הגיגים על סמינר ערכים לחרדים

מימי זו

משתמש סופר מקצוען
קראנו את ההמלצה של משה גרילק במשפחה, והחלטנו - 'יאללה, הולכים לבדוק את זה'.
'זה' - היה סמינר 'ערכים' שלראשונה הופנה לחרדים ודן בסוגיות יסוד באמונה.
ובכן, אנחנו לא מאלו שיכריזו שנפלו עלינו השמיים והתהפך לנו הראש וראינו את האור,
ואנחנו אפילו נוטים לביקורתיות גבוהה.
אבל בסיכומו של עניין - חווינו חוויה מאוד מפתחת, מחזקת זהות ונוטעת מוטיבציה לדבוק בטוב.
היה מרתון של הרצאות, שחלק מהקהל התלונן שהוא אינטנסיבי מדי, ואילו אני חשבתי שהאינטנסיביות מכריחה את המוח להתאתגר,
ההרצאות היו שקולות, נעימות, הגיוניות, והיה הרבה קשב ורצון לשמוע שאלות ולענות אחד על אחד.
סופשבוע של העמקה במקצוע היהדות, מהבסיס, אנחנו אהבנו מאוד.
הזכיר לנו בשביל מה אנחנו פה בעולם, רדופים ושטופים.
וגרם לנו לחשוב, ומתוך המחשבה להתרגש.
לדעתי יש כאן בשורה מעולה לאנשים עסוקים שמחפשים לחשוב, ולחשוב טוב.

יש לי עוד מה לכתוב, אבל גם במונולוג אני תמיד בודקת אם הצד השני מהנהן בראשו, גם מנענע זה טוב.
יש כאן עוד שהשתתפו?

אנוכי

משתמש מקצוען
המקום מחולק? גברים נשים? זו שבת? הסעודות?
מי המרצים? באיזה נושאים דהו- יסודות האמונה- הוכחות וכדו'?

מימי זו

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י גלבוע;n4945052:
לא השתתפנו, אבל אין ספק שאת עושה לנו חשק ;)
שמחה לשמוע. מכירה את זה שחווית משהו טוב ומתחשק לך לחלוק עם האנשים הנכונים?

המקום מחולק, בוודאי. הרצאות עם מחיצה וישיבה בחדר אוכל בזוגות, כמו בכל מלון. (ומניחה שיש אפשרות לבקש מחיצה לזוג שמחפש פרטיות. הייתי בשבת מאורגנת אחרת שם ביקשו זוגות מחיצה בסעודות)
זה היה סופשבוע מחמישי בצהריים עד מוצאי שבת.
המרצים היו סרברניק, ענבל, נשיא, לוי, בן צור, ברוורמן, ואולי עוד שאני לא זוכרת.
דיברו על תורה מן השמיים, מסורת ותורה שבעל פה, שבת, זוגיות, חינוך ותקשורת, כשגם הנושאים האחרונים מעוגנים חזק בבסיס, ב'קודשא בריך הוא אורייתא וישראל חד הם', זאת אומרת - פחות פרקטיקה וסוגיות חברתיות אלא שאלות תיאולוגיות בסיסיות. אבל חמימות ורגש מדהימים גם היו, והם נבעו מתוך השכלתנות וידיעת האמת... זה דבר שריתק אותי.

היסמין יר

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אנחנו היינו בסמינר שלהם זה היה מדהים וכדאי באמת ללכת לשמוע אותם ולשאול אותם מה שיש הם נותנים לך השקפת עולם מוצקה וברורה
לא משהו רק משהו רגשי ועונתי אלא בצורה ממש ברורה
מי שזה מעסיק אותו אחרי שהוא ילמד את מה שיש לערכים לומר (ויש להם הרבה) יתחבר לתורה ומצוות הצורה הרבה יותר פנימית וחויתית

שפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אויש.
ראיתי את הפרסומת במשפחה ועניין אותי מאוד. אחרכך נזרק העיתון לפח ושכחתי.

ואין ספק, את מחדדת כרגע את תחושת ההחמצה שאני חשה כעת.

מימי זו

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י היסמין יר;n4945408:
אנחנו היינו בסמינר שלהם זה היה מדהים וכדאי באמת ללכת לשמוע אותם ולשאול אותם מה שיש הם נותנים לך השקפת עולם מוצקה וברורה
לא משהו רק משהו רגשי ועונתי אלא בצורה ממש ברורה
מי שזה מעסיק אותו אחרי שהוא ילמד את מה שיש לערכים לומר (ויש להם הרבה) יתחבר לתורה ומצוות הצורה הרבה יותר פנימית וחויתית

אני חושבת שזו אכן הגדרה נכונה, הפירוט בסוגיות של תורה מן השמיים, תורה שבעל פה, עומק הקשר הזוגי ביהדות, משמעות התענוג בשבת ותענוג המצוות בכלל - נותנים בסיס רחב ומוטיבציה להתחזקות בשדות רבים, משמעות למצוות שאנו מקיימים ממילא ב"ה, ולא רק התרגשות ספציפית. מורגש 'ווארעמקייט' על אף שעוסקים בשכל... זאת אומרת, אולי אפשר להגדיר את המטרה לא רק כלימוד של דברים שלא ידענו, כי חלקנו הגדול יודע אותם בידיעה מסויימת, ולא כולם מסתובבים מעונים בשאלות, אלא כהזדמנות לעסוק בדברים החשובים לנו, לעבד וללוש אותם בסדנה טובה של בעלי מקצוע יראי שמיים... ולהפוך אותם לקצת יותר חלק מאיתנו.

נכתב ע"י שפריץ;n4945508:
אויש.
ראיתי את הפרסומת במשפחה ועניין אותי מאוד. אחרכך נזרק העיתון לפח ושכחתי.

ואין ספק, את מחדדת כרגע את תחושת ההחמצה שאני חשה כעת.

תרוויחי מחזור ב' משודרג, ולא תהיי שפנת ניסיון :) (באופן אישי אני אוהבת להיות חלוצה ולטעום דברים כאלו ראשונה, יש בזה מן האקשן)

קהילות יעקב

משתמש פעיל
השתתפנו
את הנופש שתכננו הפסדנו...
אבל תכל'ס, היה נפלא, נהנינו מכל רגע, תענוג לגוף ולנשמה
בהחלט נגעו בסוגיות שמעולם לא העלינו על דעתנו
פתחו שאלות שלא חשבנו עליהם
והשתדלו להוציא אותנו עם תשובות טובות
ביום הראשון קצת...
אבל בשישי שבת הם נתנו את כל העצמה
היה תענוג לראות ולשמוע מקרוב את שלישיית תותחי העל של ערכים, קרי: סרברניק, ענבל ונשיא
מבחינתי אני לא חושב שהסמינר הבא יהיה מוצלח כמו הסמינר הזה
גם קיבוץ הגלויות הבלתי-אפשרי שהיה שם, ממש מוזיאון לזרמים ביהדות החרדית
לא האמנתי שההתעניינות בסמינר הזה תקיף את כל גווני הקשת

קצת הפריע שנתנו להביע ביקורת כל כך גלויה בסוף, מה, לא מספיק לעשות את זה על גבי כתב
אבל הציבור שלנו ביקורתי וזה די טבעי
מה גם שחלק מהאנשים גם שילמו הרבה כדי לומר את הביקורת...

בסופה של שבת יצאנו בהרגשה עילאית, מקווה שנצליח לשמר לכל הפחות חלק מהתוכן עמוק בלב
ממליץ בחום לכל מי שמעוניין לשדרג קצת את הרמה הרוחנית שלו
ולחזק קצת יותר את הגאווה היהודית שאולי ירדה בזמן האחרון

מימי זו

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י קהילות יעקב;n4946550:
השתתפנו
את הנופש שתכננו הפסדנו...
אבל תכל'ס, היה נפלא, נהנינו מכל רגע, תענוג לגוף ולנשמה
בהחלט נגעו בסוגיות שמעולם לא העלינו על דעתנו
פתחו שאלות שלא חשבנו עליהם
והשתדלו להוציא אותנו עם תשובות טובות
ביום הראשון קצת...
אבל בשישי שבת הם נתנו את כל העצמה
היה תענוג לראות ולשמוע מקרוב את שלישיית תותחי העל של ערכים, קרי: סרברניק, ענבל ונשיא
מבחינתי אני לא חושב שהסמינר הבא יהיה מוצלח כמו הסמינר הזה
גם קיבוץ הגלויות הבלתי-אפשרי שהיה שם, ממש מוזיאון לזרמים ביהדות החרדית
לא האמנתי שההתעניינות בסמינר הזה תקיף את כל גווני הקשת

קצת הפריע שנתנו להביע ביקורת כל כך גלויה בסוף, מה, לא מספיק לעשות את זה על גבי כתב
אבל הציבור שלנו ביקורתי וזה די טבעי
מה גם שחלק מהאנשים גם שילמו הרבה כדי לומר את הביקורת...

בסופה של שבת יצאנו בהרגשה עילאית, מקווה שנצליח לשמר לכל הפחות חלק מהתוכן עמוק בלב
ממליץ בחום לכל מי שמעוניין לשדרג קצת את הרמה הרוחנית שלו
ולחזק קצת יותר את הגאווה היהודית שאולי ירדה בזמן האחרון

מעניין
גם אנחנו הרגשנו את התהליך שהתעצם עם חלוף השעות...
ובהחלט היה הבדל בין חמישי לשבת.
לכן לא הזדהינו עם התלונות על האינטנסיביות,
יש בריכוז של הדברים ובמאסות הכבדות האלו של החומר משהו שמשאיר אותך בכוננות ספיגה וחשיבה.
הבנו מהמארגנים שאחת המסקנות שלהם הייתה להעלות את הרמה הגשמית בסמינר הבא.
דווקא יפה הנקודה שלא נבהלים מביקורת. למי זה מזיק?

קהילות יעקב

משתמש פעיל
ייתכן שזה היה אכן תהליך שהתעצם
אך מסתבר יותר שהמרצים בשישי-שבת היו מקצועיים מספיק בשביל להתאים את עצמם לציבור שעמד לפניהם, ומכאן ההבדל.
גם לנו לא הפריע האינטנסיביות, לא כל החומר חייב להיקלט במובן המעשי, לפעמים צריך לקבל את התמונה במימד רחב ככל האפשר כדי שתהיה אפשרות להתמקד באי אלו פרטים מתוכה.
לא כל כך מבין להיכן עוד אפשר להעלות את הרמה הגשמית, אולי להותיר חלונות זמן די רחבים כדי ליהנות מהשפע ואולי גם לישון קצת יותר
ובעניין הביקורת, יש כאלו שעבורם היא בגדר 'ליצנות' אחת שיש בה כדי לדחות מאה תוכחות, היא הגיעה אחרי ההרצאה של הרב סרברניק שריגשה רבים מסביבי, וקצת 'הנחיתה' את הציבור, אולי מוקדם מדי

בכל מקרה ההתרשמות שלי היא שרוב המשתתפים הרגישו שקיבלו תמורה הגונה למאמץ ולהשקעה

מימי זו

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י קהילות יעקב;n4946694:
ובעניין הביקורת, יש כאלו שעבורם היא בגדר 'ליצנות' אחת שיש בה כדי לדחות מאה תוכחות, היא הגיעה אחרי ההרצאה של הרב סרברניק שריגשה רבים מסביבי, וקצת 'הנחיתה' את הציבור, אולי מוקדם מדי

יש בזה מימד מרגיע, אין חשש שמנקר שאולי המוח נשטף ותיכף תבוא הנפילה, כי אם נחיתה ליומיום עם כל המטען הזה....

מימי זו

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י תותח שיווקי;n4947223:
עשיתם חשק להשתתף חבל על הזמן.... סדר גודל של עלויות?

סביבות ה-2000 לסופ"ש, קצת פחות נראה לי, ובתשלומים.
היו כאלו שהגיעו עם ילדים, לא ידוע לי מה תוספת התשלום, ואכלו בחדר אוכל נפרד. היה צוות שמרטפיות לאורך כל ההרצאות.

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אמרו לי שמי שתורם סכום מסוים לערכים מקבל נופש שלהם בחינם פעם בשנה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה