יוסייוסייוס
משתמש מקצוען
אין לאף אחד מהמרכז להשמיץ את הפריפריה.ואיך אמר לי מישהו מעטים הם האנשים שמחפשים היכן לגור. רוב האנשים יותר מתמקדים בהיכן לא לגור........
לסיכום. רוב הקשיים אינם במציאות היום יומית אלא במקרים מסוימים (לא נדירים אך גם לא יום יומיים).
וביום יומי ישנם רווחים של דירה נאה (ואם לוקחים דירה ישנה עדיין אפשר לשפץ אותה טוב, לא צריך להישאר תקועים ואחר כך לקטר....) ומרווחת, בהרבה מיקרים ישנם נופים מדהימים (ראה ערך חיפה צפת וטבריה...)
ובסופו של יום עוד נמצא את עצמינו הערים חרדיות עם אלפי חרדים......
לצערי אני רואה כאן הרבה שיח חרשים.....
מי שהוא בבעיה אם "מה יאמרו" מלכתחילה לא פונה לפריפריה. ומי שאין לו בעיה אז מה הבעיה שלו לחזור....
אני אישית שואל תמיד את כל המקטרים למינהם למה הם לא חוזרים למרכז. התשובה תמיד היא שאין להם כסף וכו' ואז באה השאלה למה שלא יקחו משכנתא גדולה בדיוק כמו שאנשי המרכז עושם אז הם אומרים שאין להם כוח למשכנתא גדולה, בקיצור רוצים להמציא את הגלגל מחדש.....
לא חסר אנשים במרכז ...
יש כאלו שמכירים כמה וכמה אנשים שעברו לפריפריה ובסוף חזרו לאחר כל המאמץ הגדול של המעבר.
לעבור דירה בחזרה זהו בלגן גדול...מה הבעיה שלו לחזור....
למצוא מוסדות חדשים לילדים ופרנסה חדשה להורים.
הרבה פעמים, אחרי שעברת לפריפריה עדיף להישאר שם.
אבל זה לא אומר שהיה כדאי לגור שם לכתחילה.
זה הנקודה החשובה.ביום יומי ישנם רווחים של דירה נאה (ואם לוקחים דירה ישנה עדיין אפשר לשפץ אותה טוב, לא צריך להישאר תקועים ואחר כך לקטר....) ומרווחת, בהרבה מיקרים ישנם נופים מדהימים (ראה ערך חיפה צפת וטבריה...)
המעלה של דירה נאה ונוף מדהים.
היא מעלה גדולה.
אבל ישנם עוד צרכים אחרים.
אולי עדיף דירה יותר קטנה עם נוף גרוע [ע"ע ב"ב...], עם מעלות אחרות.
האם השיקול של 'דירה נאה' הוא הדבר הכי משמעותי לחיים נוחים ומוצלחים ???