מחיר למשתכן הגרלות מחיר למשתכן

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
ציטוט מאתר "דירה בהנחה" תחת הלשונית "מדריכים ומידע" - "מה חדש בדירה בהנחה" (בצד ימין):

משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל מודיעים כי ההרשמה להגרלה הרביעית בתוכנית דירה בהנחה תיפתח ביום רביעי 28.12.2022 ותיסגר ביום ראשון ה-8.1.2023. בהגרלה יוגרלו למעלה מ-7,000 יחידות דיור ברחבי הארץ.​

ובגוף הידיעה:
ביום רביעי ה-28.12.2022 תיפתח ההרשמה להגרלה הרביעית. חלק מהערים שישתתפו בהגרלה: אשדוד, יהוד-מונסון, חיפה, ירושלים, כרמיאל, עמנואל, קדימה צורן, רמלה, שדרות ועוד. הרשימה אינה סופית ויכולה להשתנות, לקראת פתיחת ההגרלה תתפרסם הרשימה המלאה.

אם רוצים לבדוק יותר לעומק ניתן להיכנס שם ללשונית "מצב הפרוייקט" - "טרם נפתח להרשמה", ואז ניתן לראות שבערים שציינתי יש עדכון מחיר למטר (בצבע אדום). מניסיון של ההגרלות הקודמות - אלו הערים שייפתחו להגרלה הקרובה.

The special one

משתמש פעיל
דרך מי נרשמים להגרלות?? איזה מספר?
ותכלס איך זוג מאורס נרשם להגרלות? (אם אפשר שיהיה ברור לאן לפנות/להתקשר/מה לעשות

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
דרך מי נרשמים להגרלות?? איזה מספר?
ותכלס איך זוג מאורס נרשם להגרלות? (אם אפשר שיהיה ברור לאן לפנות/להתקשר/מה לעשות
זוג מאורס אינו יכול להירשם כיום. זאת בעקבות שינוי החוק לפני מספר חודשים ע"י אביגדור ליברמן.
אחרי החתונה צריך להביא תעודת אישור נישואין ולשנות במשרד הפנים את ספח תעודת הזהות ל"נשוי" (אין צורך בקביעת תור) ואז אפשר להירשם לזכאות באופן מקוון.

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען
אין אפשרות כזו, מניסיון.
משרד הפנים רושם זוג כ"נשוי" רק לאחר החתונה, ועם תעודת נישואין מקורית.
התכונתי שאולי אפשר להוציא תעודת נישואין קצת לפני החתונה

אני לא זוכר בדיוק מה התהליך של הוצאת תעודת נישואין, רק כתבתי שכדאי לחשוב על זה.

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
התכונתי שאולי אפשר להוציא תעודת נישואין קצת לפני החתונה

אני לא זוכר בדיוק מה התהליך של הוצאת תעודת נישואין, רק כתבתי שכדאי לחשוב על זה.
יש "רישום לנישואין" ויש "תעודת נישואין". תעודת נישואין ניתנת רק אחרי החתונה, וזה מה שמשרד הפנים דורש בשביל שינוי הספח.

I_AM

משתמש חדש
אני זכיתי באחד מההגרלות האחרונות ברוך ה'
אבל אני לא הבנתי איך המחיר של הדירה נקבע ואיך ה20% עובד וקראתי בכל האתרים שאפשר.
האם המחיר למטר שכתוב הוא נכון לתאריך ההגרלה אבל בשעת ההיתר מסתכלים לפי מחיר השוק של אותו
זמן ועל זה עושים 20%???
זאת אומרת נגיד עכשיו 10000 למטר אבל בעוד שנה שיהיה היתרים זה יכול להיות נגיד 15000 למטר
בגלל שמחיר השוק עלה.
אם מישהו יוכל לעזור לי שיודע בודאות אשמח מאוד
תודה רבה

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
אני זכיתי באחד מההגרלות האחרונות ברוך ה'
אבל אני לא הבנתי איך המחיר של הדירה נקבע ואיך ה20% עובד וקראתי בכל האתרים שאפשר.
האם המחיר למטר שכתוב הוא נכון לתאריך ההגרלה אבל בשעת ההיתר מסתכלים לפי מחיר השוק של אותו
זמן ועל זה עושים 20%???
זאת אומרת נגיד עכשיו 10000 למטר אבל בעוד שנה שיהיה היתרים זה יכול להיות נגיד 15000 למטר
בגלל שמחיר השוק עלה.
אם מישהו יוכל לעזור לי שיודע בודאות אשמח מאוד
תודה רבה
המחיר שכתוב עכשיו פחות 20% עד תקרת הנחה של 300,000 ש"ח.
על זה יש להוסיף הצמדה למדד תשומות הבניה משעת ההיתר עד המסירה בפועל על 40% מיתרת התשלום לקבלן.
אגב, איפה זכית?

I_AM

משתמש חדש
זכיתי בפסגת זאב
אבל עדין לא הבנתי אם המחיר למטר נשאר אותו דבר?

תות

משתמש פעיל
בשביל להנפיק את התעודה צריך להביא את העתק של הכתובה + אישור מקווה.
לא הבאתי אישור מקווה לאף אחד כי לא היה לי כזה... מי בכלל מנפיק את האישור הזה?
אולי העתק של הכתובה. שווה לבדוק מה נדרש כדי להנפיק את התעודה.

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
לא הבאתי אישור מקווה לאף אחד כי לא היה לי כזה... מי בכלל מנפיק את האישור הזה?
אולי העתק של הכתובה. שווה לבדוק מה נדרש כדי להנפיק את התעודה.
אצלינו היה צריך
פרטי וחתימות עדים
חתימות בני הזוג
אישור טבילה לפני החתונה

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מחר בבוקר תיפתח ההרשמה להגרלה הרביעית של דירה בהנחה, בה יוגרלו כ-6,000 יחידות דיור בירושלים, אשדוד, חיפה, יהוד-מונסון, רמלה, קדימה צורן, אופקים, שדרות, נהריה, נוף הגליל, אלקנה, קרני שומרון ועמנואל

רשימת הערים בהגרלה -
הערים שישתתפו בהגרלה הן ירושלים, שדרות, אשדוד, קדימה־צורן, יהוד־מונוסון, כרמיאל, עמנואל, רמלה, חיפה ועוד. על המדף ערים נוספות שיצאו בהגרלות ההמשך, לרבות ביבנה, בנתיבות, באשקלון, בבאר יעקב, בבני עיש, בירושלים ובפתח תקווה.

ההנחות במסגרת המבצע בהגרלה הנוכחית, גבוהות במיוחד. באשדוד יוגרלו דירות בפרויקט פארק לכיש בקרבת הנמל בכ-1.75 מיליון שקל, הנחה של מעל 20% מהמחיר הריאלי. מדובר על מתנה של חצי מיליון שקל.
אלה שירכשו ביהוד מנסון יזכו להנחה של מעל 900 אלף שקל כ-30%-35%% מהמחיר. בקדימה צורן ההנחה תסתכם ב-600 אלף שקל שזה כ-25% ממחירה הריאלי.
אם אתם עומדים בפרמטרים של "דירה בהנחה", אל תחשבו פעמיים. תרשמו לרוב הדירות הדירות המוצעות. מדובר בכרטיסי הגרלה וככל שתגרדו יותר כרטיסים הסיכויים שלכם לזכות כמובן עולים. כרטיס הגירוד הזה שווה הרבה כסף - זכייה שווה בין 200 אל שקל לקרוב למיליון שקל. כסף גדול.
ומה הסיכויים לזכות? מעל 120 אלף איש מתמודדים על הדירות בהגרלה הזו. המספר גדל מחודש לחודש בקצב של 4-5 אלף איש. מוגרלות הפעם 6,000 דירות, כלומר יש סיכוי זכיה של 5%.

שר הבינוי והשיכון, זאב אלקין: ״במקביל לצעדים להרחבה דרמטית של מספר השיווקיים ל-100,000 בשנה שהגענו אליהם בשנים 2021-2022, היה ברור לנו שחייבים להחזיר גם את תוכניות הדיור בהנחה לזוגות הצעירים שיתנו להם אפשרות לרכוש דירה כבר עכשיו, בהנחה של מאות אלפי שקלים על חשבון המדינה. לאחר הפסקה של שנתיים, החזרנו את ההגרלות של משרד הבינוי והשיכון, ובמהלך השנה הזו, כמעט 30,000 משפחות יקבלו יכולת לקנות דירה בהנחה משמעותית על חשבון המדינה. בשנה הבאה בעקבות התוכניות שהותנעו בחודשים האחרונים משרד הבינוי שיכון יצליח לייצר עוד 45,000 דירות בהנחה, זאת בהנחה ששר הבינוי והשיכון החדש לא יעצור זאת. למעשה, בשנים 22-23 כ-75,000 זוגות צעירים מתוך סך של כ-120,000 שמשתתפים בהגרלות יקבלו את היכולת לקנות דירה בהנחה״.
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, אביעד פרידמן: "עם תחילת השנה האזרחית החדשה אלפי משקי בית נוספים יזכו לרכוש דירה בהנחה משמעותית, ולהתחיל את 2023 ברגל ימין. ההגרלה הקרובה הינה המשך ישיר לכלל הצעדים והמהלכים שקידם המשרד בתקופה האחרונה ביניהם: שבירת שיאים בהתחלות הבנייה ובמספר השיווקים שנה שניה ברצף, מדובר בנתונים שלא נראו שנים ארוכות בענף הנדלן, קידום מכרזים בדיור להשכרה ארוכת טווח, הסרת חסמים מול רשויות מקומיות וחתימה עימן על הסכמי גג. אני יודע כי העבודה עוד רבה, אבל אני יכול לומר בבטחה שהתהליכים שעשינו וקידמנו בתקופה האחרונה ישאו פרי כבר בתקופה הקרובה".
מנכ"ל רשות מקרקעי ישראל, ינקי קוינט: "ההגרלה הרביעית החותמת את שנת 2022 תאפשר לעוד אלפי משפחות להנות מדירה במחיר המוזל בעשרות אחוזים ממחירי השוק. רק אתמול נסגרו מכרזי מחיר מטרה לאלפי יחידות דיור בראשון לציון, יבנה, נתיבות, פתח תקוה, נוף הגליל, חיפה, באר יעקב ועוד, שיקנו דירות מוזלות לאלפי משפחות. רשות מקרקעי ישראל תמשיך לפעול כפי שפעלה בשנתיים האחרונות להגדלה מואצת של היצע הקרקעות למגורים ולמציאת פתרונות מוזלים ומגוונים לטובת משפחות וצעירים שעדיין אין בבעלותם דירת מגורים".

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה