הטיפ היומי- ובו תסופר תובנה מסמרת שיער על פרנסה בתחום האפור

מצב
הנושא נעול.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
יש שני נושאים עקרוניים בדיוני הפנסיה :
1. סכום קטן מאד
2. דיון תאורטי שטוען כי עד שנזכה לפרוש לפנסיה הקרנות תהינה במשבר בגלל הצורה בה הן בנויות ובגלל תוחלת החיים ועוד סיבות,
אני חושבת שהוא תיאורטי, כי כל זמן שכלכלת מדינת ישראל יציבה, מדינת ישראל אחראית לפתרון המשבר, ואפשר לסמוך על זה כמו, לפחות על המטבע שלה.
1. כל סכום עדיף מכלום. מי שיש לו אפשרות שיפריש יותר. הפסד אין פה כי מקבלים את כל מה שמפרישים + התשואה
2. גם לי זה נשמע תיאורטי או קונספירטיבי אבל באמת אינני כלכלנית ולא מתעסקת בתחום.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
1. כל סכום עדיף מכלום. מי שיש לו אפשרות שיפריש יותר. הפסד אין פה כי מקבלים את כל מה שמפרישים + התשואה
2. גם לי זה נשמע תיאורטי או קונספירטיבי אבל באמת אינני כלכלנית ולא מתעסקת בתחום.
לא ברור שתהיה תשואה. זה תלוי בצורת הניהול וביציבות שוק ההון הישראלי. כל "תספורת" של טייקונים פוגעת מיידית בפנסיה של האזרחים. בהחלט יתכן שצירוף של הפסדי הקרנות+ דמי ניהול שאותם לעולם לא מוחקים יביא לבסוף שהאזרח החוסך יקבל פחות ממה שהפקיד.

בכל מקרה היום הפנסיה היא צוברת ולא תקציבית כך שאין לה ערך מוסף של "לכל החיים" שהיה פעם. מה שנחסך- זה מה שמקבלים.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
יש לך מקור?
אם כן, אשמח מאד.
תודה!
הפרקטיקה בלבד.
לפי החוק, אכן חייבים.

השכר הממוצע המחושב בהתאם לסעיף 1 לחוק הביטוח הלאומי עומד על 9,543 ש"ח בינואר 2017.
http://www.kolzchut.org.il/he/השכר_הממוצע
.

כן, נכון יותר להתייחס לחציון. אבל דיברתי על שכר לפי שעה. 6000 נטו לשש שעות ביום, זה הרבה מעבר למה שרוב השכירים חולמים לקבל לשעה.
(ולהערכתי, מה שמקפיץ את הממוצע הנ"ל, זה שכר מנכלים ובכירים בכל מיני מקומות, שמקבלים מאות אלפי שקלים לחודש ועדיין נחשבים 'שכירים')

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לא ברור שתהיה תשואה. זה תלוי בצורת הניהול וביציבות שוק ההון הישראלי. כל "תספורת" של טייקונים פוגעת מיידית בפנסיה של האזרחים. בהחלט יתכן שצירוף של הפסדי הקרנות+ דמי ניהול שאותם לעולם לא מוחקים יביא לבסוף שהאזרח החוסך יקבל פחות ממה שהפקיד.

בכל מקרה היום הפנסיה היא צוברת ולא תקציבית כך שאין לה ערך מוסף של "לכל החיים" שהיה פעם. מה שנחסך- זה מה שמקבלים.
ולענין הנ"ל משנה לאיזו קרן פנסיה מפרישים? ואם המעסיק הוא בשוק הפרטי או בציבורי?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

יש הפסד, כי ערך הכסף נשחק.
וכי אף אחד לא מתחייב על שום דבר. מה שיהיה בקופות, נקבל. מה שלא, לא.
וכי לו היינו חוסכים את הכספים האלו בעצמנו וקונים בהם דירה, למשל, היינו מרוויחים ממנה לעת זקנה סכומים חודשיים גבוהים בהרבה. (סוכנת ביטוח אישרה לי את הפרט הזה).

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ולענין הנ"ל משנה לאיזו קרן פנסיה מפרישים? ואם המעסיק הוא בשוק הפרטי או בציבורי?
המעסיקים מחויבים כולם לאותן קרנות ציבוריות. יש כאלה שמפרישים *בנוסף* לביטוחים פרטיים אבל זה לא מה שמחויב ע"פ חוק וזה לא הפנסיה עליה מדברים אלא קרנות השתלמות וביטוחים פרטיים מעבר לפנסיה הציבורית שמחויבת ע"פ חוק.
ואני לא מומחית. שווה לבדוק יותר אם זה רלוונטי.

Almonit

משתמש פעיל
וכי לו היינו חוסכים את הכספים האלו בעצמנו וקונים בהם דירה, למשל, היינו מרוויחים ממנה לעת זקנה סכומים חודשיים גבוהים בהרבה. (סוכנת ביטוח אישרה לי את הפרט הזה).
ערך הכסף נשחק, אבל בהתאמה שוק ההון עולה,
ובהשוואות של מעל עשור - הרבה יותר משוק הנדל"ן
(בלי להתווכח על מה שהפקידה אמרה, לא הייתי אף פעם סוכנת ביטוח ;))
החסרונות היחידים בקרן הפנסיה, הם המסלולים הדיפולטיביים שלה, אם בוחרים מסלול מנייתי, ולא מושכים דמי פיצויים יש סיכוי לתשואה שווה.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני עדיין חושבת שעם כל הנ"ל, הרבה מהשכירים לא היו מפרישים שקל לפנסיה אם זה לא היה חוק מחייב, המעסיקים ודאי שלא.
אז עד כמה שהתוכנית היא לא מושלמת, היא טובה מכלום.
ובאמת אם השיקול היחיד שמנחה את המדינה ואת הקרנות היה טובת האזרח החוסך, היו משקיעים בנדל"ן, או באפיק משתלם אחר. אבל זה לא מה שעומד לנגד עיניהם.
ואגב, מענין אם עכשיו, עם כל החוקים החדשים שמקשים על משקיעים בדירות זה עדיין ישאר אפיק השקעה משתלם.

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
לעניין הפנסיה-
אתם מתעלמים מחלק הגדול שהמעסיק מפריש?
מינימום 6% לפיצויים ו 6.5% זה אחוז לא קט מהמשכורת על חשבון המעסיק...

Almonit

משתמש פעיל
בהחלט לא חייבים לפזר את הפנסיה רק בשוק ההון הישראלי, אפשר לפזר אותה על פני שוקי ההון הבינלאומיים, במדדים עוקבי מדד, עם דמי ניהול נמוכים .
בראיה הסטורית , שוקי ההון מתאוששים תמיד לטווח ארוך , וערכם עולה תמיד לטווח ארוך.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בהחלט לא חייבים לפזר את הפנסיה רק בשוק ההון הישראלי, אפשר לפזר אותה על פני שוקי ההון הבינלאומיים, במדדים עוקבי מדד, עם דמי ניהול נמוכים .
בראיה הסטורית , שוקי ההון מתאוששים תמיד לטווח ארוך , וערכם עולה תמיד לטווח ארוך.
איזו היסטוריה? הרפורמה בשוק הפנסיות עדיין לא "יצאה לפנסיה" במובן הזה שבינתיים עוד אין אנשים שיוצאים לפנסיה עם הכללים החדשים.

Almonit

משתמש פעיל
ובאמת אם השיקול היחיד שמנחה את המדינה ואת הקרנות היה טובת האזרח החוסך, היו משקיעים בנדל"ן, או באפיק משתלם אחר. אבל זה לא מה שעומד לנגד עיניהם.
למה לחשוב שנדלן הוא אפיק משתלם יותר משוק ההון? זה מאד לא נכון.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
@החיים יפים
במציאות של שוק פתוח הכרחת האזרח להפריש חלק ממשכורתו לצורך מסוים מתוקף חוק, היא לדעתי לא נכונה ולא ראויה.

במקרה של שכירים, עוד אפשר להבין את המדינה שמחותנת בתלוש. היא קובעת את שכר המינימום, היא המבטחת, היא דורשת להפריש לאפיקים שלדעתה יעזרו לה להחזיק את האזרח ביום סגריר.

במקרה של עצמאי, שהמדינה אינה שותפה בהשקעה. שותפה פעילה מאד בתשואה... הכרחת האזרח להשקיע דווקא באפיקים הנראים לה הינה מעשה בולשביקי ולא ראוי.
אם אני מספיק בוגר להחזיק את עצמי, אני גם די בוגר כדי להחליט על עתידי ואפיקי ההשקעות הנראים לי.

וכל ההשוואות לשוק הנדל"ן לא נכונות.
יש כאן ביס רציני מהמשכורת. חלק מהאזרחים שלא היו מועסקים מתח נכבד מחייהם יקבלו גרושים.
אלו שיוצאים לפנסיה סמוך למשברים כנ"ל. ועוד בעיות רבות.

נערך לאחרונה ב:

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני באמת לא מתמצאת בתחום, למרות שהוא מאד מענין אותי.
אבל ככה הסוכנת ביטוח של רותי קפלר אמרה..

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית

בטווח של שנים הנדל"ן יציב מאד.
מסיימים לשלם את ההשקעה יחסית בזמן סביר ומתחיל לאכול את הפירות עוד בטרם היציאה לפנסיה.
בו בזמן השכרת הנכסים עוזרת לממן את העלות שלהם.
תמיד ניתן לממש.
כך שמאיפה שלא תסתכל, זו השקעה סולידית הרבה יותר מנחמדה.

כל הפנסיונרים שהכרתי שהשקיעו בדירות, חיו נחמד מאד בזקנתם.
הן מבחינה תעסוקתית... והן מבחינה כלכלית.

שרשרת

משתמש מקצוען
אני עדיין חושבת שעם כל הנ"ל, הרבה מהשכירים לא היו מפרישים שקל לפנסיה אם זה לא היה חוק מחייב, המעסיקים ודאי שלא.
זה נכון לגמרי. עד שנחקק צו ההרחבה לפנסיה חובה רוב המעסיקים לא הפרישו. הפרשה לפנסיה נחשבה כ"הטבת שכר".
גם חוק פנסיה חובה לעצמאים יוכיח. מרבית העצמאים לא דאגו לבטח את עצמם לתקופת הפרישה, עד שהחוק לא חייב אותם לעשות זאת.

Almonit

משתמש פעיל
@החיים יפים
במציאות של שוק פתוח הכרחת האזרח להפריש חלק ממשכורתו לצורך מסוים מתוקף חוק, היא לדעתי לא נכונה ולא ראויה.

במקרה של שכירים, עוד אפשר להבין את המדינה שמחותנת בתלוש. היא קובעת את שכר המינימום, היא המבטחת, היא דורשת להפריש לאפיקים שלדעתה יעזרו לה להחזיק את האזרח ביום סגריר.

במקרה של עצמאי, שהמדינה אינה שותפה בהשקעה. שותפה פעילה מאד בתשואה... הכרחת האזרח להשקיע דווקא באפיקים הנראים לה הינה מעשה בולשביקי ולא ראוי.
אם אני אספיק בוגר להחזיק את עצמי, אני גם די בוגר כדי להחליט על עתידי ואפיקי ההשקעות הנראים לי.

וכל ההשוואות לשוק הנדל"ן לא נכונות.
יש כאן ביס רציני מהמשכורת. חלק מהאזרחים שלא היו מועסקים מתח נכבד מחייהם יקבלו גרושים.
אלו שיוצאים לפנסיה סמוך למשברים כנ"ל. ועוד בעיות רבות.
זה נושא אחר ומורכב.
אני לא נכנסת כרגע לעקרון הכפיה או הליברטריאניזם,
והאם נכון להכריח אותי להפריש לפנסיה.
הדיון היה האם הוא מוצר שווה והאם יהיה שווה משהו כשנגיע לגיל הפרישה.
לדעתי - לא מספיק , בגלל שההפרשות קטנות מאד, אבל אם הוא מושקע לטווח ארוך (ולא חייבים למשוך לפני משבר) מירב הסיכויים שיהיה שם סכום נחמד, יותר גדול ממה שהופרש.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה