'קרכאעיחלך
משתמש רשום
ילד עם עצירות, יתכן רגישות למאכלים, ויתכן גם - רגשי. לאחרונה ב"ה זכיתי לעזור בנושא לילד בן 3.
איטה אימר
מטפלת בש. הממדים
איטה אימר
מטפלת בש. הממדים
זו לא דעתה, אלא דעת הרפואה המקצועית והמגובה במחקרים.*לדעתך
הבה נפריד בין דעה לעובדה
שוב ,אחזור על מה שכתבתיזו לא דעתה, אלא דעת הרפואה המקצועית והמגובה במחקרים.
עם כל הכבוד שלי לשיטת היימליך, ואני ממליצה כבעלת נסיון עם עצמי כילדה וכאמא לילדים צרחניים שנרגעו תוך 48 שעות מהביקור אצל שטייף (אותו רעיון), המלצה לפנות לרפואה האלטרנטיבית במקום לרפואה הקונבנציונלית יכולה להיות מסוכנת.
עצירות זה לא צחוק. ואנחנו לא משחקים עם חיי הילדים.
אצל היימליך ושות' לא מזהים אלרגיות אלא רגישויות.
הבעיה היא שאנשים בהחלט פונים לרפואה אלטרנטיבית במקום לקונבנציונלית גם במקרים של פיקוח נפש.שוב ,אחזור על מה שכתבתי
אם היה מדובר על תופעה מסוכנת ברמה מיידית שאנשים פונים לרפואה אלטרנטיבית במקום לקובנציונלית- ניחא.
אנשים סוחבים גם שנתיים שלוש ויותר והנזק מצטבר (הרי מדוגמה כזו בדיוק התחיל פה הדיון....)שוב ,אחזור על מה שכתבתי
אם היה מדובר על תופעה מסוכנת ברמה מיידית שאנשים פונים לרפואה אלטרנטיבית במקום לקובנציונלית- ניחא.
אבל אם מדובר פה על בעיות שאנשים שסוחבים איתם כמה חודשים אם לא יותר, והטיפול האלטרנטיבי כולל אך ורק הימנעות ממאכל כזה או אחר, והם נמנעו וראו שהבעיה נפתרה- אני אישית לא רואה פה שום סיכון
בדיוק באותה מידה ההורים יכלו בעצמם, עוד לפני הפניה לרופא לנסות להימנע ממאכל כזה או אחר
א. נשמע שאין לך מה להפסיד (רק לשים לב שאם מורידים דברים משמעותיים מהתזונה חייבים ליווי דיאטנית).והיה מעניין לראות את האשכול הזה, כי בדיוק שבוע הבא יש לי תור להיימליך, מהמקום שאני רוצה לבדוק ואולי באמת מי ברז גורמים להכל? אין לי מושג, אבל אחרי שמיציתי את הקונבנציונלית, אני יודעת שיכול להיות שדווקא לרפואה האלטרנטיבית יהיה מה להציע לי.
וכל עוד שזה לא לשתות שיקויים מוזרים של פרופ' סנייפ ודומיהם, רק להימנע ממאכלים ומשילובים שונים, אני מוכנה לנסות...
להגיד לילדים קטנים לא לאכול איקס וואי זד אלו החלטות דרמטיות עם השפעה לא פחות ממסוכנת.אגב, אני לא מכירה את היימליך בכלל, רק צורם לי שהפכנו את הרפואה הקובנציונאלית להלכה למשה מסיני ואת האלטרנטיבית- לנוכלת, כשיש כל כך הרבה תחומים שבהם הרפואה הרגילה נאלמת דום ומרימה ידיים והאלטרנטיבית עושה פלאות.
אני יכולה להגיד מניסיון שרופאים מקבלים אותן בכובד ראש, ועם המלצה לייעוץ דיאטני. תמיד.להגיד לילדים קטנים לא לאכול איקס וואי זד אלו החלטות דרמטיות עם השפעה לא פחות ממסוכנת.
זוכרת פרשת רמדיה?
וגם לדעת האלרגולוגית שהיינו אצלהאכן
אין כמו מעקב וערנות של מי שנמצא עם הילד כל חייו.
לדעתי,
ולכן בדיוק הרגשתי שהיא רופאה שאני לגמרי יכולה לסמוך עליה!אלרגולוג (לא רק) לא יכול להיות רופא טוב אם הוא לא קשוב.
למה להקצין?להגיד לילדים קטנים לא לאכול איקס וואי זד אלו החלטות דרמטיות עם השפעה לא פחות ממסוכנת.
זוכרת פרשת רמדיה?
אני לא מקצינה.למה להקצין?
ככל ומדובר על מאכל אחד או שניים לא בסיסיים לתזונה- אין סיבה לדאגה.
לא חסרים ילדים שלא אוהבים רשימה ארוכה מאוד של מאכלים והם גדלים ומתפתחים נהדר
כמובן, כמו בכל דבר צריך להפעיל אחריות והיגיון
אם מדובר על מאכל בסיסי (חלבי/גלוטן למשל)- לברר שוב
וכמעט לכל מאכל יש תחליפים שיכולים לספק את החסר התזונתי שעלול להיווצר בהעדרו
ובדור הגוגל גם לא חייבים תזונאית כדי לדעת מה מכיל ויטמין/מינרל מסוים ובאיזה ריכוז
להגיע אליו עם ילד שעבר התקף אלרגי מסכן חיים בלי לקבל אישור רפואי שזה אכן גורם הסיכון ולא אחר- גם אני לא הייתי עושה זאת
אבל כזכור- הגבתי על ילד עם עצירות
חושבני שריבוי ההמלצות פה באשכול מדבר בעד עצמואני לא מקצינה.
אמרת שאת לא מכירה את היימליך, המלצות ותוצאות.
ואני כן.
אגב עצירות במשך שנתיים זה לא נחשב למשהו קטן ו/ או זניח.
אצל רופא ילדים הייתם? לפעמים הפיתרון כבר נמצא שם. (אם הרופא שלכם מספיק מנוסה)
אין לי שום היכירות עם היימליך רק רוצה להעביר מידע שאמר לי אלרגולוג בקשר לאטופיק שנגרם כתגובה אלרגית-לא קשור לחוויה אישית
מגיעים אלי המון הורים לילדים אלרגים/ אטופים ואומרים 'ניסינו הכל'.
מה זה הכל?
רופא ילדים, במקרה הטוב רופא עור אחד. ומוח אחד ושלושת המימדים והיימליך וכו'''''........
כן, בסופו של דבר זה במקום רפואה.
לא רק ילדים קטנים...להגיד לילדים קטנים לא לאכול איקס וואי זד אלו החלטות דרמטיות עם השפעה לא פחות ממסוכנת.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: