כללי הודעה לכל משתמשי הפונטים של פונטייפ באופן לא חוקי

חיים בניסטי

מהמשתמשים המובילים!
המשתמש נחסם
אני לא יודע מה חמור יותר; העובדה שאנשים מעבירים ביניהם פונטים יקרי ערך באדישות רבה כל כך, או שאנשים פשוט מנצלים את העובדה שלא יתבעו אותם ועוברים על גזל טהור.

ר' אליהו, אני מחזק את ידיך על שנקטת בדרך משפטית וחוקית ומקווה שבע"ה הכל יסתדר על הצד הטוב ביותר.

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
...

נערך לאחרונה ב:

הכותל

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אז ככה בואו ונעשה סדר בקידומות (או סיומות) של החברות:

אאא סיומות: AAA
עודד עזר: קידומות\סיומת (תלוי בפונט) OE
הגילדה, פונטף, הפונטיה (בן נתן): אין סיומת
פונטייפ: קידומות EFT\PFT\REGEV
פונטביט: קידמות FB
מאסטרפונט: סיומת MF

בהצלחה לכולם..

נ.ב. בזמנו ר' אליהו העלה תוכנה שעושה סינון לפי חברה
תודה רבה!
האם למישהו יש להעלות שוב את התוכנה עם הסבר עליה?
תודה רבה

בנימין41

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אגב, יש גם קידומת PFT ולא רק EFT

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
מאות גנבים בפרוג...באמת אליהו????
מאות???

אנשים שידעו שזה פונטיים פרטיים והם גנבו את זה.

אני לא מאמין..

או שמדובר בפונטים המסתובבים ברשת ולא יודעים כלל ששייך לכם,
או שאולי ע"פ ההלכה יש היתר להשתמש בהם, ולר' אליהו אסור בכלל לתבוע.
ואולי אסור לו גם למכור את הפונטים לעו"ד, ואולי הרב מונדרר אישר לו את זה, איני יודע, אבל יכול להיות שצריך לשמוע את הצד השני..

ועוד, הציבור שלנו ידוע שהוא משתמש בשירים, ותוכנות שמופצות ברשת ע"פ היתרים, הציבור מורגל בזה, אבל לעולם לעולם, לא יגנוב סוכריה ברשת ענקית, ואף יחזור אם ימצא כי הוא לא שילם על שירות מסוים, אבל תוכנות שיש התרים מפורשים לשימוש בהם, לקרוא להם גנבים, לאנשים שבשוגג משתמשים בו, אתמהמה??

אין זו דרכו של תורה.

מילא מי שהיא גרפיקאי/ת רצינית ויודעת על הפונטים ועושה מכך כסף עוד אפשר להבין, אבל אנשים שכלל לא מודעים לתחום, שסתם מורידים פונטים, או שהם חובבניים אתמהמה.

לצערי גם אני קרבן של הפרת זכויות יוצרים, ואני יודע את הכאב, הצער, הכעס, ורצון הנקמה, וההתפוצצות מול השאננות של המשתמשים.

אבל יש כאן יותר ממבט אחד.

הכיוון לעניו"ד צריך להיות ברור פונטים שמשתמשים בהם למסחר יש טעם לתבוע, אבל לא כל שימוש של פונט של משתמש אנונימי, היינו שעצם יצירת הפונטים לא נעשה כלל לשם עשיית רווח ממשתמשים פרטיים, כי בשבילם לא היו יוצרים ולו פונט אחד.

בברכה והצלחה

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
אני גם חושבת שאנשים עשו זאת בתום לב,
ומבחינתי זה לא סותר לכך,
שאדם עמל. יגע. ומשקיע את כולו ביצירת פונטים,
ואנשים מעבירים את זה כאלו זה חינם,
נוצר מצב שאנשים בתמימות חושבים שאין שום בעיה להעביר פונט,

ופריד השקיע ככ הרבה בפונטים ועמלו יורד לריק כי אנשים חושבים שמגיע להם בחינם,
זה נכון מאד שהיה צריך להעלות את זה לסדר היום ולמודעות,
אולי מעט פחות בחריפות, אנשים לא עשו את זה במודע,

3 פינות

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
דרך אגב לכל מי שמעביר פונטים לאחרים אז שיידע שבכל פונט שמורידים מפונטייפ אז מוטמע בפנים הרישיון שכתוב בו בדיוק למי הוא מורשה, דהיינו אם ראובן הוריד פונט שהוא רכש מפונטייפ והעביר אותו לשמעון ותבעו את שמעון אז אפשר לדעת בדיוק ששמעון קיבל את הפונט מראובן.

אליהו אתה צודק ב100%, מי שיש לו בעיה מוזמן לבוא לרכוש חבילה במחיר טוב.

פופקורן- עיצוב מקפיץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אחרי שכ"כ הרבה מדברים על זה,
לא מבינה איך יש לגרפיקאים אומץ לפרסם עם פונטים שלא רכשו....
כשיצאתי לשוק, הדבר הראשון שעשיתי הוא רכישת פונטים.
להסתבך באלפי שקלים בשביל 1000 ש"ח?

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יש פונטים ללא פתיח וללא סיומת. זה אומר שהם חינמיים?

park

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בזמנו, היה מספר ימים שבו העלית את כל ספריית הפונטים לשימוש פרטי חינם.
לאחר ימים בודדים זה הוסר.
אבל הספיקו להוריד את אנשים, והזיפ הזה עדיין רץ בין אנשים.
אני מבין כי האכיפה היא רק על שימוש מסחרי.

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני חושב שלפני שעושים דבר כזה צריכים להודיע בפירוש לכל מי שאתם חושבים שהוא גונב פונטים ממכם...

או להודיע זאת בשער בת רבים כי כל מי שרוצה לשלם ולא רוצה להיכנס לכאבי ראש שישלם כעת לפני שיהיה מאוחר...
שתיקה היתה יפה.
טיפשות ממדרגה ראשונה.
צריך להזהיר גנבים???

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יש פונטים שאספתי במשך הזמן ללא סיומת.
יתכן שפונטים חוקיים מסתובבים ברשת כחינמיים?

ודרך אגב, פגשתי(מזמן) מישהי שסיפרה לי לתומה שהם קנו מחשב נייד, ויש לה מלא כתבים (היא אפילו לא יודעת שקוראים לזה 'פונטים'). שאלתי מאיפה? הטכנאי ששם לה תוכנות, שם גם פונטים.
אמת, היא לא גרפיקאית הם סתם משתמשים.... אבל יש כאלה שלא מודעים שזה עולה כסף, נראה להם שזה מגיע עם התוכנה או משהו.

לא מכובד לקרוא לאנשים 'גנבים', מאמינה שרוב הציבור שלנו הם ירא"ש וירצו לשלם על מה שצריך.
אני מנסה לברר אם יש לי כאלו, ואשמח לשלם ולא לעבור על גזל.

ט תהילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
אם יש פונטים של חברות בלי קידומת,
איך אני אמורה לדעת שהם לא חינמייים?

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L

הכותל

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יש פונטים שאספתי במשך הזמן ללא סיומת.
יתכן שפונטים חוקיים מסתובבים ברשת כחינמיים?

ודרך אגב, פגשתי(מזמן) מישהי שסיפרה לי לתומה שהם קנו מחשב נייד, ויש לה מלא כתבים (היא אפילו לא יודעת שקוראים לזה 'פונטים'). שאלתי מאיפה? הטכנאי ששם לה תוכנות, שם גם פונטים.
אמת, היא לא גרפיקאית הם סתם משתמשים.... אבל יש כאלה שלא מודעים שזה עולה כסף, נראה להם שזה מגיע עם התוכנה או משהו.

לא מכובד לקרוא לאנשים 'גנבים', מאמינה שרוב הציבור שלנו הם ירא"ש וירצו לשלם על מה שצריך.
אני מנסה לברר אם יש לי כאלו, ואשמח לשלם ולא לעבור על גזל.
לי התקין טכנאי מלא פונטים, ואני כגרפיקאית זהיתי שיש לי מלא פונטים לא חינמיים, למרות שאמרתי לו לא להתקין לי פונטים שהם לא חינמיים. היה לי של פונטביט מאסטר פונט וכו' אני ידעתי ומחקתי את זה, אבל אנשים תמימים שלא יודעים ולא מכירים משתמשים חופשי בללי לדעת
אגב, לפונטביט יש פונטים לללא קידומת

שפרה קהלני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני מצטרפת לקודמיי ואומרת בפרוש, היזהרו בלשונכם!!! לא כולם גנבים, יש המון תמימים ותמימות בתחילת דרכם שמעתי על עשרות כאלו, שהטכנאי מתקין להם הכל במחשב והם לא יודעים מימינם ומשמאלם
מי שלומד את המקצוע במקומות מסודרים ומכובדים כבר דואגים ליידע ולהזכיר ולרוב גם מוכרים פונטים ברכישה מוזלת לסטודנטים
אבל יש הרבה מקומות שלא כאלו מקצועיים ולא מיידעים את התלמידים שלהם

יצא לי ללוות המון מתחילות והזהרתי אותם על זה ואנשים באמת לא יודעים את חומרת הבעיה!

kosta770

חבר קהילה: מעצבים גרפיים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
עימוד ספרים
מישהו פעם אמר לי: "עדיף שתשתוק ויחשבו שאתה חכם מאשר תדבר ידעו שאתה טיפש".

וזה בדיוק מה שקורה כאן במקום להתחיל לחשוב מחוץ לקופסה ולראות איך עוזרים למעצבים לא להסתבך בתביעה מול החברה (שגם פונטייפ ממש ממש אבל ממש לא רוצה להכנס לכל הבלגאן הזה) עושים בדיוק ההפך מנסים לחפור בתוך המצב הקיים ולגרום צרור ועוגמת נפש סתם.. סתם..

ואם שואלים אותי באופן אישי חבל שפונטייפ לא עשתה את המהלך הזה לפני כמה שנים ואולי הייתה מצליחה להציל את המצב שלה בשוק המקצועי של המעצבים שעכשיו הם יצטרכו הרבה הרבה מאמץ כדי להכנס לשם חזרה..

הכותב בכאב
...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה