הדרכה באיור

ח. לב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אני מעלה כמה איורים שעשיתי לא מזמן ורוצה אם אפשר לקבל קצת הדרכה איך אני יכולה לאייר בצורה יותר חדשנית. את האיורים הנ"ל עשיתי קודם ביד ואז סרקתי וצבעתי בפוטושופ.

קבצים מצורפים

• 3.jpg
    KB 212.9 · צפיות: 21
  • 5.jpg
    KB 64.2 · צפיות: 16
  • 7.jpg
    KB 95.5 · צפיות: 22
  • 8.jpg
    KB 114.7 · צפיות: 22
  • 13.jpg
    KB 93.2 · צפיות: 26
  • 14.jpg
    KB 125.9 · צפיות: 22

evart

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ציורים ממש חמודים ,הרבה תרגול וסבלנות זה מה שמביא לתוצאות .
בכל אופן לא רע בכלל לדעתי, ורואים את הכשרון .

מיקה

משתמש רשום
הציורים מאוד יפים וגם הצביעה. לא הבנתי איפה הבעיה
זה מקסים!
(רק שהגלגל האחורי של האופניים נראה מפונצ'ר - צריך להיות עגול יותר)

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
חביב ביותר! תנוחות יפות של ילדים.
אך למה קיר לבנים ורוד?? ובתמונה 4 השמים מתחילים נמוך מדי.
תמונה אחרונה כדאי לשפץ את הנעליים.

ח. לב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
תודה על ההערות. כוונתי היתה שאני רואה שרוב הציורים שהחברים מעלים פה באתר אינם נראים כאילו ישבו וציירו אותם ביד אלא בצורה אחרת- דרך המחשב, הייתי רוצה לדעת באיזה תוכנה ובאיזה כלים הם נעשים.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
כל ציור שכל צייר מעלה כאן נראה שונה מאוד מכל ציור של כל צייר אחר... כל אחד והסגנון שלו. העלית כאן מגוון של סגנונות, ציורים יפים מאוד.
מה בדיוק את מעוניינת לדעת? על השרטוט, על הצביעה, או על משהו אחר?

יש כאן כאלו שעובדים בסגנון וקטורי, שהוא שונה מציור ביד, ויש טכניקות שונות. אולי תספרי אילו ציורים מצאו חן בעינייך, ונוכל לכוון אותך אל הסגנון שאת מחפשת.

אלף

משתמש מקצוען
הציורים יפים מאוד. יש לנו את הקלפים בבית וכבר מזמן נהניתי מהם. בהצלחה!

ח. לב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י עפרה;203380:
כל ציור שכל צייר מעלה כאן נראה שונה מאוד מכל ציור של כל צייר אחר... כל אחד והסגנון שלו. העלית כאן מגוון של סגנונות, ציורים יפים מאוד.
מה בדיוק את מעוניינת לדעת? על השרטוט, על הצביעה, או על משהו אחר?

יש כאן כאלו שעובדים בסגנון וקטורי, שהוא שונה מציור ביד, ויש טכניקות שונות. אולי תספרי אילו ציורים מצאו חן בעינייך, ונוכל לכוון אותך אל הסגנון שאת מחפשת.
כוונתי יותר לשרטוט כנראה שאני מדברת על הויקטורי אם זו הדרך היחידה שאינה ביד. נראה לי אם אני זוכרת טוב ששמשון העלה ציור בסגנון אולי גם מוטי הלר ואבישי...

ch3

משתמש פעיל
הציורים מיוחדים... נהניתי לראות את ההבדל הציורים, ואת סגנונות האיור.
צרם לי התנוחה של הרגל האחורית של הילד בתמונה השניה, לא עליתי על הסיבה, נראה לי שיפוץ קטן.

יובל מרכז

משתמש חדש
לדעתי מהמםםםםם

וזה מאוד יפה שאת מציירת ואז רק צובעת בפוטושופ.

זה לדעתי יותר מיוחד מציור רגיל כי משהו מהיצירה הידנית נשארת ..

:)

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
ח. לב הכוונה לעט הגרפי?

Yony

משתמש רשום
ח. לב
יש לך סיגנון ציור אישי ויחודי - בעיקר מצאו חן בעיני הציור הראשון והרביעי

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
את צריכה לעבוד יותר על תיחום הדמויות וכו', הצביעה טובה, הקווים חלשים ומהוססים.
אם תזרמי יותר עם הקוים, תמעיטי היכן שצריך להמעיט, תעבי היכן שצריך לעבות - הציורים יהיו מושלמים, חיים יותר, וקופצים יותר לעין.

אבל בסך הכל - הציורים כולם ברמה גבוהה.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
דומני שהשאלה היא לגבי ה'אינקינג', שיטת השרטוט של הקווים כך שיש להם נפח וזרימה - עבים כשצריך ודקים כשמתאים, כמו שרטוט בדיו.

אם המומחים מעוניינים לשתף אותנו, גם אני מעוניינת לשמוע...

ח. לב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
[ח. לב הכוונה לעט הגרפי?][/יאיר]
נכתב ע"י עפרה;203665:
דומני שהשאלה היא לגבי ה'אינקינג', שיטת השרטוט של הקווים כך שיש להם נפח וזרימה - עבים כשצריך ודקים כשמתאים, כמו שרטוט בדיו.

אם המומחים מעוניינים לשתף אותנו, גם אני מעוניינת לשמוע...

תגידו לי אתם אם זה עט גרפי או 'אינקינג' או משהו אחר, אני פשוט לא יודעת.
דנו פה בפורום הרבה על שיטות צביעה אבל לא ראיתי (אולי לא מצאתי) דיונים והעשרה בנושא האיור עצמו (שרטוט) אני מאמינה שיש כמה שיטות ואולי גם תוכנות שונות, נשמח אם ידונו על זה בפורום ויעשירו את הידיעות של כל המעוניינים.

אלף

משתמש מקצוען
עד שיענו המומחים ממני אומר לכם מה שידוע לי:
אחרי הסקיצה שנעשית בעיפרון ומכילה קוווים מיותרים רבים מגיע שלב האינקינג:
כעת מציירים על נייר נקי ע"ג שולחן אור עם רפידוגרף או מכחול בצבע מיים שחור, כשזה ידנית
ובמחשב זוהי שכבה נפרדת בפוטושופ או אילוסטרייטור או כל תוכנה אחרת. - את הקו הנקי והסופי. כאן יש שיטות רבות ומגוונות. הציורים המקצועיים מאופיינים בקו חלק ונקי מאוד לא מהוססים ולא "שעירים"
במחשב, הם נעשים על פי רוב עם עט הוואקום זו עט גראפי המחליף את העכבר ורגיש ללחץ כאשר נותנים לו את ההגדרות המתאימות, לכן הקו המצוייר נראה טבעי וזורם ועוביו משתנה בהתאם ללחץ המופעל על ידי הצייר ונקרא בשפה מקצועית - קו רגיש.
מצ"ב דוגמא של אינקינג, לא שמרתי את שלב הסקיצה המקושקשת שהייתה לפניה אך אותה תוכלי לראות באשכול אחר שפתחתי, כבר אחפש לך את מקומו.
צפה בקובץ המצורף 29913
בהצלחה רבה!
אם שמשון יעלה הדרכה נוספת היא בוודאי תהיה מחכימה יותר אז בואו נחכה.

קבצים מצורפים

• Inking.jpg
    KB 250.5 · צפיות: 22

אלף

משתמש מקצוען
כאן יש קובץ פוטושופ פתוח בו תוכלי לראות גם את שלב הסקיצה של הקו ה"מקושקש"
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=23026

טוליק

משתמש רשום
אהבתי את האנשים והילדים הם נראים מאוד אמיתיים ואפשר ל"הרגיש" אותם אבל משבהו בצביעה המחשבית קצת שטוח... אולי צריך להוסיף הצללות או לגוון בתוך כל צבע כדי ליצור עגוליות או מרקמים וכו' בהצלחה

ח. לב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י אלף;203860:
עד שיענו המומחים ממני אומר לכם מה שידוע לי:
אחרי הסקיצה שנעשית בעיפרון ומכילה קוווים מיותרים רבים מגיע שלב האינקינג:
כעת מציירים על נייר נקי ע"ג שולחן אור עם רפידוגרף או מכחול בצבע מיים שחור, כשזה ידנית

נראה לי שיש גם ציירים שלא מדגישים את הקו החיצוני אלא סורקים שירות את הסקיצה המצויירת בעיפרון וצובעים במחשב דמוי צבעי מים ללא קו מתאר.
האם אני צודקת?

אלינור

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
היי ח. לב
ציורים חמודים (קצת לשפץ פרופורציות...)
יש אינספור טכניקות לציור, עם הזמן כל אחד מוצא את השיטה הנוחה לו.
יש כאלה שלא מדגישים את הקו מתאר, אלא צובעים ישירות ואולי משאירים איזשהו קו קטנטון כדי למסגר את הצורה, זה בהחלט יוצא יפה, מין ריאליסטי/איורי כזה. לרוב זה נעשה בעט גרפי.
ויש את האיור הווקטורי לחלוטין, ויש שילוב ויש ויש..... תעברי פה על הפורום ותמצאי בערך את כל הסגנונות שיש.
בהצלחה מרובה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה