צעירי נתיבות
משתמש רשום
מוזמנים להוסיף ולשפרפריפריה לעומת מרכז
docs.google.com
מוזמנים להוסיף ולשפרפריפריה לעומת מרכז
docs.google.com
גאב"ד מאקוואסתם התעניינות,
איזה חסידים יש שם??
עדיין לא מראה על בורות כי אני לא גר בחיפה, כן הייתי ויש לי חברים שכשאני פוגש אותם הם אחרי שעתיים + נסיעה
צפה בקובץ המצורף 1153219
זה רק כדוגמא
לגור בהתחלה בשכירות שנה ואז להחליטלהגיע למקום לשבתות, לבדוק, לנשום אוירה
אני אישית מכיר כמה וכמה שלא רצו בכלל לחשוב על הפריפריה אך מחמת חוסר ברירה עברו בפנים נפולות, והרגישו כאילו נעשה להם העול הכי גדול בהיסטוריה......אלא שכל הסנובים שרוצים לגור רק במרכז, יגיעו לשם בעוד שנה + כשהמחירים כבר יהיו יקרים
ממש לא, לענ"ד אתה גר באיזה כפר נידח, או שאתה עברת לפריפריה לפני שלושים שנה ונשארת תקוע שם, ואתה בכלל לא מתמצא במה שקורה היום במרכז..... והתוצאה היא שאתה סתם משמיץ על גבם של אחרים ואף אחד לא אוהב אנשים שסתם משמיצים אותם..... ואחר כך עוד יש לך טענות.....בפרוג זה הפוך מי שמעיז להתלונן על קשיים ובעיות בפריפריה מקבל על הראש עגבניות וחמוצים עיין ערך כל האשכולות על הרים בפריפריה עם גוזמאות וכו'...
אבל ברור שיש קשיים,
לא כל כך חשוב לי שיבואו הרבה אנשים אך למען ההגינות אני אעלה כאן כמה מהקשיים והפריך כמה אחרים.אם רוצים שאנשים יבואו לגור שם ו"משום מה" זה נראה להם מאיים ומפחיד זה לא עוזר לספר על ארץ זבת חלב ודבש..
צריך להסביר את המציאות-כדי שיהיה קשב...
לצערי אני רואה כאן הרבה שיח חרשים.....ניסת פעם להתווכח עם חירש,
מי שהוא בבעיה אם "מה יאמרו" מלכתחילה לא פונה לפריפריה. ומי שאין לו בעיה אז מה הבעיה שלו לחזור....אז תגידו שאחרי שעוברים כבר קשה לחזור וכו' וכו'
זה הנקודה, שאנחנו צריכים לדעת איך לשווק ולמתג את הענייןעניני היהדות.
תודה על המסמך פשוט מפחיד לראות את המציאות ההזויה הזאת..
עפולה והצפון בכלללא רוצה לזלל בכלל, היכן מוקד ההשקעות שלו
כואב הלב, אבל אין כאן לא ועדה ולא נעליים, יש כאן המשך ישיר, לטרפוד חריש.נציג אחד מכל חברי הוועדה לא בטוח שיש/שהיה לו השפעה יכול להיות שהציל מה שיכל להציל, לא ? (המציל מן זוטו של ים...)
ולכן זה רק מצדיק יותר את מה שכתבתי לפני זה שאם נחכה לעזרה שתגיע מלמעלה אנחנו יכולים לחכות לשוא רק אם אנשים פשוט יעברו למרות הכל גם למקומות מעורבים רק ככה יש לנו סיכוי בעתיד להפוך את המקומות למקומות חרדי לגמרי..כואב הלב, אבל אין כאן לא ועדה ולא נעליים, יש כאן המשך ישיר, לטרפוד חריש.
תלמד את עמוד 5,7 בדו"ח, לראות מי גיבש את ההמלצות.
אם אתה רוצה עוד משהו מעניין, תסתכל מי חתום בעמוד 7 ואיזה מגזין נמצא בבעלותו.
בדיוקולכן זה רק מצדיק יותר את מה שכתבתי לפני זה שאם נחכה לעזרה שתגיע מלמעלה אנחנו יכולים לחכות לשוא
פה מתחיל הקושי עם העיריות שלא אוהבים אותנו.רק אם אנשים פשוט יעברו למרות הכל גם למקומות מעורבים רק ככה יש לנו סיכוי בעתיד להפוך את המקומות למקומות חרדי לגמרי..
העניין הוא שפה בפרוג אי אפשר לפתור בעיות בפריפריה. זה עניין של העסקנים בכל מקום ומקום.הדיון ממש לא היה מה ההבדל בין המרכז לפריפריה
הדיון הוא שיש בעיות בפריפריה וצריך לפתור אותם ואיך לעשות את זה ? (ברור שיש גם בעיות במרכז אבל זה לא מעניין)
רק הבעיה שיש כאלה כשאומרים את המילה בעיה בפריפריה מרגישים מותקפים, חבל...
מי שחושב שאין בעיות שיעבור לאשכול אחר - לא התכוונו אליכם - הדיון הוא רק לאלה שמרגישים שיש בעיות ורוצים לפתור את זה...
ולצד זה רק אנחנו דיירי הפריפריה נרוויח - כי למרכז אף אחד לא מעוניין שיבואו עוד אנשים ולכן כלפי אחרים זה לא כ"כ משנה אם יש בעיות או אין, ובפריפריה זה כן משנה כי הרי אנחנו מעוניינים שיבואו עוד ולמה ? בשביל שהמקום יתפתח... ואם יפתרו את הבעיות ובראשם בעיית התחבורה הרי זה ישפיע מיידית... ובמיוחד לקראת הבחירות כל נציג ציבור שאתם פוגשים תסובבו לו את הראש ותחרישו לו את האוזניים - שהזעקה תצא מדן ועד באר שבע..
כל מילה פנינה!אני אישית מכיר כמה וכמה שלא רצו בכלל לחשוב על הפריפריה אך מחמת חוסר ברירה עברו בפנים נפולות, והרגישו כאילו נעשה להם העול הכי גדול בהיסטוריה......
כהיום הם פשוט מתביישים מעצמם כשהבינו שברמת העיקרון כל הבלגן שלהם והמלחמות וכו' לגור במרכז היה ענין של סנוביות וגאוה ופינוק וכלל לא היה ענין של מודעות עצמית, ולקיחת הנתונים האמיתיים.
ממש לא, לענ"ד אתה גר באיזה כפר נידח, או שאתה עברת לפריפריה לפני שלושים שנה ונשארת תקוע שם, ואתה בכלל לא מתמצא במה שקורה היום במרכז..... והתוצאה היא שאתה סתם משמיץ על גבם של אחרים ואף אחד לא אוהב אנשים שסתם משמיצים אותם..... ואחר כך עוד יש לך טענות.....
אנשים שמתענינים עונים להם את הנתונים האמתיים, אנשים שמחפשים סתם להתלונן ולהשמיץ מקיימים בהם את הפסוק 'ענה כסיל....'
לא כל כך חשוב לי שיבואו הרבה אנשים אך למען ההגינות אני אעלה כאן כמה מהקשיים והפריך כמה אחרים.
1. (לא אצל כולם) לאלו שיש להם משפחה ברוכה במרכז מתמודדים די הרבה עם הקושי בנסיעות (שמחות וכדו'), ובאיזה שהוא מקום בלב ישנה מועקה שיתכן שזהו 'חסד של אמת' כי בהגיע זמן שמחתינו לא כל כך נראה שאנשי המרכז יטריחו את עצמם לצפון, (מקסימום אתה תפסיק לבוא לשמחות שלהם הם לא יפסידו כל כך כי הרוב שם והמפסיד העיקרי יהיה הפריפריילי).
2. מוסדות.... אלו שאין להם קהילה מסויימת צריכים לברר לפני הגעתם למקום אם הם ימצאו מסגרות הולמות לילדים, כמו"כ הורים לילדים במצב המצריך טיפול לא תמיד ימצאו את המוסדות המתאימים.
3. זלזול מצד אנשי המרכז, לא פעם ולא פעמיים נתקלים אנשי הפריפריה במבטי זלזול ולגלוג מצד אנשי המרכז שמתוייגים בעיניהם כלא יוצלחים וכדו' שנאלצו לעבור לפריפריה, (מצביע לרוב על תסכול של בן אדם שמבוסס בבוץ שלא יודע איך לצאת ממנו.... אני אישית ובהכרות עם הרבה לא רואה שום סיבה למה מי שגר בפריפריה יכול לדאוג לעצמו דירה במרכז פחות ממי שגר במרכז, זה הכול ענין של הסתכלות למציאות בעינים להוציא אי אלו מקרים קיצוניים של פשיטות רגל וכדו').
4. אוכלוסיה. לפני שקונים דירה צריך לבדוק מי הם השכנים ומי גר בסביבה, ישנם אכן איזורים מסויימים (לע"ע) שאף שהם נמצאים באיזור שנכנסו אליו חרדים עדיים המצב לא כ"כ נעים....
אך בפועל הרבה מתושבי הפריפריה לא עסוקים בהתקלויות יום יומיים עם רוסים כלבים וכו'... (אפילו אם יש שכנים כאלו עדיין לא כל כך הרבה שכנים כאלו).
ובמקרים שכן נמצאים במקומות ש"עדיין" לא נכבשו, על פי רוב או שמתרגלים (וזה לא חכמה להגיד שאי אפשר לפני שמנסים), ואלו שבאמת היה קשה להם עפ"י רוב החליפו דירה.....
5. קניות. ישנם דברים שקשה להשיג בפריפריה (כל מקום לפי הנתונים שלו). אבל עדיין לא כל כך קשה פעם בכמה חודשים לנסוע למרכז לסידורים, (עדיין לא מדובר במוצרים שקונים אותם ביום יום), או שיוצאים לשבת בחמישי ומקדישים את הערב שבת לקניות (או שנשארים ליום א' גם לא הכי גרוע). ברמת העיקרון רוב מוצרים אפשר להשיג בפריפריה.
כמו"כ ההיצע בפריפריה אכן עפ"י הרוב נמוך מההיצע שישנו במרכז (אם כי המצב משתפר ומשתפר, אך עדיין....) וצריך לעבוד קצת על מידת ההסתפקות....
6. רפואה. בפריפריה אכן יש מחסור ברופאים מומחים (לא בכל התחומים אבל עדיין יש חסר גדול).
בשורה התחתונה נראה לי שלא מוצדק לשבת בדירות קטנות ולשלם סכומים לא מוצדקים לפני שמבררים (באמת) טוב טוב מה עדיף, תוך כדי התיעצות עם דעת תורה כמובן (אכן לא הכול מתאים לכולם ויש בהחלט אנשים שמקומם הוא במרכז... יש אנשים שבהחלט לא יכולים לגור בפריפריה.....), לצערי רוב האנשים שאני פוגש לא באמת ניסו לשקלל את הנתונים, אלא החליטו החלטות על סמך ההרגלים שלהם ולא ניסו לחשוב מחוץ לקופסא...
ואיך אמר לי מישהו מעטים הם האנשים שמחפשים היכן לגור. רוב האנשים יותר מתמקדים בהיכן לא לגור........
לסיכום. רוב הקשיים אינם במציאות היום יומית אלא במקרים מסוימים (לא נדירים אך גם לא יום יומיים).
וביום יומי ישנם רווחים של דירה נאה (ואם לוקחים דירה ישנה עדיין אפשר לשפץ אותה טוב, לא צריך להישאר תקועים ואחר כך לקטר....) ומרווחת, בהרבה מיקרים ישנם נופים מדהימים (ראה ערך חיפה צפת וטבריה...)
ובסופו של יום עוד נמצא את עצמינו הערים חרדיות עם אלפי חרדים......
לצערי אני רואה כאן הרבה שיח חרשים.....
מי שהוא בבעיה אם "מה יאמרו" מלכתחילה לא פונה לפריפריה. ומי שאין לו בעיה אז מה הבעיה שלו לחזור....
אני אישית שואל תמיד את כל המקטרים למינהם למה הם לא חוזרים למרכז. התשובה תמיד היא שאין להם כסף וכו' ואז באה השאלה למה שלא יקחו משכנתא גדולה בדיוק כמו שאנשי המרכז עושם אז הם אומרים שאין להם כוח למשכנתא גדולה, בקיצור רוצים להמציא את הגלגל מחדש.....
100%העניין הוא שפה בפרוג אי אפשר לפתור בעיות בפריפריה. זה עניין של העסקנים בכל מקום ומקום.
כאן בפרוג אפשר לגרום לאנשים לצאת מהריבוע של המרכז וללכת לפריפריה.
וכשיש ניקים שכל עניינם הוא לחפש חסרונות ובעיות בפריפריה, בתואנה של 'איך לפתור אותן', זה מרגיש התקפה מכוונת, וניסיון לגרום לאנשים להמשיך לשלם סכומים אסטרונומיים על דירות סלח-לי במרכז.
וכדאי שתצאו מהסרט של 'עסקנים שרוצים לגרור אנשים לפריפריה'. חוץ מעו"ד רוזנבלט, רוב מוחלט של המגיבים כאן הם אנשים פרטיים לחלוטין, שלא עוסקים בשום עסקנות, שמתגוררים בפריפריה ונהנים בה, ורוצים שאנשים נוספים ייהנו.
ותתפלא לשמוע שכשדיברתי עם עסקנים באחד מערי הפריפריה המוצלחות, ושאלתי אותם 'למה לא שומעים בשום מקום על העיר הזאת?' הם הסבירו לי שאין להם שום צורך באנשים נוספים שיבואו לקהילה, כי כבר עכשיו הם שוברים את הראש איפה מוצאים מבנים למוסדות לכל הזוגות הצעירים שנוהרים אליהם.
וצודק @בייסי שהעיריות לא אוהבות אותנו אבל בתור אחד שגר בחריש שסה"כ ההתישבות החרדית פה בעיר התחיל בערך לפני כשנה אני רואה וכל אחד שגר פה רואה איך דברים מתקדמים כל הזמן אכן בקצב איטי אבל בהחלט מתקדם ולא הרי היחס בעיריה לציבור החרדי פה היום כמו לפני חצי שנה אז עדין זרקו אותנו מהמדרגות שם והיום הם הבינו שהציבור הגיע על מנת להישאר והיחס שלהם בהתאםפה מתחיל הקושי עם העיריות שלא אוהבים אותנו.
סיכמו בלי שמותכואב הלב, אבל אין כאן לא ועדה ולא נעליים, יש כאן המשך ישיר, לטרפוד חריש.
תלמד את עמוד 5,7 בדו"ח, לראות מי גיבש את ההמלצות.
אם אתה רוצה עוד משהו מעניין, תסתכל מי חתום בעמוד 7 ואיזה מגזין נמצא בבעלותו.
טעות בידךהעניין הוא שפה בפרוג אי אפשר לפתור בעיות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: