שניהם מטפלים בטו טזזה אותו דבר רק קצר יותר
ומטפל ב טו טז
הגדרתי שם לתא עם התנאי של מעוברת ואז זה כאילו הכנסתי את התא ההואלכבוד @אפר
בפריסה השנתית כתבת שם נוסחה:
(אני רואה שלא נדבק לי נכון אז מדביק גם תמונהקוד:=IF(מעוברת,"אדר ב'","ניסן")
צפה בקובץ המצורף 928977
ולא הצלחתי להבין איך התנאי במילה הזו עובד כמו פטנט מבלי להפנות לתא ספיציפי.
(זאת אומרת בלי לכתוב: אם תא פלוני שווה TRUE אז תכתוב אדר ב', אחרת תכתוב ניסן).
זאת אומרת שאתה כותב: "אם "מעוברת", אקסל מבין לבד שאתה מתכוין לומר: "אם "מעוברת" היא TRUE".?הגדרתי שם לתא עם התנאי של מעוברת ואז זה כאילו הכנסתי את התא ההוא
כן ללא גרשייםזאת אומרת שאתה כותב: "אם "מעוברת", אקסל מבין לבד שאתה מתכוין לומר: "אם "מעוברת" היא TRUE".?
עוד שאלה:
אני רוצה לכתוב בעצמי את מספר החודש במקום הנוסחה שם.
צפה בקובץ המצורף 929169
האם לדרוס את הקיים או לעשות "הוסף עמודה" לפניהם?
אצלי מופיעל' כסלו ול' אב לא הופיע לי. גם כשניסיתי לגרור את הנוסחה זה עדיין לא מופיע.
בסדר אתה צודק, רק שהכנסתי את הזמנים של השנה תשפב שמתחיל ביום שלישי ואז זה קרהאצלי מופיע
תעלה קובץ
לא יכול להיות יותר אם עושים משבת עד שבת ע"פ 5+ שבועותבסדר אתה צודק, רק שהכנסתי את הזמנים של השנה תשפב שמתחיל ביום שלישי ואז זה קרה
בסוף הסתדרתי פשוט שכחתי לגרור גם את הכותרות של ימי השבוע, ואז הכל הסתדר.
צריך לזכור לתת שם עוד רווח לשנים שונות, לא יודע כמה בדיוק.
עובד רק בשיטס, אופיס 2019, אקסל אונליין או אופיס 365יש לי ערכים שונים בטור a ללא כפילויות.
בטור b יש מספור המחלק את הערכים לקבוצות.
האם יש דרך שבטור c יופיע לצדו של כל מספר המייצג קבוצה, כל הערכים שבאותו קבוצה (עם הפרדה של פסיק ורווח בין הערכים)?
=TEXTJOIN(",",TRUE,IF(B:B=B1,A:A,""))
זה מקבץ את כל הערכים שבטור לתא אחד, אני צריך רק לפי קבוצות.עובד רק בשיטס, אופיס 2019, אקסל אונליין או אופיס 365
קוד:=TEXTJOIN(",",TRUE,IF(B:B=B1,A:A,""))
זה בדיוק מה שהנוסחה עושהזה מקבץ את כל הערכים שבטור לתא אחד, אני צריך רק לפי קבוצות.
אתן דוגמא:
יש לי משפחות של מילים בני אותו שורש, כל מילה בתא אחד, כמו אב אבות אבי אבינו בטור A, ובטור B הן מסומנות במספר 1. הקבוצה הבאה: טור A: אח אחינו אחים ומסומנת בטור B במספר 2.
אני רוצה שבטור C יופיע ליד כל מקום שבטור B נרשם מספר 1: אב, אבות, אבי, אבינו
וליד מספר 2 אח, אחינו, אחים, וכן הלאה.
זה נראה יותר מתאים למסד נתונים כמו אקססשאילת השאלות...
יש דרך מהירה יותר מחיפוש והחלפה
לסינכרון מידע של פרטים המתעדכן מדי שנה באתר חיצוני ממנו אני מורידה את הטבלה מדי שנה
מדובר בטבלאות של כ10 עמודות (קטגורויות) פחות או יותר
ואלפי פריטים(שורות)
תחזוקת הטבלה והשימוש בה היא על שירותי הענן של גוגל כמובן אך הבעיה היא
העדכון מדי שנה שלוקח כמה ימים טובים... (בשבילי הם פחות טובים..) אם תצליח לחסוך לי את שעות העבודה המעצבנות האלה אודה לך מאד
תבורך
ומי שעושה חסדים מצליח בעסקים... בדוק ומנוסה
בדקתי בשיטס, הפלט הוא כל עמודה A, התנאי לא עוזר ולא משנה אם זה B1 או B2 (וזה רק אם הB מתאים למספר השורה, אם אני ירשום B2 בשורה 5 השורה תשאר ריקה).זה בדיוק מה שהנוסחה עושה
כאמור היא עובדת רק בשיטס ובגירסאות העדכניות של אקסל
עריכה: הנוסחה נבנתה עבור תא C1 ולגרור כלפי מטה
אם אתה רוצה לשים בתא C2 תחליף את B1 ל B2
אז כנראה שהקומבינה של ה IF לא עובדת בשיטס למרות ש TEXTJOIN כן עובדבדקתי בשיטס, הפלט הוא כל עמודה A, התנאי לא עוזר ולא משנה אם זה B1 או B2 (וזה רק אם הB מתאים למספר השורה, אם אני ירשום B2 בשורה 5 השורה תשאר ריקה).
עובדאז כנראה שהקומבינה של ה IF לא עובדת בשיטס למרות ש TEXTJOIN כן עובד
אולי תנסו באקסל אונליין כאן
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: