הטיפ היומי- ובו תסופר תובנה מסמרת שיער על פרנסה בתחום האפור

מצב
הנושא נעול.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אהבתי מאד את האשכול!
באופן אישי אני חושבת שככל שהמקצוע יותר מקורי יש בו יותר סיכויים, האפקט של הפרסום הוא הרבה יותר חזק (שמעת? הגיעה אלי מתקינת אינטרקום! בפעם הבאה שהשומע/ת יצטרכו אינטרקום הם יזכרו בה)
ואנשים שיתלהבו מהעניין ירצו דווקא את זו ששברה שיגרה כי הם יחשבו שאם היא האינסטלטורית היחידה במשק כנראה שהיא שווה יותר מכל האינסטלטורים..
אגב, גם במצבת טכנאי בזק עבדה פעם טכנאית.. כזו שעולה על סולם בחוץ לסדר את חוט הטלפון על העמוד ומתקנת את השקע בבית

ובכלל, בעולם שלנו מקוריות מתקבלת בברכה. למה לא לנצל את זה.. :)

יש פה שני דברים נפרדים-
יש למצוא נישה ייחודית (כמו מהנדס/אדריכל מקוואות בבתים פרטיים) שלפעמים היא פשוט עדין לא מוצתה, ולפעמים היא מקורית ובאה לעורר צורך חדש בקהל (למשל, יועצי שינה. זו המצאה של השנים האחרונות ומישהו החליט שזה תחום שצריך בו עזרה, אז למה לא לפתח כמה רעיונות, להציע אותם ולהרוויח יפה?)

ויש להיות יוצא דופן מגדרית בתוך תחום לא מקורי. כמו דולה גבר (קיים, קיים) או טסטרית אשה. לפעמים, יש בזה יתרון. כמו נהגת מונית, שנשים דתיות תשמחנה לשירותיה וכדו', או מורת נהיגה (עדין אין מספיק, אם מישהי כאן מעוניינת). לפעמים יש בזה חסרון (צנזרתי דוגמא) ולפעמים זה אולי מפתיע וזכיר, אבל לא באמת מה שיעזור לך להתברג במקצוע.
צריך גם לקחת בחשבון שהמון אנשים שבויים בסטריאוטיפים ויחשבו שאינסטלטורית לא יכולה להיות טובה כמו גבר.

נערך לאחרונה ב:

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
אין לי שום בעיה עם נשים שנוהגות.
אבל עדיין הרבה מאד נשים חרדיות לא נוהגות ולא ינהגו. (אולי כשתצא מכונית שנוהגת לבד. גם לא בטוח.)
ולנשים האלו יש בעיה רצינית עם המקצועות המדוברים. טכנאית מחשבים, אינסטלטורית, חשמלאית, רצפת וכל כיו"ב.
ברור שרכב יכול להקל על כל עבודה, כמו שהוא יכול להקל על כל יציאה מהבית באופן כללי. אבל אינה דומה יציאה וחזרה לעבודה במקום קבוע ובשעה קבועה שאז מקסימום מסתדרים עם הסעה,
לסוג העבודות הללו שצריך להגיע לבתי לקוחות כמה פעמים ביום לפחות בכל קצוות העיר, לצאת לקנות ציוד וכו'
הגישה הזו ממש מוזרה בעיני :
רישיון נהיגה לאישה - לא, אבל ללכת לבתי לקוחות בקביעות - זה כן?
גילוי נאות: לי יש רישיון נהיגה. אבל לא הייתי בוחרת במקצוע בו הייתי צריכה לעבוד בבתים של לקוחות, שמן הסתם לא תמיד יהיו מאוישים בנשים צנועות וחסודות בלבד. וזו עוד סיבה למה אני לא יכולה להיות חשמלאית או שיפוצניקית (מלבד מה שהזכרתי קודם, בעית הלימודים).

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גילוי נאות: לי יש רישיון נהיגה. אבל לא הייתי בוחרת במקצוע בו הייתי צריכה לעבוד בבתים של לקוחות, שמן הסתם לא תמיד יהיו מאוישים בנשים צנועות וחסודות בלבד. וזו עוד סיבה למה אני לא יכולה להיות חשמלאית או שיפוצניקית (מלבד מה שהזכרתי קודם, בעית הלימודים).

זה גם נכון, אבל מה עושות מעצבות הפנים שמסתובבות בשטח? האין רב שיחם עם גברים, ומכל הסוגים?

מרחבית

משתמש מקצוען
אין לי שום בעיה עם נשים שנוהגות.
אבל עדיין הרבה מאד נשים חרדיות לא נוהגות ולא ינהגו. (אולי כשתצא מכונית שנוהגת לבד. גם לא בטוח.)
ולנשים האלו יש בעיה רצינית עם המקצועות המדוברים. טכנאית מחשבים, אינסטלטורית, חשמלאית, רצפת וכל כיו"ב.

בעיית הנהיגה היא הבעיה הקטנה במקצועות כאלה.
להיכנס לבתי לקוחות לא ידועים, לטפס, להתכופף. לא מתאים.
לצמצם את העבודה רק למי שמכירים - רק כשהגברים לא בבית - השאלה אם אפשרי ואם משתלם.

רחל, עכשיו ראיתי שכבר כתבת.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לא ברור שלהיות גרפיקאית צנועה וחסודה, (עם רשיון נהיגה או בלי) במשרד חרדי, ולעבוד צמוד עם בוס חרדי, זה יותר פשוט.
עצם הקרבה הקבועה מייצרת המון בעיות. וד"ל.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא ברור שלהיות גרפיקאית צנועה וחסודה, (עם רשיון נהיגה או בלי) במשרד חרדי, ולעבוד צמוד עם בוס חרדי, זה יותר פשוט.
עצם הקרבה הקבועה מייצרת המון בעיות. וד"ל.
גם בעיה, נכון.

[יש איזשהו בית דפוס בירושלים שהפסקתי ללכת אליו בגלל בעל הבית הדתי והדוחה. לא מבינה איך העובדות החרדיות שם לא קמות והולכות.]

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מצד שני,
בנקודה המסויימת הזו,
מה ההבדל בינן לבין כל עוזרת בית?
עוזרת הבית שלך עולה על סולם וכורעת על הארץ? שלי שוטפת כלים, אסלות ורצפה. גג עולה על כסא.
וחוצמזה, יש דברים שלא ראוי לראות, ויש דברים שלא ראוי להיראות. אני לא אחראית על הכבוד והצניעות העצמית של הגויה

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
הדוגמאות שהבאתי היו כדי להמחיש את גודל החריגות (שיוצרת מקוריות)
ברור שלא כל דבר מתאים.. ואין לעודד בכלל לדברים שיש בהם בעיות
וזה שיש בתחומים אחרים בעיות (כגון גרפיקאית עם בוס וכדו') עדיין לא מכשיר תחום שיש בו לדעתנו פחות או יותר בעייתיות.
אבל כן כדאי לחשוב מחוץ לקופסא. למשל - מתחזקת מחשבים בבית ספר.
בחברות גדולות זה בעייתי- כי זה רוב היום להיות בחברת גברים (הרי כל הקולגות גברים)
אבל במקומות שאת היחידה זה אחרת

נראה לי שמטרת האשכול היא לא להפוך תפקיד מגדרי ללא כזה, אלא פשוט לפתוח את העיניים ולא לפסול ישר מקצוע כי לדעתנו הוא לא מספיק בנאלי.
פשוט להשאיר את הטיעון הזה בחוץ ולחשוב ענייני.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עוזרת הבית שלך עולה על סולם וכורעת על הארץ? שלי שוטפת כלים, אסלות ורצפה. גג עולה על כסא.
וחוצמזה, יש דברים שלא ראוי לראות, ויש דברים שלא ראוי להיראות. אני לא אחראית על הכבוד והצניעות העצמית של הגויה

-צודקת בחלק מן הסיטואציות.
אבל בגדול, יש הרבה מאפיינים דומים, וד"ל.

-ויש שמעסיקות יהודיות.
-ויש לנו אחראיות על מי שאנחנו מביאים לשטח, גם אם היא גויה.
-
ותכלעס,
לא נראה לי שיש אישה שיכולה לעמוד בכח הפיזי הדרוש לעבודות מן הסוג של סיוד, בניה, ריצוף וכדו' בקביעות.

Click86

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אויש, באמת. כאילו שלהתכופף בבתים של אחרים זו ה-בעית צניעות של הדור.
הזמנתי פעם עבודה במשרד שעבדו בו רק המנהל ועובדת, בקומת מינוס במקום שאף אחד לא עובר בו, בקרים שלמים, העיקר שהדלת פתוחה לאיזה חריץ.
שניהם אנשים חרדים, העובדת בחורה שמורה לגמרי, אבל להגיד לכם שהם התיחסו אחד לשני כמו לזרים? פחחחח. וזה כשיש אנשים במשרד.

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים

מרחבית

משתמש מקצוען
מצד שני,
בנקודה המסויימת הזו,
מה ההבדל בינן לבין כל עוזרת בית?

יש בכל זאת הבדל באופן העבודה. גם התנאים יותר גמישים: מישהו אמור להיכנס לחדר שעובדים בו? - נעביר אותה לחדר אחר.
הנברשת? - תחכה לפעם אחרת.

ועם הכל - היכרתי אחת שניסתה לעבוד בזה זמן קצר. היתה נעצרת מעבודתה כל פעם כשנכנס אחד מבני הבית - ומהר מאוד עזבה את התחום.

נערך לאחרונה ב:

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
במיוחד שעצם הפעילות לא צנועה. אני מדמיינת אשה כורעת על הארץ, מיישרת רצפות...
אני מדמיינת אישה כורעת על הארץ, מקרצפת רצפות..
מטפסת על סולם בשביל לאבק את הנברשת...
כמה עוזרי בית את מכירה? וכמה עוזרות? ומה יותר עבודה פיזית מלהיות עוזרת בית? יש מלא עוזרות חרדיות. ממש לא כולן גויות.
בכל מקרה לא את ולא אני נכריע מה יותר צנוע ומה עדיף על מה. יש לנו מורי דרך בשביל זה.
סתם נחמד לשבור קצת מוסכמות ולצאת מהקופסה. לפחות במחשבה אם לא למעשה.

מרחבית

משתמש מקצוען
אויש, באמת. כאילו שלהתכופף בבתים של אחרים זו ה-בעית צניעות של הדור.
הזמנתי פעם עבודה במשרד שעבדו בו רק המנהל ועובדת, בקומת מינוס במקום שאף אחד לא עובר בו, בקרים שלמים, העיקר שהדלת פתוחה לאיזה חריץ.
שניהם אנשים חרדים, העובדת בחורה שמורה לגמרי, אבל להגיד לכם שהם התיחסו אחד לשני כמו לזרים? פחחחח. וזה כשיש אנשים במשרד.

חוסר צניעות מסוג אחד - לא מבטל חוסר צניעות מסוג אחר.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה