כנראה ענין של פורמט שגוי (או עוד שגיאות נוספות)האקסל שלי 'השתגע'.
יש לו נוסחה כבר שנים רבות לחשב תשלומים, ועכשיו מכניסים לדוג' על תלמיד ששילם 500 ובסיכום כתוב 7833, מחליפים ל-5 נהיה 12440
האם יש באג בקובץ?
האם יתכן שזה קובץ מדי כבד?
דחוף ממש
שאלתך שאלה מאוד יפה ומעניינת.שלום וברכה
אשמח לעזרה
בעמודה B יש ערכי תאריך וערכים שונים
אני רוצה שיהיה בעמודה A מספור רץ שישתנה (במספר אחד קדימה) כל פעם שמופיע תאריך בעמודה B
כמו שמוצג בטווח שצבעתי בצהוב
מצו"ב צילום מסךצפה בקובץ המצורף 1562476
באקסל של מיקרוסופט אפשר לבדוק אם התא מעוצב כתאריך ע"י פונקציית cell בארגומנט הראשון "format". אם מחזיר D1 התא מעוצב כתאריך (בפורמט הנ"ל).שאלתך שאלה מאוד יפה ומעניינת.
מצורף כאן בגיליון 3 פיתרונות שונים.
צפה בקובץ המצורף 1562729
קצת הסבר על מה שקורה כאן:
אז ראשית בכל הפתרונות יש לכתוב בהזנה ידנית את התא העליון ביותר במספר בו נרצה להתחיל "בסדרה" .בדוגמא כאן זה המספר 1.
בטווח המסומן באדום קיימת פונקציית if+isnumber
התנאי הוא האם בתא שבאותו שורה כתוב ערך מספרי או לא.הבדיקה עצמה מופקדת בידיה של פונקציית isnumber.
הרעיון פה שתאריך שכתוב בפורמט תאריך הוא יש בו למעשה "מספר סידורי" משלו כפי שהסברתי בעבר פעמים רבות.
ולכן שכתוב תאריך מתקיים התנאי .ולכן מוחזר התא שמעל בקפיצה של עוד מספר קדימה.
שהתנאי לא מתקיים מוחזר המספר בתא מעל ללא קפיצה במספר.
קומבינצייה זו יעילה בתנאי שבעמודת התנאי אין סתם מספרים "משוטטים".
בטווח המסומן בצהוב קיימות פונקציות if+regexmatch (פונקציית REGEXMATCH זמינה בשיטס.באקסל היא אופצייה בvba וכו...זו פונקצייה מאוד מעניינת .בהזדמנות בל"נ אכתוב על הלוגיקה שבה)
הרעיון כאן שיש "סימן היכר" המאופיין בכתיבת תאריך והוא הסלש /.בתנאי רגיל כללי ההתאמה מאוד "קפדניים". וכיון שתאריך מכיל גם ערכי טקסט של יום,חודש,ושנה אז אם נחפש את הערך "/" בלבד .התוצאה תהיה תמיד false .
כאשר משתמשים בבדיקה זו על ידי פונקציית REGEXMATCH .הפונקצייה מזהה את הערך גם שהוא "דומה וממש קרוב" .כלומר גם שיש לפני ואחרי הסלש עוד כמה רכיבי טקסט זה גם "מאושר".
יתר התנאי בif זה כנל.
מה שיש להקפיד כאן.הוא על פורמט טקסט בעמודה בה התאריכים נמצאים.אחרת תוחזר שגיאה.
בטווח המסומן בירוק קיימות פונקציות if+isnumber+search
וזהו למעשה פיתרון הכי אידיאלי לכל פורמט של עמודה ולכל ערכי טקסט שישנם שם.
בסופו של דבר התנאי התקיים שבתא ישנו סימן סלש /.
על הלוגיקה כאן כתבתי בעבר באריכות רבה ראה כאן בלינק-קחנו משם....
https://www.prog.co.il/threads/רוצה-לעזור-לכם-באקסל.499341/post-13016285
תודה רבה לך על האתגר המעניין והמחכים!
בהצלחה רבה!
תודה על ההארה.באקסל של מיקרוסופט אפשר לבדוק אם התא מעוצב כתאריך ע"י פונקציית cell בארגומנט הראשון "format". אם מחזיר D1 התא מעוצב כתאריך (בפורמט הנ"ל).
בגוגל שיטס יש פונקציה ISDATE בכדי לבדוק אם תא מכיל תאריך. אבל היא מחזירה TRUE גם עבור שעה.
יש לי קובץ אקסל עם פקודות מאקרו, בחלון הניווט של ה VBA צץ לו פתאום עוד גיליון מוזר שהוא רק ברמת המאקרו ואין אותו בגיליונות האקסל, כנראה עשיתי איזה שהיא פעולה בטעות ונוצר גיליון מאקרו בלי גיליון אקסל, לא מודול, משהו מוזר, היו לפני כן 4 גיליונות היה גיליון 5 ולא היה גיליון 51, וכעת גיליון 5 נקרא 51 וגיליון המאקרו שלו התפצל ממנו ולקח איתו את המאקרואים, זכור לי שיש כזה מושג של שכפול קובץ מאקרו, אני לא מצליחה למחוק את הגיליון הזה, אם מישהו יודע מה זה ואיך מוחקים אותו, או איך מטפלים בבעיה הזו מאוד יעזור לי אם ישיב לי כאן.
הנה צילום מסך- צפה בקובץ המצורף 1563254
לסינון פשוט-יש לסמן את העמודה ולהגדירה בפורמט מספרכיצד עושים מיון מספרים באקסל אבל בצורה רגילה - שהמספרים הבודדים יופיעו בהתחלה ולא אחרי העשרות?
כרגע המספר 2 מופיע אחרי 10 והמספר 3 אחרי 20 וכן הלאה
אהה.אני מכיר את הבעיה והתופעה הזו.@יעקב ויצמן בהתחלה המספר היה מאוחסן כטקסט
עשיתי המר למספר ולא עבד, עשיתי פורמט מספר גם לא עבד
תמיד בסוף הסינון המספר הבודד מופיע אחרי העשרות
תודה רבה נעזרתי בהם, הבנתי שזה כנראה באמת באג, העתקתי את כל הגיליונות והמדולים לקובץ חדש...נתקלתי פעם. נראה כבאג.
מצ"ב שני קישורים של אותה בעיה, תראי אם עוזר לך.
באחד מהם מוסבר בין היתר שהבאג עלול לקרות כאשר הקוד דורש REFERENCE שחסר במחשב שבו פתחו את הקובץ, או כאשר פונקציה מסוימת שהגדרת לא תקינה וגורמת לתקלה.
מציעים שם גם דרכי פתרון.
Excel creates non-existent worksheets in VBA Project Explorer
Excel 2010 Professional Plus (32bit) seems to have created a new set of worksheets and renamed all the original worksheets in the VBA screen, e.g. Sheet10 becomes Sheet101, Sheet13 becomes Sheet131...superuser.com
Remove a non-existant Sheet in VBA
I have sheets listed in an Excel Workbook that don't actually exist. The sheets are listed when you view code and are looking at the list of sheets in the VBA part, but they don't actually exist in...stackoverflow.com
בעבר הסברתי את הלוגיקה בשאלה מעין שאלתך למה זה לא אפשרי...תראה בלינק כאןיש לי רשימה בקובץ בגוגל שיטס שייבאתי מקובץ אחר בגוגל שיטס (importrange), והוספתי להוסיף לשורה עוד נתונים (שקיימים רק בקובץ החדש).
הבעיה היא שאין לי אפשרות להשתמש בנתונים המיובאים, כי ברגע שמוסיפים שורות בקובץ המקור, הכל זז בקובץ החדש, (והמשך השורה שהוספתי נשארת באותו מקום).
השאלה היא אם אפשר לקבע את הנתונים החדשים לשורה המיובאת, כך שאם למשל יוסיפו שורה בקובץ המקור, הנתונים שמופיעים רק בקובץ החדש יזוזו יחד עם כל השורה.
תודה מראש
יש להציב בעמודה פונקציית if מקונן ראו כאן מדריךקובץ אקסל שיתופי בדרייב
יש לי עמודה עם מספר שמהווה ממוצע נתונים מספריים של מס' עמודות
אני רוצה עמודה נוספת שנותנת לי דירוג באותיות לפי ערך המספר בעמודת הממוצע
אם הערך הממוצע בין 90-100 - שתכתב האות א
ממוצע 70-89- ב' והלאה
עזר מאוד
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: