ראיתי וסידרתי.אם צריך משהו נוסף
נא להתקשר אלי
0528174820
נערך לאחרונה ב:
ראיתי וסידרתי.אם צריך משהו נוסף
כלומר.. זה הרי קובץ png ומדוע זה צריך לעבור המרה?התמונה לא עברה המרה לpng...
צפה בקובץ המצורף 1403899
הקובץ תמונה שצולם בנייד.הוא png (ליתר דיוק לרוב זה פורמט jpg) ללא שום שיוך לרשת.כלומר.. זה הרי קובץ png ומדוע זה צריך לעבור המרה?
וכן אין לך פתרון ללא סיומת זו?
אחרי כל המסע ומתן הזה.כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב, אני רוצה לבנות נוסחה שתחלץ אוטומטית את התמונה מתוך הקישור ותציגו בתוך התא.
אני נוהג(בדרך זו השניה) כך תמיד.והאמן לי שהתוצאה בניראות והויזואל לא פחותים בכי הוא זה מהדרך הראשונה שציינתי.מצרף לך מדריך
עולים ברמה: כיצד להוסיף תמונה לתוך תא באקסל Excel
איך מוסיפים תמונות באקסל- רוצים להוסיף תמונות לגיליון אקסל ? במדריך הבא נסביר כיצד לעשות זאת בקלות.www.y4pc.co.il
@אבי2021 @קול תורהמצורף צילום מסך.
נעשה שימוש בפונקציית filter.
עובד בשיטס, ובאקסל החל מגירסא 365.
בהצלחה.צפה בקובץ המצורף 1403522
אז זהו שהצורך הוא לבנות גליון קהילתי משותף עם פרסומות שהציבור יוכל להעלות לגליון, בלי שהוא יוכל לערוך את התאים ולמחוק ולהרוס, לכן את הכל אני רוצה לערוך אך ורק דרך טפסי גוגל, ומסובך מידי להסביר לציבור שהם צריכים להמיר, וכו' וכו'. לכן אם יש פתרון להעלות תמונה בטפסי גוגל שתוצג בגליון אשמח לשמוע.אחרי כל המסע ומתן הזה.
אסכם את הדברים .שניתן להטמיע תמונה כurl.בדרך ארוכה ומפותלת.(חיפשתי בהמון אתרים באנגלית.המרה מjpg לurl.יש הרבה תוצאות.אבל עוד לא מצאתי מישהו שעונה על הקריטריונים של פונקציית image.בקיצור..די מייאש)
או בדרך הישרה והפשוטה שאיתה פתחתי בדבריי.
אני נוהג(בדרך זו השניה) כך תמיד.והאמן לי שהתוצאה בניראות והויזואל לא פחותים בכי הוא זה מהדרך הראשונה שציינתי.
ולדעתי.אין שום צורך לכל ההרפתקאה הזו.
ומה שנקרא-והבוחר יבחר...
והעיקר שיהיה בהצלחה
סה טו!!!
זה לא נותן מענה למי שבא לחפש תעודת זהות שעבר דווקא במבחן א' וב' ונכשל דווקא בג' לפי הסדר במדוייק, ואת זה אני משאיר ליעקב הגאון שיסתדר גם עם זה@אבי2021 @קול תורה
תקשיבו סיפור.לפני מספר ימים חבר שלי פנה אלי עם בקשת עזרה באקסל.
יש לו טבלה של רשימת נבחנים עם ת.ז ,שם,ומשפחה .
בוצעו 3 מבחנים.ויש פילוח של תוצאות.או נבחן(ולא עבר) או עבר (בקושי) או עבר בהצלחה.
החבר רצה שאבצע נוסחא שתחזיר לפי תא חיפוש 3 תוצאות של עמודות (תז.שם.ומשפחה).
עד כאן יפה מאוד!אפשר להסתדר עם זה על ידי פונקציות vlookup או xlookup...
הבעיה הגדולה שהחבר לא הסתפק בתא חיפוש אחד עם קריטריון 1.אלא 3 קריטריונים!!!
דהיינו שהפונקציה תחזיר 3 תוצאות(ת.ז,שם,ומשפחה).של מי שעמד בכל 3 הקריטריונים.והם שבכל 3 המבחנים הוא עבר בהצלחה...
פה זה כבר היה בהחלט אתגר מורכב.
ובכן,כדרכי חיפשתי וחיפשתי עד שמצאתי את התשובה.
הפיתרון הוא באותה פונקציית xlookup עם כמה טריקים גאוניים שטרם הכרתי...
הפונקצייה מסוגלת "לעבד" 3 (ואף יותר)תאי חיפוש.
לגבי הטווח -אנו עוטפים אותו בפונקציית arrayformula.
והתוצאה לפניכם.
צפה בקובץ המצורף 1404562
בשטח הצבוע באדום תוצאות ת.ז 333.הוא זה שעבר את 3 המבחנים בהצלחה.
רבותי..הפונקצייה הזו גאונית במניפולציות שניתן לעשות איתה.מדובר בהחלט בפונקצייה "רבת עוצמה".
הסיבה שבחרתי לשתף את הסיפור הפיקנטי הזה.משום שזה עוד פטנט לביצוע סינון בשאלה שנשאלה כאן על ידי @קול תורה
בשטח הירוק קיים אימות נתונים>בחירה מתוך טווח.אם הנתונים היו שם ומשפחה היה ניתן לבחור זאת באימות נתונים ולקבל תוצאה מושלמת.
כאשר ישנם כמה תוצאות אז עדיף באמת להשתמש בפונקציית filter.(ובאגב ניתן לבצע את זה בקלות גם עם כלי ה-power query )
היתרון האמיתי בשיטה הזו של xlookup הוא במקרה וצריכים לייבא נתונים בין גיליונות וכו..וכאן זה באמת נותן מענה פנטסטי ומושלם.
אני מצרף כאן את הגיליון לכל שימוש בהווה ובעתיד.
ולכל מי שתכנן טיסה בחופשת הקיץ למדינת פרו לצפות בהשתאות על "המאצ'ו פיצ'ו" רק בגלל שמדובר באחד משבעת פלאי תבל.זה בדיוק הזמן להזכיר שהפלא הגדול נמצא כאן עימנו...- אלו פונקציות האקסל ובפרט פונקציית xlookup הסופר גאונית.
נ.ב לבעיה שהצגתי יש עוד דרך לפיתרון עם vlookup בטכניקה גאונית של "נוסחא בוליאנית" (אולי בהזדמנות אסביר על הקסם הזה)עם עוד מספר פונקציות.אפשר לראות בגיליון ,ללמוד ולהחכים.
ועד כמה שניסיתי.באקסל זה עובד מצוין.ובשיטס מוחזרת שגיאה
בהצלחה
אז תשתמש עם image ותעשה הגנה על התא/טווחאז זהו שהצורך הוא לבנות גליון קהילתי משותף עם פרסומות שהציבור יוכל להעלות לגליון, בלי שהוא יוכל לערוך את התאים ולמחוק ולהרוס, לכן את הכל אני רוצה לערוך אך ורק דרך טפסי גוגל, ומסובך מידי להסביר לציבור שהם צריכים להמיר, וכו' וכו'. לכן אם יש פתרון להעלות תמונה בטפסי גוגל שתוצג בגליון אשמח לשמוע.
ואי אפשר בלי הקטע הזה
לא הבנתי.זה לא נותן מענה למי שבא לחפש תעודת זהות שעבר דווקא במבחן א' וב' ונכשל דווקא בג' לפי הסדר במדוייק, ואת זה אני משאיר ליעקב הגאון שיסתדר גם עם זה
תודה רבה, אני לא מספיק מבין באקסל אז כנראה יקח ל עוד זמן עד שאני אבין את כל התורה, רק שעל העינין של המבחנים ספציפית הייתי מוסיף עוד עמודה נסתרת ושם if and שמי שבכל המבחנים עבר בהצלחה הוא יתן עבר, ומסנן עם העמודה הזאת@אבי2021 @קול תורה
בוצעו 3 מבחנים.ויש פילוח של תוצאות.או נבחן(ולא עבר) או עבר (בקושי) או עבר בהצלחה.
דהיינו שהפונקציה תחזיר 3 תוצאות(ת.ז,שם,ומשפחה).של מי שעמד בכל 3 הקריטריונים.והם שבכל 3 המבחנים הוא עבר בהצלחה...
והתוצאה לפניכם.
צפה בקובץ המצורף 1404562
רבותי..הפונקצייה הזו גאונית במניפולציות שניתן לעשות איתה.מדובר בהחלט בפונקצייה "רבת עוצמה".
הסיבה שבחרתי לשתף את הסיפור הפיקנטי הזה.משום שזה עוד פטנט לביצוע סינון בשאלה שנשאלה כאן על ידי @קול תורה
בשטח הירוק קיים אימות נתונים>בחירה מתוך טווח.אם הנתונים היו שם ומשפחה היה ניתן לבחור זאת באימות נתונים ולקבל תוצאה מושלמת.
כאשר ישנם כמה תוצאות אז עדיף באמת להשתמש בפונקציית filter.(ובאגב ניתן לבצע את זה בקלות גם עם כלי ה-power query )
היתרון האמיתי בשיטה הזו של xlookup הוא במקרה וצריכים לייבא נתונים בין גיליונות וכו..וכאן זה באמת נותן מענה פנטסטי ומושלם.
ולכל מי שתכנן טיסה בחופשת הקיץ למדינת פרו לצפות בהשתאות על "המאצ'ו פיצ'ו" רק בגלל שמדובר באחד משבעת פלאי תבל.זה בדיוק הזמן להזכיר שהפלא הגדול נמצא כאן עימנו...- אלו פונקציות האקסל ובפרט פונקציית xlookup הסופר גאונית.
נ.ב לבעיה שהצגתי יש עוד דרך לפיתרון עם vlookup בטכניקה גאונית של "נוסחא בוליאנית" (אולי בהזדמנות אסביר על הקסם הזה)עם עוד מספר פונקציות.אפשר לראות בגיליון ,ללמוד ולהחכים.
בהצלחה
הרב ויצמן היקר!@אבי2021 @קול תורה
והתוצאה לפניכם.
צפה בקובץ המצורף 1404562
בהצלחה
גם ככה הם עובדים קשה, ועשרות מליונים ברחבי העולם מנצלים אותם מידי יום...arrayformula + xlookup
הנך צודק לחלוטין.עצם הטכניקה הזו מצוינת ואני גם משתמש בה לעיתים.תודה רבה, אני לא מספיק מבין באקסל אז כנראה יקח ל עוד זמן עד שאני אבין את כל התורה, רק שעל העינין של המבחנים ספציפית הייתי מוסיף עוד עמודה נסתרת ושם if and שמי שבכל המבחנים עבר בהצלחה הוא יתן עבר, ומסנן עם העמודה הזאת
ידידי היקר,ההארה במקומה.אם ישנם כמה תוצאות אין ספק שנצרך פה filter בלבד.ואם הגיליון לפנינו גם כאן ניתן בהחלט להשתמש בפילטר.הרב ויצמן היקר!
אני במקומך הייתי גם בזה משתמש אך ורק בfilter.
"אולי,אולי יחוס...אולי ירחם"...חח.ומרוויח כפליים. א' לא להטריד מדי הרבה את
גם ככה הם עובדים קשה, ועשרות מליונים ברחבי העולם מנצלים אותם מידי יום...
מסכים לחלוטין...ראשית.תודה לשניכם על הפידבק ועל ההארות הנפלאות.
הנך צודק לחלוטין.עצם הטכניקה הזו מצוינת ואני גם משתמש בה לעיתים.
אני בעצמי דוגל בשיטת "המינימליזם" בכל הקשור לפונקציות האקסל (ובכלל כדרך חיים בכל הקשור לסדר ויעוץ ארגוני )
באתי להדגיש בדוגמא את עצם היכולת של xlookup עם מספר קריטריונים.וזו היתה מטרתי.אם ההיתי נוהג בדרך שציינת היה קריטריון אחד.וכאן אין הרבה מה לחדש ..זה המוכר והידוע..אבל ישר כח על ההארה.זה נכון וצודק.
ואגב נושא ההסתרה (שגם אותו הסתרת-"הסתרה שבתוך הסתרה"..)
צפה בקובץ המצורף 1405308
וזכרו.שכמו שהמרצה שלי למתמטיקה נוהג תמיד לצטט "כי לפתרון משוואות מתמטיות (לרוב)ישנם מספר דרכים.כולם נכונים.חלקם יותר קצרים.חלקם יותר ארוכים.חלקם יותר "גאוניים"...הכל נכון והכל אמת.והבוחר יבחר במה שליבו חפץ"
אז בדיוק הוא הדין לפונקציות האקסל.בדרך כלל ישנו יתרון מובהק לפונקצייה הקצרה ביותר והפחות "מסורבלת".אבל לעיתים נעדיף את הפונקציה והדרך היותר ארוכה רק בגלל היופי והתחכום שטמונה בה...
בקיצור. כפי שנהוג לומר וללמד "בפסיכולוגיה חיובית"- את המשפט "תהנו מהדרך ולא רק מהתוצאה!
גוט שאבע'ס
רק אציין כי על פי הצילום מסך המצורף פונקציית xlookup הפציעה לעולמינו בשעה טובה באוגוסט 2019.זאת לאחר 35 שנות קיומה של פונקציית vlookupגם ככה הם עובדים קשה, ועשרות מליונים ברחבי העולם מנצלים אותם מידי יום...
@אבי2021 היקר!עכשיו לגבי filter וxlookup, אני חושב שנדרש סוג של כילאים בין הפונקציות הנזכרות...
נזקק לפונקציה המחזירה בשיטת lookup י(ibdex_num) ובתוספת מערך שיתן מענה במצב שיש יותר מתוצאה אחת...
יש לי כיוון מסוים בvba אייך לעשות אותו... אולי בשיתוף כמה חברה מכאן נצליח להגיע לפתרון...
אני חולק על יעילות הטור הזה, לדעתי יש להוסיף מתחת לטבלה שורה אחת של סיכום לכל טור, ואז שורה נוספת שתשאב את הנתון הסופי של ההכנסות - ההוצאות, ואז תדע בכל רגע נתון כמה יתרה יש לךטור חמישי יתרה בכל שורה לידיעה מה המצב בקופה
כרגע זה מה שדרוש לי.אני חולק על יעילות הטור הזה, לדעתי יש להוסיף מתחת לטבלה שורה אחת של סיכום לכל טור, ואז שורה נוספת שתשאב את הנתון הסופי של ההכנסות - ההוצאות, ואז תדע בכל רגע נתון כמה יתרה יש לך
אני לא מכיר בכלל את פונקציית arrayformula וגם לא בדיוק הבנתי איך השתמשת בה@אבי2021 @קול תורה
והתוצאה לפניכם.
צפה בקובץ המצורף 1404562
בהצלחה
ראשית.כל הכבוד על ההצלחה.אני לא מכיר בכלל את פונקציית arrayformula וגם לא בדיוק הבנתי איך השתמשת בה
מה שכן ניסיתי לעשות זאת ללא arrayformula והצלחתי
הנה:
צפה בקובץ המצורף 1407454
אני אסביר.טור חמישי יתרה בכל שורה לידיעה מה המצב בקופה
תראה עכשיו בשטח הצהובאני חולק על יעילות הטור הזה, לדעתי יש להוסיף מתחת לטבלה שורה אחת של סיכום לכל טור, ואז שורה נוספת שתשאב את הנתון הסופי של ההכנסות - ההוצאות, ואז תדע בכל רגע נתון כמה יתרה יש לך
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: