מה זה נקרא בעיות ב"שלום בית"? אשמח לקבל הגדרה תמציתיתיש 4% גירושין תוך עד שנה מהחתונה, זה לא בגלל שהיו בעיות 'שלום בית'...
מה זה נקרא בעיות ב"שלום בית"? אשמח לקבל הגדרה תמציתיתיש 4% גירושין תוך עד שנה מהחתונה, זה לא בגלל שהיו בעיות 'שלום בית'...
מודעות לאיזה נושא? לא הבנתיככל שהתפתחנו. ונפתחנו. יש יותר מודעות לנושא זה
חסרה הסיבה השלישית:שמעתי מפי מומחים שיש שתי סיבות עיקריות לתופעה המתגברת של הגירושין בציבור החרדי כיום:
1. חוסר נכונות להשקעה ולעבודה מתמדת.
2. ציפיות גבוהות.
בעוד שבעבר אנשים מטבעם היו אנשי עמל, ויחד עם זאת לא היו להם ציפיות גבוהות מדי, הרי שהיום המצב הפוך - יש יותר מדי ציפיות אבל לא מוכנים לעבוד ולעמול מספיק בשביל הנישואין.
בנוסף, יתכן שמבחינה מסוימת הפמיניסטיות של המערב חדרה לתוכנו במידה כזו ואחרת מסיבות שונות, והדבר מעיב על שלום הבית (כפי שהוא הורס את שלום הבית של אחוזים גבוהים מאוד במערב).
מי ה"מומחים" המהוללים?שמעתי מפי מומחים שיש שתי סיבות עיקריות לתופעה המתגברת של הגירושין בציבור החרדי כיום:
1. חוסר נכונות להשקעה ולעבודה מתמדת.
2. ציפיות גבוהות.
בעוד שבעבר אנשים מטבעם היו אנשי עמל, ויחד עם זאת לא היו להם ציפיות גבוהות מדי, הרי שהיום המצב הפוך - יש יותר מדי ציפיות אבל לא מוכנים לעבוד ולעמול מספיק בשביל הנישואין.
בנוסף, יתכן שמבחינה מסוימת הפמיניסטיות של המערב חדרה לתוכנו במידה כזו ואחרת מסיבות שונות, והדבר מעיב על שלום הבית (כפי שהוא הורס את שלום הבית של אחוזים גבוהים מאוד במערב).
נו, באמת. לא ישירות בפרצוף(נתקלתי בקרב מבוגרים ביחס מטומטם לגרושים עצמם, אבל ביחס לבני גרושים?! עוד לא ראיתי כדבר הזה.)
לא רואה סיבה להדגיש שמדובר בישיבה ליטאית... שני המילים הבאות לא סותרות את המילה 'ספרדית'.אם בוועד שלי בישיבה (ליטאית, צדיקה, מהטובות.)
הכל בסדר, כנראה שזה נכתב רק כדי לכוון לסגנון הספציפי.לא רואה סיבה להדגיש שמדובר בישיבה ליטאית... שני המילים הבאות לא סותרות את המילה 'ספרדית'.
סטטיסטיקה מחושבנת יותר עמוק מאיך שתארת כאן...אולי כי סטטיסטית במגזר שלנו יש הרבה יותר יתומים\ות מילדים להורים גרושים???
בעצם, לא אולי. וודאי.
לי בכיתה היו 3 יתומים, ואף לא אחד בן להורים גרושים.
ובמחזור כולו היה לי חבר אחד בן ל...
ו-7 (!!!) חברים יתומים
א"כ הגיוני שהיא מעורבת ביותר מקרים של יתומים. לא?!
נכון, יש לחיוב ויש לשלילה. לחיוב - אם אינני טועה בעבר היה לנישואין ערך גבוה יותר אצל אנשים מאשר היום. לשלילה - בעבר אנשים היו מוכנים לעבור גיהנום ולא להתגרש בעוד היום מבינים שגיהנום זה לא חיים, כמו שכתבת.חסרה הסיבה השלישית:
שבעבר היו מוכנים לעבור את הגיהנום, העיקר לא להתגרש. ויהי מה.
בחסדי שמיים, יש מודעות שיש חיים שאחרי המוות.
לא מעודדת חלילה, אבל יש מסכת גיטין. היא לא נועדה רק לפאר את ארון הספרים
אני לא זוכר את השמות, ואין צורך למהר לשים מרכאות על המילה מומחים. מכל מקום ההיגיון והמציאות אומרים את הגורמים הללו, אז מבחינתי אני לא צריך את המומחים הללו שיגידו את זה.מי ה"מומחים" המהוללים?
גיל 13 ו-5 אלו גילאים שעוד הגיוני לשמוע מפיהם משפטים כאלו (אם-כי על גיל 13 הייתי אומר שהנער פשוט לא התבגר מספיק), אבל גיל 16?! משפט כזה נאמר מפי שוטה מדופלמת, אין לי הגדרה אחרת. לא רק בגלל שלא אומרים משפט כזה, אלא בגלל שלא ניתן לדעת את זה. גירושין הוא נושא כ״כ מורכב שאיך זאטוטה בן 16 אמורה לדעת מה היה הסיפור ואם מישהו עשה טעות? הייתי מצפה מבת 16 שתדע כמה שלא ניתן לדעת מבחוץ מה היה הסיפור, ומכל שכן שלא לשפוט."אצליכם זה אבא שלך שהיה לא כ"כ נורמלי?" (גיל 13)
"בטח, את רואה אותה... כן. אז אמא שלה גרושה, אבל גם היא אשמה" (מגיל 5)
"לא יודעת מה לומר לך. אבל שתדעי שאמא שלך עשתה טעות." (16)
זה לצערי מצב באמת נפוץ, אבל זה שונה ממה שהתכוונתי אליו - יחס לילדי הגרושים.אם אנחנו יושבים באוטובוס, לדוגמא, וטוחנים ככה משפחות, ומדברים על בחירותיהם ואילוציהם של משפחות אחרות בהתנשאות, ובהרגשה של: ב"ה אנחנו הנורמליים, זה עובר. והשיח הציבורי נהיה בוחש ושופט.
אני גבר אז ב״ה לא שמעתי נשים טוחנות על הספסל בגינה... אבל היות ומדובר ביחס לשכניהם שהתגרשו - לצערי זה מצב נפוץ. כאמור, אני מתייחס למצב בו יש יחס משונה ממבוגר למבוגר שהוא בן של גרושים. אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה.בטוחה שמעולם לא שמעת נשים "טוחנות" על הספסל בגינה את הגירושין של השכנים?
שמעולם לא ראית ילד אומר לחברו "יש לך שני בתים כי אבא ואמא שלך רבו"?
לא ברור לך למה נערות אינן באות לבית חברתן שהיא בת להורים גרושים?
אינני יודע מה הכוונה בן ל... אבל אם הכוונה לבן של גרושים - מי שאחראי על קבלת התלמידים לא נורמלי אם זו הסיבה שהוא לא קיבל אותו.כי מה זה שהחבר הכי טוב שלי לא מתקבל לישיבה כי הוא בן ל....?
שוטים ורשעים היו, ישנם ויהיו.והשכנה המסכנה שהתגרשה ונותרה ללא פרוטה ובלי עבודה מסודרת,
וכשעשו אסיפת "וועד בית"
ראש הוועד צעק (!) עליה- אם יש לך כסף להתגרש, ולקחת עו"ד-
אז יהיה לך גם כסף לשלם לוועד בית....
אז נכון שמיד השתקנו אותו וטיפלנו בנושא,
אבל להגיד שלא קיים????
הו, לא. התכוונתי באילו גילאים שמעתי את זה. (בערך)גיל 13 ו-5 אלו גילאים שעוד הגיוני לשמוע מפיהם משפטים כאלו (אם-כי על גיל 13 הייתי אומר שהנער פשוט לא התבגר מספיק), אבל גיל 16?! משפט כזה נאמר מפי שוטה מדופלמת, אין לי הגדרה אחרת. לא רק בגלל שלא אומרים משפט כזה, אלא בגלל שלא ניתן לדעת את זה. גירושין הוא נושא כ״כ מורכב שאיך זאטוטה בן 16 אמורה לדעת מה היה הסיפור ואם מישהו עשה טעות? הייתי מצפה מבת 16 שתדע כמה שלא ניתן לדעת מבחוץ מה היה הסיפור, ומכל שכן שלא לשפוט.
הוי. זה כ"כ קר....סטטיסטיקה מחושבנת יותר עמוק מאיך שתארת כאן...
את תארת מה יש יותר סטטיסטית- ילדים להורים גרושים או ילדים יתומים.
אני התכוונתי- סטטיסטית איזה סיפורים יותר קשים שמשפיעים על הילד יותר חזק, ובודקים את זה באחוזים לגבי כל מקרה.
ואתן דוגמא מוקצנת, רק לדוגמא!:
מחזור של 100 ילדים.
10 יתומים.
4 ילדים להורים גרושים.
מתוך ה10 יתומים- 8 חוו טראומות, 2 חוו פחות.
מתוך 4 ילדים להורים גרושים- 1 חווה טראומה, 3 חוו פחות.
ועכשיו- סטטיסטית- מה יותר קשה???
באחוזים- רבע מילדים להורים גרושים, ו80 אחוז מיתומים.
כמובן הכל דוגמא, ואל תגידו שזה דוגמא לא הגיונית,
רק נתתי את זה כדי שיהיה מובן ההסבר של סטטיסטיקה (לא סתם בלימודים זה השיעור הכייייי מעצבן )
את המשל על התאונה אפשר להמשיל לגרושים עצמם.אבל, לפעמים זה נכון מאד מאד.
ניתן משפט אחר ששמעתי פעם
"אדם שעבר תאונה פוחד לנהוג במכונית שוב."
זה יעבור לו, אבל זה קשה, וגם מפחיד, ויכול להיות די ברור למה. לא?
בכל אופן, הם כנראה צריכים לעבור מסע יותר ארוך עד ש...
צודקת, אני סיכמתי את זה ממש במילה קטנה בכל אופן מאוחר...הוי. זה כ"כ קר....
טראומה זו מילה כל כך גדולה.
אי אפשר לדעת אם הילד ה1 הזה שנגרמה לו טראומה ההיקף יכול להיות גדול יותר מכ-ל היתומים.
ההשלכות בסיפור גירושין וההשלכות בסיפורי יתמות הם 2 דברים.
(אם לא מליון, לכל ילד אחר...)
וד"א:
גם גירושין היא מילה גדולה. (יותר מיתמות, ברוב הפעמים)
יש מאות מיליוני סיפורים, לפעמים הגירושים הוא החלק הזניח באירוע.
(כן... כן.... לגמרי.)
מיותר, גם פסיכולוגיות טועות לפעמיםרק הסברתי את דברי הפסיכולוגית!!!!
לא משהי שחיה את הסיפורים האלה יום יום. זה היה רק נקודה למחשבה!!! לא חושבת שיש מה לדון בעניין...מיותר, גם פסיכולוגיות טועות לפעמים
הצדקה של פגיעה בילדים מתוך טיעונים שאינם עומדים בקנה המציאות - מיותרת בהחלטכל אחד והדברים המיותרים שלו...
חבל להבין לא נכון את דבריי...הצדקה של פגיעה בילדים מתוך טיעונים שאינם עומדים בקנה המציאות - מיותרת בהחלט
הדברים שכתבתם למעלה בהתבסס על נתונים שגויים פוגעים בהרבה מאוד אנשים
למה? הוא לא היה הנהג.את המשל על התאונה אפשר להמשיל לגרושים עצמם.
(שבאמת שמעתי שלעיתים קרובות חוששים מנישואין שניים)
אך בשום אופן לא ניתן להמשילו לילדי גרושים.
כמה קל לכתוב נתונים שגויים, לבסס עליהם מסקנותחבל להבין לא נכון את דבריי...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: