דרוש מידע הולך רגל? מה אתה מציע לעשות?

שארפער

משתמש מקצוען
הוא לא יכול לעשות כלום.

זה מאוד ילדותי לזרוק האשמות על אנשים אחרים, בדיוק כמו שאת מציגה את הנהגים שמאשימים את העיריה.
למרות שהבעיה אכן נעוצה בכך.

אם כן, למה את מאשימה את הנהגים?
לא חושב שצריך לא ליסוע, וגם לא לפצות ב100 ש"ח, אבל גם לא להמשיך הלאה כאילו הנפגע אוויר.
תעצרו, ותתנצלו!!!
זה שווה המון!
ואם הנזק גדול, (כמו שראיתי בעיני רכב ממלא עגלת אמבטיה, ממש סכנת נפשות לתינוק ששכב שם) תציעו לקרב את הנפגע למחוז חפצו מעט, או כל גילוי סולידריות אחר. רק לא להמשיך הלאה! זה הכי הורג!
מילאת אותי, והלאה! אני רטוב, אתה יבש, ועולם כמנהגו נוהג.... תרתי משמע.....

מדובר על תוך העיר.
כדי להוריד נוסע, הוא יעצור?
זה חשוב לא פחות.

תסתכלו על זה במבט הנכון. המושפרץ, הוא הנפגע כאן בסיפור, והוא נפגע לכל דבר ועניין.
ואני לא מכיר מציאות כזאת של לפגוע בשני ולהמשיך את החיים הלאה.

שים 4 וינקרים, תתקדם עד היכן שאפשר לעצור, תעצור, ותתנצל. אבל באמת מכל הלב!

כי עם הלב שלך שנקרע לו בשקט ברכב המחומם, ואף אחד לא יודע על זה, אין הרבה מה לעשות....

שוב, הכל בפרופורציה, אם זה היה כלום, משהו קטנטן, זה משהו אחר. אבל במצב רציני.... יש לזה תוצאות.
זה היה בטעות, אוקיי. על טעויות מתנצלים ומפייסים.

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני כבר מזמן מחזיק את המטריה בהגנה צידית.
זה מרטיב הרבה יותר מאשר הגשם המקורי שמגיע בצורתו הגולמית והטבעית והנקיה, וגם מלכלך יותר.

חני קלמן

משתמש צעיר
אם אכן מדובר במשהו רציני ולא התרטבות קלה אני אכן מבינה את הכעס.
אבל לרוב מי שמתלונן זה באמת כמה טיפות מים שאפילו מטפטופי גשם הכי קלים שיש היו מתרטבים יותר.
אני מבינה את הרגשות של ההולכי רגל, גם אני משתייכת אליהם.
אבל לא תמיד נהגים רואים ויכולים לראות אנשים שהתרטבו.
במקום לכעוס לריק (כי זה לא באמת יעזור),
אפשר לנסות למצוא פתרונות ואכן באשכול הזה אנשים הביאו פתרונות ורעיונות יעילים מאוד.

אז מי שבאמת נתקל בבעיה כזאת שידפדף, יסתכל על הרעיונות יקח אותם אל ליבו וינסה לטפל בזה ובכך נגמר הסיפור ונקווה שלטובת שני הצדדים.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
הוא לא יכול לעשות כלום.

זה מאוד ילדותי לזרוק האשמות על אנשים אחרים, בדיוק כמו שאת מציגה את הנהגים שמאשימים את העיריה.
למרות שהבעיה אכן נעוצה בכך.

אם כן, למה את מאשימה את הנהגים?
לא תמיד הוא יכול. אבל יש מצבים שכן. לי אישית, כנהגת שלא מעוניינת להרטיב הולכי רגל, אבל עלולה שלא לשים לב, זה העלה שוב למודעות את הנושא, ואם יש הולכי רגל שבזכות האשכול שמתי לב אליהם והאטתי כדי לא להרטיב אותם- המטרה הושגה.

מסכימה שכדאי לדון לכף זכות את הנהגים במקרים שכן היו השפרצות, כי באמת לא תמיד אפשר למנוע.

שארפער

משתמש מקצוען
בדיוק לכן הוצף העניין.
כדי שלטובת הולכי הרגל, הנהגים קצת יותר ישימו לב.
מהטחת האשמות, אף אחד לא מרוויח, ולא זאת המטרה.
אך כיוון שיש כאלו שמסבירים שזה לא קשור לנהגים בכלל, אלא זה בעיות כאלו וכאלו, ונוצר צורך להגיב שוב ושוב, מה שיוצר תחושה לא נעימה של ויכוח.

אז לא זאת המטרה.
אף אחד לא אשם.
ושניכם, הנהגים (y) והולכי הרגל:steps:, היזהרו בכביש! :)

חני קלמן

משתמש צעיר
לא תמיד הוא יכול. אבל יש מצבים שכן. לי אישית, כנהגת שלא מעוניינת להרטיב הולכי רגל, אבל עלולה שלא לשים לב, זה העלה שוב למודעות את הנושא, ואם יש הולכי רגל שבזכות האשכול שמתי לב אליהם והאטתי כדי לא להרטיב אותם- המטרה הושגה.

מסכימה שכדאי לדון לכף זכות את הנהגים במקרים שכן היו השפרצות, כי באמת לא תמיד אפשר למנוע.

ואני כמובן מדברת על המקרים שבהם אי אפשר למנוע כי יש כאלו הטוענים שהנהג הוא כל יכול.

אם את מצליחה להיזהר יותר-מעולה.
אם לא- צריך להבין שזו לא אשמתך.

זה תמצוט דעתי.

שארפער

משתמש מקצוען
ואני כמובן מדברת על המקרים שבהם אי אפשר למנוע כי יש כאלו הטוענים שהנהג הוא כל יכול.
אף אחד לא טוען שהנהג כל יכול, כואב לאנשים שהנהג לא עוצר להתנצל, למרות שלעצור כדי להוריד נוסע, הוא היה עוצר.
תחושת ה"פגע וברח" הזאת, גורמת לאנשים תחושה שבשביל בעל הרכב הם אוויר!
וזה קשה.
ואנחנו כאן רק בשביל להעלות מודעות.
א. תיזהר.
ב. תתנצל.
ובמקרים קשים יותר, תעזור להתמודד עם תוצאות המעשה שלך למרות שאתה לא אשם. (במקרה שחזו עיני אישה עם תינוק שחוטפת מקלחת, ואמטיית התינוק הופכת לבריכה!! הנהג המשיך, אבי שהיה עם רכב וראה את הסיטואציה ההזויה, למרות אי הנעימות, עצר, פנה אל האישה, הציע לה להיכנס אל רכבו, שם את התינוק שהיה רטוב! במגבת בכיסא תינוק, ולקח אותה לביתה. למה זה צריך לקרות? לא מוצדק שהנהג המשפריץ היה עושה את השירות הזה?)

הרשל'ה רב'ה

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אם אכן מדובר במשהו רציני ולא התרטבות קלה אני אכן מבינה את הכעס.
אבל לרוב מי שמתלונן זה באמת כמה טיפות מים שאפילו מטפטופי גשם הכי קלים שיש היו מתרטבים יותר.
אכן מדברי פותח האשכול נשמע שזו משהו רציני.
וא"כ את ממש לא הוגנת,
בא בן אדם ופתח אשכול על נושא זה, בבקשו עצה מה לעשות בעניין.
וכן נראה מדברי שאר החברים כאן שהסכימו איתו שזו בעיה רצינית,
והעולה מדבריהם שעל הנהגים להתחשב יותר ולנהוג בזהירות.
ואת באה (אולי את לא מכירה את התופעה בגלל אזור מגורייך, אבל אני ועוד הרבה מעידים שזה ממש לא כמו שהצגת את זה בזלול כמה טיפות מים וכו') וממעיטה הכל רק מפני שאף פעם לא נקלעת לצרה זו,
ונשמע מדברייך כך, נהגים אתם בסדר גמור, אין לכם איך להועיל תמשיכו ככה וזהו.
לדעתי זה ממש לא מועיל, שום נהג לא צריך את האישור שלך, כל מה שבקשו זה התחשבות מוצדקת מהנהגים שרק הם יכולים למנוע תופעה איומה זו.
אולי פעם אחת איזה נהג שממש לא היתה לו ברירה ישפריץ' עלייך ותבני במה מדובר...

דבר ראשון זה מעט אנשים אם עושים ממוצע על אנשים שחוו השפרצה לעומת אלו שלא.
ממש טענה שאין עליה תשובה....
הבנת מה אמרת?

חני קלמן

משתמש צעיר
אף אחד לא טוען שהנהג כל יכול, כואב לאנשים שהנהג לא עוצר להתנצל, למרות שלעצור כדי להוריד נוסע, הוא היה עוצר.
וזה קשה.

אתה אולי לא, אבל יש כאן תגובות המשקפות את האמירה הזאת.

לא תמיד הוא יכול לעצור, וגם אם כן לא תמיד יכולים לראות שמישהו נרטב.

במידה ואכן נרטבו ממש ולא 3 טיפות מסכנות והנהג אכן ראה את הפגיעה ויכול לעצור- הוא בהחלט צריך להתנצל.

אני מדברת על כל שאר המקרים שהועלו פה ועל האנשים הזועמים על כלום.

שארפער

משתמש מקצוען
אתה אולי לא, אבל יש כאן תגובות המשקפות את האמירה הזאת.

לא תמיד הוא יכול לעצור, וגם אם כן לא תמיד יכולים לראות שמישהו נרטב.

במידה ואכן נרטבו ממש ולא 3 טיפות מסכנות והנהג אכן ראה את הפגיעה ויכול לעצור- הוא בהחלט צריך להתנצל.

אני מדברת על כל שאר המקרים שהועלו פה ועל האנשים הזועמים על כלום.
האנשים לא זועמים על כלום!
הבעיה קיימת, ובתוך עמי אני יושב.
(במקרה שחזו עיני אישה עם תינוק שחוטפת מקלחת, ואמטיית התינוק הופכת לבריכה!! הנהג המשיך, אבי שהיה עם רכב וראה את הסיטואציה ההזויה, למרות אי הנעימות, עצר, פנה אל האישה, הציע לה להיכנס אל רכבו, שם את התינוק שהיה רטוב! במגבת בכיסא תינוק, ולקח אותה לביתה. למה זה צריך לקרות? לא מוצדק שהנהג המשפריץ היה עושה את השירות הזה?)

חני קלמן

משתמש צעיר
אכן מדברי פותח האשכול נשמע שזו משהו רציני.
וא"כ את ממש לא הוגנת,
בא בן אדם ופתח אשכול על נושא זה, בבקשו עצה מה לעשות בעניין.
וכן נראה מדברי שאר החברים כאן שהסכימו איתו שזו בעיה רצינית,
והעולה מדבריהם שעל הנהגים להתחשב יותר ולנהוג בזהירות.
ואת באה (אולי את לא מכירה את התופעה בגלל אזור מגורייך, אבל אני ועוד הרבה מעידים שזה ממש לא כמו שהצגת את זה בזלול כמה טיפות מים וכו') וממעיטה הכל רק מפני שאף פעם לא נקלעת לצרה זו,
ונשמע מדברייך כך, נהגים אתם בסדר גמור, אין לכם איך להועיל תמשיכו ככה וזהו.
לדעתי זה ממש לא מועיל, שום נהג לא צריך את האישור שלך, כל מה שבקשו זה התחשבות מוצדקת מהנהגים שרק הם יכולים למנוע תופעה איומה זו.
אולי פעם אחת איזה נהג שממש לא היתה לו ברירה ישפריץ' עלייך ותבני במה מדובר...

ממש טענה שאין עליה תשובה....
הבנת מה אמרת?

לא דיברתי כלל על פותח האשכול אלא על מקרים דומים שסיפרו עליהם כאן.
לא שידרתי שהנהגים בסדר גמור, אמרתי שיש מצבים בהם אין להם מה לעשות וחבל שאתה מוציא ממני דברים שלא אמרתי.

אכן, לא נתקלתי בכאלו מקרים בהם האדם היה רטוב עד לשד עצמותיו מרכב שהשפריץ עליו.
ולא אמרתי שהמצב לא קיים-הגיוני שכן.
אבל צריך לקחת כל דבר בפרופורציות הנכונות.

הבנתי טוב מאוד מה אמרתי, השאלה אם אתה הבנת.

פרליידי!!!

משתמש רשום

אם לא- צריך להבין שזו לא אשמתך.

זה תמצוט דעתי.
מההודעות הקודמות לא היה נשמע שזה תמצות דעתך.
אבל עם העניין הובן הכול בסדר.

חני קלמן

משתמש צעיר
האנשים לא זועמים על כלום!
הבעיה קיימת, ובתוך עמי אני יושב.

אני לעומתך ראיתי מקרים אחרים,
אחד מהמקרים היה שאיש עבר ברחוב ביום גשום ונהג שעבר בכביש גרם לטיפות בודדות להיזרק על האיש.
הוא מיד התעצבן וצעק ועשה מזבוב פיל(אולי עדר..)

על כאלו מקרים אני מדברת.
לא על אלו שאתה מציג, כבר אמרתי זאת.

חני קלמן

משתמש צעיר
משום מה, כשנהג ר ו צ ה לעצור, הוא מוצא את הדרך.
אם הוא לא ראה זה סיפור אחר, וזה חלק ממטרת האשכול, שאנשים י ת ח י ל ו לראות....

ומה? תסובב להם את העיניים לצדדים בזמן שהם מרוכזים בכביש שלפניהם?

כבר אמרתי את זה וחבל שאני צריכה לחזור על עצמי שוב- כל עוד הוא יכול אתה צודק כל עוד הוא לא יכול אין אשמים.

שארפער

משתמש מקצוען
ומה? תסובב להם את העיניים לצדדים בזמן שהם מרוכזים בכביש שלפניהם?

כבר אמרתי את זה וחבל שאני צריכה לחזור על עצמי שוב- כל עוד הוא יכול אתה צודק כל עוד הוא לא יכול אין אשמים.
על מודעות שמעת?
כשיש מודעות, יותר רואים.
כשיש מודעות, ומודעים למה שקרה חשים יותר צורך להתנצל.
וזאת מטרת האשכול.
לא ציד אשמים שלא יועיל לאף אחד.

חני קלמן

משתמש צעיר
על מודעות שמעת?
כשיש מודעות, יותר רואים.
כשיש מודעות, ומודעים למה שקרה חשים יותר צורך להתנצל.
וזאת מטרת האשכול.
לא ציד אשמים שלא יועיל לאף אחד.

לא מכל דבר שאתה מודע אליו אתה נמנע ממנו.

מדגישה יחד איתך את המשפט עם שינויים קלים:
ציד אשמים לא יועיל לאף אחד.

וזהו, אפשר לחתום על הסכמה כלשהי ביננו...סוף סוף.:sneaky:;)

שארפער

משתמש מקצוען
חידוד ההבדלים בינינו הוא כדלהלן.
אם לא- צריך להבין שזו לא אשמתך
ולדברי: השאלה אם זה באשמתך או לא, איננה רלוונטית.
ולכן: א. היזהר.
ובמידה וקרה מה שקרה, קח אחריות ושא בתוצאות. א. התנצל, ב, אם יש צורך, סייע לנפגע להתמודד עם תוצאות מעשיך.
(ועדיין יהיו כאלו שלא יכולים בכללללללל שהם ממממהרים, בסדר. אז שזה ירד ל10%. אוקיי?)
וליתר המחשה, נהג לפחות כאילו נתת דפיקה לרכב אחר, בכלל לא באשמתך! (לא שמת לב, הילדים הפריעו, היית מרוכז בכביש וכו' וכו'.)

נערך לאחרונה ב:

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
וזה קשה.
ואנחנו כאן רק בשביל להעלות מודעות.
א. תיזהר.
ב. תתנצל.
ובמקרים קשים יותר, תעזור להתמודד עם תוצאות המעשה שלך למרות שאתה לא אשם. (במקרה שחזו עיני אישה עם תינוק שחוטפת מקלחת, ואמטיית התינוק הופכת לבריכה!! הנהג המשיך, אבי שהיה עם רכב וראה את הסיטואציה ההזויה, למרות אי הנעימות, עצר, פנה אל האישה, הציע לה להיכנס אל רכבו, שם את התינוק שהיה רטוב! במגבת בכיסא תינוק, ולקח אותה לביתה. למה זה צריך לקרות? לא מוצדק שהנהג המשפריץ היה עושה את השירות הזה?)
וואו כל הכבוד לו!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה