אז איך מכינים:
חומרים :
5 ביצים גדולות - 7.5 ש"ח (ביצי חופש, אלא מה)
400 גרם סוכר - 2.5 ש"ח
צנצנת זכוכית גדולה - 36 ש"ח
סרט לקישוט .
ולאופן ההכנה:
מפרידים ביצים ומכניסים את החלבונים לקערה נקייה. טורפים עם הסוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי) ומחממים מעל האדים על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם, עד שרוב הסוכר נמס והתערובת חמימה למגע.
מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד שהקערה קרה למגע.
אם רוצים נשיקות בצבעים, זה הזמן לטפטף פנימה כמה טיפות של צבע מאכל ולהקציף כדקה נוספת.
מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד שהקערה קרה למגע.
אם רוצים נשיקות בצבעים, זה הזמן לטפטף פנימה כמה טיפות של צבע מאכל ולהקציף כדקה נוספת.
מכניסים את הקצף שנוצר לשקית זילוף ומזלפים נשיקות קטנטנות בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים בטורבו בחום נמוך, 50-70 מעלות למשך כ-5 שעות (אפשר למשך הלילה), עד שהנשיקות קשות, גם מבפנים.
לפני האפיה אפשר גם לפזר סוכריות קישוט קטנות.
(מיותר לציין שכבר מזמן הקוטרית התעייפה ואמרה שזה בכלל לא קל...)