זה ברור אבל זה מאוד מורכב צריך להוסיף תקנים של מתכננים מימון לתשתיות וכו' זה לא כ"כ פשוט.
נכון,אבל אם כחלון הגיע לעשות שינוי ,אז הוא צריך לטפל בשורש
ואם לא עדיף שלא יטפל
א.כי מי שלא יזכה בהגרלות יפסיד זמן וכסף על שכירות -בנוסף מחירי הדיור בסוף זינקו בטירוף
רק בגלל הפיתרון המלאכותי
אם יש מלאי מוגבל הדרך הכי טובה לחלק זה בהגרלה, כולם יכלו להיכנס להגרלה אין אפליה. סליחה אבל ככה זה בחיים, למה מי שיש לו ראש מוצלח לעסקים עושה 100,000 בחודש וחי ברווחה כלכלית והשני טיפש ומסכן וחי בעוני.
אם יש מלאי מוגבל ואין דרך לפתור את זה וזה לא מייצר בעיות נוספות
אז אכן אתה צודק
במקרה דנן זה לא נכון
אף אחד לא מממן את זה בסך הכל שילמתי על הקרקע 50,000 ש"ח במקום 500,000 ש"ח. וכמו שאמרתי אני לא רואה למה מי שנולד לפני 15 שנה מותר לו לשלם רק 50 אל"ש ולי אסור.
מממן ברור שמממן (מי שיודע באמת לחשב כמה זה מממן נשמח שיסביר כי זה משמעותי להבין באמת על מה מדברים
מתוך THE MARKER
בין 2014 ל־2021 הוציאה הממשלה יותר מ־50 מיליארד שקל (לעתים בצורת תשלום ולעתים בצורת ירידת הכנסות) על מדיניות הדיור שלה, כך עולה מהדוח השנתי של החשב הכללי באוצר שפורסם לאחרונה. על רקע הסכום הזה, נראה שכסף יכול לקנות הרבה דברים - אך לא לפתור בעיות מבניות ושורשיות שחורגות בהרבה מהגדלת היצע הדירות.
רובו המכריע של הכסף יצא על הסכמי הגג, שבהם הושקעו 38.45 מיליארד שקל. הסכם הגג הראשון נחתם עם עיריית קריית גת, עוד ב־2013, ואילו הסכמי הגג האחרונים נחתמו עם עיריות תל אביב ואום אל פאחם. בסך הכול נחתמו עד לסוף שנה שעברה 34 הסכמי גג, מהם 22 עם רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ו־12 הסכמים עם משרד השיכון.
ולמה מי שנולד לפני 15 שנה וקנה דירה ברוממה במיליון ש"ח זה כן הוגן? למה כי נולדתי 15 שנה אח"כ אני סוג ב'? ועוד אני משלם 1.9 מיליון על הדירה ברשות השידור ממש לא מיליון כמו השכן בבניין ממול מלפני 15 שנה.
ולמה להוא יש שיער שחור ולהוא לבן
ולמה הוא גבוה מטר תשעים והוא לא
אלו שאלות לא רלוונטיות
הנושא היחיד הוא במצב הנתון מה עושים
אפשר לפתור את הבעיה מהשורש
אפשר לא לעשות כלום
ואפשר רק להעמיק את הבעיה במאצעות ההגרלות כפי אכן מה שקרה