אם אף אחד לא עונה לי, אני אענה לעצמי:אני רוצה נוסחה שתציג לי רק שתי מילים מתוך הטקסט.
נניח בעמודה A יש רשימה של דברים שכל אחד ארבע או חמש מילים או שש.
ואני רוצה בעמודה B להציג רק שתי מילים ראשונות מתוך הטקסט.
ובכן.עברו מספר ימים מאז...והאמת שיש כאן אריכות דברים גדולה.אבל לפתור בלי כלום גם אי אפשר..אז אנסה להסביר בקצרה את הלוגיקה לרווחת חברי פורום זה בהווה ובעתיד.לא אכנס כעת.ללוגיקה והפילוסופיה שמאחורי כל זה.רק אוכל לומר בקצרה שטמון בזה היגיון רב.
"הוא מותיב והוא מפרק לה"אם אף אחד לא עונה לי, אני אענה לעצמי:
How to Extract the First Two Words - ExcelNotes
To extract the first two words in the text string, you need to find the relative location of the second space, then use Left Function.excelnotes.com
אם אף אחד לא עונה לי, אני אענה לעצמי:
How to Extract the First Two Words - ExcelNotes
To extract the first two words in the text string, you need to find the relative location of the second space, then use Left Function.excelnotes.com
IF כבר ב'איהו מותיב לה ואיהו מפרק לה' עסקינן, בסרטון דלהלן מבואר באופן נפלא, דבר דבור על אופנו כל הסוגיא הנ"ל. שפתיים ישק (עי' גיטין ט. וברש"י ותוס' שם)."הוא מותיב והוא מפרק לה"
אז קודם כל -כל הכבוד ושאפו.
צפה בקובץ המצורף 1402145
נקודה קטנה שמעניינת פה.שהבסיס פה היא פונקציית left .אם אנו מחפשים טקסט מצד שמאל של התא .זו בדיוק הפונקצייה המתאימה.
זה בדיוק מה שקורה בשורה 6 שהכיתוב הוא באנגלית.
אז למה בשורה 3 הפונקצייה לא מחזירה את "יצחק יעקב" שהטקסט הוא בעברית?
התשובה כי אלגוריתם הפונקציות של left ו-right בנוי לשפת האנגלית.
בטקסט בעברית יש לקחת בחשבון תמיד שהיפוכם הוא האמת.
לחילוץ מימין יש להשתמש בleft
ולחילוץ משמאל יש להשתמש בright
ולכן בשורה 3 מוחזרות 2 התיבות הימניות אע"פ שמדובר בחילוץ על ידי left.
על כל פנים.באתי רק לעורר את תשומת הלב על הנקודה החשובה הזו לכל שימוש עתידתי בשתי פונקציות אלו.
@Shlush'sמחפש קובץ אקסל לחישוב כספי פיצויים, שהמעסיק מפריש 6 אחוז, ובזמן הפיטורין משלים עוד 2.33 אחוז
@יעקב ויצמן
יש דרך לעשות XLOOKUP עם תנאי
יש לי קובץ שיטס עם רשימת נרשמים + מספרי כרטיס חבר, יש קובץ נוסף שם כתוב על כל כרטיס האם הוא הופעל או לא
אני רוצה עם פונקציית IMPORTRANGE לשלוף מהקובץ של הפעלת הכרטיס את הנתון אם הוא הופעל או לא
אני לא רוצה XLOOKUP רגיל כי אז הוא יכתוב האם הוא הופעל או לא, אני רוצה שהוא יביא נתון רק אם הכרטיס הופעל, אם לא אז שלא יכתוב כלום
איך אפשר לשלב בין XLOOKUP לתנאי?
תודה רבה ידידי.ועוד משהו..
ראיתי את ה'חבורה' שהעלית כאן, מקווה שאתפנה בקרוב לעבור על זה בתשומת לב
לא הצלחתי לעשות את זה, האמת לא הבנתי מה ההיגיון שעומד מאחורי הקומבינציה הזאתצפה בקובץ המצורף 1402694
זו התבנית שאתה צריך לעשות כאן.תמלא את נתוני הארגומנטים בפונקציות importrange ו-xlookup
שים לב בארגומנט השני של importrange שההפניה היא לתא בודד ולא לטווח.כי אז הפונקציה תחזיר תוצאה שגויה.
והסיבה-כי החיפוש שאתה רוצה זה האם בתא x כתוב שהופעל ,ולא האם בתוך טווח x כתוב שם אפילו בתא אחד הופעל
תודה רבה ידידי.
בזמנך הפנוי בלבד,ורצוי עם כוס קפה קטן...
תראה כאן בשטח התכלתלא הצלחתי לעשות את זה, האמת לא הבנתי מה ההיגיון שעומד מאחורי הקומבינציה הזאת
נסיתי לחכות כמו תוכי, והתוצאות בהתאם
אולי נעזוב לרגע את IMPORTRANGE?
בוא ננסה להבין האם יש אפשרות לעשות XLOOKUP בשילוב IF ואח"כ אשבור את הראש איך לשלב את זה עם ה IMPORTRANGE
לא התעמקתי, אבל האופן הזה בו אני בודק תא מסוים הוא לא טוב עבוריתראה כאן בשטח התכלת
צפה בקובץ המצורף 1402770
בעמודה f .הif בוחן אם כתוב כן בעמודה d אז הוא "מפעיל" את xlookup "שיכנס לפעולה"
הxlookup עושה את עבודתו נאמנה .ומסתכל על תא a12
ולפי זה מחזיר את התוצאה בעמודה a דהיינו את שם העובד הרלוונטי
ואם כתוב לא .הxlookup ולא נכתב כלום בתא
זו דוגמא יבשה בלבד
מצרף לך את הגיליון
הבנתי...לא התעמקתי, אבל האופן הזה בו אני בודק תא מסוים הוא לא טוב עבורי
אני צריך בדיקה בטווח, נגיד, מס' זהות 123456789 האם הוא נמצא בטווח הזה וא"כ האם הופעל הכרטיס שלו
נא לצרף גיליון דוגמא עם השאלה בגוף הגיליוןבלת"ק
יש לי טבלה עם שמות משפחה ושמות פרטיים ועוד נתונים השמות הפרטיים והמשפחות הם כל אחד בעמודה נפרדת, אני רוצה לעשות חיפוש (vlookup) אבל יש לי הרבה שמות משפה זהים שרק השמות הפרטיים שונים איך אני עושה את זה
ועוד משהו איך אפשר שאם גם שניים שגם השם הפרטי וגם שם המשפחה זהים שהוא יעלה את שניהם בשורה תחת שורה.
בתודה מראש לכל העונים והמסייעים!
בלת"ק
יש לי טבלה עם שמות משפחה ושמות פרטיים ועוד נתונים השמות הפרטיים והמשפחות הם כל אחד בעמודה נפרדת, אני רוצה לעשות חיפוש (vlookup) אבל יש לי הרבה שמות משפה זהים שרק השמות הפרטיים שונים איך אני עושה את זה
ועוד משהו איך אפשר שאם גם שניים שגם השם הפרטי וגם שם המשפחה זהים שהוא יעלה את שניהם בשורה תחת שורה.
בתודה מראש לכל העונים והמסייעים!
נא לצרף גיליון דוגמא עם השאלה בגוף הגיליון
מספיק 5-10 שורות.אין צורך ביותר
הפרטים יכולים להיות בדויים.
תודה רבה
קודם כל ישר כח גדול.מצורף צילום מסך.
נעשה שימוש בפונקציית filter.
עובד בשיטס, ובאקסל החל מגירסא 365.
בהצלחה.צפה בקובץ המצורף 1403522
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: