ומעבר!
אני אישית עמדתי בתוך המערה במסלול האיטי בחדר הראשון המוביל לציון, ומה אומר ומה אדבר
הגענו לציון עם הרבה חששות מה יהיה ואם יהיה דחיפות וח"ו מצבים מסוכנים וכו' וכו'
אבל הציבור שלנו הוכיח את עצמו מעל כל במה!
הציבור היה ממושמע לגמרי לגמרי, והשנה לראשונה מזה עשרות שנים זכו עשרות! אלפי יהודים לגשת ולגעת ולנשק את הציון!!
לי באופן אישי אמרו לי אנשים לאורך כל היום חלקם מבוגרים מאוד שזו הפעם הראשונה לחייהם שהם נכנסו למערה ועם כזה רוגע ובמהירות.
יש לי הרבה מה לספר על כל מה שעבר במהלך כל השעות בתוך המערה, אבל מה שהכי תפס אותי זה הפידבק של הציבור.
איך כולם אמרו תודה רבה בכזה חמימות, זה נתן לנו את הכוח לעמוד שעות רבות על הרגליים ולכוון את הציבור הקדוש.
אז נכון שהלך לי הקול לגמרי, וגם הרגליים עדיין שורפות מהמאמץ והעמידה הממושכת, אבל ההרגשה העילאית שזיכיתי לעזור לחתונה של ר' שמעון זה משהו שהיה שווה כל מאמץ!!
ועוד דבר שחשוב להזכיר, באמצע היום נכנס למערה אחד מהכוננים של איחוד הצלה עם האפודה האדומה ואמר לי את המילים הבאות: כל שנה אני נכנס לכאן מידי כמה דקות לציון ושולף אדם מעולף לבחוץ, השנה בגללכם הסדרנים אני עומד משועמם ואין לי עבודה....
אחח איזה צמרמורת של התרגשות עבר אצלי מלשמוע את זה!!
בכל השעות הרבות שעמדתי בציון לא היה אף קריאה להצלה! כלום!!!
באמצע ההילולא, נכנס לציון שוטר חרדי עם מדים ונעמד לידי להתפלל, כך הוא סמוך אלי קרוב ל-20 דקות והתפלל
אחר כך הוא נגיש אלי ואמר לי בדמעות, אני עמדתי כאן בדיוק במקום שלך שנה שעברה ואני חייב להגיד לכם שההתנהלות והסדר שאתם עובדים הוא משהו שלא נתפס לי בדימיון!
איך אתם עושים את זה?
אז עניתי לו כך:
ההבדל ביני לבין שוטר הוא עצום וזאת למה?
שוטר עומד במקום שבו המפקד העמיד אותו וקיבל פקודה שכאן רק נכנסים ולא יוצאים, ואז מגיע מישהו שמחליט שהוא "חייב" בדווקא לצאת מפה, למה? לא יודע אבל ככה הוא החליט, ואז הוא מגיע ורוצה לעבור והשוטר עוצר אותו ומתחיל ויכוח ומהר מאוד זה עובר לאלימות פיזית, ובניתיים כל התור נתקע, ואז מתחיל צעקות, והשוטר מרגיש מאוים אז הוא מזמין כוחות נוספים ומתחיל בלאגן וזהו והכל מסתחרר ויוצא משליטה,
ומה היה אצלינו? כשמישהו הגיע ורצה לצאת, הסברתי לו בעדינות, כאן זה כניסה, יש פה עוד חצי מטר דלת שמשם יוצאים, וכמעט כולם הבינו את זה,
וכן היו גם בודדים ש"החליטו" בדווקא לצאת מאיפה שכולם נכנסו, אז ניסינו להסביר לו פעם נוספת שכאן זה כניסה וכשהוא עדיין התעקש, אמרתי לו בכבוד תנסה לזרום דרך הזרם... אז נכון הוא דחף כמה שניות את כולם אבל שם זה נגמר והכל המשיך לזרום הלאה...
וגם כשאנשים נכנסו ורצו לעמוד במקום שבו היה אמור להיות מעבר, הסברנו להם בעברית או באידיש שכאן זה מעבר וא"א לעמוד פה, וכמו שאתה נכנסת אתה גם רוצה בטח לצאת, וכדי שתוכל לצאת צריך שיהיה מעבר פנוי, וכמו שאתה כבר זכית להיכנס יש עוד אלפי יהודים שעדיין נמצאים בחוץ וגם הם רוצים להיכנס, ואם כולם יעמדו פה במעבר הכל יעמוד ואף אחד לא יוכל לזוז, ולכן לטענת

2. זה לא כ"כ דחוף כמו הראשון, אבל זה היה כ"כ טוב, שחבל על זה. בציון עצמו, אמרו כל הזמן, שיש מסלול מהיר לנשיקה בציון, ומסלול איטי לתפילה כמו כל שנה. למעשה - כשאני הייתי (וכך במשך כ-3 שעות) שני המסלולים היו אותו דבר, אולי ממש טיפה יותר לאט, במסלול המהיר, היה תור ארוך מהחוץ ועד לקבר שזה ארך בערך 10/15 דקות. והמסלול האיטי, לא היה כמעט תור בחוץ, אבל התור הקצר בתוך הקבר לקח אותם 10/15 דקות. עכ"פ מה שצרם לי, הסדרנים אמרו כל הזמן שהתור האיטי הוא לתפילה במערה. למעשה נתנו ממש שטח קטן מאד מהמערה שיוכלו להתפלל, את כמעט כל המערה עשו לתור. חלק התור המהיר, היה מעולה. ליד זה היו צריכים אותו דבר, לתור ארוך איטי (מותר לו לקחת גם 30 דקות - זה הכוונה לאיטי), ולהקדיש את רוב רובו של הציון למי שרוצה לעמוד ולהתפלל (וכפי שכתבו 'על בסיס מקום פנוי'.

זה לא מדויק מה שכתבת, התור היה אך ורק בשרוול מול החדר הפנימי של ר' שמעון ור' אלעזר, וכל מי שרצה יכל להיכנס לצדדים להתפלל, אלא מאי היה שם עומס אדיר של אנשים, ברוב הזמן לא היה מקום להכניס לשם סיכה, ובאמת כל פעם שמישהו יצא היו אחרים שנכנסו במקום,
המטרה שלנו כל הזמן הייתה שהמעבר יהיה פנוי ושזה יזרום פנימה.
אז נכון שבאמת היו אנשים שנכנסו ורצו לעמוד בצד ולהתפלל ולצערנו נאלצנו לזרז אותם להתקדם הלאה, אבל הסברתי לאנשים שמבחינתי אני בשמחה מסכים לך לעמוד רק לא במעבר, ובאמת מתי שהתפנה בצדדים אמרתי לכל מי שרצה שיכנס לעמוד ולהתפלל, המטרה שלנו הייתה שרק לא לחסום את המעבר, אחרת הכל היה נתקע ואף אחד לא היה יכול להיכנס ולצאת...
ולכן היינו חייבים לשנע את הציבור הלאה, גם ככה אלפי אנשים חיכו שעות להיכנס, כי מה לעשות המקום הוא כל כך קטן ומפותל וכמה שניסינו לעשות סדר ולכוון את האנשים בסוף מדובר במסות של עשרות אלפים.

ועוד טקטיקה קטנה שעבד אצלי בכל אופן, זה גם כשהיה עומס גדול ובאמת הכל היה צפוף השתדלתי להגיד לאנשים תנסו להתקדם עוד פסיעה אחת קטנה למען השני, יש עוד יהודים שרוצים להיכנס, וכך זה התקדם עוד ועוד
השתדלנו לשדר כל הזמן מסרים חיוביים, ר' שימען מחכה לך בפנים, תיכנסו פנימה וכך תוכלו לגשת לציון, אתם זכיתם כבר להיכנס אבל יש עוד יהודים שרוצים גם לזכות, וכן על זה הדרך, ובאמת הציבור הוכיח את המשמעת והציות המדהים!

מה שיש נושא שכן אני חושב שטעון שיפור רציני זה השילוט, לא היה מספיק שילוט שמכוון, אומנם היו המון סדרנים שהסבירו אבל צריך שיהיה שלטים לאורך כל הדרך, למשל אני הגעתי לחניון אילפלט ואף אחד לא ידע שצריך לפנות בצומת ברמזור ימינה, כולם המשיכו ישר וחיכו המוון זמן עד למחסום ושם השוטרים אמרו לכל רכב להמשיך ישר ולעשות פרסה ולחזור בחזרה זה סתם גרם לבאלגן ולעומסים מאוד גדולים.

לסיכום, ב"ה אפשר להגיד שהאירוע עבר בהצלחה, ושבעזרת השם יתקבלו כל התפילות של כולם בעזרת השם.
קומם קהל עדתינו בהילולא דבר יוחאי.

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
אז הנה הסיכום שלי ממירון!

אני ב"ה זכיתי להיות מהאברכים מאנ"ש שעמדו וכיוונו את הציבור הקדוש במירון.
הרעיון הגאוני של המסלולים, שיש מסלול מהיר ומסלול איטי הוכיח את עצמו מעל ומעבר!
אני אישית עמדתי בתוך המערה במסלול האיטי בחדר הראשון המוביל לציון, ומה אומר ומה אדבר
הגענו לציון עם הרבה חששות מה יהיה ואם יהיה דחיפות וח"ו מצבים מסוכנים וכו' וכו'
אבל הציבור שלנו הוכיח את עצמו מעל כל במה!
הציבור היה ממושמע לגמרי לגמרי, והשנה לראשונה מזה עשרות שנים זכו עשרות! אלפי יהודים לגשת ולגעת ולנשק את הציון!!
לי באופן אישי אמרו לי אנשים לאורך כל היום חלקם מבוגרים מאוד שזו הפעם הראשונה לחייהם שהם נכנסו למערה ועם כזה רוגע ובמהירות.
יש לי הרבה מה לספר על כל מה שעבר במהלך כל השעות בתוך המערה, אבל מה שהכי תפס אותי זה הפידבק של הציבור.
איך כולם אמרו תודה רבה בכזה חמימות, זה נתן לנו את הכוח לעמוד שעות רבות על הרגליים ולכוון את הציבור הקדוש.
אז נכון שהלך לי הקול לגמרי, וגם הרגליים עדיין שורפות מהמאמץ והעמידה הממושכת, אבל ההרגשה העילאית שזיכיתי לעזור לחתונה של ר' שמעון זה משהו שהיה שווה כל מאמץ!!
ועוד דבר שחשוב להזכיר, באמצע היום נכנס למערה אחד מהכוננים של איחוד הצלה עם האפודה האדומה ואמר לי את המילים הבאות: כל שנה אני נכנס לכאן מידי כמה דקות לציון ושולף אדם מעולף לבחוץ, השנה בגללכם הסדרנים אני עומד משועמם ואין לי עבודה....
אחח איזה צמרמורת של התרגשות עבר אצלי מלשמוע את זה!!
בכל השעות הרבות שעמדתי בציון לא היה אף קריאה להצלה! כלום!!!
באמצע ההילולא, נכנס לציון שוטר חרדי עם מדים ונעמד לידי להתפלל, כך הוא סמוך אלי קרוב ל-20 דקות והתפלל
אחר כך הוא נגיש אלי ואמר לי בדמעות, אני עמדתי כאן בדיוק במקום שלך שנה שעברה ואני חייב להגיד לכם שההתנהלות והסדר שאתם עובדים הוא משהו שלא נתפס לי בדימיון!
איך אתם עושים את זה?
אז עניתי לו כך:
ההבדל ביני לבין שוטר הוא עצום וזאת למה?
שוטר עומד במקום שבו המפקד העמיד אותו וקיבל פקודה שכאן רק נכנסים ולא יוצאים, ואז מגיע מישהו שמחליט שהוא "חייב" בדווקא לצאת מפה, למה? לא יודע אבל ככה הוא החליט, ואז הוא מגיע ורוצה לעבור והשוטר עוצר אותו ומתחיל ויכוח ומהר מאוד זה עובר לאלימות פיזית, ובניתיים כל התור נתקע, ואז מתחיל צעקות, והשוטר מרגיש מאוים אז הוא מזמין כוחות נוספים ומתחיל בלאגן וזהו והכל מסתחרר ויוצא משליטה,
ומה היה אצלינו? כשמישהו הגיע ורצה לצאת, הסברתי לו בעדינות, כאן זה כניסה, יש פה עוד חצי מטר דלת שמשם יוצאים, וכמעט כולם הבינו את זה,
וכן היו גם בודדים ש"החליטו" בדווקא לצאת מאיפה שכולם נכנסו, אז ניסינו להסביר לו פעם נוספת שכאן זה כניסה וכשהוא עדיין התעקש, אמרתי לו בכבוד תנסה לזרום דרך הזרם... אז נכון הוא דחף כמה שניות את כולם אבל שם זה נגמר והכל המשיך לזרום הלאה...
וגם כשאנשים נכנסו ורצו לעמוד במקום שבו היה אמור להיות מעבר, הסברנו להם בעברית או באידיש שכאן זה מעבר וא"א לעמוד פה, וכמו שאתה נכנסת אתה גם רוצה בטח לצאת, וכדי שתוכל לצאת צריך שיהיה מעבר פנוי, וכמו שאתה כבר זכית להיכנס יש עוד אלפי יהודים שעדיין נמצאים בחוץ וגם הם רוצים להיכנס, ואם כולם יעמדו פה במעבר הכל יעמוד ואף אחד לא יוכל לזוז, ולכן לטענת

זה לא מדויק מה שכתבת, התור היה אך ורק בשרוול מול החדר הפנימי של ר' שמעון ור' אלעזר, וכל מי שרצה יכל להיכנס לצדדים להתפלל, אלא מאי היה שם עומס אדיר של אנשים, ברוב הזמן לא היה מקום להכניס לשם סיכה, ובאמת כל פעם שמישהו יצא היו אחרים שנכנסו במקום,
המטרה שלנו כל הזמן הייתה שהמעבר יהיה פנוי ושזה יזרום פנימה.
אז נכון שבאמת היו אנשים שנכנסו ורצו לעמוד בצד ולהתפלל ולצערנו נאלצנו לזרז אותם להתקדם הלאה, אבל הסברתי לאנשים שמבחינתי אני בשמחה מסכים לך לעמוד רק לא במעבר, ובאמת מתי שהתפנה בצדדים אמרתי לכל מי שרצה שיכנס לעמוד ולהתפלל, המטרה שלנו הייתה שרק לא לחסום את המעבר, אחרת הכל היה נתקע ואף אחד לא היה יכול להיכנס ולצאת...
ולכן היינו חייבים לשנע את הציבור הלאה, גם ככה אלפי אנשים חיכו שעות להיכנס, כי מה לעשות המקום הוא כל כך קטן ומפותל וכמה שניסינו לעשות סדר ולכוון את האנשים בסוף מדובר במסות של עשרות אלפים.

ועוד טקטיקה קטנה שעבד אצלי בכל אופן, זה גם כשהיה עומס גדול ובאמת הכל היה צפוף השתדלתי להגיד לאנשים תנסו להתקדם עוד פסיעה אחת קטנה למען השני, יש עוד יהודים שרוצים להיכנס, וכך זה התקדם עוד ועוד
השתדלנו לשדר כל הזמן מסרים חיוביים, ר' שימען מחכה לך בפנים, תיכנסו פנימה וכך תוכלו לגשת לציון, אתם זכיתם כבר להיכנס אבל יש עוד יהודים שרוצים גם לזכות, וכן על זה הדרך, ובאמת הציבור הוכיח את המשמעת והציות המדהים!

מה שיש נושא שכן אני חושב שטעון שיפור רציני זה השילוט, לא היה מספיק שילוט שמכוון, אומנם היו המון סדרנים שהסבירו אבל צריך שיהיה שלטים לאורך כל הדרך, למשל אני הגעתי לחניון אילפלט ואף אחד לא ידע שצריך לפנות בצומת ברמזור ימינה, כולם המשיכו ישר וחיכו המוון זמן עד למחסום ושם השוטרים אמרו לכל רכב להמשיך ישר ולעשות פרסה ולחזור בחזרה זה סתם גרם לבאלגן ולעומסים מאוד גדולים.

לסיכום, ב"ה אפשר להגיד שהאירוע עבר בהצלחה, ושבעזרת השם יתקבלו כל התפילות של כולם בעזרת השם.
קומם קהל עדתינו בהילולא דבר יוחאי.
שאפו ענק על ההתנהלות המדהימה שלכם , אין מילים !!!
פשוט גרמתם לי לדמעות בעיניים !
הוספתם המון להמחשת הביטוי "יום כיפור בפנים" , פעם ראשונה שבאמת זו הייתה התחושה !

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כאן לא המקום לויכוחים
ושוב לחזור לתודות למפיק הפרוייקטור הגדול יוסי דייטש ויד ימינו הרב מאיר פרוש שלא ויתרו על כלום
הייתי בין העומדים על הטורבונות העליונות בהדלקת ר מיילך וכמו גיבורים כולנו פינינו את החמש הקומות המצווה של קידוש השם כמו שר מיילך הכריז בלי כוח.
ממש התרגזתי על אלה שעלו על המכולות של השירותים ליד מוקד ילדים אבודים וד"ל.

לדעתי היה חסר שילוט בכניסה למערה שאנשים לא ידעו את התוכנית מראש שיש ללכת מסביב והיציאה הפוכה.
המלצתי היא לעשות שלטים מאורים עם אור מהבהבת .

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
למה נעילה,
מותר להביע דעה אחרת,
מה זה הסתימת פיות?!?!
fire_1f525.png

אשכול שיתוף משתמשי פרוג היקרים!
סיכום רשמים, עדויות מכלי ראשון.
על העלייה למירון ל"ג בעומר תשפ"ג.

הייתם במירון? עדיין בדרך?
שתפו אותנו!

אנא, לא לפתח כאן דיונים מיותרים.

חילך לאורייתא

משתמש מקצוען
מגיע לשר פרוש ויוסי דייטש צל"ש ענק!!!!
על היכולות לתמרן ולרצות את הקהילות השונות
על השינוים המבורכים שעשו בהר לטובת כולנו
על זה שדאגו שבציון והסביבה לא יהיו שוטרים
על הרוגע שהיה השנה שאי אפשר להסביר לאדם שלא נוסע כל שנה!
אני אישית חוויתי כיף שלא היה שנים כבר נוסע 15 שנים ברציפות זכור לי תמיד שבמירון התחבורה קורסת והאנדרלמוסיה חוגגת
פה שוטרים רצים לבצע מעצר ושם מנסים להציל חיים של אדם תמיד היו מריבות וקטטות בין הקנאים למשטרות ובתוך כל הבלגן צריך לשמוח ולתפלל ולפעול ישועות וכמובן שבתוך זה קשה יותר לכוון ולתפלל
והשנה!!!
רוגע מי שרצה תוך 10 דקות נתן לציון נשיקה,
לא זכור לי קטטה ולו קטנה בין הקיצונים לשוטרים,
תחבורה למופת, רוגע שלוה בין אנשים הדלקות לכל המיגזרים בהר בבני עקיבא במתחם החדש היה פשוט תענוג והייתי שם בכל שעות ההילולה וכמובן שהיו עליות ומורדות בשעות עומס ולחץ
וגם המשטרה עשתה עבודה כמו שצריך והשתדלה לשמור על פרופיל נמוך ובכזה אירוע זה היה אחד הדברים הכי נצרכיים למנוע פיצוץ ובלגן
שאפו ענק
לקנאים שהשתדלו למנוע מריבות וחיכוכים
לסדרנים שקיבלו כל אחד ואחד בציון בסבר פנים יפות
לכל המארגנים והאחראים על האירוע
לכל אחד ואחד מאיתנו שהתאזר בסבלנות בתור לאוטובוסים, בכניסה לציון ובכל מקום שהיה נצרך !!
אשריכם ישראל
אירוע כזה מראה את הפנים היפות של הציבור החרדי שהכל התנהל תחת אחריותו
מהפרויקטור והשר ועד לסדרנים בשטח
מצפה ומקווה שגם בשנה הבאה זה ימשיך ביתר שאת וביתר עוז

יואל זוהר

משתמש מקצוען
בלת"ק
כל האיזור מירון היה להפליא ב"ה
רק מה הכביש המוביל מהמתחם המורחב ועד לדרך מהדרין היה בתערובת נוראה במשך כל שעות היום
ועוד משהו
היינו תקועים ביחד עם יותר ממאה אוטובוסים רק בחניון שהייתי
יותר משעתיים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה