אוותר על הנאום הארוך בפתיחת ההדרכה הזו מכיון שכבר קיבלתן אותו עם גילוי האתגר, כאן: https://www.prog.co.il/threads/אתגרון-סופגניות-מיני.331985/page-7#post-5207424
ולהדרכה.
רכיבים 200 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד קפוצ'ינו
צבע מאכל כתום
4 כפות שמן
ממיסים בסיר קטן את השוקולדים והשמן. כשנמס, מוסיפים מעט צבע מאכל כתום עד לקבלת צבע שמתאים לסופגניה. [יש צבע מאכל מיוחד לשוקולד והוא מעול, משיגים בחנויות למוצרי אפיה]
ממלאים שקעים בתבנית סיליקון חצאי עיגולים.
מעבירים למקפיא ל-2 דקות.
מוציאים והופכים על משטח לריקון השקעים.
מתקבלים שקעים שדפנותיהם שוקולד והפנים ריק.
מנקים את השוקולד הנותר סביב השקעים
מעבירים להקפאה של לפחות 10 דקות.
מחלצים את הכיפות בעדינות.
אם הן לא מושלמות, זה ממש לא נורא [גם שלי לא מושלמות. השעה היתה מטורפת ולא היתה לי סבלנות לחכות מספיק זמן לפני הריקון]
בוחרים מילוי רצוי- סוכריות, ג'לים, עדשים או פתקי משימות/חידות וכו' וממלאים כיפה אחת.
יוצקים מעט מהשוקולד הנותר לצלחת. השוקולד צריך להיול נוזלי אבל לא רותח [אחר הוא ימיס את הכיפות.
טובלים כיפה [ריקה] בקצותה בשוקולד ומצמידים לכיפה המלאה. מניחים לייבוש.
מפזרים אבקת סוכר ונועצים חצי ג'לי אדום
ולהדרכה.
רכיבים 200 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד קפוצ'ינו
צבע מאכל כתום
4 כפות שמן
ממיסים בסיר קטן את השוקולדים והשמן. כשנמס, מוסיפים מעט צבע מאכל כתום עד לקבלת צבע שמתאים לסופגניה. [יש צבע מאכל מיוחד לשוקולד והוא מעול, משיגים בחנויות למוצרי אפיה]
ממלאים שקעים בתבנית סיליקון חצאי עיגולים.
מעבירים למקפיא ל-2 דקות.
מוציאים והופכים על משטח לריקון השקעים.
מתקבלים שקעים שדפנותיהם שוקולד והפנים ריק.
מנקים את השוקולד הנותר סביב השקעים
מעבירים להקפאה של לפחות 10 דקות.
מחלצים את הכיפות בעדינות.
אם הן לא מושלמות, זה ממש לא נורא [גם שלי לא מושלמות. השעה היתה מטורפת ולא היתה לי סבלנות לחכות מספיק זמן לפני הריקון]
בוחרים מילוי רצוי- סוכריות, ג'לים, עדשים או פתקי משימות/חידות וכו' וממלאים כיפה אחת.
יוצקים מעט מהשוקולד הנותר לצלחת. השוקולד צריך להיול נוזלי אבל לא רותח [אחר הוא ימיס את הכיפות.
טובלים כיפה [ריקה] בקצותה בשוקולד ומצמידים לכיפה המלאה. מניחים לייבוש.
מפזרים אבקת סוכר ונועצים חצי ג'לי אדום