לא הבנתי, נראה לך שאין מעצבי ברים ועובדים סוציאליים?
מעצבי האירועים הגדולים ביותר הם גברים. צר לי לאכזב.
וגם הקונדיטורים והשוקוליטרים הכי בעולם הם גברים .
לא הבנתי, נראה לך שאין מעצבי ברים ועובדים סוציאליים?
מעצבי האירועים הגדולים ביותר הם גברים. צר לי לאכזב.
עכשיו אני נזכרת באישה אחת שעבדה בלארוז מצות ובאחת אחרת בהכנה לתיוק (-שזה בעצם להוציא סיכות מהדק ממסמכים לצורך סריקה)
רוצים לשמוע על מקצוע מכניס ומעניין?
חבר טוב שלי למד שנים בכולל, ועקב בעיות פרנסה וכו' היה חייב להשיג עבודה מכניסה.
הוא בירר ובירר מה הכי טוב בשבילו - דהיינו: עבודה שיוכל להמשיך וללמוד, וגם להרויח טוב, אבל טוב באמת.
הציעו לו להיות "מפעיל מנופים".
זה אומר לעלות בתחילת היום ל"בודקה" למעלה בראש המנוף, ולהיות שמה משך כל שעות העבודה של הפועלים.
נראה לכם פשוט?
לא כל כך.
צריך ללמוד על זה כמעט שנה שלימה.
בין הדברים הנלמדים: התמודדות עם פחד גבהים, להיות לבד יום שלם, דיוק וסימטריה, יכולות טכניות ופיזיות, יכולת החלטה מהירה ונכונה, שליטה במצבי לחץ, עבודת צוות, יכולות חילוץ ואילתור, ועוד.
מה השכר?
תקשיבו טוב:
מתחיל ב - 18 אלך ש"ח לחודש. ועולה ועולה.
והבחור עולה לשם כל יום, (5 ימים בשבוע)
עם כמה ספרים ביד, בלי מחשב ובלי אייפון
אין אף אחד שמפריע לו, והוא גומר שם מסכתות שלימות.
לפעמים, יש שעות עמוסות בטירוף בעבודה,
ולפעמים רק פעם או פעמיים בשעה שהוא צריך להזיז משהו.
ע"פ רוב - אין הרבה עבודה.
אז הוא לומד בינתיים, והרבה.
סיפור אמיתי.
רותי, את צודקת:
האמת שאני תמיד רציתי להיות טכנאית מחשבים
לא מתכנתת (שזה מה שאני) אלא טכנאית, להתעסק ממש עם החוטים
או אפילו יותר טוב - טכנאית אמיתית, לא רק של מחשבים, כזו שמתעסקת עם מכונות כביסה מתקלקלות (סתם פרקטי..) וחוטים של טלפון ומיקסרים חורקים וכל מיני פיזיקות מעניינות
אבל איפה אישה, ועוד חרדית, יכולה ללמוד דבר כזה???
הבעיה של המקצוע הזה, שאם את לא משיגה עבודה קבועה בסמינר, אזלהסתמך על לקוחות פרטיים בלי שיהיה לך רשיון ורכב, זו קצת בעיה. ושאשה תהיה נהגת, זה כבר נושא לאשכול נפרד.אני למדת את זה בקורס קצר של 10 מפגשים בהשתלמויות של סמינר וולף
לימדה אותי מורה חמודה- אשת תחזוקה בשם "חוי"
והיא סיפרה לנו שהם היו רוצים עוד כאלה מתחזקות
השנה הם ניסו לפתוח מסלול כזה אבל אני לא יודעת מה יצא בסוף כי הבנות לא הכי התלהבו
תנסי ליצור איתה קשר איפה לומדים ואיך אולי היא תדע לומר לך
הבעיה של המקצוע הזה, שאם את לא משיגה עבודה קבועה בסמינר, אזלהסתמך על לקוחות פרטיים בלי שיהיה לך רשיון ורכב, זו קצת בעיה. ושאשה תהיה נהגת, זה כבר נושא לאשכול נפרד.
זה אגב נכון לגבי הרבה מקצועות. חשמלאית למשל. עבודה יחסית נקיה וקלה (ודאי לעומת רצפת..) אבל שוב, להגיע לבתי לקוחות בכל מקום בלי לנהוג, זה בעייתי.
והחברות שמנהלות אותן נשים הן המצליחות ביותר.וגם הקונדיטורים והשוקוליטרים הכי בעולם הם גברים .
אין לי שום בעיה עם נשים שנוהגות.כמעט לכל מקצוע מועיל רשיון נהיגה, ויש הרבה מאד נשים חרדיות , כשרות וצנועות שנוהגות.
אני באופן אישי, שאלתי רב לגבי רשיון, ולא החלטתי בעצמי. ואני רואה כמה עול זה מוריד מהבעל הלומד, כשאשתו ניידת ומתנהלת עצמאית. קשה מאד שנשים גם עובדות, גם מגדלות (הרבה) ילדים וגם נסחבות בתחבורה ציבורית, על הזמן והכח שזה לוקח.
זו הכללה חמודה מאוד..רוקחות אפשר ללמוד במזרח ירושלים...
כמו שבציבור שלנו התלבשו על כמה מקצועות רווחיים יותר אותם לומדים בכל מכללה או סמינר כמו תכנות, יעוץ מס, גרפיקה, גם במגזרים אחרים עשו כך. מתי ראית רוקח לא ערבי?
רוקחות אפשר ללמוד במזרח ירושלים...
כמו שבציבור שלנו התלבשו על כמה מקצועות רווחיים יותר אותם לומדים בכל מכללה או סמינר כמו תכנות, יעוץ מס, גרפיקה, במגזרים אחרים עשו כך. מתי ראית רוקח לא ערבי?
למה?
(יש נשים שעובדות בצביעת קירות עם אפקטים מיוחדים,
וקראתי פעם באחת הכתבות על ראיון עם הגב' רביץ, כלתו של, שבתור תחביב מרצפת לבד חדרים בביתה, למען הגיוון. משם שאבתי את הרעיון למקצוע...)
רוקחות אפשר ללמוד במזרח ירושלים...
כמו שבציבור שלנו התלבשו על כמה מקצועות רווחיים יותר אותם לומדים בכל מכללה או סמינר כמו תכנות, יעוץ מס, גרפיקה, גם במגזרים אחרים עשו כך. מתי ראית רוקח לא ערבי?
אצלנו בשכונה יש רוקחת-חרדיתמתי ראית רוקח לא ערבי?
יש לא מעט רוקחות חרדיות, לרב אירופאיות.
יש לי כמה וכמה חברות צרפתיות שלמדו את התחום באוניברסיטה הפתוחה הצרפתית, ואני בטוחה שיש עוד מדינות באירופה שבהן הדבר מתאפשר.
נראה לי שנלך על זה
נפתח סמינר ללימודי מגמה באירופה
יהיה ביקוש שיא: גם אירופה, גם סמינר וגם לימודים גבוהים
מה יכול להיות יותר טוב??
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: