כללים למשתתפים ולשאר הצופים:
א. כל ניק רשאי להעלות תמונה אחת בלבד. התמונה תהיה ברזולוציה טובה.
ב. התמונה חייבת להיות בחשיפה ראשונית בפורום, או לחלופין תמונה שלא נחשפה בשלושת החודשים האחרונים. (אין להעלות תמונות שעלו כבר באשכול כל שהוא בפורום)
ג. נתוני האקסיף יופיעו בהודעה. עדיפות להוספה בחתימת מים בקצה התמונה עצמה.
ד.אין להגיב על האתגר בשום פנים ואופן!!
ה.התמונה חייבת להיות מצולמת ע"י הניק המעלה אותה!!
ו. תגובות, שאלות, תוספות וכו' ניתן להעלות בשרשור הנספח לאתגר השבועי.
כללים לשופט התורן:
א. שלש תמונות יזכו במקומות הראשונים. על השופט לנמק את החלטותיו לבחירת הזוכים!
ב.נתינת תודות ודאי תסייע בשיפוט. אך השופט יהיה רשאי להכריע כפי ראות עיניו המקצועיות והיצירתיות!
ג. השופט יעלה את תוצאות השיפוט שלו בין השעה 20:00 עד חצות הלילה.
ד. הזוכה חייב לפרסם את האתגר הבא תוך 24 שעות מפרסום התוצאות לאתגר הקודם. במידה והזוכה לא מעוניין לשפוט את האתגר הבא השיפוט יעבור לזוכה במקום השני!
ה. האשכול חייב לשאת את הכותרת: "האתגר השבועי - *****" ההודעה תכלול תמונה לדוגמא ואת כל כללי האתגר.
ו. למותר לציין שהשופט לא משתתף באתגר.
האתר הפעם נראה קל במבט ראשון, אבל הוא ממש קשה. אני יודעת מניסיון, כי את הנושא בחרתי לפני שעה וחצי, ומאז ועד עכשיו (3:08 בלילה) התעסקתי בבחירת תמונה טובה להעברת נושא האתגר. (תודה לחברתי הנאמנה "לשם שינוי" שנשארה איתי ערה גם אתמול בלילה וגם היום כדי לבחור את הנושא של האתגר ואת התמונה לדוגמא. שיגעתי אותה!)
התמונות שייבחרו יעבירו (אני מקווה...) את הקונספט של השיר כולו, ולא רק שורה מסויימת ממנו. כמובן צריכה להיות בשיר גם שורה/בית מסויים/ת שמשקפת את התמונה.
יש לצטט חלק די ארוך מהשיר שמתקשר לתמונה, ולהדגיש את החלק הספציפי שהכי משקף אותה (אפשר גם לתת לינק למילות השיר באתר של מילות שירים).
בבקשה עשו לי טובה ונסו להשקיע לפחות את אותה הכמות של מחשבה כמו שאני השקעתי, והביאו תמונות ברעיון מיוחד. אני לא רוצה לראות פה מלא וריאציות ל"הילדה הכי יפה בגן", טוב?
הדוגמא שלי היא עבור השיר: Colors of the wind = צבעי הרוח, שיר מתוך הסרט המצוייר פוקהונטס. (חיפשתי שיר בעברית, התייאשתי אחרי שעה וחצי...)
You think you own whatever land you land on
The Earth is just a dead thing you can claim
But I know every rock and tree and creature
Has a life, has a spirit, has a name
Have you ever heard the wolf cry to the blue corn moon
Or asked the grinning bobcat why he grinned?
Can you sing with all the voices of the mountains?
Can you paint with all the colors of the wind?
אני אתרגם בעצמי כי התרגום המקורי מעאפן (הם היו חייבים לשמור על המקצב. לי רק חשוב להעביר את הקונספט).
זה אומר:
"אתה חושב שאתה הבעלים של כל פיסת ארץ עליה אתה נוחת/דורך,
שהארץ היא רק דבר מת שאתה יכול לדרוש.
אבל אני יודעת שלכל סלע, עץ ויצור
יש חיים, יש נשמה, יש שם.
--
האם שמעת אי פעם את הזאבים בוכים לירח המלא
או שאלת למה החיות בוכות?
האם אתה יכול לשיר עם כל קולות ההרים?
האם אתה יכול לצייר בכל צבעי הרוח?"
שיר שמדבר על התקרבות אל הטבע במקום התנשאות מעליו. שיר שבז להרס האדם את הטבע כי הוא (האדם) מרוחק ממנו כ"כ ולא מרגיש את החיים של הטבע.
הילדונת בתמונה ישבה דקות ארוכות ומוססה רגבי אדמה, והרגשתי איך היא מתחברת לטבע ומרגישה אותו.
המילים המלאות באנגלית: (מומלץ!)
http://www.stlyrics.com/lyrics/classicdisney/colorsofthewind.htm
המילים המלאות בעברית:
http://www.mp3music.co.il/lyrics/rss.aspx?id=22837
כהרגלי כתבתי מגילה...
בהצלחה!
האתגר יסגר ביום חמישי 10.1.13 על השופטת לפרסם את התוצאות עד חצות הלילה לא לפני 20:00.
א. כל ניק רשאי להעלות תמונה אחת בלבד. התמונה תהיה ברזולוציה טובה.
ב. התמונה חייבת להיות בחשיפה ראשונית בפורום, או לחלופין תמונה שלא נחשפה בשלושת החודשים האחרונים. (אין להעלות תמונות שעלו כבר באשכול כל שהוא בפורום)
ג. נתוני האקסיף יופיעו בהודעה. עדיפות להוספה בחתימת מים בקצה התמונה עצמה.
ד.אין להגיב על האתגר בשום פנים ואופן!!
ה.התמונה חייבת להיות מצולמת ע"י הניק המעלה אותה!!
ו. תגובות, שאלות, תוספות וכו' ניתן להעלות בשרשור הנספח לאתגר השבועי.
כללים לשופט התורן:
א. שלש תמונות יזכו במקומות הראשונים. על השופט לנמק את החלטותיו לבחירת הזוכים!
ב.נתינת תודות ודאי תסייע בשיפוט. אך השופט יהיה רשאי להכריע כפי ראות עיניו המקצועיות והיצירתיות!
ג. השופט יעלה את תוצאות השיפוט שלו בין השעה 20:00 עד חצות הלילה.
ד. הזוכה חייב לפרסם את האתגר הבא תוך 24 שעות מפרסום התוצאות לאתגר הקודם. במידה והזוכה לא מעוניין לשפוט את האתגר הבא השיפוט יעבור לזוכה במקום השני!
ה. האשכול חייב לשאת את הכותרת: "האתגר השבועי - *****" ההודעה תכלול תמונה לדוגמא ואת כל כללי האתגר.
ו. למותר לציין שהשופט לא משתתף באתגר.
האתר הפעם נראה קל במבט ראשון, אבל הוא ממש קשה. אני יודעת מניסיון, כי את הנושא בחרתי לפני שעה וחצי, ומאז ועד עכשיו (3:08 בלילה) התעסקתי בבחירת תמונה טובה להעברת נושא האתגר. (תודה לחברתי הנאמנה "לשם שינוי" שנשארה איתי ערה גם אתמול בלילה וגם היום כדי לבחור את הנושא של האתגר ואת התמונה לדוגמא. שיגעתי אותה!)
התמונות שייבחרו יעבירו (אני מקווה...) את הקונספט של השיר כולו, ולא רק שורה מסויימת ממנו. כמובן צריכה להיות בשיר גם שורה/בית מסויים/ת שמשקפת את התמונה.
יש לצטט חלק די ארוך מהשיר שמתקשר לתמונה, ולהדגיש את החלק הספציפי שהכי משקף אותה (אפשר גם לתת לינק למילות השיר באתר של מילות שירים).
בבקשה עשו לי טובה ונסו להשקיע לפחות את אותה הכמות של מחשבה כמו שאני השקעתי, והביאו תמונות ברעיון מיוחד. אני לא רוצה לראות פה מלא וריאציות ל"הילדה הכי יפה בגן", טוב?
הדוגמא שלי היא עבור השיר: Colors of the wind = צבעי הרוח, שיר מתוך הסרט המצוייר פוקהונטס. (חיפשתי שיר בעברית, התייאשתי אחרי שעה וחצי...)
You think you own whatever land you land on
The Earth is just a dead thing you can claim
But I know every rock and tree and creature
Has a life, has a spirit, has a name
Have you ever heard the wolf cry to the blue corn moon
Or asked the grinning bobcat why he grinned?
Can you sing with all the voices of the mountains?
אני אתרגם בעצמי כי התרגום המקורי מעאפן (הם היו חייבים לשמור על המקצב. לי רק חשוב להעביר את הקונספט).
זה אומר:
"אתה חושב שאתה הבעלים של כל פיסת ארץ עליה אתה נוחת/דורך,
שהארץ היא רק דבר מת שאתה יכול לדרוש.
אבל אני יודעת שלכל סלע, עץ ויצור
יש חיים, יש נשמה, יש שם.
--
האם שמעת אי פעם את הזאבים בוכים לירח המלא
או שאלת למה החיות בוכות?
האם אתה יכול לשיר עם כל קולות ההרים?
האם אתה יכול לצייר בכל צבעי הרוח?"
שיר שמדבר על התקרבות אל הטבע במקום התנשאות מעליו. שיר שבז להרס האדם את הטבע כי הוא (האדם) מרוחק ממנו כ"כ ולא מרגיש את החיים של הטבע.
הילדונת בתמונה ישבה דקות ארוכות ומוססה רגבי אדמה, והרגשתי איך היא מתחברת לטבע ומרגישה אותו.
המילים המלאות באנגלית: (מומלץ!)
http://www.stlyrics.com/lyrics/classicdisney/colorsofthewind.htm
המילים המלאות בעברית:
http://www.mp3music.co.il/lyrics/rss.aspx?id=22837
כהרגלי כתבתי מגילה...
בהצלחה!
האתגר יסגר ביום חמישי 10.1.13 על השופטת לפרסם את התוצאות עד חצות הלילה לא לפני 20:00.