ליל תשעה באב תשפ"ג (26.7.23 למיניינם)
זהו רגע מרטיט לבבות,זהו רגע של צער עמוק בלב כל יהודי-זהו הרגע בו חזן בית הכנסת מכריז (לאחר קריאת מגילת איכה בערבית של ליל ת"ב-ויש בזה מנהגים/נוסחים שונים) ואומר את מנין השנים לחורבן בית מקדשינו ותפארתינו.
"נפלה עטרת ראשינו אוי נא לנו כי חטאנו....
ובכן איך כל זה קשור לאקסל אתם ודאי שואלים...?
אתחיל בכך-שהשיטה המקובלת והרווחת ברוב קהילות ישראל(ניתן לראות בהרחבה עוד שיטות ומקורות בלינק
כאן) היא לחשב 68 שנים (כמנין יגון /חיים) פחות ממנין השנה הנוכחית של מנין הנוצרים (תאריך לועזי).
ואיך נתרגם זאת באקסל?
עד כאן הכל פשוט וברור.
החידוש המעניין פה הוא המרת המספר שהתקבל לטקסט.
בשלב ראשון צריך להמיר את הסכום לתרגום
באנגלית.
על מציאת הפיתרון לכך עמלתי שעות רבות בחיפושים בפורומים וכו...ולבסוף מצאתי...
זו הנוסחא "המפלצתית" הכוללת פונקציות רבות וחישובים אין קץ.(אינני יודע מי המח שעומד שאחורי זה .אבל מה שבטוח "שגאון" זו מילה יותר מידי עדינה עבורו...)
השלב הבא-הוא לתרגם את הטקסט לעברית
לכל מי שתמה, אני רק אזכיר שישנה פונקצייה לכך שמובנית באקסל ושמה-
BAHTTEXT אבל למגינת הלב היא מתרגמת לשפת
התאילנדית בלבד.
ניתן לראות את הדיון על כך בפרוג בלינק ואת המורכבות שבבעיה כאן
שלום רב. רקע: אני רוצה להגיע למצב שבו ימולאו שיקים אוטומטית מתוכן טבלא של אקסל. מה שחסר לי זה הדרך בו יהפכו הסכומים הרשומים בטבלא למילים כגון- 155 יהפוך ל מאה חמישים וחמש ש"ח בלבד. תודה רבה
www.prog.co.il
ובכן .לאחר מחשבה רבה ועמוקה מצאתי פיתרון בס"ד לשלב השני והוא-לתרגם את טקסט האנגלית שהתקבל בשלב ראשון לטקסט בעברית.
ההמרה מתבצעת עם פונקציית
googletranslate (זמינה בשיטס)
כידוע לכם התרגום האוטומטי של גוגל לעברית לוקה בחסר ולא מעט...גם בתרגום המספרים ישנן שגיאות מועטות עם הוספת
" ו' החיבור" (לא בדיוק במקום הנכון...)אבל העיקרון מובן...וזה הכי חשוב..
וכך זה נראה:
את כל הנ"ל חישבתי בגיליון נפרד
ומה שנותר הוא למשוך נתונים מגיליון זה בדרכים הפשוטות והידועות.
והתוצאה לפניכם: (צבע המילוי הקודר מותאם לקונוטציה של הטקסט...)
זהו -עד כאן...!
מצורף כאן גיליון לביצוע העתק הדבק וכו..
מי יתן וכל החישובים האלו יהיו אינם רלוונטים עוד/היסטוריה בלבד, ונחשבים כחרס הנשבר...
מי יתן ויתקיים בנו במהרה הפסוק "אז ימלא שחוק פינו ולשוננו רינה...ההינו כחולמים..."
כולנו מצפים ומייחלים לביאת המשיח ולבנין בית המקדש במהרה ביימינו אמן
"אני מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח ואף על פי שיתמהמה- עם כל זה אחכה לו בכל יום שיבוא"