בשרי הבשר הזה שאנחנו אוכלים

תילתן

משתמש סופר מקצוען
תמיד אני אוהב לחקור מה נכנס לנו לפה..
בארץ כולנו יודעים שלכל נתח בשר בקר יש שם וגם מספר

מפעם לפעם אני בחו"ל וכשאני מבקש מנת בשר במסעדה או זורק מספר אצל הקצב
אני נתקל בחוסר הבנה
זה הבורות שלי או שזה החנונים החוצניקים שלא מבינים כלום ? :)
ואולי לפרות של החוצניקים יש מבנה גוף אחר ולכן יש להם חלקים אחרים עם שמות שונים ;)

שנים לא ידעתי את התשובה לשאלה עד ש..
פגשתי אדם שזה מקצועו - הוא קצב
אבל לא סתם קצב אלה קצב שראה עולם ויודע להסביר לי את התופעה

השם של התופעה הוא "קיצוב"
הפרה אותה פרה והחלקים אותם חלקים רק צורת הפריסה שונה ממקום למקום
ומטבע הדברים שמות הנתחים שונים בהתאם.

מפעם לפעם (בלנ"ד) אני אכתוב על נתח חדש/ישן שאני מגלה.

והיום : צלי כתף מספר 5
נתח מאוד פופולרי שכולם מכירים וקל מאוד להכנה
בארה"ב לא משתמשים בצלי כתף באופן שאנחנו משתמשים כנתח שלם, הם מקצבים אותו
ומקבלים "פלאט איירון סטייק"
ובעברית -
הקצב חותך נתח מספר 5 לרוחבו, במרכז הנתח יש גיד
אפשר לחתוך צד אחד ללא הגיד ואז מקבלים סטייק נקי מגידים להקפצה במחבת
ואת הצד השני של הנתח להשאיר עם הגיד ולבשל בישול רגיל
אפשר לנקות את הגיד השמרכז לחלוטין ואז מקבלים 2 סטקים

בתמונה הכנתי נתח 5 ללא הגיד מושרה לילה בבריין ואח"כ אפוי בתנור
אפשר לאכול חם או קר
הכי טעים בשבת בבוקר להגיש קר לצד הטשולנט

שבת (2) (Small).jpeg
 

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
יפה הרעיון לחקור כל חלק ולתת הצצות חדשות לדברים מרעננים שלא הכרנו.... אני בכל אופן ישראילית מכל כיוון אפשרי כך שאין לי צל של מושג מה קורה בעולם.... אז ממש תודה....
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
יפה הרעיון לחקור כל חלק ולתת הצצות חדשות לדברים מרעננים שלא הכרנו.... אני בכל אופן ישראילית מכל כיוון אפשרי כך שאין לי צל של מושג מה קורה בעולם.... אז ממש תודה....
גם אני ישראלי בן ישראלי בן בנו של ישראלי..;)
 

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
מעניין מאד.
אמר לי מישהו לא מזמן, שזה רק הישראלים שאוהבים מספר 5, בארה"ב בכלל הולך מספר 3, המחיר של 5 פה הוא מוגזם, וזה סתם עניין של ביקוש והיצע.
אולי בארה"ב לאחד החלקים של 5 קוראים במקרה 3?!

אפשר מתכון קצת יותר מפורט (לבורים שכמותי)?
זה מזכיר במקרה קרונביף (כשזה מוגש פרוס קר)?
 

למדן וידען

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
תמיד אני אוהב לחקור מה נכנס לנו לפה..
בארץ כולנו יודעים שלכל נתח בשר בקר יש שם וגם מספר

מפעם לפעם אני בחו"ל וכשאני מבקש מנת בשר במסעדה או זורק מספר אצל הקצב
אני נתקל בחוסר הבנה
זה הבורות שלי או שזה החנונים החוצניקים שלא מבינים כלום ? :)
ואולי לפרות של החוצניקים יש מבנה גוף אחר ולכן יש להם חלקים אחרים עם שמות שונים ;)

שנים לא ידעתי את התשובה לשאלה עד ש..
פגשתי אדם שזה מקצועו - הוא קצב
אבל לא סתם קצב אלה קצב שראה עולם ויודע להסביר לי את התופעה

השם של התופעה הוא "קיצוב"
הפרה אותה פרה והחלקים אותם חלקים רק צורת הפריסה שונה ממקום למקום
ומטבע הדברים שמות הנתחים שונים בהתאם.

מפעם לפעם (בלנ"ד) אני אכתוב על נתח חדש/ישן שאני מגלה.

והיום : צלי כתף מספר 5
נתח מאוד פופולרי שכולם מכירים וקל מאוד להכנה
בארה"ב לא משתמשים בצלי כתף באופן שאנחנו משתמשים כנתח שלם, הם מקצבים אותו
ומקבלים "פלאט איירון סטייק"
ובעברית -
הקצב חותך נתח מספר 5 לרוחבו, במרכז הנתח יש גיד
אפשר לחתוך צד אחד ללא הגיד ואז מקבלים סטייק נקי מגידים להקפצה במחבת
ואת הצד השני של הנתח להשאיר עם הגיד ולבשל בישול רגיל
אפשר לנקות את הגיד השמרכז לחלוטין ואז מקבלים 2 סטקים

בתמונה הכנתי נתח 5 ללא הגיד מושרה לילה בבריין ואח"כ אפוי בתנור
אפשר לאכול חם או קר
הכי טעים בשבת בבוקר להגיש קר לצד הטשולנט

צפה בקובץ המצורף 970940
מעניין מאוד.
הייתי עכשיו בארה"ב באמת לא מצאתי את ידי ורגלי בחלקי הבשר.. ושם זה עולם ומלואו..

איך יצא לך אדום כ"כ הבשר אחרי האפייה?
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מעניין מאד.
אמר לי מישהו לא מזמן, שזה רק הישראלים שאוהבים מספר 5, בארה"ב בכלל הולך מספר 3, המחיר של 5 פה הוא מוגזם, וזה סתם עניין של ביקוש והיצע.
אולי בארה"ב לאחד החלקים של 5 קוראים במקרה 3?!

אפשר מתכון קצת יותר מפורט (לבורים שכמותי)?
זה מזכיר במקרה קרונביף (כשזה מוגש פרוס קר)?
אני יאריך בהזדמנות עכשיו קצר..
5 זה צלי כתף
3 זה צוואר
אכן בארה''ב הוא פופולארי כי יהודים אוהבים סנדביץ קורנדביף שהוא עשוי מחזה
מהנתח הזה מכינים גם בריסקט
קורנביף עשוי בצורה אחרת לגמרי, הוא כבוש במלח ואכן אוכלים אותו גם קר וגם חם
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מעניין מאוד.
הייתי עכשיו בארה"ב באמת לא מצאתי את ידי ורגלי בחלקי הבשר.. ושם זה עולם ומלואו..

איך יצא לך אדום כ"כ הבשר אחרי האפייה?
עניין של צילום לא מקצועי
בתמונה זה מספר 5 מקוצב באופן שמקצבים בארה'ב כפי שכתבתי למעלה
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
אני יאריך בהזדמנות עכשיו קצר..
5 זה צלי כתף
3 זה צוואר
אכן בארה''ב הוא פופולארי כי יהודים אוהבים סנדביץ קורנדביף שהוא עשוי מחזה
מהנתח הזה מכינים גם בריסקט
קורנביף עשוי בצורה אחרת לגמרי, הוא כבוש במלח ואכן אוכלים אותו גם קר וגם חם
3 זה חזה
צוואר זה 10
 

אין על עם-ישראל

משתמש מקצוען
למה תמיד הישראלים "בורים" ו"נחתיים"
אני לא חושב שהאוכל בארה"ב יותר טוב דווקא האוכל בארץ נחשבת טובה
יש כוכבי מישלן של שפים בארץ שפתחו רשת מסעדות בכול העולם העסק ממש ברמה גבוהה
סליחה אבל זה שהאמריקאים חושבים שכל העולם הוא לפיהם (עיין ערך השפה כשאמריקאי פוגש אותך ברחוב ברור לו שצריך ואתה יודע לדבר אתו באנגלית ) עוד הפעם סליחה
אמממה שגם האמריקאים לא מוכרים שיודעים לאכול אוכל סטייל האוכל המצוי שלהם הוא ג'נקפוד
והייתי בארה"ב
 
נערך לאחרונה ב:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תמיד אני אוהב לחקור מה נכנס לנו לפה..
בארץ כולנו יודעים שלכל נתח בשר בקר יש שם וגם מספר

מפעם לפעם אני בחו"ל וכשאני מבקש מנת בשר במסעדה או זורק מספר אצל הקצב
אני נתקל בחוסר הבנה
זה הבורות שלי או שזה החנונים החוצניקים שלא מבינים כלום ? :)
ואולי לפרות של החוצניקים יש מבנה גוף אחר ולכן יש להם חלקים אחרים עם שמות שונים ;)

שנים לא ידעתי את התשובה לשאלה עד ש..
פגשתי אדם שזה מקצועו - הוא קצב
אבל לא סתם קצב אלה קצב שראה עולם ויודע להסביר לי את התופעה

השם של התופעה הוא "קיצוב"
הפרה אותה פרה והחלקים אותם חלקים רק צורת הפריסה שונה ממקום למקום
ומטבע הדברים שמות הנתחים שונים בהתאם.

מפעם לפעם (בלנ"ד) אני אכתוב על נתח חדש/ישן שאני מגלה.

והיום : צלי כתף מספר 5
נתח מאוד פופולרי שכולם מכירים וקל מאוד להכנה
בארה"ב לא משתמשים בצלי כתף באופן שאנחנו משתמשים כנתח שלם, הם מקצבים אותו
ומקבלים "פלאט איירון סטייק"
ובעברית -
הקצב חותך נתח מספר 5 לרוחבו, במרכז הנתח יש גיד
אפשר לחתוך צד אחד ללא הגיד ואז מקבלים סטייק נקי מגידים להקפצה במחבת
ואת הצד השני של הנתח להשאיר עם הגיד ולבשל בישול רגיל
אפשר לנקות את הגיד השמרכז לחלוטין ואז מקבלים 2 סטקים

בתמונה הכנתי נתח 5 ללא הגיד מושרה לילה בבריין ואח"כ אפוי בתנור
אפשר לאכול חם או קר
הכי טעים בשבת בבוקר להגיש קר לצד הטשולנט

צפה בקובץ המצורף 970940
נשמע מרתק ומחכים. המתכונים שלכם מגוונים ומעשירים את הפורום
מזכירה כי על פי כללי הפורום יש לתת מתכון מדויק הכולל כמויות, טמפ' וזמנים.
נשמח לקבל מתכון לתמיסת הבריין והצליה.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
נשמע מרתק ומחכים. המתכונים שלכם מגוונים ומעשירים את הפורום
מזכירה כי על פי כללי הפורום יש לתת מתכון מדויק הכולל כמויות, טמפ' וזמנים.
נשמח לקבל מתכון לתמיסת הבריין והצליה.
1. תודה רבה
2. כאן היה לי פחות עניין לתת מתכון אלה את הרעיון
3. יהיה בע"ה המשך עם עוד כמה כאלה על ההבדל בצורת חיתוך/קיצוב של בשר
4. צריך לקבל בהבנה ובסובלנות את הקושי שלי לכתוב בכלל ומתכונים בפרט
5. בל"ד אני אכתוב את הרעיון של הבריין, כי הוא מתאים להרבה סוגי הכנת בשר.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מקבלת בהבנה אבל אלו כללי הפורום.
תודה על עושר המתכונים.
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מעניין מאד.
אמר לי מישהו לא מזמן, שזה רק הישראלים שאוהבים מספר 5, בארה"ב בכלל הולך מספר 3, המחיר של 5 פה הוא מוגזם, וזה סתם עניין של ביקוש והיצע.
אולי בארה"ב לאחד החלקים של 5 קוראים במקרה 3?!

אפשר מתכון קצת יותר מפורט (לבורים שכמותי)?
זה מזכיר במקרה קרונביף (כשזה מוגש פרוס קר)?
בשר מספר 3 מתנהג וטועם אחרת לגמרי מבשר מספר 5.
מספר 3 הוא בשר יבש יותר ומתאים לאפיה בתנורמ.
5 רך ועסיסי בלי השואה.
הכל ענין של טעם מוזמנים לקנות 3 ולנסות יש לי הרבה מכרים שנהננים מהנתח מאד. אצלינו לא התחברו אליו.
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
"סתם" סטייק אנטריקוט עם מינימום תבלינים בשביל לשמור על טעמו המקורי של האנטריקוט
פעם ראשונה שאנטריקוט נכנס אצלי לרוסטר
והתוצאה...
לא אוכלים אצלנו בשר בערב שבת שיהיה תיאבון בסעודת השבת..
אבל חתיכונת שגנבתי לטעימה ממש גן עדן :)

סטייק.jpeg
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה