נשמע הגיוני14,000
לא כולל שנתי
מדוייק עד לשקל האחרון
באקסל שקיבלתי ממסילה
היו כאן כאלה באשכול שזרקו מספרים מאד נמוכים
לדעתי הם פשוט לא יודעים כמה עולה להם חודש וחיים בבלגן........
נשמע הגיוני14,000
לא כולל שנתי
מדוייק עד לשקל האחרון
באקסל שקיבלתי ממסילה
בלי משכנתא /שכירות?14,000
לא כולל שנתי
מדוייק עד לשקל האחרון
באקסל שקיבלתי ממסילה
בכלל לארמת חיים מאוד גבוהה כנראה או שיש הוצאות חריגות
נכוןקחו בחשבון שבעלי הכנסות נמוכות יותר זכאים להנחות שונות בשכר לימוד, ארנונה וכו'
בנוסף הם זכאים למכירות וחלוקות מידי פעם וזה חוסך משמעותית בהוצאות האוכל וביגוד
בלי הסיוע הזה לא רואה איך זוג + 3 + רכב גומר חודש בפחות מ12,000
לא ממש נכון...נכון
אבל קוראים לזה תודעת עניות
סיפור טרי שהיה לי השבוע אברך
זכה עכשיו בדירה ברמה ה
והוא שואל אותי האם שווה לו כי הוא יפסיד את השכירות של עמידר
עניתי אתה רוצה להיות בתודעת עניות תישאר שם
צודקת לגמרי!!!!!למרות שאם ירדו לפרטי הכנסות-הוצאות - אין היגיון,
ואיך שאני מרגיש אצלנו - זוג ו-4 - כ-3000 ש"ח לחודש הוצאות מחיה.מטרת השאלה שלי היא שאנחנו מאוד רוצים לחסוך אבל רואים שהמחיה עולה לנו המוןןן
זה גם נורא שונה -לדעתי השאלה צריכה להתמקד אך ורק בסעיף ההוצאה למזון - זו היתה מטרת האשכול...
זה הרצוי... שנחיה ממה שנשאר לנו...@ירושלמית לנצח
נכון - אבל כל זה שייך לאחרי שמשקללים כמה נשאר להם בסוף [כנ"ל] לסעיף מחיה, ואז הם יכולים לבחור לעצמם אם להתפנק - כמו שכתבת - בגלידה, בשר, אירוח [אם אין - זה גם פינוק!!!], וכל השאר...
בתכל'ס - כל זה הוא בסעיף מחיה - וזה הסעיף המדובר...
זה נכוןלא ממש נכון...
בארגון מסילה (או אחד הדומים) יש מין טבלת השוואה מבערך 7 א"ש שככל שההכנסה עולה - מפסידים כל מיני הקלות ומתחילים לשלם יותר - ארנונה, דרגות במעון, מס הכנסה שלילי, סיוע, ערבי חגים וכד'.
כעצמאית אני יכולה להעיד שלא ראיתי הבדלים משמעותיים בין להכניס ממוצע של 7 א"ש לממוצע של 14 א"ש בערך - בשורה התחתונה זה מתקזז אחד עם השני (אולי כשכיר זה שונה?!)
רואת החשבון שלי טוענת שזה השטח האפור - ומשנה הבאה (01.01.25) זה יותר בין 7-18 א"ש בשל עליית ב"ל, ארנונה ומ"ה.
אמממה, שכדי להגיע ל20-30-40 א"ש צריך לעבור דרך 7-15 א"ש... (כמובן בהנחה שהכל לבן)
אז זוג אברך שאין לו שום שאיפות להגיע להכנסות כאלה משכר/עסק/יגיעה עצמית - שיחשוב טוב מה בגדר ההשתדלות ומה מעבר.
לא הייתי קוראת לזה תודעת עניות, זו עוד צורה להתפרנס...
וברור שאנחנו מחוייבים להשתדלות מספקת, אבל היום איכשהו קצת שכחו את המושגים היפים של - כל הנוטל עליו עול תורה נוטלים ממנו עול ד"א, שלומדי תורה אוכלים מצנצנת המן, ושפרנסה בידי שמיים...
למספיק משפחות יש סיפורים מכוננים על חשבון מאוזן בתכלית למרות שאם ירדו לפרטי הכנסות-הוצאות - אין היגיון, הקבועים מסיימים את ההכנסות עוד לפני המחיה...
(כמובן שלא להפסיד זכיה בגלל סיוע...)
אמת! היום אוכל זה הוצאה מטורפת!אוכל: אמור לעלות באזור 3000 2500 ש"ח מינימום (בהנחה שהקטנים אוכלים במעון, ויש קטנים)
רכב זה עוד הוצאה...
ביגוד לא אמור לעלות הון...
ובכלל זה, גם ביטוח אבדן כושר עבודה ופנסיית שארים.זה נכון
רק כדאי לקחת בחשבון שפנסיה וקרן השתלמות מחושבות לפי גובה המשכורת
ולכן זה כן שיקול להגדלת המשכורת על פני התפרנסות מהנחות ותמיכות
יתכן שזה באמת עלה@אבישי ויינגולד
עשיתי חישוב מתחילת שנה עד היום, ואני רואה שבחודשים האחרונים גדל דרסטית בחישוב לפי נפש
סה"כ ממוצע מתחילת שנה עד היום יצא לי (זוג+2) 1,780 ש"ח (ללא רכב, ) לא כולל הוצאות על דיור וחסכון
שיש חודשים 1,300 ויש חודשים של 2000
לא נראה לכם שהממוצע הזה גדל בחודשים האחרונים? או שזה עוד לא מדד כי היה קיץ וחגים?
ועוד משהוובכלל זה, גם ביטוח אבדן כושר עבודה ופנסיית שארים.
באופן כללי, מי שמכניס יותר יש לו יותר מרווח תמרון, גם אם נכון לעכשיו זה מתקזז עם אבדן הנחות.
מה זה לא כולל שנתי?14,000
לא כולל שנתי
מדוייק עד לשקל האחרון
באקסל שקיבלתי ממסילה
אאלט גם ללא עלות חינוךיש לנו אינדיקציות של עלות מחיה למשפחה חרדית:
כששני בני הזוג עובדים - כ-2,000 ש''ח לחודש לנפש.
כשאחד מבני הזוג עובד (והשני אברך או עקרת בית וכדו') - כ-1,500 ש''ח לחודש לנפש.
וה'מקצוענים' (בדר''כ הם גם אברכים כמובן) - מגיעים אפי' לכ-1,000 ש''ח לחודש לנפש.
וכל הסכומים הללו הם ללא עלות דיור
הכוונה שעלות של משכנתא או דמי שכירות זה בנוסף.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: