התייעצות החתן והכלה כמעט לא בחתונה, הצעה לפיתרון

מצב
הנושא נעול.

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
חתונות ליטאיות. יצא לי להיות בשתיים כאלה.

בחתונות ליטאיות בקובל שהזוג בערך שעה בחדר ייחוד ויש ריקודים ראשוניים ושניים בנפרד.
אם אתם ליטאים ופתאום החלטתם לעשות חתונה "חסידית" זה עוול למוזמנים.
אנשים מתאמצים לבוא ולהגיד מזל טוב וחוזרים ריקם כי החתן והכלה נמצאים שעתיים ולא תמיד האורחים יכולים להמתין שהם יצאו.
היום בהרבה מן החתונות הליטאיות, אולי אפילו רוב, מחברים את הסעודה ולא מפסיקים באמצע לריקודים.
כלומר הזוג בחדר ייחוד משך כל זמן הארוחה.

מי שרוצה לבוא לחתונה בזמן שהחתן והכלה לא בחדר ייחוד, מגיע בד"כ לקראת השעה 9 או 10.

אי אפשר לבוא -8 ולצקצק על הזוג שלא מכבד את האורחים.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
בלת"ק
זה נכון שבחו"ל עושים חופה בצהרים ומזמינים את כל הקהילה, יש אפילו כיבוד קל וכו', אבל לערב מזמינים חברים קרובים ומשפחה. בדרך כלל מזמינים לסעודה ויש גם ריקודים אחר כך כמו בכל חתונה.
בארץ זה לא ילך מסיבה פשוטה: חברים וקרובי משפחה לא תמיד גרים באותה העיר ולכן אי אפשר לחלק את החתונה לשניים, לעומת זאת בחו"ל מדובר בקהילות שברוב המקרים מתגוררות באותו מקום ולכן ניתן לעשות את זה.
אבל יש פתרונות אחרים:
1. אפשר לוותר על חדר ייחוד (נו טוב, לא ילך ברור)
2. אפשר לתת לזו"צ להיות בחדר ייחוד כמה שהם רוצים ובמקביל, לא לענות את האורחים! להגיש להם את כל המנות אחת אחרי השניה, וגם את הקינוח, ואחר כך אפשר להתחיל ריקודים. עד אז החתן והכלה יצאו אחרי שגם הם אכלו הכל.
את האופציה השניה ראיתי בכמה חתונות (של חסידים) וזה היה מצוין! אני לא מבינה למה צריך לחכות עם האוכל לחתן ולכלה ולא להגיש לכולם, הרי ממילא הם מקבלים בחדר ייחוד את כל האוכל, אז מה העניין?

• תודה
Reactions: liv

TRE

משתמש חדש
בלת"ק
זה נכון שבחו"ל עושים חופה בצהרים ומזמינים את כל הקהילה, יש אפילו כיבוד קל וכו', אבל לערב מזמינים חברים קרובים ומשפחה. בדרך כלל מזמינים לסעודה ויש גם ריקודים אחר כך כמו בכל חתונה.
בארץ זה לא ילך מסיבה פשוטה: חברים וקרובי משפחה לא תמיד גרים באותה העיר ולכן אי אפשר לחלק את החתונה לשניים, לעומת זאת בחו"ל מדובר בקהילות שברוב המקרים מתגוררות באותו מקום ולכן ניתן לעשות את זה.
אבל יש פתרונות אחרים:
1. אפשר לוותר על חדר ייחוד (נו טוב, לא ילך ברור)
2. אפשר לתת לזו"צ להיות בחדר ייחוד כמה שהם רוצים ובמקביל, לא לענות את האורחים! להגיש להם את כל המנות אחת אחרי השניה, וגם את הקינוח, ואחר כך אפשר להתחיל ריקודים. עד אז החתן והכלה יצאו אחרי שגם הם אכלו הכל.
את האופציה השניה ראיתי בכמה חתונות (של חסידים) וזה היה מצוין! אני לא מבינה למה צריך לחכות עם האוכל לחתן ולכלה ולא להגיש לכולם, הרי ממילא הם מקבלים בחדר ייחוד את כל האוכל, אז מה העניין?
חדר יחוד זה צורך הלכתי.
והיום כבר מאוד מקובל לחבר את המנות.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
חדר יחוד זה צורך הלכתי.
והיום כבר מאוד מקובל לחבר את המנות.
א. אצל הספרדים אין חדר ייחוד.
ב. לכן כתבתי שזה לא ילך, כי אצל הליטאים והחסידים זו חובה.

דעת ובינה

משתמש רשום
"כמה קשר מדהים יש לנו ואנחנו לא מסוגלים להיפרד, תראו וואווו"
טוב, הרחקתם לכת עם המסקנות :)

אבל יש משהו בנקודת המוצא,
חתונה זה ארוע עם מוזמנים, מי שמעוניין לחוות את כולו בצורה אישית, שיארגן חופה + קבלת פנים לקרובים וישאר לפטפט באולם,.

ככל שהזמינו אנשים, צריך לכבד אותם.
זה נחמד שדופקים על הדלת של ולוקח זמן עד שפותחים, זה לא נחמד שצריך להתחנן הרבה זמן.

(ולדון לכף זכות צריך, מכירה יותר מזוג אחד שמישהו מבינהם לא הרגיש טוב / היה צריך להתארגן מחדש ואפילו הקיא לרוע המזל :( )

ריקי שחור

משתמש מקצוען
הכי מעורר מחשבה מבחינתי באשכול הזה:
זה שהדבר המובן מאליו הוא שהצלם נכנס ומצלם את הזוג בחדר ייחוד,
כשזה על חשבון הזמן הפרטי שלהם או על חשבון האורחים שמחכים.
ואין כאן אף אחד שמציע לוותר על זה, ולהסתפק בצילומים בסוף.

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
אפשר להתיחס לחתונות בארץ בדיוק אותו דבר- בתחילה חופה- ואז שעתיים הפסקה, ואז ארוע של ריקודים שמחת חתן וכלה.
אבל בארץ בזמן ההפסקה אפשר לבוא לאכול סעודה עם המשפחה של החתן והכלה.
מי שחשוב לו דווקא להגיד מזל"ט לחתן ולכלה, ולא להיות הרבה זמן, שיבוא לריקודים.

אני לא מבינה מה הסיפור של הדפיקות, וההורים שממחייבים את הזוג לצאת כדי לכבד את האורחים,
אורח שדחוף לו לפגוש את החתן או הכלה- יגיע מספיק מאוחר שבטוח הם בחוץ.

גילוי נאות: אני הייתי בחדר ייחוד פחות מחצי שעה- כך נהוג בחסידות שלנו,
ובגילי אני קרובה הרבה יותר להיות מחותנת מאשר לחתונה שלי.
אבל בכל מקרה אני לא סובלת את זה שהחתן והכלה נהפכים לבובות באירוע של ההורים-
רוב האורחים בסעודה הם בכלל אורחים של ההורים- והזוג, שכל תכלית החתונה היא בעקרון לשמח אותם,
צריכים לצאת כדי שלאורחי ההורים יהיה יותר מעניין ונחמד.
החתן והכלה צריכים להיות מרכז האירוע והוא צריך להתנהל בצורה שתשמח אותם, לא להפוך אותם לכלי וצעצוע.
מה לעשות,
שבדר"כ החרדים מתחתנים מוקדם והזוג המאושר מתל"ץ למדי.
זה באמת תת רמה לשהות בחדר ייחוד הרבה זמן, עוד כמה שעות יהיה להם עד 120, קצת בגרות.
פשוט הם לא משלמים ומארגנים את החתונה ככה שלא מרגישים אחריות.
אפילו שהרבה אורחים באים לכבד את ההורים של הזוג ,עדיין רוצים לראות את החתן והכלה.
והזוג הזה שלמענו כל האירוע צריך לכבד עצמו ולהראות נוכחות מרשימה ובוגרת.
(אצל חילונים ואפילו דתיים שהם אחראיים בדר"כ לחתונות של עצמם הרבה יותר מודעים מה קורה סביבם )

English Tech

משתמש פעיל
מה לעשות,
שבדר"כ החרדים מתחתנים מוקדם והזוג המאושר מתל"ץ למדי.
זה באמת תת רמה לשהות בחדר ייחוד הרבה זמן, עוד כמה שעות יהיה להם עד 120, קצת בגרות.
פשוט הם לא משלמים ומארגנים את החתונה ככה שלא מרגישים אחריות.
איפלו שהרבה אורחים באים לכבד את ההורים של הזוג ,עדיין רוצים לראות את החתן והכלה.
והזוג הזה שלמענו כל האירוע צריך לכבד עצמו ולהראות נוכחות מרשימה ובוגרת.
(אצל חילונים ואפילו דתיים שהם אחראיים בדר"כ לחתונות של עצמם הרבה יותר מודעים מה קורה סביבם )
נו נו
חושבת שהייתי ביותר חתונות של דתיים/ חילונים מאשר של חרדים
לא התרשמתי כך, לא שהחרדים ילדותיים יותר
ולא שהדתיים/ חילונים בוגרים/ אחראיים יותר
ואגב חתונות של חילונים בכלל לא ברות השוואה לחתונות דתיות/ חרדיות, מכמה אספקטים ואכמ"ל

ילילי

משתמש מקצוען
הכי מעורר מחשבה מבחינתי באשכול הזה:
זה שהדבר המובן מאליו הוא שהצלם נכנס ומצלם את הזוג בחדר ייחוד,
כשזה על חשבון הזמן הפרטי שלהם או על חשבון האורחים שמחכים.
ואין כאן אף אחד שמציע לוותר על זה, ולהסתפק בצילומים בסוף.
אחרי הריקודים כבר לא נראים אותו דבר.
אנשים רוצים שיהיו להם תמונות נורמליות מהחתונה שלהם.

דולי דולי

משתמש חדש
אתם מכירים את זה שהחתן והכלה נמצאים בחדר יחוד המון זמן, הרבה מוזמנים כבר לא מחכים, וגם מי שכן מיד מתחילים ריקודים וקשה לגשת אליהם.
בפועל החתן והכלה בקושי חווים את החתונה שלהם שבחוץ, המוזמנים כמעט לא יכולים לגשת בצורה סבירה, והמשפחה נשארת ממש רחוק מכיוון שבזמן שרוקדים זה הזמן של החברים וזה רוב הזמן שהחתן והכלה בחוץ.
אני רוצה להציעה פיתרון לזה ולעוד כמה בעיות נוספות, אני מבין שזה לא הולך מחר להיות בגלל איזה כותב בפרוג אבל אולי כשנציף את זה ונגלגל את הרעיון זה בסוף יגיע לידיים נכונות.
בחתונה שהייתי באנגליה החופה הייתה בצהריים בחצר ביהכנ”ס בשכונה! אחרי החופה המשפחות הלכו לביתם והחתן והכלה הלכו לחדר יחוד, כל זה בזמן שלהם בלי שזב על חשבון החתונה, אחר כך ברוגע יכלה הכלה להתאפר נורמלי ולא בלחץ של החברים שדופקים כבר בדלת, והתמונות של המשפחה לפני החתונה הם של חתן וכלה יחד ולא בלי קשר תמונות רק עם החתן ורק עם הכלה, ובסוף החתונה כשכבר נשאר רק שאריות של תיסרוקות וכו’ תמונות משותפות,
והכי מדהים! החתן והכלה היו כל החתונה ברוגע ושמחה מהסעודה ועד הסוף!!!
נ.ב. זה גם מקל על הצום של החתן והכלה...
מה אתם אומרים על הרעיון?
לפני כ10 שנים פלוס היו חתונות ביום שישי בצהרים. הבעלים של אולמי וולף(נראה לי) בירושלים נתן את האולם בחינם למי שעשה כך כדי לקדם את זה בציבור החרדי ולא הלך....

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
נו נו
חושבת שהייתי ביותר חתונות של דתיים/ חילונים מאשר של חרדים
לא התרשמתי כך, לא שהחרדים ילדותיים יותר
ולא שהדתיים/ חילונים בוגרים/ אחראיים יותר
ואגב חתונות של חילונים בכלל לא ברות השוואה לחתונות דתיות/ חרדיות, מכמה אספקטים ואכמ"ל
מעצם המציאות שהם בגילאים יותר בוגרים
ווגם אצל החרדים אין מה להשוות חתונה של זוג מבוגר (בגילאי 30) לחתונה של ילדים בגיל 20-22
ונכון אין מה להשוות רק להדגיש שזה בא מהתלהבות וילדותיות ללא קצת בגרות ומחשבה על הסובב אותם.
כמובן לא מכלילה ,יש זוגות צעירים ובוגרים המתנהגים בצורה מתאימה.

דיסי

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מעצם המציאות שהם בגילאים יותר בוגרים
ווגם אצל החרדים אין מה להשוות חתונה של זוג מבוגר (בגילאי 30) לחתונה של ילדים בגיל 20-22
ונכון אין מה להשוות רק להדגיש שזה בא מהתלהבות וילדותיות ללא קצת בגרות ומחשבה על הסובב אותם.
כמובן לא מכלילה ,יש זוגות צעירים ובוגרים המתנהגים בצורה מתאימה.

מצחיק,
חילוני ממוצע בגיל 30 הוא בערך ברמה של בחורה בת 18 שלומדת בכיתה י"ב
הרמה שלהם היא מפתיעה ממש כשפוגשים אותם מקרוב

English Tech

משתמש פעיל
מצחיק,
חילוני ממוצע בגיל 30 הוא בערך ברמה של בחורה בת 18 שלומדת בכיתה י"ב
הרמה שלהם היא מפתיעה ממש כשפוגשים אותם מקרוב
לא חושבת שיש מקום להשוואה
אלו עולמות אחרים לגמרי
חילוני בן 30 לא יגיע לעולם למקום של חרדית בת 18
וזה לא מעיד על ילדותיות שלו.
ויש לא מעט בנות 18 ילדותיות להפליא

שרה UI/UX

משתמש מקצוען
יוצרי ai
הרעיון יפה
אבל יותר מתאים שהמשפחה (ההורים או האחים) ישימו את זה ולא החברות
מגעיל אותי התופעה הזאת שהחברות "נכנסות" לחדר יחוד, תנו לזוג להיות מרוכז בעצמו בחדר יחוד
ולא לקרוא את הברכות והלבבות שהשארתן לחברה שלכן....
חברה נשואה שהכניסה לפני החופה, בלי שום פתק או סימן מזהה.. ידעתי שזה מהן כי דיברנו על זה מראש

אולטרא סגול

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
ומי שלא עושה חדר ייחוד?
מוכלל מידי הרעיון.
עושים צילומים כמה דקות אחרי החופה. כל המוזמנים הולכים לאכול סלטים+מנה ראשונה.
או שקודם ריקודים ואז בזמן הסלטים ומנה ראשונה הזוג הולך לחדר יחוד [שזה גם, רק לתמונות , ביחד עם צלם]

כנראה יש ממש הבדלים בין כל ציבור .

English Tech

משתמש פעיל
או שקודם ריקודים ואז בזמן הסלטים ומנה ראשונה הזוג הולך לחדר יחוד [שזה גם, רק לתמונות , ביחד עם צלם]
כנראה מדובר על מי שנוהג לא לעשות חדר יחוד, אחרת זה עניין הלכתי
אבל מתי הזוג ישבור את הצום? לא כ"כ מומלץ לעשות ריקודים תוך כדי צום
או שמדובר על כאלה שגם לא נוהגים לצום

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה