תזונה ומתכונים הגיוני שתינוק בן שנה וחצי מתעורר כל 3 שעות?

ביצת הפתעה

משתמש פעיל
קודם כל ברור שאת צודקת ובגינה הוא יאכל יותר טוב וגם יתעייף רציני, אבל מי ילך לגינה כל יום בחום הזה?? :(
שנית מה הכוונה לא בריא? לדוגמא לחם עם שוקולד? כי זה אני פשוט מעדיפה לא להכניס בגלל הגדולים יותר..

בנוסף במעון יש לו אוכל רגיל אבל הוא לא עף על זה..
לא יודעת מה לומר לך, זה באמת קשה. כשיש גדולים אני באמת לא יודעת איך שורדים. (אצלי הוא עדיין לבד)
גם אני בקושי יוצאת לגינה בחום, לפעמים לחצר אבל זה גם חם, ואני לא יודעת מה הגדולים יותר יעשו שם.
וזה באמת לא הגיוני להביא לכולם מעדנים ועוגיות לארוחת ערב, גם אם זה רק כמה ימים.
אולי לחם מטוגן עם חביתה? אצלי הוא לא שם לב ואוכל מזה יחסית הרבה,
(שוב מקישה מהבן שלי על הכלל... לא יודעת מה אחרים אוהבים, ולא טרחתי לטגן לחם לשיירה שלמה, כנראה יועצת כבר לא אהיה)

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
היי לכולם,
רציתי להבין אם הגיוני שתינוק בן שנה וחצי מתעורר כל שלוש שעות- על השעון- ומשווע (!!) לבקבוק מטרנה?
זה לא אמור להשביע אותו לפרק זמן ארוך יותר?
בלתק יש את הספר הלוחשת לתינוקות דוקטור שעשתה התמחות ומחקר על בעיות שינה אצל תינוקות מאוד מחכים
אגב תינוק בן שנה וחצי אמור לאכול ארוחת ערב משביעה ולישון רצוף אבל יש הרבה סיבות למה תינוק מתעורר לדוגמא איך מרדימים אותו
אני הרדמתי את הילד שלי באותו גיל בעגלה והיה מתעורר כל הלילה בעקבות הספר העברתי אותו להירדם בלול בכוחות עצמו
והוא התחיל לישון לילות רצופים

חיימקה א.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ילד בגיל הזה אמור לישון לילה רצוף.

אלא, שמתוכן הדברים שנכתבו פה, עולה המסקנה הבאה:
הילד לא רעב, וגם לא מת מרעב. הילד עם שקד שלישי מוגדל (ואולי גם עם נוזלים באוזניים...) וזאת הסיבה האמיתית.

ע"פ מחקרים רפואיים מוסמכים, ל-82.4% מהילדים בגילאי 0.3 עד 4 שנים, לא מצטמצם בחזרה השקד השלישי, וכן 74.8% מהילדים בגילאים הנ"ל סובלים מתופעות של נוזלים באוזניים.

תופעות לואי שנגרמות כתוצאה משקד שלישי מוגדל (ובדרך כלל גם נוזלים):
הפרעות אכילה, הפרעות שינה, נחירות, דומי נשימה, מוות בעריסה, ירידה תלולה בחדות הראיה (משקפיים), דלקות עיניים ואוזניים, בעיות קריאה, בעיות שפה, ירידה חדה בשמיעה, בכי, נודנקיות, אפתיות, מופנמות, הפרעות קשב וריכוז, התפרצויות, זעם, ועוד ועוד.

לצערנו, מרבית ההורים לא מודעים לשורש הבעיה, כך שמטפלים בתופעות לואי (לא חייב שיהיה, יכול להיות וכמובן שרק חלק...) בצורה מקומית, ולא מטפלים בשורש: השקד השלישי או הנוזלים באוזניים.

הטיפול היעיל ביותר הוא- ניתוח כפתורים (בנוזלים), ניתוח צריבה לשקד השלשי (באחוזים יותר נמוכים: גם צריבה של השקדים שבפה).

הטיפול המהיר ביותר אך מזיק בטווח הארוך - ייבוש. (ע"י פניסטיל טיפות, אייפופר, ועוד)

חובה להזכיר את מסקנתו של ד"ר דוד טלמור: ניתוח עד גיל שלוש מונע את מרבית הבעיות, כמו דיבור, שמיעה, ואכילה.

הנתונים נאספו מקיבוץ מחקרים רפואיים וכן נתונים שהגיעו לידי מ-3 גנים ברחבי הארץ שהגננות שבהם עודדו את ההורים לבדיקת שמיעה, צילום שקד שלישי מוגדל ובדיקת אוזניים. לצערי הנתונים בבדיקת הגננות הראו שנתוני הרפואה תואמים.

המתנה הכי גדולה שאתם יכולים לתת לילד שלכם, זה - לנתח אותו!
15 דקות של הרדמה והילד שלכם חדש. מניסיון. גם אישי.

**Moko**

משתמש מקצוען
ילד בגיל הזה אמור לישון לילה רצוף.

אלא, שמתוכן הדברים שנכתבו פה, עולה המסקנה הבאה:
הילד לא רעב, וגם לא מת מרעב. הילד עם שקד שלישי מוגדל (ואולי גם עם נוזלים באוזניים...) וזאת הסיבה האמיתית.

ע"פ מחקרים רפואיים מוסמכים, ל-82.4% מהילדים בגילאי 0.3 עד 4 שנים, לא מצטמצם בחזרה השקד השלישי, וכן 74.8% מהילדים בגילאים הנ"ל סובלים מתופעות של נוזלים באוזניים.

תופעות לואי שנגרמות כתוצאה משקד שלישי מוגדל (ובדרך כלל גם נוזלים):
הפרעות אכילה, הפרעות שינה, נחירות, דומי נשימה, מוות בעריסה, ירידה תלולה בחדות הראיה (משקפיים), דלקות עיניים ואוזניים, בעיות קריאה, בעיות שפה, ירידה חדה בשמיעה, בכי, נודנקיות, אפתיות, מופנמות, הפרעות קשב וריכוז, התפרצויות, זעם, ועוד ועוד.

לצערנו, מרבית ההורים לא מודעים לשורש הבעיה, כך שמטפלים בתופעות לואי (לא חייב שיהיה, יכול להיות וכמובן שרק חלק...) בצורה מקומית, ולא מטפלים בשורש: השקד השלישי או הנוזלים באוזניים.

הטיפול היעיל ביותר הוא- ניתוח כפתורים (בנוזלים), ניתוח צריבה לשקד השלשי (באחוזים יותר נמוכים: גם צריבה של השקדים שבפה).

הטיפול המהיר ביותר אך מזיק בטווח הארוך - ייבוש. (ע"י פניסטיל טיפות, אייפופר, ועוד)

חובה להזכיר את מסקנתו של ד"ר דוד טלמור: ניתוח עד גיל שלוש מונע את מרבית הבעיות, כמו דיבור, שמיעה, ואכילה.

הנתונים נאספו מקיבוץ מחקרים רפואיים וכן נתונים שהגיעו לידי מ-3 גנים ברחבי הארץ שהגננות שבהם עודדו את ההורים לבדיקת שמיעה, צילום שקד שלישי מוגדל ובדיקת אוזניים. לצערי הנתונים בבדיקת הגננות הראו שנתוני הרפואה תואמים.

המתנה הכי גדולה שאתם יכולים לתת לילד שלכם, זה - לנתח אותו!
15 דקות של הרדמה והילד שלכם חדש. מניסיון. גם אישי.
נראה לי קצת פזיז לאבחן ולהפנות לניתוח לפי כמה מילים שנכתבו כאן,
יש לכם מידע מורחב לגבי התסמינים של שקד שלישי מוגדל?

חיימקה א.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לפי הנתונים זה ברור- גם בלי המילים שנאמרו כאן באשכול.
בקשר לשאלתכם, התשובה היא- כן.

**Moko**

משתמש מקצוען
לאחר בדיקה קצרה - זה נשמע שמדובר בתופעה המתייחסת בעיקר לילדים שיש להם קשיי נשימה או נחירות וכד', וגם דלקות אוזניים חוזרות.
עד לפני חצי שנה היה לו כבר 3 פעמים דלקת אוזניים כל חודשיים במדוייק ומה שעשינו היה להוסיף לו כרית גדולה למיטה ועליה הוא מניח את הראש כשאוכל בקבוק - וב"ה בלי עין הרע ..
ככה שאולי לא כדאי למהר לאבחן כי מה שטוב לאחד לא בהכרח טוב לאחר

חיימקה א.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
82.4% יש להם, וזה נתון ברזל.
מה הסיכוי שהוא האחוזים הנותרים?

לפי דבריכם - היא הנותנת שהוא מהאחוזים המרובים.
זה לא כזה מפחיד, לכו תבדקו, אם צדקתי- תנתחו ותגלו ילד חדש.
ואם לא צדקתי, גם טוב, לפחות זה לא זה.

**Moko**

משתמש מקצוען
נדרש דמיון מאוד מפותח כדי להשוות בין המקרה המדובר באשכול לבין תסמונת השקד השלישי

חיימקה א.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לכן הוספתי לדברי את הניסיון האישי שלי מ-3 ילדי +ניסיון של 3 גננות משלושה קצוות הארץ שכבר כמה שנים עוקבות אחרי הנושא הזה אל מול הילדים שבגן.

לא הייתי מעלה את הנושא הזה במענה למצוקתכם לולא אני יודע בוודאות שיש גם יש קשר הדוק וברור בין הדברים.
אדרבא, לכו לבדוק ותגידו לי שטעיתי.

זה לא בשבילי או בשביל כבודי, זה בשביל הילד שלכם.

**Moko**

משתמש מקצוען
לכן הוספתי לדברי את הניסיון האישי שלי מ-3 ילדי +ניסיון של 3 גננות משלושה קצוות הארץ שכבר כמה שנים עוקבות אחרי הנושא הזה אל מול הילדים שבגן.

לא הייתי מעלה את הנושא הזה במענה למצוקתכם לולא אני יודע בוודאות שיש גם יש קשר הדוק וברור בין הדברים.
אדרבא, לכו לבדוק ותגידו לי שטעיתי.

זה לא בשבילי או בשביל כבודי, זה בשביל הילד שלכם.
הנושא נבדק ונשלל ע"י הרופא
רציתי להבין מכם מה הדמיון שאתם רואים שלפיו קבעתם שהוא מועמד לניתוח עתידי בשנה הקרובה
במידה ונושא האוכל לא יהווה פיתרון לבעיה, כנראה שנצטרך לבדוק שוב את עניין הנשימה והנוזלים

חיימקה א.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
ב"ה.
הפרעת אכילה, קימה במשך הלילה כמעט כל לילה.
זה שאחים שלו הגדולים גם קמו בלילה (נכון שרק פעם פעמיים, אך גם זה לא תקין)

ילד בגיל כזה אמור לאכול הרבה יותר ממה שאתם מביאים לו, וגם את הכמות המופחתת הוא משאיר, זה סימן מובהק להפרעת אכילה - תסמין בוהק לשקד שלישי מוגדל.

קימה במהלך הלילה - תסמין מובהק לשקד שלישי וגם לנוזלים. (במיוחד שהיו לו דלקות אוזניים שחזרו בזמנים קבועים (כמו לבן שלי))

חיימקה א.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

מרקר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
תולעים!
כדאי לבדוק
ילד בן שנה וחצי בכלל לא אמור לקום באמצע הלילה

chaia

משתמש מקצוען
ב"ה.
הפרעת אכילה, קימה במשך הלילה כמעט כל לילה.
זה שאחים שלו הגדולים גם קמו בלילה (נכון שרק פעם פעמיים, אך גם זה לא תקין)

ילד בגיל כזה אמור לאכול הרבה יותר ממה שאתם מביאים לו, וגם את הכמות המופחתת הוא משאיר, זה סימן מובהק להפרעת אכילה - תסמין בוהק לשקד שלישי מוגדל.

קימה במהלך הלילה - תסמין מובהק לשקד שלישי וגם לנוזלים. (במיוחד שהיו לו דלקות אוזניים שחזרו בזמנים קבועים (כמו לבן שלי))
זה ממש אבל ממש לא מחייב
היו לי 3 ילדים שלא אהבו לאכול וקמו של שעה שעתיים בלילה ודלקות אוזניים מרובות ולאחד מהם גם היה אסתמה ואצל שלושתם נשלל שקד שלישי אז א"א לקבוע באופי נחרץ שהתינוק הזה סובל בוודאות משקד שלישי, אפשר ורצוי לקחת את התינוק לרופא ילדים כדי לשלול בעיה פיזית.

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
היה לי ילד כזה, כל שלש שעות בדיוק על השעון, מתעורר, רעב באמת!!
שאלתי רופאה, היא אמרה לי שחסר לו קלוריות מהאוכל ביום..
הוספתי לו עוד ארוחות ביום ואכן זה השתפר.
עד היום - בן 9 -הוא אוכל יותר מכולם. ואם לא הוא קם בבוקר רעב....
פיתה וחצי לארוחת בוקר. 2 צלחות עמוסות בצהריים, 2 פיתות ארוחת ערב.
והוא רזזזה

בשוני בבוני

משתמש פעיל
גם אני עם אותה בעיה אבל מה ששונה זה שהוא כן אוכל ארוחת ערב נורמלית וזה ממש לא עוזר לו
הוא קם למרות זאת
אין לו מוצץ ולהרדם אצלו זה עם בקבוק מטרנה בלבד - כל התחליפים- מים, תה,חלב לא מוכן בשום אופן

**Moko**

משתמש מקצוען
תולעים!
כדאי לבדוק
ילד בן שנה וחצי בכלל לא אמור לקום באמצע הלילה
הבנתי שזה מגיע רק מאכילה עודפת של סוכר, ואצלנו ב"ה זה לא רלוונטי אם כן
היה לי ילד כזה, כל שלש שעות בדיוק על השעון, מתעורר, רעב באמת!!
שאלתי רופאה, היא אמרה לי שחסר לו קלוריות מהאוכל ביום..
הוספתי לו עוד ארוחות ביום ואכן זה השתפר.
עד היום - בן 9 -הוא אוכל יותר מכולם. ואם לא הוא קם בבוקר רעב....
פיתה וחצי לארוחת בוקר. 2 צלחות עמוסות בצהריים, 2 פיתות ארוחת ערב.
והוא רזזזה
האמת שהוא נולד יותר שמן אבל משהו תקוע אצלו בהשמנה עכדיו, הוא עד לפני חודשיים היה מידה 9 חוד' בבגדים. (בגיל שנה ו 3 חוד')
הוא כן יותר מתחבר למזון מבושל הרבה מעבר למתוקים/לחם וכד' אבל כמה כבר אפשר להכין פתיתים (...!)

שולי איטח

משתמש מקצוען
לי יש ילד בן שנתיים שגם צריך בקבוק לפחות כל שלוש שעות
(לא תמיד זה לקום הרגלתי אותו והראתי לו איפה הבקבוק נמצא ולפעמים הוא לוקח לבד, אני מכינה מראש)
זה יוצא לקום רק פעם אחת בלילה כי עד 2 בדר"כ משהו ער בבית , אז רק בערך ב 5
והוספנו לו דיסה לא עזר
כן ראיתי שאוכל יותר טוב ביום משפיע

מנסיון שלי היו לי ילדים שישנו ברצף והיו כאילו שעד גיל מאוד גדול קמו המון לשתות/לשירותים
ולא עזר לי שום הרגל

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה