עזרה הוא לא צריך לישון, איזה מלאך!

מצטרפת

משתמש מקצוען
המתוק שלי בן שנה וחצי
כבר תקופה שמתעורר הרבה פעמים בלילה (אחרי שכבר נגמל מהנקה לילית וכבר יש לו בקבוק, וכבר עבר תקופה שהסתדר עם זה)
אצל המטפלת נרדם אחרון ומתעורר ראשון
אתמול הרגשתי כבר שצריך פתרון
הוא התעורר ב-12 בלילה שכב לפחות רבע שעה, אולי יותר! יפה בשקט עם עיניים פקוחות ולא נרדם!!
למרות שהיה אמור להיות עייף ולישון
בסוף התחיל לאבד סבלנות
סוף הסיפור עד 3:00 לפנות בוקר!
הבחור סידר לנו תוכניה.
ובעצם זה לא הסוף, הסוף שלמחרת אצל המטפלת הוא נרדם קצת יותר בקלות אבל התעורר אחרי שעה
בקיצור, בעיות שינה
חשבתי אולי לבדוק B12 וברזל
מה עוד יכול להשפיע?
אתמול לדוג' זה לא היה נראה שמשהו מציק לו היה ממש רגוע
מה שכן, כבר חודש הוא מרייר ויש 4 שניים עקשניות שלא יוצאות, מדי פעם אני בטוחה שהנה הן יוצאות, אבל לא.
יש מצב שכל החודש הזה הן עוד מציקות ומנסות לבקוע?
הבו עצות, הסברים וכו'
(הולך לישון בין 7:30 ל-8:00 בערב) אצל המטפלת אמור לישון מ-10:30 עד 12:15 בד"כ ישן כשעה
וזה אחרי המון התעוררויות בלילה, יש פעמים שאני חושבת שאולי זה רק הדייסה גורמת לו לרצות להתעורר,
אבל יש פעמים שהוא לא מצליח לחזור להירדם.
או בוכה.

בהמתנה

משתמש פעיל
תבדקי תולעים
מאוד הגיוני שזה מעיר ומציק גם אם אין צרחות
ביתי בת שנה וחצי גם התעוררה המון ובקושי ישנה קרוב לשבועיים, לא הצלחתי לראות תולעים. בסוף בייאוש נתתי לה ורמוקס...
ב"ה כבר 3 לילות נרדמת בשעה סבירה ולא קמה בלילה.
כנראה שזה היה זה...

הצלוחה רבה

משתמש רשום
להקדים את שעת ההשכבה ולהשכיב אותו שוב בצהריים
יש מושג שינה מביאה שינה.
בפרט אצל ילדים קטנים
לא כמו המבוגרים שאם ישנים ביום קשה להרדם בלילה
מאחלת שישתפר....

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אצלי זה לא עוזר, השינה בצהריים
וזה לא תולעים. אני מביאה מוצץ והוא בשקט. אבל מתעורר מליון פעמים וקורע לי את השנה

• תודה
Reactions: ETA

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
אני לא יועצת שינה אבל יש לי קצת ניסיון ושמעתי וקראתי המון חומר של יועצות.
רק מביעה את דעתי, לא עמדה מקצועית בשום אופן.

קודם כל, רשמת "כבר תקופה", כמה זמן בערך? לפעמים זו באמת תקופה קצרה של שבוע שבועיים ואם בודקים היטב אפשר לראות שזה קשור למשהו חדש שקרה ומרגש אותם. למשל, התקדמות בהתפתחות (הליכה, זחילה וכו'), מעבר דירה, מיטה חדשה, אח חדש ועוד שינויים שכאלה.
דבר שני, כשנכנסים לעייפות יתר ולא הולכים לישון - הגוף מפריש אדרנלין והרבה יותר קשה להירדם. אז זה מין מצב אבסורדי שאתה ממש עייף אבל לא מצליח להירדם. וגם השינה תהיה פחות איכותית ויהיו יותר התעוררויות.
אפשר לקרוא על זה פה.
אגב, שעת ההשכבה מאוחרת מדי לגיל שלו. הוא צריך להיות גג ב7 במיטה. אפשר גם ב6 וחצי, אל תפחדו מזה. ולא, הוא לא יתעורר יותר מוקדם. להפך, כמו שכתבתי למעלה, כשישנים פחות ממה שצריך - השינה פחות איכותית ומתעוררים יותר.
תבינו שזה הרבה יותר בריא בשבילו (ובשבילכם).
להתחיל את ההשכבה עם "סדר ערב" - מקלחת חמה, ארוחת ערב טובה, פעילות רגועה, מעמעמים את האורות בבית קצת לפני ההשכבה, והכל נעשה בצורה רגועה עד שהוא נכנס למיטה. (בחצי שעה- שעה לפני השינה)

העובדה שאצל המטפלת הוא נרדם אחרי כולם ומתעורר לפני כולם לא מרגשת. יש ילדים שישנים פחות מילדים אחרים. לישון כל יום כמעט שעתיים - לא מתאים לכולם.
אני יכולה להגיד מניסיון עם הילדים שלי - שזה ממש לא היה כך! שעתיים ביום היה נדיר ממש. גם שעה וחצי לא היה דבר שבשגרה.
הילד הגדול שלי היה נרדם בלילה בסביבות 6 וחצי, מתעורר ב5 בבוקר וישן אצל המטפלת שלו רבע שעה.
אח"כ הסבירו לי שהייתי צריכה להחזיר אותו לישון ב5 בבוקר לפחות לעוד שעה - ולא לתת לא להתעורר (לעשות כאילו עדיין לילה), כי הוא הגיע למצב של פחות שינה ממה שהוא צריך ולכן אצל המטפלת הוא לא היה נרדם למספיק זמן למנוחת צהריים עבורו.

עוד עניין זה צורת ההשכבה. איך הוא נרדם?
עם הבקבוק, על הידיים? אם יש משהו שהוא תלוי בו בהירדמות, כשהוא יתעורר באמצע הלילה הוא בד"כ יחפש את זה שוב כדי לחזור לישון כיוון שהוא לא מסוגל להירדם באופן עצמאי.
אני חושבת שעם הבן הגדול שלי הייתי קמה לא פחות מ6-7 פעמים בלילה כדי לתת לו בקבוק. עד שגמלנו אותו מזה.

חוץ ממה שכתבתי כמובן שיש מקום למשהו שמציק לו, אם זה שיניים כואבות או תולעים כפי שנכתב.
אבל צריך לראות גם שסדר היום מתאים.
בהצלחה רבה! זה באמת לא פשוט, אבל זה עובר.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אני לא יועצת שינה אבל יש לי קצת ניסיון ושמעתי וקראתי המון חומר של יועצות.
רק מביעה את דעתי, לא עמדה מקצועית בשום אופן.

קודם כל, רשמת "כבר תקופה", כמה זמן בערך? לפעמים זו באמת תקופה קצרה של שבוע שבועיים ואם בודקים היטב אפשר לראות שזה קשור למשהו חדש שקרה ומרגש אותם. למשל, התקדמות בהתפתחות (הליכה, זחילה וכו'), מעבר דירה, מיטה חדשה, אח חדש ועוד שינויים שכאלה.
דבר שני, כשנכנסים לעייפות יתר ולא הולכים לישון - הגוף מפריש אדרנלין והרבה יותר קשה להירדם. אז זה מין מצב אבסורדי שאתה ממש עייף אבל לא מצליח להירדם. וגם השינה תהיה פחות איכותית ויהיו יותר התעוררויות.
אפשר לקרוא על זה פה.
אגב, שעת ההשכבה מאוחרת מדי לגיל שלו. הוא צריך להיות גג ב7 במיטה. אפשר גם ב6 וחצי, אל תפחדו מזה. ולא, הוא לא יתעורר יותר מוקדם. להפך, כמו שכתבתי למעלה, כשישנים פחות ממה שצריך - השינה פחות איכותית ומתעוררים יותר.
תבינו שזה הרבה יותר בריא בשבילו (ובשבילכם).
להתחיל את ההשכבה עם "סדר ערב" - מקלחת חמה, ארוחת ערב טובה, פעילות רגועה, מעמעמים את האורות בבית קצת לפני ההשכבה, והכל נעשה בצורה רגועה עד שהוא נכנס למיטה. (בחצי שעה- שעה לפני השינה)

העובדה שאצל המטפלת הוא נרדם אחרי כולם ומתעורר לפני כולם לא מרגשת. יש ילדים שישנים פחות מילדים אחרים. לישון כל יום כמעט שעתיים - לא מתאים לכולם.
אני יכולה להגיד מניסיון עם הילדים שלי - שזה ממש לא היה כך! שעתיים ביום היה נדיר ממש. גם שעה וחצי לא היה דבר שבשגרה.
הילד הגדול שלי היה נרדם בלילה בסביבות 6 וחצי, מתעורר ב5 בבוקר וישן אצל המטפלת שלו רבע שעה.
אח"כ הסבירו לי שהייתי צריכה להחזיר אותו לישון ב5 בבוקר לפחות לעוד שעה - ולא לתת לא להתעורר (לעשות כאילו עדיין לילה), כי הוא הגיע למצב של פחות שינה ממה שהוא צריך ולכן אצל המטפלת הוא לא היה נרדם למספיק זמן למנוחת צהריים עבורו.

עוד עניין זה צורת ההשכבה. איך הוא נרדם?
עם הבקבוק, על הידיים? אם יש משהו שהוא תלוי בו בהירדמות, כשהוא יתעורר באמצע הלילה הוא בד"כ יחפש את זה שוב כדי לחזור לישון כיוון שהוא לא מסוגל להירדם באופן עצמאי.
אני חושבת שעם הבן הגדול שלי הייתי קמה לא פחות מ6-7 פעמים בלילה כדי לתת לו בקבוק. עד שגמלנו אותו מזה.

חוץ ממה שכתבתי כמובן שיש מקום למשהו שמציק לו, אם זה שיניים כואבות או תולעים כפי שנכתב.
אבל צריך לראות גם שסדר היום מתאים.
בהצלחה רבה! זה באמת לא פשוט, אבל זה עובר.
מעניין מה שאת כותבת. אצלי הוא אף פעם לא ישן מדי טוב. מאז שהוא נולד הוא חייב לוודא כמה פעמים שאני חיה. כמה? פעמיים זה בחסד ונדיר ממש. בלילה האחרון היה גם 5 (חגג שנה, השבוע). בד"כ זה מוצץ וזהו. אבל אני מתעוררת.
בד"כ כשהאו עייף אני משכיבה אותו והוא נרדם מיד. הבעיה היא שעתיים אלר כך. אם הוא הולך לישון ב-6.30 בערב, בשעה תשע הוא קם רענן וחוגג לי כאילו אין מחר

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
מעניין מה שאת כותבת. אצלי הוא אף פעם לא ישן מדי טוב. מאז שהוא נולד הוא חייב לוודא כמה פעמים שאני חיה. כמה? פעמיים זה בחסד ונדיר ממש. בלילה האחרון היה גם 5 (חגג שנה, השבוע). בד"כ זה מוצץ וזהו. אבל אני מתעוררת.
בד"כ כשהאו עייף אני משכיבה אותו והוא נרדם מיד. הבעיה היא שעתיים אלר כך. אם הוא הולך לישון ב-6.30 בערב, בשעה תשע הוא קם רענן וחוגג לי כאילו אין מחר
שמעתי על כאלה שקמים אחרי כמה שעות כאילו הבוקר הגיע ולא נרדמים שוב עד לפנות בוקר..
צריך לשים לב ממש שאין להם בשביל מה לקום. מה הכוונה?
מה אתם עושים כשהוא מתעורר? אם אתם מוציאים אותו מהמיטה או מדברים או צוחקים איתו - הוא מרגיש ש"שווה לי לקום, מעניין פה".
במקרה שציינתי פה, הילד היה מתעורר והיה יוצא מהמיטה (בגיל קצת יותר גדול) וכל הבית היה בשיא העירנות, אור בכל הבית, מדברים איתו, רעש וכו'. הוא פשוט התרגל לעשות את זה כל יום וזה היה לו נחמד, למה לא? רק אמא שלו הייתה הולכת לישון בכל יום ב3 בבוקר. אבל מה שהיה צריך לעשות זה פשוט להחזיר אותו מיד לישון ומלכתחילה שהבית לא יהיה כ"כ שוקק חיים אחרי שהקטנים כבר הלכו לישון (קשה, אבל שווה).

אם הילד מתעורר, לא מדברים איתו. אפשר רק לומר "עכשיו לילה, הולכים לישון" או משהו בסגנון הזה. וגם כמה שפחות. להשאיר הכל חשוך ולא להוציא בשום אופן מהמיטה (רק אם זה מגיע למצב של בכי היסטרי..).

אני גם מתמודדת עד היום עם התעוררויות בלי סוף. לא הכל עובד לכולם ויש דברים שקשה ליישם, אבל יש דברים ששמעתי וניסיתי ובאמת עזרו. שווה לנסות.

Anunimus

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
!!
וזה קורה מהר, והוא מעיר את אחותו. בקיצור, אין מצב להשאיר אותו במיטה. גם לא בעגלה
כן... מוכר מאוד.
לכן אמרתי, יש דברים שבאמת קשה ליישם..
היו דברים שוויתרתי ונתתי להם לעבור לבד. זה בד"כ מסתדר עם הגיל.

אישית כן הקפדתי על העניין של לא להוציא מהמיטה בלילה.
לפעמים הם "מנצלים" את העובדה שאנחנו לא מסוגלים להשאיר אותם בוכים ויודעים שזה יגרום לנו להוציא אותם. צריך לשים לב שהם לא משתמשים בזה כל פעם מחדש...
אני השתדלתי להוציא כשהם היו ממש בוכים, אבל רק כדי להרגיע ומיד החזרתי למיטה. אם קרה שוב - הייתי מנסה להרגיע ב"ששש", או ב"עכשיו לילה, ישנים", או בליטוף ולומר "אמא פה". ואם לא עזר והגיעו למצב של היסטריה - שוב להוציא, להרגיע ולהחזיר למיטה. עד שהם מתייאשים מלבכות כי הם מבינים שזה לא יגרום לאמא להוציא אותם מהמיטה. זה לא יעבוד..
לפעמים הם גם פשוט מתעייפים.
ברגע שמתייאשים ומוציאים מהמיטה ונותנים לו לשחק או להיות איתנו כאילו בוקר - הוא ינסה לעשות את זה שוב ושוב בכל לילה.. כי "הנה, אתמול זה עבד לי, אני אשיג את זה גם היום. זה דווקא כיף."
זה מתיש, אבל נראה לי יותר מתיש לא לישון בלילה :)

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
כן... מוכר מאוד.
לכן אמרתי, יש דברים שבאמת קשה ליישם..
היו דברים שוויתרתי ונתתי להם לעבור לבד. זה בד"כ מסתדר עם הגיל.

אישית כן הקפדתי על העניין של לא להוציא מהמיטה בלילה.
לפעמים הם "מנצלים" את העובדה שאנחנו לא מסוגלים להשאיר אותם בוכים ויודעים שזה יגרום לנו להוציא אותם. צריך לשים לב שהם לא משתמשים בזה כל פעם מחדש...
אני השתדלתי להוציא כשהם היו ממש בוכים, אבל רק כדי להרגיע ומיד החזרתי למיטה. אם קרה שוב - הייתי מנסה להרגיע ב"ששש", או ב"עכשיו לילה, ישנים", או בליטוף ולומר "אמא פה". ואם לא עזר והגיעו למצב של היסטריה - שוב להוציא, להרגיע ולהחזיר למיטה. עד שהם מתייאשים מלבכות כי הם מבינים שזה לא יגרום לאמא להוציא אותם מהמיטה. זה לא יעבוד..
לפעמים הם גם פשוט מתעייפים.
ברגע שמתייאשים ומוציאים מהמיטה ונותנים לו לשחק או להיות איתנו כאילו בוקר - הוא ינסה לעשות את זה שוב ושוב בכל לילה.. כי "הנה, אתמול זה עבד לי, אני אשיג את זה גם היום. זה דווקא כיף."
זה מתיש, אבל נראה לי יותר מתיש לא לישון בלילה :)
אני גם משתדלת להיות חזקה בזה. קשה! מאד!
לפעמים מרימה ידיים

מצטרפת

משתמש מקצוען
@Anunimus תודה על התגובה המפורטת!!
אז ככה,
תקופה זה שתמיד היה ובתקופה ובחודש-חודשיים האחרונים ממש החמיר

לגבי שינה בזמן עייפות מוגברת, שמעתי על זה , וכשהקפדתי ראיתי כמה פעמים שהיה מצוין
אבל גם הרבה פעמים ששילמתי על זה כזה מחיר.. אולי אנסה באמת להקדים את שעת ההשכבה
מה שמלחיץ אותי בזה שהוא יתחיל להעיר אותי מוקדם ולא בא לי
הוא ילד ראשון, ואני יוצאת לעבודה רק ב8:30 אין לי כוח לקום ב-6:00...
יש לזה פתרון?
עכשיו אני נזכרת גם שניסתי פעם להשכיב אותו יותר מוקדם כשפחות עייף,
והוא פשוט לא הצליח להירדם מלא זמן ובסופו של דבר רק הגעתי לשעת השכבה מאוחרת מתמיד
יכול להיות שפשוט צריך להמשיך עד שיתרגל?

סדר ערב קבוע ב"ה יש לי והוא יודע שהוא הולך לישון עוד מעט,
אולי אקפיד יותר להוריד פרופיל כלומר, לכבות חלק אורות מוקדם יותר וכד'

זה שהוא ישן פחות לא מרגש אם הוא היה ישן בלילה טוב, אבל כשגם בלילה הוא לא ישן וגם אצלה
אז בסופו של דבר חסרים לו שעות שינה וחבל לי- זה ממש כמו חסרים בתזונה לדעתי

נקודה חשובה שלא כתבתי זה שתמיד הוא היה קל להתעורר מגיל חודש בערך,
מגיל חודשיים -שלוש לא הצליח לישון ביום יותר מ-20 דקות ברצף
בלילה המון התעוררויות אבל את זה אני תולה בהנקה...
השינה ביום הייתה מאד חלשה, מתעורר מכל דבר קטן ובלי שום סיבה 20 דק' היה הרצף הכי ארוך
ממש לא היה לי זמן לעשות כלום
מבחינת צורת ההשכבה - פעם באמת היה את ההנקה והבנתי את זה
אבל היום יש לו בקבוק וכשהוא מתעורר בד"כ הוא שותה מהבקבוק מעצמו לא צריך אותי
אבל כל פעם יש פעם אחת בלילה שהוא צורח שרוצה לצאת באמצע הלילה
ואני לא מוציאה אותו אלא במקרה ממש נדיר שאני רואה שהוא ממש מאבד את זה כבר ואפילו לא זוכר על מה בכה....
בד"כ אני אומרת לו: בלילה ישנים, לא יוצאים. במקרה שממש קשה לו אני מחבקת אבל בתוך המיטה, מלטפת
לפעמים כשמתאים אני אומרת לו שעכשיו אני יוצאת לסלון עוד מעט אבוא עוד פעם, עכשיו ישנים
זה עזר קצת, היום הוא יותר מהר מבין שאין לו סיכוי,
אבל עדיין באמצע הלילה, הוא ממשיך לבקש לצאת כל לילה.
חוץ מהסיפור הזה של ההתעוררות.

כ"כ מזדהה, זה היה נדיר שקם רק פעמיים בלילה, 4-5 זה נורמלי...
במקרה שציינתי פה, הילד היה מתעורר והיה יוצא מהמיטה (בגיל קצת יותר גדול) וכל הבית היה בשיא העירנות, אור בכל הבית, מדברים איתו, רעש וכו'. הוא פשוט התרגל לעשות את זה כל יום וזה היה לו נחמד, למה לא? רק אמא שלו הייתה הולכת לישון בכל יום ב3 בבוקר. אבל מה שהיה צריך לעשות זה פשוט להחזיר אותו מיד לישון ומלכתחילה שהבית לא יהיה כ"כ שוקק חיים אחרי שהקטנים כבר הלכו לישון (קשה, אבל שווה).
אני ממש מקפידה לא להוציא אותו , או לתת מדי הרבה צומי,
אין מצב לצחוקים בלילה! בלילה ישנים! לא?

כרגע הוא עם הנקת בוקר עדיין, הוא קם ומבקש את זה כשרק מתחיל האור מרגישה שאולי גם זה מפריע לו את השינה אבל לא מסוגלת לקחת לו גם את זה....
(לא שמרגישה שלקחתי לו משהו עד עכשיו, אבל כל פעם זה מה שמחזיק אותו ונותן לו סימן מתי יכול לקבל אוכל 'בבוקר תקבל, כשיש אור' אז איך אגדיר לו מתי...

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
@Anunimus תודה על התגובה המפורטת!!
אז ככה,
תקופה זה שתמיד היה ובתקופה ובחודש-חודשיים האחרונים ממש החמיר

לגבי שינה בזמן עייפות מוגברת, שמעתי על זה , וכשהקפדתי ראיתי כמה פעמים שהיה מצוין
אבל גם הרבה פעמים ששילמתי על זה כזה מחיר.. אולי אנסה באמת להקדים את שעת ההשכבה
מה שמלחיץ אותי בזה שהוא יתחיל להעיר אותי מוקדם ולא בא לי
הוא ילד ראשון, ואני יוצאת לעבודה רק ב8:30 אין לי כוח לקום ב-6:00...
יש לזה פתרון?
עכשיו אני נזכרת גם שניסתי פעם להשכיב אותו יותר מוקדם כשפחות עייף,
והוא פשוט לא הצליח להירדם מלא זמן ובסופו של דבר רק הגעתי לשעת השכבה מאוחרת מתמיד
יכול להיות שפשוט צריך להמשיך עד שיתרגל?

סדר ערב קבוע ב"ה יש לי והוא יודע שהוא הולך לישון עוד מעט,
אולי אקפיד יותר להוריד פרופיל כלומר, לכבות חלק אורות מוקדם יותר וכד'

זה שהוא ישן פחות לא מרגש אם הוא היה ישן בלילה טוב, אבל כשגם בלילה הוא לא ישן וגם אצלה
אז בסופו של דבר חסרים לו שעות שינה וחבל לי- זה ממש כמו חסרים בתזונה לדעתי

נקודה חשובה שלא כתבתי זה שתמיד הוא היה קל להתעורר מגיל חודש בערך,
מגיל חודשיים -שלוש לא הצליח לישון ביום יותר מ-20 דקות ברצף
בלילה המון התעוררויות אבל את זה אני תולה בהנקה...
השינה ביום הייתה מאד חלשה, מתעורר מכל דבר קטן ובלי שום סיבה 20 דק' היה הרצף הכי ארוך
ממש לא היה לי זמן לעשות כלום
מבחינת צורת ההשכבה - פעם באמת היה את ההנקה והבנתי את זה
אבל היום יש לו בקבוק וכשהוא מתעורר בד"כ הוא שותה מהבקבוק מעצמו לא צריך אותי
אבל כל פעם יש פעם אחת בלילה שהוא צורח שרוצה לצאת באמצע הלילה
ואני לא מוציאה אותו אלא במקרה ממש נדיר שאני רואה שהוא ממש מאבד את זה כבר ואפילו לא זוכר על מה בכה....
בד"כ אני אומרת לו: בלילה ישנים, לא יוצאים. במקרה שממש קשה לו אני מחבקת אבל בתוך המיטה, מלטפת
לפעמים כשמתאים אני אומרת לו שעכשיו אני יוצאת לסלון עוד מעט אבוא עוד פעם, עכשיו ישנים
זה עזר קצת, היום הוא יותר מהר מבין שאין לו סיכוי,
אבל עדיין באמצע הלילה, הוא ממשיך לבקש לצאת כל לילה.
חוץ מהסיפור הזה של ההתעוררות.

כ"כ מזדהה, זה היה נדיר שקם רק פעמיים בלילה, 4-5 זה נורמלי...

אני ממש מקפידה לא להוציא אותו , או לתת מדי הרבה צומי,
אין מצב לצחוקים בלילה! בלילה ישנים! לא?

כרגע הוא עם הנקת בוקר עדיין, הוא קם ומבקש את זה כשרק מתחיל האור מרגישה שאולי גם זה מפריע לו את השינה אבל לא מסוגלת לקחת לו גם את זה....
(לא שמרגישה שלקחתי לו משהו עד עכשיו, אבל כל פעם זה מה שמחזיק אותו ונותן לו סימן מתי יכול לקבל אוכל 'בבוקר תקבל, כשיש אור' אז איך אגדיר לו מתי...
וואו, דיבררת אותי ממש.
ב"ה עם השני אין בקבוק. רק מוצץ, ועדיין הוא קם. יש מקרים שבהם אני נאלצת להעביר אותו לעגלה (כי במיטה הוא נעמד, וכמה שאני מנסה להשכיב - זה לא מחזיק אפילו שניה), ואח"כ מחזירה אותו למיטה

מצטרפת

משתמש מקצוען
וואו, דיבררת אותי ממש.
ב"ה עם השני אין בקבוק. רק מוצץ, ועדיין הוא קם. יש מקרים שבהם אני נאלצת להעביר אותו לעגלה (כי במיטה הוא נעמד, וכמה שאני מנסה להשכיב - זה לא מחזיק אפילו שניה), ואח"כ מחזירה אותו למיטה
לא יפה. אבל איזה כיף לא להרגיש לבד...

פריידי430

משתמש רשום
עונה כיועצת שינה מוסמכת: יש כאן הרבה שרשורים בעניין.
אני חושבת ש @Anunimus למדה הרבה מהניסיון ומחיפוש המידע
והגדירה יפה שמקור הבעיה, מעבר לסדר יום ולעצות השונות
הוא ההרגל להרדם עם עזרה.
כל אדם מתעורר לשניונת בין מחזור שינה אחד לשני ואפילו לא מודע לכך
אבל תינוק שרגיל לעזרה- עלול לדרוש אותה בכל פעם שהוא מתעורר
ובנוסף השינה שלו לא איכותית ולא עמוקה ולכן הוא מתעורר יותר, ישן פחות וקשה לפרוץ את המעגל הזה...

אבל הסיבה העיקרית שאני מגיבה, היא כדי שח"ו לא תפסיקי עם הנקת הבוקר או בכלל, בגלל השינה.
הוכח מחקרית שאין קשר בין הדברים
ולגמול מהנקה- מעבר להפסד הגדול לך ולתינוק- ממש לא מבטיח לך שינה טובה....
אם יש לך אפשרות להתייעץ עם משהו מקצועי- זה חשוב, ומציל נפשות של אמהות גמורות...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  98  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה