ד. כל התשובות נכונות
א. ההעדפות הן אינדיבידואליות לחלוטין. (אני אישית אעדיף הומור ורגש על פני מתח)
ב. ולדעתי, לכל סופר יש את הטריטוריה החזקה שלו, שם הוא נותן את עצמו הכי טוב שיש. לא כל סופר מסוגל לכתוב את שלושת הסגנונות. אני הייתי בוחרת בתחום בו אני יכולה לתת את המיטב ומשם מתחילה לדוש...
השאלה היא למה אתה קורה מתח.
מבחינתי
מתח טוב -אני לא מצליחה לדמיין את ההמשך, ולכן הספר מושך אותי לגמור.
או - הדמויות חוות תהליכים בלתי צפויים שגורמים לי לציפייה ומסקרנים אותי.
מתח גרוע- יריות, הרוגים, זוועות, וכדו'.....
נקודה נוספת למחשבה-
זה יכול להשתנות בין גברים לנשים
נשים- רגש והומור ומתח יותר 'רגשי'
גברים- מתח- סגנון שב"כ והומור( לעיתים גם ההומור קצת שונה)
בעיני, ספר זה לא עבודה, זו יצירה שבאה מבפנים.
ואם זה בא מבפנים, זה גם מה שקובע את כל השאר.
אני יודע שאני נשמע פתטי, אבל זה מה שאני חש. תסלחו לי.
ברור שיש גם את הצד הזה.בכללי - מסכים.
אבל בתור סופר, אם אתה תכתוב רק לפי הראש שלך בלי להתחשב ברצון הקוראים - שלמעשה הם הגורמים ליצירה שלך להימכר ולהיסחר ולתת לך סיפוק ואנרגיה ליצירה הבאה, אתה עלול להישאר לבד עם כל הספרים.
לכן ודאי שיש מקום למשוך את היצירה הזו קצת יותר לכיוון מתח - לדוגמא, אם זה מה שהקוראים דורשים.
הגעתי למסקנה שכל מה שתכתוב יצליח כל עוד תעשה זאת באופן מוצלח. כי מצד קהל יעד לכל סגנון יש את הקהל שלו.עלה בדעתי לחבר איזה ספר עלילתי, כרגע דש את הרעיון.
אי לכך ובהתאם לזאת..
ברצוני לברר איתכם, איזה סגנון הייתם מעדיפים יותר לקרוא:
א. מלא רגש.
ב. מתח גבוה.
ג. שופע הומור.
כמובן שבכל ספר אפשר לשלב את שלושתם, הענין הוא במה לשים דגש יותר.
אודה לכל תגובה
.
.
אתה שואל ברצינות?!עלה בדעתי לחבר איזה ספר עלילתי, כרגע דש את הרעיון.
אי לכך ובהתאם לזאת..
ברצוני לברר איתכם, איזה סגנון הייתם מעדיפים יותר לקרוא:
א. מלא רגש.
ב. מתח גבוה.
ג. שופע הומור.
כמובן שבכל ספר אפשר לשלב את שלושתם, הענין הוא במה לשים דגש יותר.
אודה לכל תגובה
.
.
אתה שואל ברצינות?!
זוכר אני כי במתקפת השעמום השלישית של ראשית ימי הישיבה התלבטתי עם חבר לצרה איזה ספר כדאי להוציא, בהלכה, באגדה, או בעיון. אבי הציע לי להוציא ספר אודות 'אם יש עניין לחבר ספרים', אך לאחר שגילינו שקיים כבר כזה ספר, מצאנו נושא שלמרבה הפלא טרם נידון, והוא הלכות בית הכסא. [אגב, טיוטה חלקית של הספר 'התכבדו מכובדים' שוכנת כבוד בשרידי סיליקון של אחד הגיבויים העתיקים שלי.]
אתה רוצה שני דברים; ספר איכותי ביותר ושיגיע לכמה שיותר קוראים. לפחות באשר לתקווה הראשונה תוכל להיות בטוח שאם תוציא מעצמך את מה שאתה אוהב ואת מה שאתה הכי טוב בו, הספר יהיה האיכותי ביותר. אבל נקודת המוצא לא יכולה להיות איזה סוג ספר לכתוב. זו דעתי, ומקום יש בעולם לדעות רבות.אני לא 'שואל', אני 'אומר' ברצינות. כן.
לאחר שכבר חברתי כמה ספרים - בהלכה ובעיון ובמחקר, ראיתי כאתגר ללכת גם על סיפורת, אך כדרכי חשוב לי מאד שהספר יהיה איכותי ביותר ושיגיע לכמה שיותר קוראים.
(ודרך אגב, משעמום לא מוציאים ספרים, הקוראים לא צריכים לסבול מכך..)
אם בתבלינים עסקינן,אבהיר את עצמי באופן הכי ברור שאפשר, לתועלת הענין.
הספר כבר מתחיל להיכתב, הרעיון כבר מסיים להתבשל - בלי להיות תלוי בשום סגנון אחר.
אני כותב לפי הסגנון והטעם שלי [יתכן אפילו שזהו סגנון חדיש], לא מנסה לחקות אחרים.
אבל.. הענין הוא - התבלינים!
ישנם שלשה סוגי תבלינים [הנזכרים לעיל בהודעה הראשונה], וברצוני לדעת מאיזה לשים קצת יותר ומאיזה לשים פחות או אפילו בכלל לא.
זהו כל הסיפור.
מילים מדויקות!אם בתבלינים עסקינן,
אזי כל ימי גדלתי בין ספרים וסופרים
ולא מצאתי תבלין טוב מהומור
אם בתבלינים עסקינן,
אזי כל ימי גדלתי בין ספרים וסופרים
ולא מצאתי תבלין טוב מהומור
מילים מדויקות!
בתור תבלין זה טוב, אבל ספר מתח גדוש הומור, למשל, זה לפעמים כמו לאכול תפוחי אדמה עם 70% פפריקה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: