הטיפ היומי- ובו תסופר תובנה מסמרת שיער על פרנסה בתחום האפור

מצב
הנושא נעול.

Cבלה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לא הבנתי, נראה לך שאין מעצבי ברים ועובדים סוציאליים?

מעצבי האירועים הגדולים ביותר הם גברים. צר לי לאכזב.

וגם הקונדיטורים והשוקוליטרים הכי בעולם הם גברים .

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ברצינות- כל התחום של CNC (מפעילי מכונות בקו יצור) משווע לעובדים. היום זה עבודה על מחשב ולא פעולה טכנית של פחחות ופירזול בידיים. השכר מתחיל ב10 ועולה.
הבעיה? תחום גברי מאד. דורש משמרות. משרות מלאות. היה נסיון למפעל כזה לנשים דרוזיות בצפון. אני חושבת שנסגר ברגע שההשתתפות הממשלתית בשכר הסתיימה (זה היה כמו המודל של אימג' סטור). אבל זה בהחלט אפיק של "צווארון כחול" רווחי.

הזדמנות

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עכשיו אני נזכרת באישה אחת שעבדה בלארוז מצות ובאחת אחרת בהכנה לתיוק (-שזה בעצם להוציא סיכות מהדק ממסמכים לצורך סריקה)

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עכשיו אני נזכרת באישה אחת שעבדה בלארוז מצות ובאחת אחרת בהכנה לתיוק (-שזה בעצם להוציא סיכות מהדק ממסמכים לצורך סריקה)

אלו לא מקצועות גבריים, אבל הם מתאימים לאנשים שמסוגלים לעשות עבודה כל כך רוטינית ודלה, ולא להרגיש חסרי סיפוק וערך. אלו גם מקצועות שלא מאפשרים תקשורת , גם אם הם נעשים בצוות, כל אחד עושה את עבודתו בשתיקה וביעילות. מתאימים לטיפוסי אישיות מאד מסוימים, אחרים עלולים לצאת מדעתם.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רוצים לשמוע על מקצוע מכניס ומעניין?

חבר טוב שלי למד שנים בכולל, ועקב בעיות פרנסה וכו' היה חייב להשיג עבודה מכניסה.
הוא בירר ובירר מה הכי טוב בשבילו - דהיינו: עבודה שיוכל להמשיך וללמוד, וגם להרויח טוב, אבל טוב באמת.
הציעו לו להיות "מפעיל מנופים".
זה אומר לעלות בתחילת היום ל"בודקה" למעלה בראש המנוף, ולהיות שמה משך כל שעות העבודה של הפועלים.
נראה לכם פשוט?
לא כל כך.
צריך ללמוד על זה כמעט שנה שלימה.
בין הדברים הנלמדים: התמודדות עם פחד גבהים, להיות לבד יום שלם, דיוק וסימטריה, יכולות טכניות ופיזיות, יכולת החלטה מהירה ונכונה, שליטה במצבי לחץ, עבודת צוות, יכולות חילוץ ואילתור, ועוד.

מה השכר?
תקשיבו טוב:
מתחיל ב - 18 אלך ש"ח לחודש. ועולה ועולה.

והבחור עולה לשם כל יום, (5 ימים בשבוע)
עם כמה ספרים ביד, בלי מחשב ובלי אייפון
אין אף אחד שמפריע לו, והוא גומר שם מסכתות שלימות.

לפעמים, יש שעות עמוסות בטירוף בעבודה,
ולפעמים רק פעם או פעמיים בשעה שהוא צריך להזיז משהו.
ע"פ רוב - אין הרבה עבודה.
אז הוא לומד בינתיים, והרבה.

סיפור אמיתי.

- יש מחסור בתחום, צריכים עוד בעלי רשיונות.
- צריך לעלות ולרדת הרבה מדרגות.
- במקרה שלו, זה נשמע פשוט מושלם. למי שלא לומד, זה מצריך אישיות מתאימה. ואני מתארת לעצמי שגם לו קשה מאד לפעמים והוא צמא לחברה.

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
רותי, את צודקת:
האמת שאני תמיד רציתי להיות טכנאית מחשבים
לא מתכנתת (שזה מה שאני) אלא טכנאית, להתעסק ממש עם החוטים
או אפילו יותר טוב - טכנאית אמיתית, לא רק של מחשבים, כזו שמתעסקת עם מכונות כביסה מתקלקלות (סתם פרקטי..) וחוטים של טלפון ומיקסרים חורקים וכל מיני פיזיקות מעניינות
אבל איפה אישה, ועוד חרדית, יכולה ללמוד דבר כזה???

אני למדת את זה בקורס קצר של 10 מפגשים בהשתלמויות של סמינר וולף
לימדה אותי מורה חמודה- אשת תחזוקה בשם "חוי"
והיא סיפרה לנו שהם היו רוצים עוד כאלה מתחזקות
השנה הם ניסו לפתוח מסלול כזה אבל אני לא יודעת מה יצא בסוף כי הבנות לא הכי התלהבו
תנסי ליצור איתה קשר איפה לומדים ואיך אולי היא תדע לומר לך

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני למדת את זה בקורס קצר של 10 מפגשים בהשתלמויות של סמינר וולף
לימדה אותי מורה חמודה- אשת תחזוקה בשם "חוי"
והיא סיפרה לנו שהם היו רוצים עוד כאלה מתחזקות
השנה הם ניסו לפתוח מסלול כזה אבל אני לא יודעת מה יצא בסוף כי הבנות לא הכי התלהבו
תנסי ליצור איתה קשר איפה לומדים ואיך אולי היא תדע לומר לך
הבעיה של המקצוע הזה, שאם את לא משיגה עבודה קבועה בסמינר, אזלהסתמך על לקוחות פרטיים בלי שיהיה לך רשיון ורכב, זו קצת בעיה. ושאשה תהיה נהגת, זה כבר נושא לאשכול נפרד.
זה אגב נכון לגבי הרבה מקצועות. חשמלאית למשל. עבודה יחסית נקיה וקלה (ודאי לעומת רצפת..) אבל שוב, להגיע לבתי לקוחות בכל מקום בלי לנהוג, זה בעייתי.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הבעיה של המקצוע הזה, שאם את לא משיגה עבודה קבועה בסמינר, אזלהסתמך על לקוחות פרטיים בלי שיהיה לך רשיון ורכב, זו קצת בעיה. ושאשה תהיה נהגת, זה כבר נושא לאשכול נפרד.
זה אגב נכון לגבי הרבה מקצועות. חשמלאית למשל. עבודה יחסית נקיה וקלה (ודאי לעומת רצפת..) אבל שוב, להגיע לבתי לקוחות בכל מקום בלי לנהוג, זה בעייתי.

כמעט לכל מקצוע מועיל רשיון נהיגה, ויש הרבה מאד נשים חרדיות , כשרות וצנועות שנוהגות.
אני באופן אישי, שאלתי רב לגבי רשיון, ולא החלטתי בעצמי. ואני רואה כמה עול זה מוריד מהבעל הלומד, כשאשתו ניידת ומתנהלת עצמאית. קשה מאד שנשים גם עובדות, גם מגדלות (הרבה) ילדים וגם נסחבות בתחבורה ציבורית, על הזמן והכח שזה לוקח.

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
נכון
אבל היום באמת יש הרבה סמינרים שמחפשים עובדות כאלה
שיש להם ידע גם טכני ולא רק מדעי המחשב

לא אני

משתמש סופר מקצוען

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כמעט לכל מקצוע מועיל רשיון נהיגה, ויש הרבה מאד נשים חרדיות , כשרות וצנועות שנוהגות.
אני באופן אישי, שאלתי רב לגבי רשיון, ולא החלטתי בעצמי. ואני רואה כמה עול זה מוריד מהבעל הלומד, כשאשתו ניידת ומתנהלת עצמאית. קשה מאד שנשים גם עובדות, גם מגדלות (הרבה) ילדים וגם נסחבות בתחבורה ציבורית, על הזמן והכח שזה לוקח.
אין לי שום בעיה עם נשים שנוהגות.
אבל עדיין הרבה מאד נשים חרדיות לא נוהגות ולא ינהגו. (אולי כשתצא מכונית שנוהגת לבד. גם לא בטוח.)
ולנשים האלו יש בעיה רצינית עם המקצועות המדוברים. טכנאית מחשבים, אינסטלטורית, חשמלאית, רצפת וכל כיו"ב.
ברור שרכב יכול להקל על כל עבודה, כמו שהוא יכול להקל על כל יציאה מהבית באופן כללי. אבל אינה דומה יציאה וחזרה לעבודה במקום קבוע ובשעה קבועה שאז מקסימום מסתדרים עם הסעה,
לסוג העבודות הללו שצריך להגיע לבתי לקוחות כמה פעמים ביום לפחות בכל קצוות העיר, לצאת לקנות ציוד וכו'

קול תודה

משתמש מקצוען
טוב, כל נושא הלימודים אצלנו הוא בעייתי.
יש מקצועות שאפשר לעבוד בהם, ואי אפשר ללמוד אותם
למשל: רוקחת. במה עבודתה שונה ממוכרת בחנות? בהשכלה ובשכר.
איפה לומדים רוקחות? אין מקום לימודים הולם...
או כל תחומי ההנדסה למיניהם. מהנדס, לא הנדסאי.
אמנם לימודים מפרכים, אבל שכרם בצידם.
הידעתם כמה מרוויח מהנדס חשמל למשל? או מהנדס תרופות?
המון...

בתוך עמי אנוכי יושבת, והנושא הזה קרוב אלי כי אני עוסקת בו ביומיום. כל תחום הלימודים שהוא כרטיס כניסה לעבודה מתגמלת - לוקה בחסר. ומה שכבר אפשר ללמוד - תוך כמה שנים השוק רווי ואין עבודה.
בעיני ראיתי מוכשרות וטובות ומשכילות שעובדות בתור קופאיות או מטפלות במעון (מבלי לזלזל בשום עבודה חלילה), היות ובתחומן לא מצאו עבודה.

ואל תקפצו לי עכשיו שאפשר לעבוד בלי ללמוד ולהרוויח יפה. לא למקצועות האלו אני מתכוונת

הזדמנות

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
רוקחות אפשר ללמוד במזרח ירושלים...
כמו שבציבור שלנו התלבשו על כמה מקצועות רווחיים יותר אותם לומדים בכל מכללה או סמינר כמו תכנות, יעוץ מס, גרפיקה, גם במגזרים אחרים עשו כך. מתי ראית רוקח לא ערבי?
זו הכללה חמודה מאוד..

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כמו שבציבור שלנו התלבשו על כמה מקצועות רווחיים יותר אותם לומדים בכל מכללה או סמינר כמו תכנות, יעוץ מס, גרפיקה, במגזרים אחרים עשו כך. מתי ראית רוקח לא ערבי?

יש לא מעט רוקחות חרדיות, לרב אירופאיות.
יש לי כמה וכמה חברות צרפתיות שלמדו את התחום באוניברסיטה הפתוחה הצרפתית, ואני בטוחה שיש עוד מדינות באירופה שבהן הדבר מתאפשר.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
למה?

(יש נשים שעובדות בצביעת קירות עם אפקטים מיוחדים,
וקראתי פעם באחת הכתבות על ראיון עם הגב' רביץ, כלתו של, שבתור תחביב מרצפת לבד חדרים בביתה, למען הגיוון. משם שאבתי את הרעיון למקצוע...)

רק מנסה לעכל את העניין.
היא מרצפת בשביל תחביב חדרים בבית? משמע שהיא מרצפת, מחכה כמה ימים מפרקת הכל ומרצפת שוב כשבא לה תחביב שוב פעם?

אהבתי מאד את האשכול!
באופן אישי אני חושבת שככל שהמקצוע יותר מקורי יש בו יותר סיכויים, האפקט של הפרסום הוא הרבה יותר חזק (שמעת? הגיעה אלי מתקינת אינטרקום! בפעם הבאה שהשומע/ת יצטרכו אינטרקום הם יזכרו בה)
ואנשים שיתלהבו מהעניין ירצו דווקא את זו ששברה שיגרה כי הם יחשבו שאם היא האינסטלטורית היחידה במשק כנראה שהיא שווה יותר מכל האינסטלטורים..
אגב, גם במצבת טכנאי בזק עבדה פעם טכנאית.. כזו שעולה על סולם בחוץ לסדר את חוט הטלפון על העמוד ומתקנת את השקע בבית

ובכלל, בעולם שלנו מקוריות מתקבלת בברכה. למה לא לנצל את זה.. :)

קול תודה

משתמש מקצוען
כמו שבציבור שלנו התלבשו על כמה מקצועות רווחיים יותר אותם לומדים בכל מכללה או סמינר כמו תכנות, יעוץ מס, גרפיקה, גם במגזרים אחרים עשו כך. מתי ראית רוקח לא ערבי?

מידיעה:
הרוקחים הערבים הם לרוב אלו שהתחילו לימודי רפואה וכשלו בדרך, אז הלכו ללמוד מקצוע קרוב ששכרו מתגמל.
ואין להם בעיה ללמוד בכל מקום, לא רק במזרח ירושלים. בואי תראי אותם ממלאים בהמוניהם את מסדרונות האוניברסיטאות...

קול תודה

משתמש מקצוען
יש לא מעט רוקחות חרדיות, לרב אירופאיות.
יש לי כמה וכמה חברות צרפתיות שלמדו את התחום באוניברסיטה הפתוחה הצרפתית, ואני בטוחה שיש עוד מדינות באירופה שבהן הדבר מתאפשר.

נראה לי שנלך על זה
נפתח סמינר ללימודי מגמה באירופה
יהיה ביקוש שיא: גם אירופה, גם סמינר וגם לימודים גבוהים
מה יכול להיות יותר טוב?? :D

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נראה לי שנלך על זה
נפתח סמינר ללימודי מגמה באירופה
יהיה ביקוש שיא: גם אירופה, גם סמינר וגם לימודים גבוהים
מה יכול להיות יותר טוב?? :D

זה מה שהיה בגייטסהד... המון בנות למדו במקביל באוניברסיטה הפתוחה של ארצם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה