דיון החלות יוצאות: מבחוץ- אפויות מדי, ומבפנים בצק, אכזבה...

דאבל-קליק

משתמש מקצוען
אשמח לעזרתכן הרבה!
הכנתי 2 חלות בינונית, ולא יצאו טוב בכלל :cry:
מבחוץ - קרום קשה וכהה מדי - מבפנים, לא אפוי ,
פעם ראשונה שאני אופה בתנור שלי, התנורNDS1218X של דלונגי
עשיתי על חום 180 מעלות למשך יותר משעה!, לא נאפה בפנים, ואם הייתי משאירה עוד זמן היה בכלל מלמעלה נשרף... חלק מהזמן כיסיתי עם נייר אפיה אולי יציל המצב...
שמתי גם תבניות מים בתחתית התנור,
למי שיש הכרות עם התנור הספציפי הזה וגם למי שלא
אשמח שתחלקי:
-על איזה חום את אופה,
-איזה גודל חלות
-כמה זמן
-והאם צריך לעשות טורבו? (אני לא עשיתי)
תודה (y)
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
באיזה תבנית השתמשת?
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
לא מכירה את התנור שלך
אבל אופה את החלות שלי, גדולות למדי,
על 200 מעלות, טורבו, 20 דקות.
תבנית המים לא נשמעת לי מתאימה כי היא מוסיפה אדים לתנור.
איך ידעת שהחלות לא עשויות מבפנים?
אני רואה צבע יפה ומוציאה, לא בודקת אפ'פם.
 

אהבת הים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מומלץ לעשות לפי ההנחיות של @רוחי בלבוחי
 

יוני יולי

משתמש צעיר
הבעיה לדעתי היא הטורבו
כי אני אופה חלות בינוניות וגדולות על 180 לא יותר מחצי שעה
ומשהו נוסף ,
לחמם את התנור מראש , לא להדליק אותו ומיד להכניס את החלות
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
השאלה הראשונה צריכה להיות "מה המצב באפייה של מאפים אחרים"
רק אח"כ אפשר למצוא פתרון לאפיית חלות.
 

דאבל-קליק

משתמש מקצוען
לא מכירה את התנור שלך
אבל אופה את החלות שלי, גדולות למדי,
על 200 מעלות, טורבו, 20 דקות.
תבנית המים לא נשמעת לי מתאימה כי היא מוסיפה אדים לתנור.
איך ידעת שהחלות לא עשויות מבפנים?
אני רואה צבע יפה ומוציאה, לא בודקת אפ'פם.
חתכתי את החלות ל2 אחרי שהוצאתי מיד מהתנור :sne:
זה היה ניסוי ראשון לכן חששתי
 

רחל סרולוביץ

כתיבה שיווקית וקופירייטינג
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
חתכתי את החלות ל2 אחרי שהוצאתי מיד מהתנור :sne:
אני חושבת שזה לא אומר כלום
חלה רותחת שפותחים אותה תמיד בצקית.
תנסי שוב כמו שכתבתי ואל תפתחי את החלה מייד, תני לה להתקרר על השיש.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אולי תכנית אחרת?
לי לקח המון זמן עד שעליתי על התכנית הכי טובה לחלות בתנור שלי.
(אצלי התגלה שתכנית "פיצה" הכי טובה לחלות)
ואני אופה ב200 מעלות 25 דקות
 

דאבל-קליק

משתמש מקצוען
גם בחדש עלול להיות תקלה כל שהיא
אפית עוגת שיש או עוגת גבינה גבוה באותו תא אפייה?
לא אפיתי בתא הזה עוגות עדיין או מאפה אחר, את החלות עשיתי בתא התחתון איפה שיש אפשרות טורבו - אבל בלי טורבו, כך היה רשום לי במתכון :sne:
אבל אפיתי בתא החלבי העליון פיצה ועוגה בחושה יצא מעולה
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
לא אפיתי בתא הזה עוגות עדיין או מאפה אחר, את החלות עשיתי בתא התחתון איפה שיש אפשרות טורבו - אבל בלי טורבו, כך היה רשום לי במתכון :sne:
אבל אפיתי בתא החלבי העליון פיצה ועוגה בחושה יצא מעולה
את צריכה לבדוק באותו תא שעוגה יוצאת טוב גם את החלות
פיצה זה לא נחשב לנסיון הבצק שם מאוד דק
הכי טוב לאפות טורבו אוטומט או אם צריך לכוון אז גוף חימום עליון+תחתון+טורבו

וכפי שכתבו זה ניסוי ותהייה עד שמוציאים חלות אופטימלי
 

בדיחה

יצירות שוקולד
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
לי היה תנור של דלונגי - הוא תנור מאוד חזק
כל פעם שהיה כתוב 180 מעלות אפיתי 150 ויצאו מאפים מקסימים כולל חלות
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
בעבודה יש כמה תנורים, על אחד תמיד אומרים "זה תנור לא מוצלח"
הוא כבר בן כמה שנים, הגיע טכנאי לבדוק משהו אחר וכשהוא ראה את העובדת מוציא תבנית המתנור ומסננת מילה לא יפה..הוא הכניס יד ואמר "הגוף חימום התחתון לא תקין.." הביאו טכנאי שהחליף אותו ומאז זה התנור הכי מוצלח..
תמיד לבדוק קודם.
 

נושנושה

משתמש צעיר
גם אני אופה חלות בחום של 180 - 200 מעלות על טורבו מקסימום חצי שעה
זה תלוי גם בגודל החלות שאת עושה וכמובן גם במתכון,
פעם אחת עשיתי חלות ויצאו לי קצת בצקיות וזה באמת היה מתכון שונה שניסיתי...
 
אשמח לעזרתכן הרבה!
הכנתי 2 חלות בינונית, ולא יצאו טוב בכלל :cry:
מבחוץ - קרום קשה וכהה מדי - מבפנים, לא אפוי ,
פעם ראשונה שאני אופה בתנור שלי, התנורNDS1218X של דלונגי
עשיתי על חום 180 מעלות למשך יותר משעה!, לא נאפה בפנים, ואם הייתי משאירה עוד זמן היה בכלל מלמעלה נשרף... חלק מהזמן כיסיתי עם נייר אפיה אולי יציל המצב...
שמתי גם תבניות מים בתחתית התנור,
למי שיש הכרות עם התנור הספציפי הזה וגם למי שלא
אשמח שתחלקי:
-על איזה חום את אופה,
-איזה גודל חלות
-כמה זמן
-והאם צריך לעשות טורבו? (אני לא עשיתי)
תודה (y)
כמה נקודות:
את החלה שמים בחל קהעליון יותר של התנור
נותנים לחלה לנוח אחרי האפייה
ייתכן שהבצק היה יותר מידי נוזלי
ולא לזכור לחייך ולהתפלל לפעם הבאה :")
 

שרה arch

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אופה אחרי שנראה מוכן עוד 15 דק' בחום 150
יוצא מעולה ב"ה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה